Доброго всім часу доби!
Сезон кабачків в розпалі і саме час приготувати з них яке-небудь смачне блюдо. А таких страв з кабачків досить багато. Одне з них – кабачки фаршировані м’ясом. Що тут незвичайного запитаєте? Справа в тому, що фарширувати кабачки будемо не зовсім звичайним способом. Кабачки будуть служити нам не продуктом харчування, а ємністю для страви, що готується.
Ми розрізаємо їх навпіл, вичищаємо і наповнюємо начинкою. Такі кабачки схожі на човник, від чого блюдо ще називається кабачки-човники. Запікаємо в духовці під сиром. Виходить ситно і дуже смачно, прекрасно підходить для обіду і вечері.
Раніше я Вам вже розповідав такий рецепт, кілька відрізняється від цього. Він без помідорів під сиром і сметаною. Якщо цікаво, можете подивитися «Фаршировані кабачки човники» .
Кабачки човники з м’ясним фаршем, запечені в духовці з сиром і помідорами
Калорійність страви на 100 гр — 50.3 ккал. Білки — 3.6 гр. Жири — 2.3 гр. Вуглеводи — 3.8 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Для того щоб приготувати таку страву, необхідно взяти такі інгредієнти:
- Кабачки – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 500 г
- Сир – 100 г
- Помідори – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Масло рослинне.
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком.
Як приготувати фаршировані кабачки човники в духовці
Першим ділом готуємо всі інгредієнти. Кабачків можна взяти будь-яку кількість. Все залежить від того, скільки човників ви хочете зробити. Для приготування підійдуть молоді кабачки середнього розміру довжиною приблизно 20-25 см і в діаметрі не менше 5 див. Кабачки меншого розміру буде складніше готувати, а занадто великі – важко запікати.
Починаємо з нарізки цибулі і часнику. Чистимо їх і дрібно-дрібно нарізаємо.
Потім беремо сир натираємо його на дрібній тертці.
Тепер помідори. Якщо у вас вони великі, то можна взяти парочку, якщо то невеликі штучки три. Нарізаємо помідори невеликими шматочками.
Фарш у нас вже лежить готовий розморожений. Він може бути будь-яким, що вам подобається – хоч чисто яловичий, хоч змішаний або курячий. Тепер переходимо до кабачків. Першим ділом моєму їх. Чистити немає необхідності, оскільки кабачки будуть служити, у першу чергу, свого роду тарілкою.
Хто просто обожнює кабачки, може і їх з’їсти разом з начинкою. Проте чистити так само не потрібно. Після запікання скоринка буде м’якою і їстівною.
Розрізаємо їх навпіл. Якщо кабачки тонкі, то розрізаємо не навпіл, а знімаємо зверху невелику частину. Її можна викинути, а от більшу частину будемо використовувати надалі. Якщо ж ви розрізали рівно навпіл, то берете обидві частини кабачка.
Тепер необхідно вийняти з них всю внутрішність – м’якоть. Можна це робити ножем або ложкою.
Виймаємо м’якоть не до самої скоринки, залишаємо бортики приблизно близько 2-3 мм. В результаті вийде ось так:
М’якоть не викидаємо, вона знадобиться для начинки. Нарізаємо його невеликими шматочками.
Все готово, тепер можна зайнятися приготуванням самої начинки. Розігріваємо сковороду, наливаємо на неї масло і кладемо цибулю.
Підсмажуємо його трохи. Можна навіть не доводити до золотистої скоринки. Потім кладемо в цибуля фарш і перемішуємо.
Обсмажуємо фарш і цибулю близько 10 хвилин, може трохи менше. Головне, що б він з червоного став темним і розсипчастим.
Кладемо у фарш нарізані помідори, перемішуємо.
Потім відразу ж додаємо приготовлену раніше м’якоть кабачків і так само перемішуємо.
Обсмажуємо все в протягом 10 хвилин, періодично перемішівая. Якщо в сковороді виділилася рідина, а це станеться, то тримаємо начинку до тих пір, поки рідина не випарується. Начинка повинна бути сухою. Ближче до кінця обсмажування додаємо часник. Солимо за смаком, перчимо.
Тепер кладемо підготовлені кабачки на тарілку і викладаємо на них приготовлену начинку.
Потім включаємо духовку. Поки вона прогрівається, кладемо кабачки на деко або спеціальну тарілку.
Залишився сир. Посипаємо їм кабачки.
Взагалі, можна посипати сиром і в кінці готування, приблизно, хвилин за 10 до закінчення. В цьому випадку він буде не дуже сильно запечений. Якщо запікати відразу з сиром, то він зверху утворює темну скоринку. Втім, і так і так смачно.
Запікаємо близько 40 хвилин на середньому рівні в духовці при температурі 180 градусів.
Фаршировані кабачки човники, запечені в духовці
По закінченні дістаємо кабачки з духовки, розкладаємо по тарілках і подаємо з будь-яким соусом: хоч майонезом, хоч сметаною, хоч кетчупом. Таке блюдо відмінно підійде на друге на сімейний обід або вечерю. Виходить ситно і дуже смачно.
Приємного апетиту!