Кабачки човники в духовці з фаршем, запечені з сиром

Доброго всім часу доби!

Сезон кабачків в розпалі і саме час приготувати з них яке-небудь смачне блюдо. А таких страв з кабачків досить багато. Одне з них – кабачки фаршировані м’ясом. Що тут незвичайного запитаєте? Справа в тому, що фарширувати кабачки будемо не зовсім звичайним способом. Кабачки будуть служити нам не продуктом харчування, а ємністю для страви, що готується.

Ми розрізаємо їх навпіл, вичищаємо і наповнюємо начинкою. Такі кабачки схожі на човник, від чого блюдо ще називається кабачки-човники. Запікаємо в духовці під сиром. Виходить ситно і дуже смачно, прекрасно підходить для обіду і вечері.

Раніше я Вам вже розповідав такий рецепт, кілька відрізняється від цього. Він без помідорів під сиром і сметаною. Якщо цікаво, можете подивитися «Фаршировані кабачки човники» .

Кабачки човники з м’ясним фаршем, запечені в духовці з сиром і помідорами

Калорійність страви на 100 гр — 50.3 ккал. Білки — 3.6 гр. Жири — 2.3 гр. Вуглеводи — 3.8 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Для того щоб приготувати таку страву, необхідно взяти такі інгредієнти:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 г
  • Сир – 100 г
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Масло рослинне.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком.

Як приготувати фаршировані кабачки човники в духовці

Першим ділом готуємо всі інгредієнти. Кабачків можна взяти будь-яку кількість. Все залежить від того, скільки човників ви хочете зробити. Для приготування підійдуть молоді кабачки середнього розміру довжиною приблизно 20-25 см і в діаметрі не менше 5 див. Кабачки меншого розміру буде складніше готувати, а занадто великі – важко запікати.

Починаємо з нарізки цибулі і часнику. Чистимо їх і дрібно-дрібно нарізаємо.

Потім беремо сир натираємо його на дрібній тертці.

Тепер помідори. Якщо у вас вони великі, то можна взяти парочку, якщо то невеликі штучки три. Нарізаємо помідори невеликими шматочками.

Фарш у нас вже лежить готовий розморожений. Він може бути будь-яким, що вам подобається – хоч чисто яловичий, хоч змішаний або курячий. Тепер переходимо до кабачків. Першим ділом моєму їх. Чистити немає необхідності, оскільки кабачки будуть служити, у першу чергу, свого роду тарілкою.

Хто просто обожнює кабачки, може і їх з’їсти разом з начинкою. Проте чистити так само не потрібно. Після запікання скоринка буде м’якою і їстівною.

Розрізаємо їх навпіл. Якщо кабачки тонкі, то розрізаємо не навпіл, а знімаємо зверху невелику частину. Її можна викинути, а от більшу частину будемо використовувати надалі. Якщо ж ви розрізали рівно навпіл, то берете обидві частини кабачка.

Тепер необхідно вийняти з них всю внутрішність – м’якоть. Можна це робити ножем або ложкою.

Виймаємо м’якоть не до самої скоринки, залишаємо бортики приблизно близько 2-3 мм. В результаті вийде ось так:

М’якоть не викидаємо, вона знадобиться для начинки. Нарізаємо його невеликими шматочками.

Все готово, тепер можна зайнятися приготуванням самої начинки. Розігріваємо сковороду, наливаємо на неї масло і кладемо цибулю.

Підсмажуємо його трохи. Можна навіть не доводити до золотистої скоринки. Потім кладемо в цибуля фарш і перемішуємо.

Обсмажуємо фарш і цибулю близько 10 хвилин, може трохи менше. Головне, що б він з червоного став темним і розсипчастим.

Кладемо у фарш нарізані помідори, перемішуємо.

Потім відразу ж додаємо приготовлену раніше м’якоть кабачків і так само перемішуємо.

Обсмажуємо все в протягом 10 хвилин, періодично перемішівая. Якщо в сковороді виділилася рідина, а це станеться, то тримаємо начинку до тих пір, поки рідина не випарується. Начинка повинна бути сухою. Ближче до кінця обсмажування додаємо часник. Солимо за смаком, перчимо.

Тепер кладемо підготовлені кабачки на тарілку і викладаємо на них приготовлену начинку.

Потім включаємо духовку. Поки вона прогрівається, кладемо кабачки на деко або спеціальну тарілку.

Залишився сир. Посипаємо їм кабачки.

Взагалі, можна посипати сиром і в кінці готування, приблизно, хвилин за 10 до закінчення. В цьому випадку він буде не дуже сильно запечений. Якщо запікати відразу з сиром, то він зверху утворює темну скоринку. Втім, і так і так смачно.

Запікаємо близько 40 хвилин на середньому рівні в духовці при температурі 180 градусів.

Фаршировані кабачки човники, запечені в духовці

По закінченні дістаємо кабачки з духовки, розкладаємо по тарілках і подаємо з будь-яким соусом: хоч майонезом, хоч сметаною, хоч кетчупом. Таке блюдо відмінно підійде на друге на сімейний обід або вечерю. Виходить ситно і дуже смачно.

Приємного апетиту!