Вітаю, вас, дорогі друзі! Сьогодні пропоную страва з східно-азіатської кухні. Нічого незвичайного в ньому немає, хіба, що соус особливий. А поки на дворі літо і є баклажани, давайте приготуємо яловичину з хрусткими баклажанами в східно-китайській заправці і рисом.
Ми вже готували яловичину з овочами на сковороді, а сьогодні приготуємо страву з азіатської кухні.
Незвичайна заправка надає страві східну нотку, можна використовувати будь готовий соус із серії «Східні добавки», присипати кунжутом і насолоджуватися.
Яловичина приготована в сковороді — найбільш смачні рецепт з овочами і рисом
Якщо вдасться придбати готову мариновану яловичину – ще краще (я віддаю перевагу купувати таку), якщо немає, купіть звичайний шматок гарного м’яса без прожилок і промаринуйте її будь-яким способом (найпростіший – в соєвому соусі).
На 100 грам 217,3 ккал.
Ось які ще продукти заготовте для цієї страви.
Як бачимо, все просто.
Отже, ось пропорції інгредієнтів:
- м’ясо (м’якоть яловичини) – 300-400 г;
- рис – 150г;
- баклажан – 1 шт.;
- помідори – 1-2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- часник – 2 зубці;
- перець стручковий – 1 шт.;
- крохмаль – 20 г;
- кунжут – за смаком;
- зелень для прикраси (у мене петрушка, але можна будь-який);
- масло для смаження;
- сіль-за смаком;
- соєвий соус – за смаком та бажанням;
- тайський соус солодкий – 50 р.
Якщо бентежить соус і не знайдете такої в магазині, зробіть його самі, змішавши столову ложку меду з 30 мг соєвого соусу, додайте щіпку куркуми і інших східних спецій.
Як приготувати яловичину з хрусткими баклажанами в східно-китайській заправці і рисом:
Крок 1. Баклажани промийте, обсушіть і наріжте довільними шматочками середнього розміру. Я намагався кубиками нарізати.
Крок 2. Обваляйте їх в крохмалі.
Крок 3. Обсмажте на сковорідці з 5 столовими ложками олії на сильному вогні протягом 3 хвилин до золотистої скоринки, періодично перевертаючи. Можна обсмажити у фритюрі. Викладіть на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайве масло.
Крок 4. Цибулю наріжте часточками приблизно в 1 сантиметр. Нарубаєте дрібно часник і стручковий гіркий перець.
Крок 5. Яловичину вийміть з маринаду і злегка промокніть паперовими рушниками, але не мийте її. Наріжте тонкими скибочками товщиною 2-3 мм.
Крок 6. З сковороди, в якій смажилося баклажан, злийте зайве масло, залишивши приблизно 1 столову ложку, і обсмажте хвилину-півтори цибулю. Потім додайте м’ясо і обсмажте ще 3 хвилини разом з м’ясом, періодично помішуючи.
Крок 7. Додайте подрібнені часник і гострий перець. Посоліть за смаком і перемішайте.
Крок 8. Смажте ще хвилин п’ять до такої золотистої скоринки м’яса і до зарум’янювання лука.
Крок 9. У помідорів видалити плодоніжку, м’якоть наріжте невеликими шматочками і перемішайте в окремій пиалке з обсмаженими баклажанами. Додайте тайський соус і 2-3 ложки соєвого соусу. Нагадаю, що вище я написав, як вийти з положення якщо не знайдете в магазинах тайського соусу.
найсмачніша яловичина на сковороді з овочами і рисом
Крок 10. Перемішайте овочі, викладіть їх на тарілку, поруч покладіть м’ясо, посипте його кунжутов. Всі посипте зеленню і подавайте з гарніром з рису.
Крок 11. Рис промийте, залийте в співвідношенні 1:1,5 водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою ще 15 хвилин. Приберіть з вогню, посоліть, перемішайте і дайте постояти під кришкою 5 хвилин. Потім подавайте з яловичиною та приготовленими овочами.
Друзі, це надзвичайно смачне і ситне блюдо! Обов’язково спробуйте, а я прощаюся до нового рецепту!
Смажена яловичина з овочами, соєвим соум і рисом на сковороді по-китайськи
У цьому рецепт використовується рис, заздалегідь зварений і добре остиглий. Якщо у вас залишився в холодильнику, приготований рис від іншої страви, то він підійде як не можна краще.
Яловичина традиційно готується на повільному вогні протягом кількох годин. Але в цьому рецепті приготування піде всього кілька хвилин. М’ясо замаринуем, це зробити його ніжніші, наріжемо тонкими смужками. Щоб різалося краще, заморозьте стейк в холодильнику, щоб м’ясо стало напівтвердий і наріжте поперек волокон.
Приготування: Загальний час: 25 хвилин. Кількість порцій: 4 порції. Харчова цінність (на порцію): Калорійність – 460 ккал. Жири – 17 гр. Вуглеводи – 52 гр. Білки – 23 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
Для маринаду:
- 1,5 ч. л. темного соєвого соусу
- 1,5 ч. л. світлого соєвого соусу
- 0,5 ч. л. цукру
- 1/4 ч. л. кунжутного масла
- 1 щіпка меленого білого перцю
- 3/4 ч. л. кукурудзяного крохмалю
Для приготування страви
- 250 грам яловичини (стейк), нарізаний тонкими смужками
- 1 велике яйце
- 1/4 ч. л. солі
- 3 ст. л. арахісового масла для смаження
- 1 ч. л. подрібненого часнику
- 0,5 середньої цибулини, нарізані кубиком
- 500 грам вареного рису, холодного
- 0,5 склянки замороженого або свіжого горошку
- 1/4 склянки тертої моркви
- 0,5 пучка зеленої цибулі, нарізаного кільцями
Як приготувати яловичину на сковороді
Приготуйте маринад
Крок 1. У великій мисці змішайте темний соєвий соус, світлий соєвий соус, цукор, кунжутне масло, білий перець і кукурудзяний крохмаль до отримання однорідної маси.
Крок 2. Додайте нарізану яловичину, умочуючи її в маринад, щоб м’ясо було покрито з усіх боків. Дайте постояти при кімнатній температурі, поки готується інша частина рецепта (не менше 10 хвилин). Краще зробити заздалегідь, виходить смачніше, якщо маринувалося хвилин 30-40.
Приготування страви
Крок 3. Вбийте яйце в миску і злегка збийте з сіллю, відставте в бік.
Крок 4. Розігрійте вок на сильному вогні. Додайте 1 столову ложку арахісового або рослинного масла. Коли олія нагріється, додайте часник. Обсмажуйте протягом кількох секунд до появи аромату.
Крок 5. Потім додайте нарізану цибулю. Обсмажуйте, помішуючи, 1-2 хвилини, поки він не почне підрум’янюватися і розм’якшуватися.
Крок 6. Додайте яловичину і дайте їй трохи підрум’янитися, потім смажте, помішуючи, поки вона не змінить колір.
Крок 7. Влийте і розігрійте решту 2 столові ложки арахісового масла до м’яса в воке. Зменшіть вогонь до середнього.
Крок 8. Додайте рис, помішуючи і перевертаючи його лопаткою, щоб прогріти і розбити грудочки.
Крок 9. Викладіть горошок і терту моркву, перемішайте.
Крок 10. Звільніть місце в одному кутку вока, влити збите яйце.
Крок 11. Збийте яйце, а потім швидко перемішайте з обсмаженою стравою.
Крок 12. Додайте нарізаний зелений лук. Спробуйте на смак і при бажанні додайте ще трохи солі і перцю.
Існує багато способів приготування страви з рисом. Спробуйте використовувати курку, свинину, креветки, краби або морські гребінці замість яловичини. Експериментуйте і насолоджуйтеся смаком. Приємного апетиту!
Смажена яловичина з овочами, соєвим соусом приготована на сковороді
Це китайське блюдо з яловичини і овочів, просте і смачне. Готується протягом 30 хвилин! Секрет в отриманні ніжного м’яса — додавання невеликої кількості харчової соди.
Загальний час приготування: 25 хвилин Кількість порцій: 3.
Інгредієнти
- 300 г яловичої вирізки, нарізаного на тонкі смужки
- 1 морква, нарізана тонкими скибочками
- 1 тонко нарізана цибулина
- 400 гр. брокколі, нарізаної дрібними суцвіттями
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 1 столова ложка свіжого подрібненого імбиру
- 2 столові ложки олії соняшникової або ріпакової
- 1 столова ложка легкого соєвого соусу
- 1 столова ложка кукурудзяного борошна
Маринад для яловичини
- 1 столова ложка світлого соєвого соусу
- 1 столова ложка темного соєвого соусу
- 0,5 чайної ложки коричневого цукру
- 1 столова ложка вина Шаосин (або 1 чайна ложка рисового оцту)
- 1 столова ложка кукурудзяного борошна
- 0,5 чайної ложки харчової соди
- чорний перець
Приготування
Крок 1. Наріжте овочі розміром, як на фотографії.
Крок 2. Часник і імбир натерти на середній тертці.
Крок 3. Приготуйте маринад — змішайте всі інгредієнти для маринаду в мисці. Покладіть смужки яловичини, перемішайте, щоб все м’ясо було покрито маринадом. Залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
Крок 2. Обсмажте подрібнений імбир, часник і нарізану цибулю в олії на гарячій сковороді з товстим покриттям на сильному вогні до злегка золотистого кольору.
Крок 3. Перекладіть на сковороду мариновану яловичину і обсмажуйте, поки м’ясо не почне підрум’янюватися, але не прожариться. На цьому етапі перекладіть все зі сковороди на тарілку і відставте в бік.
Крок 4. В ту ж сковороду покладіть брокколі і моркву, обсмажуйте близько 1 хвилини, потім додайте ¼ склянки води і накрийте сковороду кришкою. Тепер зменшіть вогонь до середнього.
Крок 5. Як тільки овочі стануть м’якими за вашим смаком, додайте яловичу суміш назад в сковороду. Влийте трохи світлого соєвого соусу і кукурудзяної муки, змішаної з ¼ склянки води, щоб соус загус.
Крок 6. Перемішайте на сильному вогні протягом 1-2 хвилин або до готовності. Якщо хочете, додайте ще чорного перцю!
Ось і все! Подавайте відразу з відварним рисом, приготованим на пару. Це відмінний швидкий вечерю в будній вечір або домашній обід.
Яловичина на сковороді з овочами на друге блюдо в домашніх умовах
Загальний час приготування: 30 хвилин Кількість порцій: 4
Інгредієнти
- 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 год л. білого цукрового піску
- 60 мл соєвого соусу
- 60 мл кулінарного вина або рисового оцту
- 60 мл курячого бульйону
- 500 гр. яловичої вирізки, нарізані упоперек волокон тонкими смужками
- 4 щіпки солі і кілька щіпок свіжомеленого чорного перцю
- 1 головка брокколі, розібрана на суцвіття
- 200 гр. нарізаною китайської капусти,
- 1 нарізана морква,
- 0,5 середньої цибулини, нарізаною півкільцями.
- 1 столова ложка виноградного або арахісового масла для смаження
Інструкції
- Підготуйте м’ясо: обваляйте шматочки м’яса в сухої суміші їх солі, меленого перцю і 2 чайних ложок кукурудзяного крохмалю.
- Приготуйте соус: змішайте соєвий соус, вино, бульйон, що залишився, кукурудзяний крохмаль і цукор в мисці.
- Поставте велику сковороду або вок на плиту на середній вогонь. Налийте стільки масла, щоб воно покривало дно сковороди і розігрійте.
- Перекладіть підготовлені овочі і обсмажуйте протягом 3-4 хвилин, до напівготовності. Овочі повинні залишатися хрусткими. Перекладіть з сковороди на тарілку.
- Покладіть м’ясо на сковороду. Обсмажте з обох боків на середньому вогні, близько 4 хвилин.
- Перекладіть овочі і влийте соус в сковороду до м’яса. Готуйте на середньо-сильному вогні. Дайте м’яса та овочів просмажиться близько 2 хвилин. Часто помішуйте.
Страва готова, коли соус загусне, м’ясо просмажиться, а овочі стануть м’якими і ніжними. Подавайте відразу з відвареним рисом.
Приємного апетиту!