Яловичина приготована на сковороді з овочами в домашніх умовах

Вітаю, вас, дорогі друзі! Сьогодні пропоную страва з східно-азіатської кухні. Нічого незвичайного в ньому немає, хіба, що соус особливий. А поки на дворі літо і є баклажани, давайте приготуємо яловичину з хрусткими баклажанами в східно-китайській заправці і рисом.

Ми вже готували яловичину з овочами на сковороді, а сьогодні приготуємо страву з азіатської кухні.

Незвичайна заправка надає страві східну нотку, можна використовувати будь готовий соус із серії «Східні добавки», присипати кунжутом і насолоджуватися.

Яловичина приготована в сковороді — найбільш смачні рецепт з овочами і рисом

Якщо вдасться придбати готову мариновану яловичину – ще краще (я віддаю перевагу купувати таку), якщо немає, купіть звичайний шматок гарного м’яса без прожилок і промаринуйте її будь-яким способом (найпростіший – в соєвому соусі).

На 100 грам 217,3 ккал.

Ось які ще продукти заготовте для цієї страви.

Як бачимо, все просто.

Отже, ось пропорції інгредієнтів:

  • м’ясо (м’якоть яловичини) – 300-400 г;
  • рис – 150г;
  • баклажан – 1 шт.;
  • помідори – 1-2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 2 зубці;
  • перець стручковий – 1 шт.;
  • крохмаль – 20 г;
  • кунжут – за смаком;
  • зелень для прикраси (у мене петрушка, але можна будь-який);
  • масло для смаження;
  • сіль-за смаком;
  • соєвий соус – за смаком та бажанням;
  • тайський соус солодкий – 50 р.

Якщо бентежить соус і не знайдете такої в магазині, зробіть його самі, змішавши столову ложку меду з 30 мг соєвого соусу, додайте щіпку куркуми і інших східних спецій.

Як приготувати яловичину з хрусткими баклажанами в східно-китайській заправці і рисом:

Крок 1. Баклажани промийте, обсушіть і наріжте довільними шматочками середнього розміру. Я намагався кубиками нарізати.

Крок 2. Обваляйте їх в крохмалі.

Крок 3. Обсмажте на сковорідці з 5 столовими ложками олії на сильному вогні протягом 3 хвилин до золотистої скоринки, періодично перевертаючи. Можна обсмажити у фритюрі. Викладіть на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайве масло.

Крок 4. Цибулю наріжте часточками приблизно в 1 сантиметр. Нарубаєте дрібно часник і стручковий гіркий перець.

Крок 5. Яловичину вийміть з маринаду і злегка промокніть паперовими рушниками, але не мийте її. Наріжте тонкими скибочками товщиною 2-3 мм.

Крок 6. З сковороди, в якій смажилося баклажан, злийте зайве масло, залишивши приблизно 1 столову ложку, і обсмажте хвилину-півтори цибулю. Потім додайте м’ясо і обсмажте ще 3 хвилини разом з м’ясом, періодично помішуючи.

Крок 7. Додайте подрібнені часник і гострий перець. Посоліть за смаком і перемішайте.

Крок 8. Смажте ще хвилин п’ять до такої золотистої скоринки м’яса і до зарум’янювання лука.

Крок 9. У помідорів видалити плодоніжку, м’якоть наріжте невеликими шматочками і перемішайте в окремій пиалке з обсмаженими баклажанами. Додайте тайський соус і 2-3 ложки соєвого соусу. Нагадаю, що вище я написав, як вийти з положення якщо не знайдете в магазинах тайського соусу.

найсмачніша яловичина на сковороді з овочами і рисом

Крок 10. Перемішайте овочі, викладіть їх на тарілку, поруч покладіть м’ясо, посипте його кунжутов. Всі посипте зеленню і подавайте з гарніром з рису.

Крок 11. Рис промийте, залийте в співвідношенні 1:1,5 водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою ще 15 хвилин. Приберіть з вогню, посоліть, перемішайте і дайте постояти під кришкою 5 хвилин. Потім подавайте з яловичиною та приготовленими овочами.

Друзі, це надзвичайно смачне і ситне блюдо! Обов’язково спробуйте, а я прощаюся до нового рецепту!

Смажена яловичина з овочами, соєвим соум і рисом на сковороді по-китайськи

У цьому рецепт використовується рис, заздалегідь зварений і добре остиглий. Якщо у вас залишився в холодильнику, приготований рис від іншої страви, то він підійде як не можна краще.

Яловичина традиційно готується на повільному вогні протягом кількох годин. Але в цьому рецепті приготування піде всього кілька хвилин. М’ясо замаринуем, це зробити його ніжніші, наріжемо тонкими смужками. Щоб різалося краще, заморозьте стейк в холодильнику, щоб м’ясо стало напівтвердий і наріжте поперек волокон.

Приготування: Загальний час: 25 хвилин. Кількість порцій: 4 порції. Харчова цінність (на порцію): Калорійність – 460 ккал. Жири – 17 гр. Вуглеводи – 52 гр. Білки – 23 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

Для маринаду:

  • 1,5 ч. л. темного соєвого соусу
  • 1,5 ч. л. світлого соєвого соусу
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 1/4 ч. л. кунжутного масла
  • 1 щіпка меленого білого перцю
  • 3/4 ч. л. кукурудзяного крохмалю

Для приготування страви

  • 250 грам яловичини (стейк), нарізаний тонкими смужками
  • 1 велике яйце
  • 1/4 ч. л. солі
  • 3 ст. л. арахісового масла для смаження
  • 1 ч. л. подрібненого часнику
  • 0,5 середньої цибулини, нарізані кубиком
  • 500 грам вареного рису, холодного
  • 0,5 склянки замороженого або свіжого горошку
  • 1/4 склянки тертої моркви
  • 0,5 пучка зеленої цибулі, нарізаного кільцями

Як приготувати яловичину на сковороді

Приготуйте маринад

Крок 1. У великій мисці змішайте темний соєвий соус, світлий соєвий соус, цукор, кунжутне масло, білий перець і кукурудзяний крохмаль до отримання однорідної маси.

Крок 2. Додайте нарізану яловичину, умочуючи її в маринад, щоб м’ясо було покрито з усіх боків. Дайте постояти при кімнатній температурі, поки готується інша частина рецепта (не менше 10 хвилин). Краще зробити заздалегідь, виходить смачніше, якщо маринувалося хвилин 30-40.

Приготування страви

Крок 3. Вбийте яйце в миску і злегка збийте з сіллю, відставте в бік.

Крок 4. Розігрійте вок на сильному вогні. Додайте 1 столову ложку арахісового або рослинного масла. Коли олія нагріється, додайте часник. Обсмажуйте протягом кількох секунд до появи аромату.

Крок 5. Потім додайте нарізану цибулю. Обсмажуйте, помішуючи, 1-2 хвилини, поки він не почне підрум’янюватися і розм’якшуватися.

Крок 6. Додайте яловичину і дайте їй трохи підрум’янитися, потім смажте, помішуючи, поки вона не змінить колір.

Крок 7. Влийте і розігрійте решту 2 столові ложки арахісового масла до м’яса в воке. Зменшіть вогонь до середнього.

Крок 8. Додайте рис, помішуючи і перевертаючи його лопаткою, щоб прогріти і розбити грудочки.

Крок 9. Викладіть горошок і терту моркву, перемішайте.

Крок 10. Звільніть місце в одному кутку вока, влити збите яйце.

Крок 11. Збийте яйце, а потім швидко перемішайте з обсмаженою стравою.

Крок 12. Додайте нарізаний зелений лук. Спробуйте на смак і при бажанні додайте ще трохи солі і перцю.

Існує багато способів приготування страви з рисом. Спробуйте використовувати курку, свинину, креветки, краби або морські гребінці замість яловичини. Експериментуйте і насолоджуйтеся смаком. Приємного апетиту!

Смажена яловичина з овочами, соєвим соусом приготована на сковороді

Це китайське блюдо з яловичини і овочів, просте і смачне. Готується протягом 30 хвилин! Секрет в отриманні ніжного м’яса — додавання невеликої кількості харчової соди.

Загальний час приготування: 25 хвилин Кількість порцій: 3.

Інгредієнти

  • 300 г яловичої вирізки, нарізаного на тонкі смужки
  • 1 морква, нарізана тонкими скибочками
  • 1 тонко нарізана цибулина
  • 400 гр. брокколі, нарізаної дрібними суцвіттями
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 1 столова ложка свіжого подрібненого імбиру
  • 2 столові ложки олії соняшникової або ріпакової
  • 1 столова ложка легкого соєвого соусу
  • 1 столова ложка кукурудзяного борошна

Маринад для яловичини

  • 1 столова ложка світлого соєвого соусу
  • 1 столова ложка темного соєвого соусу
  • 0,5 чайної ложки коричневого цукру
  • 1 столова ложка вина Шаосин (або 1 чайна ложка рисового оцту)
  • 1 столова ложка кукурудзяного борошна
  • 0,5 чайної ложки харчової соди
  • чорний перець

Приготування

Крок 1. Наріжте овочі розміром, як на фотографії.

Крок 2. Часник і імбир натерти на середній тертці.

Крок 3. Приготуйте маринад — змішайте всі інгредієнти для маринаду в мисці. Покладіть смужки яловичини, перемішайте, щоб все м’ясо було покрито маринадом. Залиште маринуватися на 10-15 хвилин.

Крок 2. Обсмажте подрібнений імбир, часник і нарізану цибулю в олії на гарячій сковороді з товстим покриттям на сильному вогні до злегка золотистого кольору.

Крок 3. Перекладіть на сковороду мариновану яловичину і обсмажуйте, поки м’ясо не почне підрум’янюватися, але не прожариться. На цьому етапі перекладіть все зі сковороди на тарілку і відставте в бік.

Крок 4. В ту ж сковороду покладіть брокколі і моркву, обсмажуйте близько 1 хвилини, потім додайте ¼ склянки води і накрийте сковороду кришкою. Тепер зменшіть вогонь до середнього.

Крок 5. Як тільки овочі стануть м’якими за вашим смаком, додайте яловичу суміш назад в сковороду. Влийте трохи світлого соєвого соусу і кукурудзяної муки, змішаної з ¼ склянки води, щоб соус загус.

Крок 6. Перемішайте на сильному вогні протягом 1-2 хвилин або до готовності. Якщо хочете, додайте ще чорного перцю!

Ось і все! Подавайте відразу з відварним рисом, приготованим на пару. Це відмінний швидкий вечерю в будній вечір або домашній обід.

Яловичина на сковороді з овочами на друге блюдо в домашніх умовах

Загальний час приготування: 30 хвилин Кількість порцій: 4

Інгредієнти

  • 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 год л. білого цукрового піску
  • 60 мл соєвого соусу
  • 60 мл кулінарного вина або рисового оцту
  • 60 мл курячого бульйону
  • 500 гр. яловичої вирізки, нарізані упоперек волокон тонкими смужками
  • 4 щіпки солі і кілька щіпок свіжомеленого чорного перцю
  • 1 головка брокколі, розібрана на суцвіття
  • 200 гр. нарізаною китайської капусти,
  • 1 нарізана морква,
  • 0,5 середньої цибулини, нарізаною півкільцями.
  • 1 столова ложка виноградного або арахісового масла для смаження

Інструкції

  1. Підготуйте м’ясо: обваляйте шматочки м’яса в сухої суміші їх солі, меленого перцю і 2 чайних ложок кукурудзяного крохмалю.
  2. Приготуйте соус: змішайте соєвий соус, вино, бульйон, що залишився, кукурудзяний крохмаль і цукор в мисці.
  3. Поставте велику сковороду або вок на плиту на середній вогонь. Налийте стільки масла, щоб воно покривало дно сковороди і розігрійте.
  4. Перекладіть підготовлені овочі і обсмажуйте протягом 3-4 хвилин, до напівготовності. Овочі повинні залишатися хрусткими. Перекладіть з сковороди на тарілку.
  5. Покладіть м’ясо на сковороду. Обсмажте з обох боків на середньому вогні, близько 4 хвилин.
  6. Перекладіть овочі і влийте соус в сковороду до м’яса. Готуйте на середньо-сильному вогні. Дайте м’яса та овочів просмажиться близько 2 хвилин. Часто помішуйте.

Страва готова, коли соус загусне, м’ясо просмажиться, а овочі стануть м’якими і ніжними. Подавайте відразу з відвареним рисом.

Приємного апетиту!