Яловичина на сковороді – мяка і смачна, тушкована яловичина

Друзі, вітаю вас на сторінках свого кулінарного блогу. Продовжуємо готувати прості, але смачні страви для себе і рідних. І сьогодні пропоную вам рецепт тушкованої яловичини (дрібними шматочками) в томатній підливці, а на гарнір – улюблене всіма картопляне пюре.

Для приготування цієї страви знадобляться звичайні продукти. Тим більше яловичину сьогодні можна купити відразу нарізану, як на бефстроганов.

Яловичина на сковороді тушкована в підливці — самий смачний і простий рецепт

Обов’язково приготуйте паличку кориці. Ви ще не пробували м’ясо з корицею? Що ж, рекомендую!

Харчова цінність на 100 гр.: Калорії – 147 ккал. Білки — 5.5 гр. Жири – 10.1 гр. Вуглеводи – 2.2 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Склад:

  • яловичина (м’якоть) – 300 г;
  • соус томатний – 150 г;
  • цибуля – 1 велика цибулина;
  • картопля – 0,7 кг;
  • масло вершкове – 50 г;
  • масло оливкове (або інше рослинне) – 1-2 ст. л.;
  • кріп – кілька гілочок свіжої зелені для прикраси;
  • кориця – 1 паличка;
  • сіль і інших спецій – за смаком і бажанням.

Друзі, спеції беріть на свій смак: це може бути і мускатний горіх, і зіра, і коріандр, суміш перців – можна всього по дрібці.

Як приготувати тушковану яловичину

Крок 1. Розігрійте сковороду з оливковою або іншим рослинним маслом, додайте нарізану на брусочки яловичину.

Крок 2. Обсмажуйте яловичину 3-4 хвилини з двох сторін на сильному вогні.

Крок 3. Подрібніть звичайним способом цибулю.

Крок 4. Додайте цибулю до смаженій м’ясу.

Крок 5. Обсмажте яловичину з цибулею до золотистого кольору цибулі.

Крок 6. Додайте в сковороду з обсмаженою цибулею і м’ясом 20 мл води, томатний соус. На цьому етапі все посоліть і додайте паличку кориці.

Крок 7. Тушкуйте приблизно 20 хвилин на середньому вогні, а після додати інші спеції і ще протушкувати яловичину 5-7 хвилин під кришкою. Ось такий соус повинен вийти в результаті – дуже нагадує бефстроганов, але ароматні й з пікантним смаком.

Крок 8. Далі відваріть традиційним способом картопляне пюре. Злийте відвар, додайте вершкове масло і ще приблизно 80 мл відвару влийте назад. Можна пюре збити блендером, але, на мій погляд, товкачиком – це більш по-домашньому.

Крок 9. Відокремте від стебел свіжий кріп.

М’яка і найсмачніша тушкована яловичина

Викладіть в тарілку картопляне пюре, зверху м’ясну підливу і прикрасьте все гілочками кропу.

З даної кількості продуктів виходять дві солідні порції або 3 поменше. Зверху страву я ще полив кремом з кешью (було в холодильнику), але це не обов’язково.

Приготувавши так яловичину, ви отримаєте ніжне м’ясо, а головне з дуже пікантним смаком і незрівнянним ароматом. Корицю можна застосовувати не тільки у випічці, але і для приготування м’яса. Тільки в цьому випадку вибирайте саме паличку. Всім приємного апетиту і до нових смачних рецептів!

Яловичина тушкована з овочами на сковороді в домашніх умовах

Ніжні шматки яловичини, яскраві овочі та вершковий картопля готуються разом в чудовою підливці в сковороді. Цей класичний рецепт тушкованої яловичини завжди затребуваний. Готується на повільному вогні на плиті, поки соус не стане насиченим і густим, а яловичина і овочі не стануть м’якими.

Приправи прості і включають розмарин, чебрець, майоран, паприку, сіль і мелений чорний перець. Ця суміш дає чудовий смак і неповторний аромат тушкованого м’яса, а паприка додає насичений колір.

Час приготування: 2 години 15 хвилин. Харчова цінність: Калорії: 411 ккал. Вуглеводи: 27 гр. Білки: 38 гр. Жири: 12 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • 2 столові ложки рослинної олії, + по мірі необхідності
  • 900 гр. яловичого м’яса (вирізка)
  • 125 гр. нарізаного кубиками білого або жовтого лука
  • 2 стебла селери, нарізані
  • 1 чайна ложка подрібненого часнику
  • 3 столові ложки томатної пасти
  • 125 мл червоного вина (наприклад, Каберне, Мерло)
  • 1 яловичого бульйону склянку
  • 1 столова ложка вустерширського соусу
  • 500 гр. картоплі, розрізаного начетверо
  • 3 або 4 моркви, очищені і крупно нарізані
  • 1 лавровий лист
  • 125 гр. замороженого гороху
  • 15 гр. чашки свіжої італійської петрушки
  • ¼ склянки води
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю

Суміш приправ для яловичини

  • 1 ч. л. сушеного подрібненого розмарину
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1,5 ч. л. морської солі
  • 1 ч. л. сушеного майорану
  • 1 ч. л. паприки
  • 0,5 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

Приготування

1. Підготуйте відразу всі інгредієнти. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для приправи до м’яса. Яловичину наріжте невеликими шматочками, зручними для їжі. Очистіть і наріжте цибулю, часник, картоплю і моркву із селерою.

2. Нагрійте олію у великій глибокій сковороді на середньому вогні. Обсмажте половину м’яса, обсипав 2 чайними ложками суміші приправ до тих пір, поки вона не підрум’яниться. Шумівкою перекладіть яловичину на блюдо, точно також обсмажте другу половину м’яса, якщо необхідно додайте ще рослинного масла. Перекладіть на блюдо.

3. При необхідності долийте ще масла в сковороду і додати цибулю, селеру і часник. Готувати, періодично помішуючи, до м’якості. Викласти томатну пасту і перемішати до отримання однорідної маси. Налити червоне вино і збільшити вогонь, довести суміш до кипіння.

5. Залити яловичий бульйон, вустерський соус, покласти решту суміш спецій і лавровий лист. Перекласти з страви м’ясо і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні протягом 1,5 годин або поки яловичина не стане м’якою.

6. Викласти картоплю і моркву, збільшити вогонь під сковородою, щоб знову довести підливу до кипіння. Після чого знову зменшити вогонь до мінімуму, знову накрити кришкою і тушкувати ще 30-40 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

7. Додати заморожений горошок і петрушку. Змішайте воду і кукурудзяний крохмаль в мірної чашки або невеликій мисці і залийте в тушковану яловичину. Продовжуйте готувати, не накриваючи кришкою, до загустіння соусу.

Перед подачею на стіл приберіть з приготованого блюда лавровий лист.

Тушкована яловичина вимагає близько двох годин гасіння, тому такі страви готуються в недільний день на вечері.

найсмачніший рецепт тушкованої яловичини на сковороді з овочами

Це рецепт тушкованої яловичини смачний, ароматний і простий у приготуванні!

Загальний час приготування 2 години 30 хвилин. Харчова цінність — Калорії: 412 ккал. Вуглеводи: 32 гр. Білок: 26 гр. Жир: 21 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • 450 р. телятини
  • 500 г. картоплі
  • 200 г моркви
  • пучок нарізаного зеленого лука
  • 1 ч. л. подрібненого часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1-2 ч. л. італійської приправи
  • 1 чайна л. солі
  • 250 мл яловичого бульйону

Як приготувати м’яку яловичину

1. Нарізане на невеликі шматки м’ясо яловичини складіть у велику миску. Додайте 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю, 1-2 чайні ложки італійської приправи і 1 чайну ложку солі. Перемішайте, щоб всі шматки були покриті спеціями. Відставте на час.

2. Нагрійте сковороду з товстим дном на плиті на середньому вогні. Додайте 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму. Як тільки олія нагріється, додайте кубики яловичини. Готуйте з кожної сторони до золотисто-коричневого кольору.

3. Приберіть м’ясо зі сковороди на тарілку. Додайте нарізану цибулю, перемішати і готувати на середньому вогні близько п’яти хвилин, поки не стане м’яким. Покладіть дрібно нарізаний часник, обсмажуйте протягом однієї хвилини.

4. Перекладіть шматки яловичини назад в сковороду. Налийте яловичий бульйон, щоб м’ясо було покрито. Доведіть до слабкого кипіння, накрийте кришкою і готуйте протягом години.

5. Очистіть картоплю і моркву. Наріжте їх на шматочки однакового розміру. Картопля відправте до м’яса. При необхідності додайте трохи бульйону. Доведіть до кипіння.

6. окремо в невеликій каструлі відваріть до готовності моркву.

7. Як тільки картопля приготується, перекладіть моркву в сковороду. Спробуйте на смак, якщо необхідно, додайте солі, перцю. Тушкуйте ще пару хвилин.

Тепер можна подавати на стіл. Приємного апетиту!

Самий простий і смачний рецепт тушкованої яловичини на сковороді

Для цієї страви використовуйте свіже парне м’ясо, бажано телятину.

Харчова цінність на 100 г: Калорії — 164.8 ккал. Білки — 18.3 гр. Жири — 9.9 гр. Вуглеводи — 0.5 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

450 р. телячої вирізки
сіль і перець
1 їдальня л. вершкового масла + 1 ч. л.
0,5 склянки сухого червоного вина
2 ч. л. вустерського соусу

Як приготувати

1. Наріжте яловичину на невеликі кубики. Злегка приправити кубики сіллю і перцем. Пам’ятайте, що сіль міститься і в вустерском соусі.

2. Розігрійте велику сковороду з товстим дном, бажано чавунну, на середньому вогні. Додайте 1 столову ложку вершкового масла. Розкладіть половину приправлених шматочків м’яса рівномірно на дно сковороди. Обсмажте 1-2 хвилини, після чого зробіть те ж саме з кожної сторони шматочка. Продовжуйте готувати, періодично помішуючи ще протягом 2-3 хвилин або поки не підрум’яняться з усіх боків, потім перекладіть на тарілку.

3. Обсмажте другу партію м’яса і готуйте таким же чином, додавши ще трохи масла, якщо необхідно.

4. Після приготування всього м’яса, налийте в сковороду червоне вино і соус. Коли рідина почне пузиритися розтопіть чайну ложку вершкового масла, поверніть м’ясо. Перемішайте, накрийте кришкою, тушкуйте кілька хвилин до готовності.

Зніміть з вогню і відразу подавайте на стіл.

Успіхів в кулінарії і приємного апетиту!