Свинина в духовці у фользі – соковита і мяка. Як запекти мясо свинини в духовці одним шматком

Що може бути смачніше соковитого ароматного шматка свинини, запеченої в духовці з часником і перцем. Важливо, щоб свинина була пружною, з жирком, приємним запахом і рожевого кольору. Зверніть увагу на вологість м’яса. Багато несумлінні продавці м’ясо витримують у воді для збільшення ваги. Вибраний шматок перед початком готування слід витримати добу на нижній полиці холодильника.

Підготовлений шматок свинини загортається в харчову фольгу і запікається в духовці. Харчова фольга може бути товщиною від 6 мм до 3 мм Для рецепта підійде будь-яка. Більш тонку фольгу можна скласти в 5-6 шарів і використовувати також, як і товстий матеріал. Фольга може приймати будь-яку задану форму і є абсолютним бар’єром, швидко набирає і віддає тепло, і зберігає весь м’ясний сік при запіканні м’яса.

Свинина в духовці у фользі цілим шматком з часником

Якщо ви плануєте сімейне торжество обов’язково візьміть цей рецепт на озброєння. Рецепт зручний тим, що основні підготовчі операції виконуються напередодні. А в день свята вам залишиться тільки запекти м’ясо в духовці, причому контролювати процес доведеться тільки один раз.

Орієнтовний час приготування свинини розраховується за простою формулою 1 кг – 1 годину + 15-20 хвилин для рум’яної скоринки. Залежно від особливостей вашої духовці час приготування може збільшитися або зменшитися.

Інгредієнти

Смак страви перш за все залежить від правильного вибору м’яса. Для рецепта підійде ошийок великої свинки. Нехай вас не лякає нерівний шматочок, форму ми йому дамо з допомогою кулінарного шпагату та фольги.

  • свинина – 1 кг 400 г
  • часник – 1,5 головки
  • гіркий перець – 1/4 шт.
  • суміш перців – 2 г
  • перець запашний – 5 шт.
  • гвоздика – 2 бутона
  • лавровий лист – 3 шт.
  • паприка -1 ч. л.
  • пажитник – 1 ч. л.
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • рослинне масло – 1 ст. л.
  • копчене сало (необов’язково) – 50 г

Приготування

Свинину зачищаємо від пліви, натираємо сіллю, перцем і подрібненим спеціями з усіх боків.

Посолочную суміш для натирання м’яса можна підібрати по своєму смаку або скористатися нашим варіантом.

Часник очищаємо, нарізаємо часточками. Кількість часнику допускається збільшити.

Шпигуємо ошийок часником з допомогою гострого ножа.

За бажанням крім часнику ошийок можна нашпигувати морквою, коренем петрушки, сиром або беконом, і кожен раз отримувати нові відтінки смаку по одному і тому ж рецепту.

М’ясного шматочку надаємо зручну для нарізування форму, зав’язуємо кулінарним шпагатом.

Фольгу кладемо два-три рази. Роздавимо великі спеції в ступці, лавровий лист поламаємо. Викладемо лавровий лист зі спеціями на фольгу.

Зверху викладаємо тонкі скибочки копченого сала.

М’ясо змастимо з усіх боків рослинним маслом. Викладемо свинину на фольгу.

На м’ясо викладаємо тонкі кільця гіркого перцю. Гіркий перець допускається виключити.

Трохи сала зверху.

Щільно загорніть м’ясо у фольгу і відправимо підготовлену свинину в холодильник на добу.

Розміщуємо м’ясо в форму або на сковороду і запікаємо в духовці 200 градусів протягом півтора годин. Через належний час у фольгу акуратно розрізаємо ножицями і запікаємо до рум’яної скоринки 20 хвилин.

Свинина запечена в духовці у фользі

Видалимо шпагат, викладаємо м’ясо на тарілку для подачі і нарізаємо на порції. Прикрашаємо овочами, часником і зеленню. До запеченої свинини можна подати зернову гірчицю.

М’ясо вийде виходить соковитим, апетитним, з насиченим м’ясними смаком і приємним ароматом спецій. Запечену свинину можна подати в якості холодної закуски на тарілці з м’ясним асорті або як основне гаряче блюдо.

Свинина, запечена в духовці у фользі шматком з часником і гірчицею

Свинина, запечена у фользі цілим шматком — це соковите, м’яке м’ясо відмінного смаку з ароматом спецій! Готується легко і з успіхом замінить вам магазинні м’ясні делікатеси!

Ингредиенты

  • Шийна частина свинини (лопатка) — 1,8 кг
  • Часник — 5-6 зубків
  • Гірчиця зерниста — 1,5 ст. л.
  • Гірчиця їдальня — 1,5 ст. л.
  • Майонез (сметана) — 3 ст. л.
  • Сіль — 40 гр.
  • Італійські трави — 3 ст. л.
  • Суміш перців — за смаком

Приготування

1. Часник чистимо і ріжемо зубчики крупною соломкою.

2. Сіль і спеції (перець, трави) змішуємо в невеликій мисочці.

3. Окремо змішуємо майонез із зернової і столовою гірчицею. Замість майонезу можна використовувати жирну сметану.

4. У шматку шийки свинини робимо ножем прокол, всередину засипаємо суміш приправ з сіллю і вставляємо брусочок часнику. Таким чином нашпигуем весь шматок.

5. Потім залишками спецій натираємо всю поверхню м’яса.

6. Рясно змащуємо зверху майонезним соусом.

7. Викладаємо шматок на фольгу і загортаємо. Залишаємо на 3-4 години, а краще на ніч в холодильнику, щоб м’ясо замаринувалося.

8. Вранці дістаємо свинину, залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі. Після чого перекладаємо у форму і ставимо в духовку.

9. Запікаємо при 180 градусах 2 години у фользі. Дістаємо, розгортаємо, зубочисткою протикаємо м’ясо, якщо виділяється прозорий сік, значить м’ясо готове.

10. Відправляємо знову в духовку на 15 хвилин при тій же температурі, щоб м’ясо зарум’янилося.

11. Дістаємо форму, закриваємо її фольгою, даємо хвилин 10-15 відпочити.

Можна пробувати. Приємного Вам апетиту!

М’ясо запечене в духовці цілим шматком у фользі з гірчицею і майонезом

Потребуется

  • м’ясо — 1 кг
  • часник
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • перець чорний і червоний по 1/4 ч. л.
  • приправи для м’яса — 1/4 ч. л.
  • гірчиця їдальня — 1 ч. л.
  • майонез — 1 ч. л.
  • фольга

Приготування

1. Часник ріжемо тонкими часточками. У м’ясі робимо проколи ножем і вставляємо всередину часточки.

2. Змішуємо сіль, приправи для м’яса, червоний і чорний перець, ложку столової гірчиці і ложку з гіркою майонезу.

3. Зверху обмазуємо весь шматок сумішшю. Загортаємо його в фольгу. Ставимо в холодильник на 2-3 години маринуватися.

4. Кладемо м’ясо в форму, ставимо в духовку при 180 градусів на 1,5-2 години. Дивимося по готовності м’яса.

5. Через 1,5 години дістати форму, розгорнути фольгу, перевірити готовність. Якщо м’ясо майже готове, поставити у відкритому вигляді ще хвилин на 15, щоб зверху утворилася рум’яна кірочка.

По готовності, накрити форму фольгою, дати відпочити м’яса 10-15 хвилин.

Як запекти шийку свинини в духовці у фользі одним шматком

Цей рецепт простий, а свинина виходить нереально смачною і дуже соковитою.

Це блюдо можна по праву віднести до святковим, так як свинина виглядає чудово!

Інгредієнти

  • свинина — 2 кг
  • часник — 6-7 зубчиків
  • сіль — 1 ст. ложка
  • гірчиця — 1 ст. ложка
  • оливкова олія — 1 ст. ложка
  • масло — 20 гр.
  • суха аджика — 2 ч. ложки
  • перець — за смаком

Приготування

1. М’ясо промиваємо, обсушуємо рушником

2. Готуємо маринад. Часник чистимо, пропускаємо через прес, заливаємо його оливковою олією, додаємо сіль, суху аджику і перець. Кладемо ложку столової гірчиці і ретельно перемішуємо.

3. Маринадом обмазуємо м’ясо з усіх боків рівним шаром. Кладемо у форму, закриваємо плівкою, ставимо в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч.

4. Розігріваємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо свинину з усіх боків по 3-4 хвилини з кожного боку до утворення скоринки.

5. Перекладаємо м’ясо на фольгу, загортаємо і відправляємо в форму. Ставимо запікатися на 1,5 години в духовку при температурі 180 градусів.

6. Розкриваємо фольгу, поливаємо соком, що виділився, збільшуємо температуру до 220 градусів, запікаємо ще 15 хвилин, до утворення гарної скоринки.

Подаємо на стіл, приємного апетиту!

Свинина карбонат в духовці у фользі цілим шматком

Ингредиенты

  • Карбонад — 1 кг
  • Сіль — 1 ч. ложка без гірки
  • Часник — 3-4 зубчики

Спеції

  • Куркума — 1 ч. л.
  • Мелений солодкий червоний перець — 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі — 2 ч. л.
  • Мелений чорний перець — 1 ч. л.
  • Суміш сушених овочів «Ароматна» з томатами і морквою — 50 гр.

Приготування

1. Готуємо суху суміш спецій. Змішуємо в невеликій мисці по чайній ложці солі, куркуми, меленого червоного і чорного перцю. Додаємо хмелі-сунелі і овочеву суміш.

2. Беремо промитий і обсушенный шматок свинини. Робимо в м’ясі проколи ножем і вставляємо в них нарізані шматочками зубчики часнику.

3. На лист фольги насипаємо трохи суміші спецій, кладемо на них свинину, зверху обсипаємо залишками спецій і щільно загортаємо у фольгу.

4. Викладаємо на деко в духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього розкриваємо фольгу і ставимо ще на 10 хвилин запікатися.

М’ясо виходить ніжним, соковитим і дуже смачним.

Приємного апетиту!