Борщ з квашеною капустою, буряком – класичний рецепт з куркою

Пропоную Вам свій рецепт приготування борщу по-домашньому. Таке перше блюдо ми часто готуємо зі своєю квашеною капустою. В цей раз замість свинини використовували курку. У нас були курячі стегенця. Процес приготування простий, за класичним рецептом.

Курка вариться на багато швидше свинини або яловичини, тому можна швидко приготувати обід. Суп виходить просто чудовим. У нашій родині всім подобається і з’їдається моментально. Якщо у вас немає зараз кислої капусти, подивіться мій домашній рецепт зі свіжої «Борщ з курки зі свіжою капустою»

Капусту використовуйте не сильно кислу або перед приготуванням промийте його в холодній воді, після чого дайте добре стекти. При обсмажуванні овочів використовуємо томатну пасту, хоча можна взяти свіжі помідори, очистити від шкірки і дрібно нарізати. Так що йдемо на кухню і приступаємо до приготування.

Рецепт борщу з квашеною капустою, буряком і куркою по-домашньому

Чудовий борщ для сімейного обіду. Низькокалорійний, але дуже ситний і смачний. Рецепт простий і готується не дуже довго.

На 100 гр. готового супу: Калорії — 28.3 ккал. Білки — 2.0 Жири— 1.2 Вуглеводи— 2.3

Інгредієнти для борщу з курки з квашеною капустою по домашньому

  • Курячі стегенця — 500 гр.
  • 1 цибулина (100 гр.)
  • 4 картоплини (400 гр.)
  • 2 буряків (200 гр.)
  • Квашена капуста — 600-700 гр.
  • 2-3 столові ложки томатної пасти (90-100 гр.)
  • цукор — 2 чайної ложки
  • вода — 4 л

  • часник — 3-4 зубчики
  • кріп свіжий
  • приправа «12 овочів і трав» — 1-1,5 столових ложки або сіль, спеції
  • рослинна олія 2-3 столові ложки
  • лавровий лист — 2-3 шт.

Як приготувати домашній борщ з квашеною капустою з курки

Курячі стегенця промиваємо під проточною водою, кладемо їх в каструлю, заливаємо чотирма літрами води і ставимо на плиту кип’ятитися. Після закипання будемо варити м’ясо близько 40 хвилин на слабкому вогні.

Не забудьте обов’язково при закипанні, зняти піну, щоб бульйон був чистим і прозорим.

Овочі чистимо картоплю ріжемо для супу, цибулю дрібним кубиком, а буряк тремо на крупній тертці.

Через 40 хвилин закладаємо в каструлю картоплю.

Поки вариться картопля, розігріваємо 2-3 столових ложки рослинного масла. Викладаємо цибулю і буряк.

Спочатку обсмажуємо овочі окремо, коли вони стануть м’якими, змішуємо їх.

Через 5 хвилин, після закладання картоплі, відправляємо в каструлю квашену капусту. Вона у нас своя, дуже смачна, восени кожен рік заготовляємо для супів, салатів, других страв. Квасимо її 3 дні, а потім розкладаємо по пакетах і заморожуємо. Тому вона не перекисает, виходить хрусткою і дуже смачною.

Квашену капусту слід спочатку злегка віджати від розсолу.

В зажарку викладаємо 2-3 столових ложки томатної пасти, перемішуємо з овочами.

Кладемо столову ложку приправи «12 овочів і трав» (замість приправи посоліть за смаком). Додаємо цукор, у мене бал рафінад, тому я поклав 2 шматочка. Наливаємо 5-6 столових ложки бульйону з каструлі. Все перемішуємо.

Зубчики часнику спочатку раздавливаем ножем, а потім дрібно рубаємо.

Відправляємо до овочів і продовжуємо обжарку.

М’які, обсмажені овочі викладаємо в борщ, додаємо кріп. У мене свіжий, заморожений, варимо ще близько 8-10 хвилин.

Кидаємо лавровий лист і через пару хвилин борщ можна знімати з вогню, даємо 5-10 хвилин настоятися. Пробуємо на смак, якщо необхідно додаємо солі або приправ і спецій.

Домашній борщ із квашеної капусти з куркою

Борщ із квашеної капусти з куркою готовий. Розливаємо по тарілках і подаємо на стіл зі свіжими булочками.

Кладемо сметану, можна приправити свіжим меленим перцем. Борщ виходить просто чудовим, смачним, ароматним. Прекрасний обід. Приготуйте за моїм рецептом, Вам теж дуже сподобається. Приємного апетиту!