Пиріг з сиром і яблуками — дуже смачний, ніжний і швидкий

Всім доброго дня! Для любителів сирною і яблучної випічки присвячується цей простий і невигадливий рецепт домашнього пирога. Шалено смачний, зовсім простий в приготуванні, дуже ніжний, в міру солодкий, ароматний і неповторний домашній пиріг. Взагалі дуже люблю пироги, особливо з сиром, а з додаванням яблук це просто чудово.

Охоче поділюся рецептом з вами, мої шановні читачі, щоб ви порадували своїх близьких і рідних. В основі пирога пишний, ніжний корж, а в якості начинки – сирна заливка з соковитими кисло – солодкими яблуками.

Пиріг з сиром можна спекти не тільки з яблуками, раніше, розповідав такий рецепт солодкого пирога з ягодами, смородиною. Подивіться цей варіант десерту до чаю:

  • Солодкий пиріг з сиром і смородиною

Дуже смачний пиріг з сиром і яблуками — простий рецепт без дріжджів

Використовував зелені яблука, з характерним яблучним ароматом і смаком, з легкою кислинкою. Для тих, хто любить якнайсолодше, можна зверху посипати цукровою пудрою.

Щоб випічка вдалася на славу, потрібно перевіряти готовність яблук дерев’яною шпажкою, яка повинна легко проколювати скибочки.

Час приготування: 35 – 45 хвилин кількість порцій: 6. На 100 грам: Калорії — 243.9 ккал. Білки — 6.4 гр. Жири — 11.4 гр. Вуглеводи — 29.0 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Нам знадобляться дуже простий набір продуктів:

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 0,75 склянки.
  • Цукор – 0,5 склянки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки.
  • Розпушувач – 1 чайна ложка.

Для начинки:

  • Яблука кисло-солодкі – 500 гр.

Для сирної заливки:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 3 столові ложки.
  • Цукор – 2,5 столових ложки.
  • Ванілін – 1 гр.

Як приготувати яблучний пиріг з сиром:

Для замісу тіста взяти широку, глибоку миску, в ній зручно буде змішувати всі інгредієнти.

Крок 1. Масло вершкове необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким, або розморозити в мікрохвильовці.

Крок 2. Висипати цукровий пісок.

Крок 3. Яйце добре промити і обсушити, вбити в миску до масла з цукровому.

Крок 4. Все добре збити міксером до однорідності.

Крок 5. Молоко краще прогріти для теплого стану і додати.

Крок 6. Борошно просіяти через сито і невеликими порціями, постійно перемішуючи, додати в отриману масу.

Борошно пшеничне, вищого сорту.

Крок 7. Додати розпушувач одну чайну ложку.

Крок 8. Все добре перемішати до однорідної консистенції. Тісто повинне вийти рідким, приблизно, як для оладок.

Крок 9. Форму для запікання (краще розбірну) промазати рослинним маслом, а на дно покласти пергаментний папір, змастити олією. Викласти тісто рівномірно.

Поставити запікатися в заздалегідь прогріту духовку до 200 градусів на 30 – 35 хвилин.

Корж у нас запікається, необхідно підготувати сирну заливку.

Крок 10. Сир у мене зернистий 500 гр. Жирність 5%.

Викласти в іншу глибоку чашу.

Крок 11. Розтерти сир заглибним блендером до однорідності.

Крок 12. Яйця промити і висушити паперовим рушником. Вбити в сирну масу.

Крок 13. Додати пакетик ваніліну для аромату.

Крок 14. Слідом висипаємо цукровий пісок.

Крок 15. Додаємо три столові ложки картопляного крохмалю.

Крок 16. Все добре перемішуємо, сирна заливка готова.

Крок 17. Яблука добре промити, вирізати насінні коробки і нарізати тонкими скибочками, шкірку можна не зрізати.

Крок 18. Корж виймаємо з духовки і перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою, дати трохи охолонути.

Крок 19. На випечений корж рівним шаром розкласти скибочки яблук.

Крок 20. Поверх яблук викласти сирну заливку і добре розрівняти.

Крок 21. Зверху прикрасити скибочками яблук.

Крок 22. зменшуємо Температуру духовки до 180 градусів і ставимо в неї форму з пирогом. Запікати ще близько 15 – 20 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою — яблука повинні стати м’якими.

Смачний і ніжний яблучний пиріг з сиром

Всі пиріг готовий!!! Дістаємо форму, даємо охолонути до теплого стану.

Акуратно виймаємо з форми. Можна зверху посипати цукровою пудрою.

Викладаємо на плоску тарілку. Даємо добре охолонути, для того щоб сирна маса не втратила форму.

Все готово, пора запрошувати всіх на чаювання. Приготуйте на мою рецептом і ви точно залишитеся дуже задоволені.

Успіхів у створенні кулінарних ласощів! Приємного апетиту!