Борщ з куркою — рецепт незрівнянно смачного домашнього борщу

Сьогодні розповім мій домашній рецепт приготування незрівнянно смачного борщу з куркою і свіжою капустою. Готуємо такий часто зі свіжої або квашеної капусти. Все дуже просто і не займає багато часу.

Курка готується на багато швидше свинини або яловичини, але при цьому чудово їх замінює. Для приготування можна використовувати тушку цілком або тільки її частину. Я купую готові набори для перших страв, охолоджені, свіжі. В них цілком достатньо для супу, м’яса, і бульйон виходить відмінний.

І є ще один нюанс, який я використовую для приготування борщу — одну картоплину варю цілком. По готовності, її дістаю і розминаю в пюре. Бульйон в борщі виходить більш насиченим. Одного разу спробував додати лечо з солодкого перцю. Самі перці порізав дуже дрібно. Вийшло просто чудово, обов’язково спробуйте.

Можливо вам будуть цікаві інші мої рецепти борщу, подивіться:

  • Борщ зі свіжою капустою з яловичиною
  • Борщ з куркою та квашеною капустою

Рецепт дуже смачного борщу з куркою і свіжою капустою

Набір продуктів для домашнього борщу з курки зі свіжою капустою

  • Курка — 800 г
  • Капуста — 200-300 грам
  • Картопля — 5 шт.
  • Морква — 1 велика
  • Буряк — 1 середня
  • невелика Цибулина
  • Часник — 3 зубчики
  • Томатна паста — 3 стіл. ложки
  • Лечо з болгарським перцем — 200 г
  • Сіль
  • Рослинне масло
  • Зелень за бажанням

Як приготувати дуже смачний домашній борщ з куркою капустою і буряком

Почнемо готувати з курки. Її треба добре промити і порізати на шматки, зручні для супу.

Я використовую для приготування набір для перших страв. Такі набори ми купуємо у магазині в охолодженому вигляді. Вони дуже зручні і чудово підходять для супу.

Наливаємо в каструлю воду, закладаємо м’ясо і ставимо варитися на вогонь.

Тепер поки вариться м’ясо, готуємо овочі. Чистимо картоплю, моркву, буряк, цибулю.

Перед закипанням з’являється багато піни, старанно знімаємо її з поверхні бульйону.

Ріжемо картоплю звичними і зручними розмірами і виглядом, кубиками або брусочками. Одну картоплину залишаємо цілою. Після закипання бульйону, варимо близько 3-4 хвилин, закидаємо картоплю.

Ріжемо соломкою капусту

Трьом на крупній тертці буряк.

Ріжемо дрібними кубиками цибулю тремо на тертці моркву.

Викладаємо порізану капусту в каструлю.

Поки вариться картопля і капуста зробимо засмажку. У сковороду наливаємо олію, нагріваємо на вогні.

В розігріте масло викладаємо приготовані цибулю, моркву, буряк.

Перемішуємо і обсмажуємо до м’якості овочів.

Викладаємо три ложки томатної пасти, наливаємо кілька ложок бульйону. Солимо за смаком. Я використовую для цих цілей приправу «12 трав і овочів» в її склад входить сіль, різні сушені трави і овочі. Дуже смачна приправа. Я додавав 2 столові ложки.

Перемішуємо, гріємо ще близько 3 хвилин. Готову зажарку відправляємо в каструлю, даємо трохи покипіти. Пробуємо на смак, якщо потрібно додаємо солі.

В лечо, шматки солодкого перцю ріжемо на більш дрібні. Відправляємо в борщ.

Картопля вже зварилася, дістаємо з борщу цілу картоплину і розминаємо її в пюре. Відправляємо знову картоплю в суп.

Дрібно подрібнений часник також викладаємо в каструлю.

Даємо покипіти ще хвилину, дві. Накриваємо кришкою, залишаємо настоятися 15 хвилин.

Дивовижно смачний домашній борщ з куркою і свіжою капустою

Накладаємо тарілку борщу, кладемо ложечку сметани, млинком мелемо суміш гострих перців, відрізаємо шматок м’якого і свіжого хліба, і приступаємо до обіду. Смак просто чудовий. Можна в тарілку кинути щіпку нарізаного свіжого кропу.

Приготуйте за моїм рецептом, Вам сподобається. Приємного апетиту!