Сьогодні розповім мій домашній рецепт приготування незрівнянно смачного борщу з куркою і свіжою капустою. Готуємо такий часто зі свіжої або квашеної капусти. Все дуже просто і не займає багато часу.
Курка готується на багато швидше свинини або яловичини, але при цьому чудово їх замінює. Для приготування можна використовувати тушку цілком або тільки її частину. Я купую готові набори для перших страв, охолоджені, свіжі. В них цілком достатньо для супу, м’яса, і бульйон виходить відмінний.
І є ще один нюанс, який я використовую для приготування борщу — одну картоплину варю цілком. По готовності, її дістаю і розминаю в пюре. Бульйон в борщі виходить більш насиченим. Одного разу спробував додати лечо з солодкого перцю. Самі перці порізав дуже дрібно. Вийшло просто чудово, обов’язково спробуйте.
Можливо вам будуть цікаві інші мої рецепти борщу, подивіться:
- Борщ зі свіжою капустою з яловичиною
- Борщ з куркою та квашеною капустою
Рецепт дуже смачного борщу з куркою і свіжою капустою
Набір продуктів для домашнього борщу з курки зі свіжою капустою
- Курка — 800 г
- Капуста — 200-300 грам
- Картопля — 5 шт.
- Морква — 1 велика
- Буряк — 1 середня
- невелика Цибулина
- Часник — 3 зубчики
- Томатна паста — 3 стіл. ложки
- Лечо з болгарським перцем — 200 г
- Сіль
- Рослинне масло
- Зелень за бажанням
Як приготувати дуже смачний домашній борщ з куркою капустою і буряком
Почнемо готувати з курки. Її треба добре промити і порізати на шматки, зручні для супу.
Я використовую для приготування набір для перших страв. Такі набори ми купуємо у магазині в охолодженому вигляді. Вони дуже зручні і чудово підходять для супу.
Наливаємо в каструлю воду, закладаємо м’ясо і ставимо варитися на вогонь.
Тепер поки вариться м’ясо, готуємо овочі. Чистимо картоплю, моркву, буряк, цибулю.
Перед закипанням з’являється багато піни, старанно знімаємо її з поверхні бульйону.
Ріжемо картоплю звичними і зручними розмірами і виглядом, кубиками або брусочками. Одну картоплину залишаємо цілою. Після закипання бульйону, варимо близько 3-4 хвилин, закидаємо картоплю.
Ріжемо соломкою капусту
Трьом на крупній тертці буряк.
Ріжемо дрібними кубиками цибулю тремо на тертці моркву.
Викладаємо порізану капусту в каструлю.
Поки вариться картопля і капуста зробимо засмажку. У сковороду наливаємо олію, нагріваємо на вогні.
В розігріте масло викладаємо приготовані цибулю, моркву, буряк.
Перемішуємо і обсмажуємо до м’якості овочів.
Викладаємо три ложки томатної пасти, наливаємо кілька ложок бульйону. Солимо за смаком. Я використовую для цих цілей приправу «12 трав і овочів» в її склад входить сіль, різні сушені трави і овочі. Дуже смачна приправа. Я додавав 2 столові ложки.
Перемішуємо, гріємо ще близько 3 хвилин. Готову зажарку відправляємо в каструлю, даємо трохи покипіти. Пробуємо на смак, якщо потрібно додаємо солі.
В лечо, шматки солодкого перцю ріжемо на більш дрібні. Відправляємо в борщ.
Картопля вже зварилася, дістаємо з борщу цілу картоплину і розминаємо її в пюре. Відправляємо знову картоплю в суп.
Дрібно подрібнений часник також викладаємо в каструлю.
Даємо покипіти ще хвилину, дві. Накриваємо кришкою, залишаємо настоятися 15 хвилин.
Дивовижно смачний домашній борщ з куркою і свіжою капустою
Накладаємо тарілку борщу, кладемо ложечку сметани, млинком мелемо суміш гострих перців, відрізаємо шматок м’якого і свіжого хліба, і приступаємо до обіду. Смак просто чудовий. Можна в тарілку кинути щіпку нарізаного свіжого кропу.
Приготуйте за моїм рецептом, Вам сподобається. Приємного апетиту!