Всім доброго дня! Хочу вам нагадати один з популярних супів у російській кухні – це гороховий суп з копченими реберцями. Незвичайний аромат копчених реберець так прикрашає смак горохової юшки, що важко встояти навіть тим, хто знаходиться на дієті.
В цій статті розповім ще й інші варіанти приготування з додаванням обсмаженого хрусткого бекону, домашніх грінок і «вишенька на торті» — як зварити такий суп в «супниці» з хліба, дуже цікавий рецепт.
Класичний рецепт горохового супу з копченими реберцями в каструлі
Для ситного і смачного обіду ідеально підійде гороховий суп з копченными реберцями.
Рецепт самий звичайний, в кожній родині готують його і люблять. Бути може, завдяки моїм рецептом хтось згадає і вирішить з задоволенням приготувати.
Нам знадобляться ось такий набір продуктів:
Харчова цінність на 100 гр.: Калорії — 69.7 ккал. Білки — 3.8 гр. Жири — 3.2 гр. Вуглеводи — 6.4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Склад:
- Горох жовтий – 1 стакан.
- Копчені реберця – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Зелена цибуля – за смаком
- Рослинне масло
Час приготування: 1 годину; кількість порцій: 6.
Приготування:
КРОК 1. Заздалегідь, краще на ніч замочити горох прохолодною водою для набухання.
Взагалі тривалість варіння супу залежить від сорти гороху: цілісний не лущений горох потрібно обов’язково заздалегідь замочити і варитися він довше. Я беру зазвичай колотий шліфований, замочую на ніч і варю хвилин 30.
Потім горох добре промити.
КРОК 2. Ставимо каструлю на плиту і викладаємо замочений горох разом з водою.
КРОК 3. Закриваємо кришкою і чекаємо, коли закипить.
КРОК 4. Потім наливаємо склянку води. Відразу 2 л води ми не будемо наливати, а будемо додавати поступово.
КРОК 5. Буде періодично з’являтися пінка, треба її прибирати.
КРОК 6. Коли горох повариться приблизно 30 хвилин, заглибним блендером подрібнити горох.
Горох измельчится і швидше доварити. Можна і не подрібнювати блендером, а дати побільше часу варитися гороху.
КРОК 7. Копчені реберця добре промиваємо й обсушуємо паперовим рушником.
КРОК 8. Нарізаємо на великі шматки, дрібнити не варто.
КРОК 9. Додаємо копчені реберця в горохову юшку. Це додасть бульйону терпкий, міцний і жирний, ну і звичайно дуже ароматний смак.
КРОК 10. Картоплю помити і очистити від шкірки.
КРОК 11. Нарізаємо на дрібненькі брусочки.
КРОК 12. Додаємо до горохової юшки.
Варити хвилин 15, поки картопля не розвариться.
КРОК 13. Необхідно додати сіль за смаком. Не пересолити, пам’ятайте, що копчені реберця мають свою сіль.
КРОК 14. Морква добре помити і очистити від шкірки. Натерти на крупній тертці.
КРОК 15. Ставимо сковороду на плиту і наливаємо рослинне масло, прогріваємо. Викладаємо натерту моркву.
Тушкуємо 5 хвилин.
КРОК 16. Викладаємо в горохову юшку.
Суп набуває завдяки моркви красивий золотистий колір. Додаємо лавровий лист.
Варимо ще 5 – 6 хвилин.
КРОК 17. Вимикаємо і додаємо зубчик часнику, пропущений через прес. Зубчик часнику додасть аромат юшки.
І відразу додаємо нарізаний зелений лук.
Все готово! Наливаємо в тарілку і даємо охолонути. Ах, який аромат!!!
Неймовірно смачна, ситна і дуже ароматна юшка у нас вийшла. Обов’язково приготуйте за моїм рецептом і порадуйте своїх близьких. Ніхто не встоїть від аромату цієї юшки.
Добре подавати з дрібними сухариками або грінками, а ще я люблю з чорним хлібом.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Гороховий суп з копченими свинячими реберцями і беконом з грінками
Смачний гороховий суп з додаванням копчених свинячих реберець і смаженого бекону.
Рецепт простий та його легко приготувати. Правда це займе певний час, горох готується довго, але є способи, як прискорити цей процес. Крім того розповім як приготувати хрусткі грінки, з якими суп буде на багато смачніше.
Загальний час приготування — 2 години 5 хвилин. Харчова цінність на 100 гр.: Калорії — 76.9 ккал. Білки — 4.2 гр. Жири — 3.9 гр. Вуглеводи — 6.3 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти для смачного горохового супу на 4 порції
- 400 г копчених свинячих реберець;
- 400 г гороху;
- 3 літри води;
- 200 г бекону;
- 3 картоплини, нарізані кубиками;
- 1 морква, натерта на тертці;
- 1 цибулина, нарізана кубиками;
- 1 лавровий лист;
- 20 г свіжої зелені;
- 2 ст. л. рослинного масла;
- сіль і перець приправи.
Інгредієнти для грінок:
- 3 середніх скибочки будь-якого хліба за вашим вибором;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ч. л. оливкової олії;
- сухі трави та спеції на ваш смак (я люблю додавати сухий чебрець або кріп).
Як приготувати гороховий суп з копченими реберцями та беконом
Крок 1. Попередньо замочіть горох в холодній воді. Одного або двох годин має бути достатньо. Це скоротить час приготування супу. Після замочування промийте під холодною проточною водою. Покладіть горох в каструлю, залийте трьома літрами води і дайте йому закипіти на середньому вогні. Коли вода почне закипати, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 45-60 хвилин. При появі піни, обов’язково зніміть її.
Крок 2. Нарізати копчені реберця і додати в каструлю з колотим горошком. Зачекайте, поки суп знову закипить, додайте лавровий лист і дайте ребрах варитися разом з горошком ще 30 хвилин.
Крок 3. Поки варяться реберця, приготуйте овочі. У сковороду з вже розігрітою олією додати терту моркву і дрібно нарізану цибулю. Обсмажте овочі на середньому вогні до м’якості і золотистого кольору.
Крок 4. Бекон обсмажити на окремій сковороді. Щоб бекон добре підрум’яниться, обсмажте на олії. Також можна додати м’ясо від свинячих ребер, (просто візьміть кілька ребер з супу, відокремте трохи м’якоті і додайте в жарящийся бекон).
Крок 5. Тепер саме час використовувати всі інші інгредієнти. Спочатку додайте нарізаний кубиками картоплю. Зачекайте, поки суп з картоплею закипить, варити 10 хвилин.
Крок 6. Потім додайте обсмажені овочі і бекон. Дайте їм покипіти ще 5-7 хвилин.
Крок 7. Приправте суп гороховий за смаком додайте сіль, мелений чорний перець, сухі трави. Дайте поваритися з приправами 5 хвилин, накрийте каструлю кришкою і зніміть її з вогню. Дайте йому настоятися протягом 5-10 хвилин перед подачею на стіл.
Крок 8. Тим часом, давайте зробимо хрусткі грінки. Вони чудово поєднуються з копченим смаком ребер.
Як приготувати грінки для супу
Скибочки хліба нарізати дрібними кубиками, часник нарізати великими шматочками. Розігріти масло в сковороді і додати нарізаний часник. Обсмажте його протягом 30 секунд, щоб масло ввібрало аромат часнику, а потім приберіть його.
Покладіть кубики хліба в ароматне масло і обсмажте їх протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Ось і все, грінки готові. Це найпростіший спосіб приготування.
Тепер прийшов час подавати на стіл наш смачний гороховий суп. Розлити по тарілках, додати дрібку подрібненої свіжої зелені (кріп, кінза петрушка) і обсмажені грінки.
Приємного апетиту!
Як зварити суп гороховий з копченостями, картоплею і беконом
Одна порція містить: Калорії — 708 ккал. Вуглеводи — 70 гр. Білки — 58 гр. Жири — 39 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти на 4 порції
- 4 скибочки бекону
- 3 лаврових листа
- 1 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. кмину
- 3 картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 склянку гороху
- 700 гр. копчених свинячих реберець
Як приготувати
1. Копчені реберця розрізати на шматки, скласти в каструлю і залити 2-2,5 л води, поставити на вогонь і довести до кипіння.
2. Поки закипає вода, обсмажити в рослинній олії цибулю, нарізану кубиками моркву, натерту на крупній тертці.
3. У киплячу воду з ребрами висипати горох. (попередньо потрібно замочити в холодній воді мінімум на 2 години). Варити на повільному вогні 1 годину.
4. Викласти обсмажені овочі, залишити варитися ще 30 хвилин.
5. У сковороді обсмажити бекон до хрусткої скоринки, нарізати на дрібні шматочки.
6. Додати нарізану дрібними кубиками картоплю, дати поваритися 15 хвилин.
7. Покласти лавровий лист, кмин, залишити на вогні ще 5 хвилин. Прибрати з плити.
8. Зверху викласти хрусткий смажений бекон. Накрити кришкою, дати настоятися 10 хвилин.
Можна подавати на стіл. Приємного апетиту!
Гороховий суп з копченими свинячими реберцями і картоплею
З копченими свинячими реберцями, картоплею та морквою гороховий суп виходить дуже смачним. Оцініть цей рецепт.
Час підготовки 40 хвилин. Час приготування 2 години. Замочування гороху 3 години. Загальний час 5 годин 40 хвилин. Харчова цінність: Калорії на порцію: 646 ккал. Вуглеводи: 65 гр. Білки: 23 гр. Жири: 34 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти на 6 порцій
- 300 г сушеного гороху
- 500 г свинячих копчених реберець
- 1 цибулина
- 1 морква
- 5-6 картоплин
- 1 столова ложка рослинного масла
- 4 стебла петрушки
- 4 стебла кропу
- 3 зубчики часнику
- 100 г бекону
- 3-4 столові ложки гірчиці
- сіль за смаком
- Перець за смаком
- Вода — 2-2,5 л
- Рослинне масло
Приготування
1. Горох промити в проточній воді. Покласти в каструлю ємністю не менше 2 літрів і залити холодною водою. Залишити на 3-4 години.
2. Копчені свинячі реберця нарізати на невеликі шматочки (по 2-3 реберця). Помістити у велику каструлю ємністю не менше 3 літрів, залити холодною водою (2-2, 5 літра) і довести до кипіння. Зняти піну і зменшити вогонь.
3. Варити свинячі реберця на повільному вогні близько 1-1,5 години. М’ясо буде ніжним і має легко відділятися від кістки. Готовий бульйон процідити через дрібне сито.
4. М’ясо з реберець зняти і нарізати невеликими шматочками. Залити бульйоном в мисці і відкласти до готовності до подачі.
5. Каструлю добре промити і залити процідженим бульйоном. Довести до кипіння на сильному вогні.
6. Горошок відкинути на друшляк і промити проточною водою. Додати в каструлю з бульйоном і знову доведіть до кипіння. Варити на середньому вогні 30 хвилин.
7. Очистити цибулю, моркву і картоплю. Цибулю дрібно нарізати. Моркву нарізати соломкою або дрібними кубиками, картоплю — невеликими скибочками.
8. Додати картоплю в каструлю з бульйоном і горохом. Варити 20 хвилин.
9. Цибулю і моркву обсмажити на сковороді з рослинним маслом. Додати в майже готовий суп гороховий. Варити на слабкому вогні 5 хвилин.
10. Зелень петрушки і кропу вимити, добре обсушити на паперовому рушнику і дрібно нарізати. Часник очистити і дрібно нарізати. Бекон нарізати тонкою соломкою або кубиками. Додайте в суп гороховий часник, бекон і зелень. Варити 5 хвилин.
11. Перекласти копчені реберця і гірчицю. Посолити, поперчити, добре перемішати. Швидко довести до кипіння і виключити вогонь. Залиште суп гороховий на гарячій плиті ще на 30 хвилин.
Класичний гороховий суп з копченостями в хлібі
Останній рецепт незвичайний. Однак подача здивує домочадців, тому варто витратити трохи часу на приготування такого горохового супу з реберцями в духовці.
Для цього вам знадобиться:
- кругла хлібина — 500 г;
- свіжий горошок — 200 г;
- м’ясо з копчених реберець — 100 г;
- копчена реберна кістка;
- вода — 1,5 склянки;
- картопля — 100 г;
- печериці — 100 г;
- кілька гілочок зелені;
- сіль за смаком;
- перець для спецій
- вода — 1,5 склянки
Приготування
З реберної кістки зріжте шматочки м’яса. Решта кістки покласти в каструлю. Додайте півтори склянки води, нарізані слайсами печериці, кубиками картоплю і свіжий горошок. Варити на середньому вогні 20 хвилин.
З круглого хліба зрізати верхівку. М’якоть вибрати, залишаючи товстим дно. Деко застелити пергаментом, змастити вершковим маслом і викласти зверху «супницю» з хліба.
Перекладіть в каструлю м’ясо з реберець, спробуйте, при необхідності посоліть. Приправте перцем. Видаліть кістки, потім киньте рубану зелень. Перемішайте і акуратно влийте «супницю» з хліба.
Одразу ж відправте гороховий суп з копченими реберцями в хлібі в гарячу духовку при 180 градусах. Варити 10-12 хвилин, щільно накривши зверху відрізаним шматком. Подавати відразу.
Хлібну м’якоть можна розібрати на шматочки, підсушити в чистій сковороді або в духовці і подати до страви.
Приємного апетиту!