Класичний борщ з мясом свинини, буряком і капустою з пампушками

Вітаю вас, мої друзі! Сьогодні хочу розповісти, як українці в селі Точилово Одеської області варять борщ з кислої капусти, квасолі, а засмажку до нього роблять на салі (ну, який українець обходиться без сала!). Виходить ось таке чудове перше блюдо!

А до нього випікають запашні пишні часникові пампушки.

Відразу скажу, що технологію приготування я дотримувався, а ось спосіб удосконалив і зварив борщ не в чавунці в російській печі (хруба – так кажуть на піч, яка опалює приміщення та в якій в чавунах варять їжу), а в мультиварці.

Рецепт класичного українського борщу з м’ясом свинини та пампушками з часником

Саме в мультиварці, як відзначають багато, їжа виходить такий же, що і в російській печі в чавунці. Не вірите — спробуйте! А у кого немає такої «помічниці», готуйте на газу або на електроплиті.

Не так давно я розповідав рецепт українського борщу з пампушками, приготований в каструлі на плиті зі свининою і курятиною, тільки зі свіжою капустою. Кому більше подобається такий варіант, може подивитися статтю «Український борщ з пампушками»

Отже, ось які основні продукти знадобляться для українського борщичка.

Ингредиенты

  • м’ясо або м’ясна велика кісточка для бульйону – приблизно на 0,5 кг;
  • капуста квашена – 300 г;
  • квасоля відварна – 200г;
  • буряк – 1-2 шт.;
  • картопля – 3-4 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • сало – 200 г;
  • томатний сік – 1 склянка;
  • червоний болгарський перець – за бажанням;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • кріп, петрушка – за смаком;
  • сіль, перець чорний горошком, лавровий лист – за смаком.

Акцентую увагу, що капуста повинна бути квашеною. При цьому страва не схоже на білі щі, як у російській кухні, а виходить справжній червоний борщ з буряком.

Як приготувати український борщ з пампушками

Крок 1. Першим ділом промийте м’ясо для бульйону. Я вибрав більшу м’ясну кісточку – так бульйон буде більш насиченим.

Крок 2. Покладіть в чашу мультиварки і повністю покрийте водою. Я встановив функцію «супи» на 90 хвилин. Так, в ній довше готується, тому що їжа більше нудитися, ніж вариться – зате стояти при цьому поруч не потрібно.

М’ясо, коли звариться, добре відокремлюється від кістки і його я розрізав на такі ось шматочки.

Крок 3. Бульйон процідіть – рекомендую це зробити, щоб позбутися від дрібних кісточок.

Крок 4. А тепер наріжте буряк, але не весь, а тільки один. Друга буряк знадобиться трохи пізніше – в засмажку.

Крок 5. Далі червоний перець болгарський. У мене – заморожений.

Крок 6. І картоплю наріжте так, як ви любите її їсти в перших стравах.

Крок 7. Всі нарізані овочі, м’ясо, квасоля і квашену капусту відправив у гущавину мультиварки, ви – в каструлю, якщо будете варити в ній.

знову Встановив режим «супи» і запустив техніку в роботу.

Крок 8. Поки овочі в бульйоні будуть нудитися займіться засмажкою для борщу. Українці роблять її на салі.

Наріжте сало і розтопіть його на сковороді до утворення шкварок.

Крок 9. Для засмажки подрібніть цибулю.

Крок 10. Обсмажте все на сковорідці в салі до м’якості цибулі.

Крок 11. Натріть залишилася буряк на тертці з середніми зубчиками.

Крок 12. Додайте буряк в зажарку, перемішайте і дайте протушкувати кілька хвилин.

Крок 13. Подрібніть часник – це обов’язково для українського борщу.

Крок 14. Додайте часник в зажарку і тушкуйте 2 хвилини.

Крок 15. Влийте в сковороду томатний сік. Розмішайте і дайте ще потушиться 3-4 хвилини.

Крок 16. впродовж 60 хвилин після включення мультиварки я відправив зажарку в чашу (залишилося ще 30 хвилин).

Крок 17. Відразу ж можна посолити за смаком, додати лавровий лист і чорний перець горошком.

Поки борщ буде «доходити», займіться пампушками.

Випікання пампухів

Для приготування пампушок знадобляться наступні продукти.

Ингредиенты

  • борошно – 400 г;
  • дріжджі (сухі) – 10 г;
  • мед – 1 ст. л.;
  • масло рослинне – 3 ст. л. в тісто +50 мл для заливки;
  • вода (тепла) – 250 мл;
  • сіль – ¼ ч. л.
  • часник – 4-5 зубця;
  • зелень кропу і петрушки – за смаком.

Готові пампушки потрібно буде полити часниковою підливкою.

Приготування:

Крок 1. Просійте борошно і додайте сухі дріжджі.

Крок 2. Додайте сіль, мед і масло.

Крок 3. Залийте теплу воду. Замісіть некруте тісто.

Крок 4. Припылите стіл борошном і викладіть ком тесту на робочу поверхню. Обімніть.

Поставте тісто на расстойку приблизно на 50 хвилин.

Крок 5. Скачайте з усього тесту 12 кульок і укладіть на змащене деко.

Крок 6. Залиште пампушки для вистоювання на 20 хвилин. За цей час прогрійте духовку на 180 градусів.

Крок 7. Відправте випікатися на 25 хвилин у розігріту духовку.

Крок 8. Займаємося заливкою: подрібніть часник будь-яким зручним способом до кашки. Мені зручно це зробити на маленькій тертці.

Крок 9. Додати до часнику зелень.

Трохи посоліть і залийте олією. Все перемішайте.

Крок 10. Залийте готові пампушки заливкою.

Даємо трохи просочитися ароматами зелені і часнику.

Класичний український борщ зі свининою та пампушками з часником

Тим часом борщ зварився і вже навіть настоявся.

Можна подати борщ зі сметаною.

А пампушки подавайте окремо.

А можете подати ось так разом.

Друзі, запашний український борщ готовий! Квашена капуста додає борщу таку приємну кислинку, що його хочеться їсти. А з часниковими пампушками – це взагалі смакота! До речі, якщо вони залишаться, їх можна заморозити, і в наступний раз подати, наприклад, до рассольнику.

Ну, а до українського борщу покладена ще чарочка горілки. Приємного апетиту і до нового рецепту!