Начинки для млинців — різні несолодкі рецепти начинки для млинців

Привіт, друзі! Млинці, млинці, млинці… їх можна їсти не тільки на Масляну. Але пекти ми їх сьогодні не будемо, оскільки я вже нещодавно ділився з вами рецептом, як спекти тонкі млинці на молоці, дивіться тут. Тоді я начинив їх грибами, частина млинчиків заморозив.

Сьогодні, як і обіцяв раніше, покажу ще варіант подачі млинців і почну з млинчиків, начинених сирним сиром і сьомгою.

Якщо комусь здасться, що сирний сир і сьомга – це дорого, то я готовий поділитися з вами своїми секретами того, як заощадити в даному випадку і самим приготувати і сирний сир і засолити шматочки сьомги.

Рецепт несолодкої начинки для млинців з сирного сиру і сьомги

Млинці виходять дуже смачні з сирною масою і слабосоленої сьомгою. За бажанням можна додати дрібно січену зелень — кріп або зелену цибулю, петрушку.

Отже, як я готую сирний сир – із звичайного магазинного кефіру 2,5% жирності:

Інгредієнти

  • Млинці на молоці
  • Кефір або молочний йогурт
  • Сіль
  • Лимонний сік
  • Лавровий лист
  • Суміш перців

Як приготувати смачну начинку для млинців

Як приготувати сирний сир для начинки млинців

Крок 1. Заморожую пакет кефіру (досить на добу відправити його в морозильну камеру).

Крок 2. Після морозилки звільняю вміст від пакета (легко можна порвати пакет, допомагаючи собі ножем або ножицями).

Крок 3. Ставлю заморожений продукт на сито, а під сито – глибоку піалу для збору сироватки.

Крок 4. В холодну пору доби можна винести заготовку на балкон і тоді через добу сирний сир буде готовий.

Крок 5. В літню пору я ставлю піалу в холодильник, стікає там сир довше доби. Але краще так, ніж він буде розтавати з високою швидкістю на сонці. На ситі повинна залишитися ось така щільна маса.

Отже, з 500 мл кефіру у мене виходить приблизно 140 грам цього кисломолочного сиру і це як мінімум у 3 рази дешевше, ніж якщо його купувати в магазині.

До речі я пробував робити сирний сир з пакету класичного йогурту (400г) 2,7% жирності – вихід 50 на 50, тобто ще краще.

Такий сир – основа не тільки для начинки млинців з сьомгою. З кисломолочного сиру роблять крем для тортів, різні намазування на хліб і грінки, десерти з фруктами.

Як самим засолити червону рибу для млинців

А тепер розповім, як я солю сьомгу. Для цього я використовую тільки сіль, лимонний сік, лавровий лист і суміш перців.

Крок 1. Підбираю в магазині шматочки червоної риби, видаляю якщо є кістки, добре присаливаю і збризкую лимонним соком. Кладу 2-3 лаврових листа і кілька горошин перцю.

Крок 2. Залишаю рибу на 8-10 годин, перемішуючи іноді шматочки. У мене стояла дві доби, поки я не пустив його в хід.

Фаршируємо млинці

Розповім, як начинити тепер млинці сирним сиром і сьомгою.

Крок 1. Промокніть засолену рибу паперовим рушником і наріжте на дрібні шматочки.

Крок 2. На кожен млинець візьміть по 1 повної чайної ложки сирного сиру власного приготування (ну або магазинного).

Крок 3. Розподіліть рівномірно основу по всьому млинцю.

Крок 4. Зверху рівномірно розподіліть шматочки червоної риби.

Крок 5. Далі скрутіть блін в трубочку.

Фаршировані млинці з дуже смачної несолодкої начинкою

Розріжте начинені млинці навпіл і подавайте холодними.

Як бачите, можна заощадити і на сирному сирі і на сьомзі і поласувати млинцями з смачною начинкою. Залишилося тільки знайти, де продають шматочки червоної риби – вони значно дешевше, ніж, якщо придбати малосольну сьомгу. Ну, а купити кефір або йогурт можна скрізь – молочка скрізь не в дефіциті.

Готуйте із задоволенням і їжте смачно! А я прощаюся ненадовго – до наступного рецепту! Не пропустіть! Бажаю всім нам миру!

Приємного апетиту!

5 найсмачніших рецептів несолодкої начинки для млинців

Як зробити млинці ще більш смачними? Звичайно, приготувати їх з начинкою. Робиться це просто. Так що тримайте смачні ідеї!

Дуже смачна начинка для млинців з овочів, грибів і м’яса

Ингредиенты:

  • Смажена морква — 100 гр.
  • Припущена капуста — 100 гр.
  • Смажений з цибулею фарш — 150 гр.
  • Смажені гриби — 100 гр.
  • масло — для смаження

Приготування:

1. Обсмажуємо окремо в сковороді на вершковому маслі натерту моркву, тонко нашатковану капусту, дрібно нарізані гриби і м’ясний фарш з цибулею.

2. Приготованим інгредієнтів даємо охолонути. У великій мисці ретельно все змішуємо.

3. На робочу поверхню кладемо спечений млинець. Викладаємо ложку начинки і згортаємо.

4. Обсмажуємо в сковороді з кожного боку до рум’яної скоринки на вершковому маслі.

Як зробити несолодку начинку з яєць, шинки і сиру

Ингредиенты:

  • Бовтанка з 3 яєць
  • Шинка — 100 гр.
  • Сир — 100 гр.
  • масло — для смаження

Приготування:

1. Вбиваємо яйця в глибоку миску, перемішуємо міксером на невеликій швидкості.

2. Смажимо бовтанку на вершковому маслі і даємо охолонути.

4. З’єднуємо її з дрібно нарізаною шинкою і тертим сиром.

5. Викладаємо по одній столовій ложки начинки на млинці, згортаємо.

6. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з кожної сторони на вершковому маслі.

Сама смачна начинка для млинців з куркою і шинкою

Ингредиенты:

  • Шинка — 150 р.
  • Копчене куряче філе — 1 шт.
  • Натур. йогурт — 2-3 ст. л.
  • Медова гірчиця — 1 ст. л.
  • Зелень — за смаком (кріп, петрушка, кінза)

Приготування:

1. Куряче філе ріжемо дрібними шматочками. Змішуємо з так само нарізаними шматочками шинки.

2. Заправляємо м’ясо з йогуртом, гірчицею і дрібно нарізаною зеленню.

4. Викладаємо начинку на готові млинці смугою і звертаємо трубочками. Для подачі можна порізати навпіл.

Смачний і простий рецепт начинки для млинців з томатами і шпинатом

Ингредиенты:

  • Козій вершковий сир — 150 г
  • Помідор — 3 шт.
  • Листя шпинату — 1 жменя

Приготування:

1. Готові млинці змащуємо тонким шаром сиру.

2. На сир розкладаємо помідори, нарізані тонкими кружечками.

3. Зверху кладемо лисяча шпинату і складаємо вчетверо.

найсмачніші млинці з несолодкої начинкою з сиру фета з зеленню

Ингредиенты:

  • Фета — 200 г
  • Сметана — 80 р.
  • Рубана зелень — 1 жменя (кріп, петрушка, кінза)

Приготування:

1. Сир, сметану і дрібно нарізану зелень змішати до утворення однорідної маси.

2. Кладемо ложку начинки на блін, розподіляємо тонким шаром по всій поверхні і звертаємо конвертиками.

свого часу я розповідав про 22 варіантах начинки для фаршированих млинців. Рецепти різні, солодкі і несолодкі, дуже смачні. Можете прочитати в статті на моєму блозі Скарбничка мудрості.

Як красиво загорнути млинчики з начинкою — дивіться на відео

Ось кілька пропозицій смачної начинки для млинців, які можна подавати на сніданок, обід, вечеря. Це відмінна закуска на святковий стіл. Готуйте, пробуйте і пригощайте друзів, своїх близьких такою смакотою. Приємного апетиту!