Млинці на молоці тонкі і дуже смачні — класичний рецепт

Радий вітати всіх на сторінках мого блогу, друзі! Сьогодні печемо млинці, точніше я вже спік і готовий з вами поділитися моїм рецептом і досвідом приготування.

Варіантів випічки млинців дуже багато. Їх роблять на кефірі, кисляку, сироватці і навіть на окропі. Я спік звичайні тонкі млинці на молоці за класичним рецептом. І ось які вони у мене вийшли.

До таких млинців підійде будь-яка начинка.

Класичні тонкі млинці на молоці на 1 літр молока з начинкою з грибів

Сьогодні я розповім про одну з найпопулярніших начинок для млинців – грибний. Ну, хто не любить млинці з грибами? А якщо не пробували, тоді тим більше за справу – давайте їх приготуємо разом.

Спочатку спечемо самі млинці, і ось які продукти для цього знадобляться.

Інгредієнти традиційні, хіба, що шматочок сала може когось збентежив – їм я змащую свою сковорідку, так ні один млинець не прилипає до сковороді.

Інгредієнти

  • Молоко – 1 літр;
  • Яйця – 6 штук;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Цукор, сіль – за смаком;
  • Шматочок сала для змащування сковорідки.

Для начинки

  • Невеликий пучок зеленої цибулі
  • Гриби печериці
  • Сіль
  • Рослинна олія для смаження грибів

Я робив на 1 літр молока, але ви можете зменшити порцію і тоді взяти рівно в половину менше продуктів.

Як спекти млинці на молоці

Рецепт млинців, який підходить для солоної і солодкої начинки.

Кілька варіантів м’ясної начинки для таких млинців, ви знайдете у статті «Фаршировані млинчики з м’ясом» і смачні солодкі млинчики з сиром і яблуками на моєму блозі «Як смачно приготувати» — подивіться.

Крок 1. вливаємо Молоко в чашу міксера, вбиваємо туди всі яйця, додаємо цукор (у мене 2 столові ложки), сіль (щіпка) і добре збиваємо. Повинна вийти ось така спінена суміш.

Крок 2. Додаємо відразу всю муку. Попередньо бажано просіяти.

Крок 3. Якщо ви збиваєте вручну віночком, то борошно додавайте невеликими порціями.

Крок 4. Розігріваємо блинницу (у мене звичайна скорода невеликого розміру, в якій я печу тільки млинці) і змащуємо її шматочком сала.

Крок 5. Можете налити трохи рослинного масла в тісто для млинців, але, на мій погляд, тоді млинці вже інші, я рекомендую свій спосіб. Отже, на розпечену сковороду вливаємо в середину трохи тіста і спритними швидкими рухами, обертаючи сковороду, розподіляємо його по всій поверхні.

Крок 6. Випікаємо близько хвилини. Краї млинця підсохнуть, а низ зазолотиться і буде легко відділятися, лопаткою акуратно перевертаємо на інший бік. Печемо пару хвилин. Орієнтовний час.

найпростіший спосіб визначення готовності — золотистий колір з обох сторін.

По готовності перекладаємо на плоску тарілку, зверху змащуємо вершковим маслом.

Крок 7. Знову сковороду змащуємо салом і виливаємо, ось за таким половничку.

Крок 8. Так млинець за млинцем у нас збільшується стопка тоненьких млинців.

Фаршируємо млинці начинкою

Крок 9. А тепер, друзі, перейдемо до грибної начинки.

Крок 10. Я взяв звичайні печериці, нарізав на невеликі шматочки і просто обсмажив їх на соняшниковій олії.

Крок 11. Можна додати цибулю, можна після смаження подрібнити їх у блендері. Я ж на цей раз просто посолив і використовував для начинки млинців в такому вигляді.

Крок 12. Щоб зробити подачу цікавою, на середину млинця кладемо по одній столовій ложці грибів.

Крок 13. Далі починаємо збирати краю до центру ось таким чином.

Крок 14. І зав’язуємо зібрані до серединці краї млинця в мішечок зеленим пером лука. Виходить ось така краса!

Крок 15. Начиняємо частина млинців та оформляємо для подачі.

Смачні тонкі млинці на молоці

Друзі, ну, чим не ресторанна подача? Я завжди закликав і закликаю – їжте смачно і красиво будинку! Це теж можливо!

Кожному захочеться з’їсти такий мішечок. Залишилися млинці можна з’їсти з чимось солодким. У мене знайшлася баночка варення з молодих волоських горішків.

горішки Можна загорнути всередину начинки і полити зверху сиропом, я ж прикрасив ось.

Ви можете використовувати своє варення, сироп або джем. Дуже смачно якщо змішати сметану з цукром і поставити поруч до такої випічці

Друзі, рецепт моїх млинців універсальний. Такі млинці виходять дуже тоненькі і підходять як для солодкої начинки, так і для солоною.

наступного разу покажу інші варіанти подачі млинців до столу на Сирну тиждень і інші начинки.

Пригощайтеся і пригощайте своїх рідних і близьких. Приємного апетиту!

На дворі Масляна – і цим все сказано! З Масницею, мої дорогі і нехай весна буде красивої і смачної! І світу нам усім!