Рибний суп з голови і хвоста — дуже смачний домашній рецепт

Який суп приготувати на обід швидко? Найоптимальніший варіант, це рибний. Просто, смачно і ситно. Нещодавно купили морожену кету. Саму тушку обробив на стейки і філе, приготували в духовці на вечерю, а голову і хвіст, поки прибрав в морозилку.

Ось з цієї голови з хвостом вирішили зварити супчик на швидку руку. Тим більше рибні голови я дуже люблю. З вечора дістали з холодильника пакет з залишками кети і залишили розморожуватися.

Вранці добре промив рибу, розрізав голову навпіл, щоб вона прибрала в каструлю. На всі приготування супу пішло не більш півгодини.

Рецепт рибного супу з голови і хвоста в домашніх умовах

На обід вийшло відмінне перше блюдо. Голова добре зварилася, я таке дуже люблю.

Інгредієнти для супу з рибних голів і хвоста лосося

  • Голова і хвіст кети
  • Невелика морква
  • 2-5 картоплин
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки манної крупи
  • 2-3 лаврових листа
  • Приправа «12 овочів і трав»
  • Перець
  • Зелень
  • Рослинне масло для смаження

Як приготувати дуже смачний рибний суп з кети

Готуємо необхідні продукти. Риб’ячу голову і хвіст промиваємо, голову розрізаємо на дві половини. Чистимо та миємо картоплю, моркву, цибулю.

У каструлю наливаємо воду, кладемо рибу і ставимо варитися на плиту, на сильний вогонь. Голову і хвіст закладаємо відразу, так як вона не тільки що виловлена, а морожена. Тому, нехай повариться трохи довше, щоб м’ясо стало м’якше і ніжніше.

Поки закипає вода, картоплю нарізаємо невеликим кубиком. Можете нарізати так, як ви зазвичай звикли різати для супу.

Дрібним кубиком ріжемо цибулю, можна порізати тонкими чверть кільцями.

Ріжемо моркву, так як її будемо обсмажувати, у нас в родині більше люблять, коли вона натерта на крупній тертці. Нарізку кружечками або кубиками засмажки рідко використовуємо.

По мірі закипання, обов’язково знімаємо піну, а з’являється її багато. Вода закипіла, зменшуємо вогонь і засипаємо картоплю. Хвилини через 3-4 засипаємо дві ложки манної крупи. Можна додати рис, але тоді варитися суп буде довше. Для мене краще манка, як у вусі.

Суп потихеньку кипить, займемося засмажкою. На сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо цибулю і моркву.

Обсмажуємо овочі до легкої золотавості, сильно смажити не потрібно.

Викладаємо овочі в каструлю, перемішуємо. Насипаємо столову ложку приправ. Ми постійно використовуємо цю приправу. В ній різні сушені трави, овочі та сіль. Додаємо її до смаку солоності. Пробуємо картопля, він повинен вже зваритися.

Закидаємо лавровий лист. Можна додати нарізаний кріп або петрушку. Ми зелень кладемо вже в тарілку. Даємо покипіти 3-4 хвилини. Рибний суп готовий. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і обов’язково даємо настоятися 15-20 хвилин.

Дуже смачний домашній рибний суп з голів і хвоста

Рибний суп вийшов чудовий. Накладаємо тарілочку. Додали зеленої цибульки, меленого перцю. Я завжди використовую суміш перців, подрібнену млинком. З житнім хлібом прекрасний обід.

Для такого супу можна використовувати й інші рибні голови — горбуші, лосося. Спробуйте, все просто, готується швидко, виходить смачно і ситно.