Курячі ніжки на сковороді з овочами — швидкий і смачний рецепт

Добрий вечір, друзі! Вчора в черговий раз, на кухні, виникло питання — що швидко приготувати на вечерю. З верхньої полиці морозилки на мене «дивилася» упаковка заморожених курячих ніжок «Петруха». Чому б і не курка, тим більше від обіду залишився рис. Класичне блюдо, яке ніколи не набридає.

Для різноманітності вирішив додати трохи овочів. З наявних овочів я зупинився на спаржевої квасолі, так як вона є прекрасним джерелом вітамінів, клітковини. Поєднання спаржевої квасолі з куркою зустрічається у багатьох рецептах і особливо любимо в моїй родині.

Загасили на сковороді в олії з овочами. Вийшло чудове блюдо, яке з задоволенням з’їли.

Тому хочу поділитися дуже смачним і простим рецептом швидкого приготування вечері. Страва з курки у нас, одне з самих затребуваних. Я дуже люблю курку, так як вона досить швидко готуватися, дуже смачна і недорого коштує. Апетитне, яскраве страва з курки і овочів, до того ж, просте в приготуванні і дуже корисний.

Курячі ніжки з овочами на сковороді — рецепт з покроковими фотографіями

Упаковку з замороженими ніжками відправив в мікрохвильовку на швидке розморожування і через кілька хвилин м’ясо було розморожено для приготування.

До загального складу продуктів додав солодкий перець, моркву і цибулю. Приголомшливе поєднання компонентів, зробило це блюдо ситним, соковитим, корисним і дуже смачним.

На приготування витратив всього 45 хвилин, кількість порцій — 4.

Нам знадобляться ось такий перелік продуктів:

Ингредиенты:

  • Куряча гомілка – 8 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 180 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • молоденька Морква – 150 гр.
  • Часник – 3 часточки.
  • Спаржева квасоля – 300 гр.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Кунжутне масло – чайна ложка.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа (для курки) – за смаком.
  • Кунжутне насіння – за смаком.
  • Рослинна олія – для обжарювання.

Як смачно посмажити курячі ніжки на сковороді

Крок 1. Готуємо м’ясо.

Курячі гомілки потрібно добре промити і викласти на паперовий рушник, щоб вони обсохнули. Потім акуратно зняти шкіру гомілки і перекласти в миску.

Шкіру я не викидаю, дуже люблю її відварену. Тепла, посипана приправою «12 овочів і трав» і з житнім хлібом дуже смачно виходить.

Крок 2. ніжки Натерти приправою для курки. Найпростіший варіант для додання смаку та аромату м’яса.

Крок 3. Пропустити через прес часник і додати до курки.

Крок 4. Додати соєвий соус за смаком. Я використовував 3 столові ложки.

Руками перемішати і залишити на 10 хвилин маринуватися.

Крок 5. Поки маринується м’ясо, готуємо овочі. Молоду моркву очистити від шкірки і нарізати тонкими кружечками.

Моркву можна взяти звичайну, не принципово, у мене була така в наявності.

Крок 6. Болгарський солодкий перець очистити від насіння, нарізати довгою, тонкою соломкою.

Крок 7. Ріпчаста цибуля очистити від лушпиння і нарізати на невеликим тонким кубиком.

Крок 8. Спаржеву квасолю промити, відрізати з обох сторін хвостики.

Всі підготовлені овочі, дуже зручно готувати, коли все знаходиться під рукою.

Крок 9. Відварюємо квасолю, для цього заздалегідь поставити каструлю з водою на вогонь. Як вода закипить додати трохи солі.

У киплячу воду відправити спаржеву квасолю в киплячу воду.

Крок 10. Відварити 5 хвилин. Потім шумівкою перекласти в тарілку. Вона буде в напів-готовності, що і потрібно, так як нам її ще обсмажувати.

Воду, де варилася спаржева квасоля не поспішайте викидати, вона ще знадобитися.

Крок 11. Починаємо обсмажувати курячі ніжки. Вони вже замариновались, можна приступати до обжарке. На сковороду налити рослинне масло і трохи (чайну ложку) кунжутного масла. Поставити на плиту і нагрівати. Перекласти курячу гомілку і обсмажити, перевертаючи, з обох боків до золотистого кольору.

Потім накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 5 хвилин.

Крок 12. Додаємо до курки нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо хвилину.

Крок 13. Потім додаємо нарізану молоденьку моркву.

Крок 14. Слідом за морквою додаємо нарізаний болгарський перець, перемішуємо і обсмажуємо 3 хвилини.

Крок 15. У майже готову страву додаємо відварену до напівготовності спаржеву квасолю.

Всі акуратно перемішуємо.

Крок 16. Тепер необхідно налити половину склянки води (я взяв воду, де варилася спаржева квасоля, вона ароматна і підсолена).

Залити для гасіння і перемішати.

Крок 17. Закрити сковороду кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 5 хвилин.

Крок 18. Одну часточку часнику пропускаємо через прес і додаємо в блюдо. Пробуємо овочі на смак, якщо необхідно можна підсолити, додати мелений перець. Я люблю свіжо-мелену суміш перців.

Дати ще дві — три хвилини постояти на повільному вогні.

Самі смачні курячі ніжки з овочами на сковороді

Знімаємо з вогню. Все готово! Приступаємо до вечері, накриваємо на стіл.

Цю страву можна їсти як основне, а можна додатково відварити гарнір. У нас залишався від обіду рис, тому його просто підігріли.

Розкладаємо по тарілках, зверху посипаємо кунжутом. Вийшло 4 порції.

Блюдо вийшло дуже соковитим, смачним і корисним. Вечеря всім сподобався. Приготуйте і переконайтеся самі.

Замість квасолі можна використовувати кабачки або баклажани.

Приємного апетиту!