Тріска на сковороді — рецепти смачної риби в домашніх умовах

Вітаю вас, дорогі друзі, на сторінках мого кулінарного блогу. Сьогодні вирішив поділитися кількома рецептами з італійської кухні. Будемо готувати рибу на сковороді. Використовуємо звичайну тріску, беремо заморожене філе, яке можна купити в будь-якому продуктовому супермаркеті.

Чим хороша ця риба — в ній мало жирів, багато білка і вітамінів групи B, крім того, багата фосфором, йодом, залізом і кальцієм. Загалом корисна, та ще й смачна, особливо якщо її приготувати за запропонованими рецептами. Так що читайте і вибирайте по смаку.

найсмачніший рецепт приготування тріски на сковороді в соусі

Давненько я не готував що-небудь отаке… просте, але разом з тим незвичайне блюдо. Так от є у мене тріска, і приготую її по-сицилійськи.

На гарнір італійці до такої риби в томатному соусі подають птитим (такий сорт дрібних макарошек) і хрусткий салат. Ну, з салатом немає проблем, а от замість птитима можете використовувати нашу крупу – булгур. Так що за справу!

Ось які основні продукти нам знадобляться для цієї страви

Рибу можете взяти і простіше, наприклад, той же хек використовувати. У мене ж було на момент приготування філе тріски.

Склад:

  • філе тріски – 400 гр.
  • птитим (або булгур) – 150 гр.
  • капуста білокачанна – 100 гр.
  • капуста червонокачанна – 100 гр.
  • морква – 50 гр.
  • помідори у власному соку – 150 гр.
  • каперси – побажанням;
  • листя свіжого базиліка – за бажанням;
  • сіль, перець – за смаком;
  • оливкова олія – за смаком (для салату, булгуру і смаження риби).

Харчова цінність на 100 г: Калорії — 183.1 ккал. Білки — 12.3 гр. Жири — 8.9 гр. Вуглеводи — 13.4 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Покрокове приготування риби тріски по-сицилійськи

Крок 1. Для початку треба відварити птитим або булгур. Якщо ви віддали перевагу крупі, то врахуйте, що булгур збільшується в розмірі в 2-3 рази, так що виберіть відповідну посуд. А мізерні макарошки птитим варяться як звичайні макарони в підсоленій воді, відкидають на друшляк і їх збризкують оливковим маслом.

Крок 2. Видаліть з риб’ячого філе кісточки, наріжте на шматочки. Посоліть і поперчіть їх.

Крок 3. На сковороду налийте приблизно 2 столові ложки олії і обсмажте з кожної сторони шматочки по 2-3 хвилини на середньому вогні.

Крок 4. Влийте в сковороду протерті томати (у мене магазинні), за бажанням додайте трохи каперсів і тушкуйте у відкритому вигляді 3-4 хвилини, періодично поливаючи рибу помідорним маринадом.

Крок 5. Наріжте дрібно листочки базиліка і додайте до риби. Посоліть і поперчіть. Залиште ще 2-3 хвилинки на плиті і вимикайте.

Крок 6. А тепер приготуємо хрусткий салат. Його можна зробити з одного виду, але у мене було по шматочку білокачанної і червонокачанної капусти, тому я нашинковал і ту і іншу.

Крок 7. Перекладіть в зручну емальовану миску і додайте до капусти нашатковану або нарізану соломкою моркву. Потисніть овочі руками.

Крок 8. Приправити оливковою олією, посоліть, поперчіть, перемішайте.

Крок 9. До цього часу вже готовий гарнір.

Смачна тріска приготована на сковороді

Розкладіть по тарілках гарнір по тарілках (із зазначеної кількості продуктів виходять 2 порції). Зверху або поруч додайте рибу в томатному соусі і салат.

Друзі, відмінне блюдо для рибного дня. Влаштовуйте собі день з рибним меню не тільки для різноманітності, але і для користі організму. Повторюся, що замість тріски сюди підійде практично будь-яка риба (краще навіть морожена). А на гарнір можна картопляне пюре.

Риба тріска на сковороді — рецепт приготування з овочами

Рибне блюдо на друге, приготоване на сковороді для обіду або вечері. У цьому рецепті використовуються прості інгредієнти: на додаток до трісці використовуються помідори черрі, чорні оливки, петрушка, орегано.

Час приготування 16 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорії — 166.1 ккал. Білки — 11.5 гр. Жири — 12.2 гр. Вуглеводи — 2.4 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

  • 300 гр. філе тріски
  • 1 зубчик часнику
  • Оливкова олія першого холодного віджиму
  • 12 помідорів чері
  • 12 чорних оливок
  • петрушка
  • орегано
  • сіль

Як приготувати тріску на сковороді

1. Промийте філе тріски під проточною водою, а потім промокніть його паперовим рушником. Розріжте його на дві приблизно однакові частини.

2. Обсмажте на сковороді рибу протягом однієї хвилини в невеликій кількості оливкової олії першого холодного віджиму з очищеним зубчиком часнику.

3. Додати вимиті і розрізані на дві частини помідори черрі і чорні оливки без кісточок.

4. Посоліть дрібкою, залишити смажитися ще кілька хвилин.

5. Налийте кілька столових ложок гарячої води і залиште на 5 хвилин.

6. Переверніть шматочки філе тріски на іншу сторону, додайте дрібно нарізану петрушку і залиште ще 8 хвилин.

7. Після закінчення цього часу риба приготується, а соус загусне.

Перекладіть рибу на тарілки для подачі, подавайте тріску, додавши орегано за смаком. Приємного апетиту!

Як приготувати смачно і швидко тріску на сковороді

Це рецепт приготування смачної тріски по-ливорнски. Він відрізняється тим, Що спочатку масло ароматизируем часником, а після цього обсмажуємо філе тріски, з додаванням в кінці смаження, білого вина.

Час: приготування 20 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорії — 117.3 ккал. Білки — 3.9 гр. Жири — 9.2 гр. Вуглеводи — 3.9 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • тріска (хек) 800 гр. (заморожене філе)
  • часник 2 зубчики
  • оливкова олія першого холодного віджиму 4 столові ложки
  • каперси 30 гр.
  • чорні оливки 80 гр. (без кісточок)
  • петрушка 1 пучок
  • сіль
  • перець
  • біле вино 0,5 склянки
  • помідори 3 шт.
  • зелена квасоля для гарніру

Приготування тріски

1. Очистити зубчики часнику, промити каперси під проточною водою і маслини, петрушку промити і дрібно нарізати.

2. Налийте масло в досить велику сковороду і додати часник. Дайте йому підрум’янитися, додайте ще заморожене філе тріски і готуйте на повільному вогні.

4. Приправити сіллю і перцем, покласти каперси, оливки і петрушку. Час від часу перевертайте рибу і як тільки тріска повністю розморозиться, збризніть білим вином. Готувати 2-3 хвилини, щоб вино випарувалося.

5. Додайте, нарізані дрібними кубиками, помідори, обсмажуйте ще 10 хвилин.

6. Зняти сковороду з вогню, перекласти рибу на сервірувальне блюдо, зверху полийте соусом з овочами.

Подавайте тріску в гарячому вигляді з зеленою квасолею в якості гарніру.

Смачна риба тріска приготована в соусі на сковороді

Це італійське блюдо називають — Тріска по-середземноморськи.

Підготовка 10 хвилин. Приготування 15 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорії — 212.8 ккал. Білки — 6.2 гр. Жири — 19.5 гр. Вуглеводи — 3.1 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • 800 гр. заморожене філе тріски
  • 250 гр. томатного соусу
  • чайна ложка каперсів
  • близько десяти великих чорних оливок
  • оливкове масло
  • зубчик часнику
  • сіль і білий перець
  • пучок петрушки
  • півсклянки білого вина

Заморожену рибу, заздалегідь розморозьте, краще в холодильнику протягом кількох годин.

Як приготувати

1. Нарізати зубчик часнику тонкими пластиками. Філе риби нарізати на порційні шматочки. Каперси обполосніть холодною водою.

2. Налийте оливкова олія (2-3 столові ложки) в сковороду з антипригарним покриттям і додайте подрібнений часник. На повільному вогні обсмажте 2-3 хвилини, додайте рибу і обсмажте протягом хвилини.

3. Переверніть філе на іншу сторону і продовжуйте обсмажувати ще хвилину, потім залийте білим вином.

4. Як тільки вино випарується, додайте каперси і чорні оливки, налийте томатний соус, перемішайте їх з соусом.

5. Додайте половину склянки гарячої води, приправте сіллю і перцем і закрийте кришкою.

6. Продовжуйте готувати на слабкому вогні протягом 10 хвилин, потім вимкніть, посипте рубаною петрушкою.

Подавайте в гарячому вигляді з м’яким свіжим хлібом.

Готуйте із задоволенням і приємного апетиту! Прощаюся до наступного рецепта.