Сьогодні на обід вирішили приготувати суп з фрикадельками з рибного фаршу. Такий обід часто готуємо і виходить завжди прекрасно. Всі будинки дуже задоволені і з задоволенням його їдять.
Для фаршу використовували філе кети. Також смачно вийде з іншої риби: минтая, горбуші, окуня. Головне добре видалити кістки.
В якості добавки в суп, я використовував булгур. Ми зазвичай беремо таку крупу в пакетиках. Кожен пакетик близько 60-70 грам. На мій смак достатньо одного пакета, але якщо Ви любите погустіше, додайте крупи більше. Це смачно і корисно. Одного разу спробувавши, стали дуже часто її використовувати в супах замість рису. Готуємо і друге. З цією крупою навіть готували плов.
Про булгуре, його корисних властивостях і способах приготування, Ви можете детальніше прочитати в статті на моєму сайті «Скарбничка мудрості» .
Покроковий рецепт домашнього супу з фрикадельками з рибного фаршу з картоплею
Дуже смачний суп з фрикадельками з рибного фаршу з картоплею і булгуром. Рецепт простий і швидкий.
Готується суп дуже швидко, на всі приготування пішло близько 20-25 хвилин.
Інгредієнти для самого смачного супу з фрикадельками і картоплею
- Рибний фарш — 300-400 грам
- Картопля — 4 шт.
- Морква — 1 невелика
- цибуля Ріпчаста — 1 невелика шт
- Помідор — 1 шт
- Крупа булгур — 70 грам
- Приправа «12 овочів і трав» — 1 столова ложка (або сіль, перець за смаком)
- Масло рослинне — 1-2 столових ложки
- Зелень
Рибний фарш для супу
- Філе риби (кета) — 300 грам
- Манна крупа — 1 столова ложка
- Куряче яйце — 1 шт.
- Сухі трави — щіпка
Як зварити суп з фрикадельками з рибного фаршу покроковий рецепт
Крок 1. Готуємо фарш для супу.
Я використовував вже готовий, він був зроблений раніше і заморожений. Готується він просто і швидко. У мене був невеликий шматок свіжої, замороженої кети. Рибу розморозив при кімнатній температурі, на це пішло близько 3 годин.
Зрізав філе риби, прибрав всі кістки. М’ясо пропустив через м’ясорубку. В отриманий фарш додав одне яйце і ложку манки.
Все ретельно перемішала, додав щіпку сухого трав, у мене була суміш кропу і петрушки. Ще раз перемішав і відправив на заморозку.
Заморожений фарш розморозив, ретельно перемішав, збив злегка для пишноти.
Крок 2. Картоплю очищаємо, миємо й нарізаємо невеликим кубиком. Можете нарізати звичним для вас способом.
Крок 3. Готуємо інші овочі. Чистимо цибулину, нарізаємо невеликим кубиком, моркву тремо на крупній тертці, помідор дрібно ріжемо.
Крок 4. В 3,5 літрову каструлю наливаємо 2-2,5 літра води, ставимо на вогонь, викладаємо варитися картоплю. Через хвилин п’ять висипаємо пакетик булгуру. Це чудова і корисна крупа. Виходить дуже смачно.
Крок 5. Поки вариться картопля, обсмажимо овочі. Наливаємо трохи олії в сковороду і ставимо її на плиту.
Викладаємо на сковороду цибулю
Поруч викладаємо моркву.
Поруч кладемо помідори.
Обсмажуємо їх окремо, щоб вони злегка зазолотились. Поки не перемішуємо.
Крок 6. Тепер займемося фрикадельками. Змочуємо руки у воді, щоб фарш не прилипав до рук. Беремо трохи фаршу, приблизно чайну ложку і скачуємо кульки — фрикадельки.
Крок 7. Овочі зазолотились, перемішуємо і даємо їм погрітися ще пару хвилин.
Крок 8. Картопля майже готова, закладаємо по одній фрикадельке в суп. Варимо пару хвилин.
Крок 9. Викладаємо зажарку в каструлю.
Крок 10. Додаємо столову ложку суміші «12 овочів і трав». В ній сіль і різні сушені овочі і пряні трави. Якщо такої у Вас нема, просто додайте солі, перцю до смаку. Перемішуємо і даємо покипіти ще пару хвилин. Суп готовий, прибираємо з вогню.
Самий смачний домашній суп з рибними фрикальками
Розливаємо суп по тарілках, додаємо трохи дрібно нарубаної зеленню і подаємо на стіл. Можна сідати обідати.
Суп виходить дуже смачним, з ніжними фрикадельками. Приємного апетиту!