Квашені баклажани фаршировані на зиму морквою. 4 рецепту приготування

Привіт друзі! Приготуємо овочі на зиму, які можна їсти відразу. Продовжуємо насолоджуватися дарами осені, вирощених на своїх городах. Я вже розповідав про квашених перцях з капустою, а тепер, як і обіцяв, давайте приготуємо квашені баклажани, фаршировані морквою.

Головна перевага цієї закуски в тому, що через 3-4 дні її вже можна буде не тільки скуштувати, а й впевнено ставити на стіл на обід або вечерю. Втім для святкового столу вони також підійдуть і всім сподобаються. Сині, також, як і перці, дуже популярні на півдні Молдови, але всі ці овочі можна спокійно купити де завгодно, навіть виростити у себе на дачі. А якщо ви захочете такий закусон взимку, купіть 3-4 баклажана в звичайному супермаркеті і приступайте до приготування.

Квашені баклажани на зиму фаршировані морквою, цибулею і часником

Закуска, треба сказати світова. Часто на ринках можна зустріти таке блюдо, але все приготоване своїми руками і дешевше, і смачніше, і душевніше, чи що…

Отже, ось які продукти нам знадобляться для квашених баклажанів з морквою.

Приготувати такі баклажани нескладно. Якщо у вас є трохи часу, то для проби закуски заготовте наступні інгредієнти:

  • баклажани (невеликі) — 5 шт;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • помідори – 1 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • селера – 5-7 гілочок;
  • сіль, перець — за смаком;
  • масло олію – 2-3 ст. л.

Як приготувати квашені баклажани, фаршировані морквою

Крок 1. Промийте баклажани, обріжте у них хвостики.

Крок 2. Киньте їх в киплячу солону воду і пробланшировать приблизно 5 хвилин (не повинні бути занадто м’які).

Крок 3. Вийміть пробланшированные баклажани на обробну дошку і дайте їм охолонути.

Крок 4. Далі розріжте кожну штуку на дві частини. Якщо розріз вийде не до кінця, дуже добре. Але якщо у вас вийдуть дві частини, теж нічого страшного.

Крок 5. Далі перекладіть овочі на деко.

Крок 6. І поставте на них гніт. Я позначив їх під обробною дошкою, а зверху поставив 2 банки з рідиною, щоб трохи збільшити контракцію.

Крок 7. Залиште баклажани під гнітом приблизно 30-40 хвилин. За цей час приготуємо морква – начинку для синіх.

Крок 8. Очистіть і наріжте цибулю звичайним способом – на дрібні кубики.

Крок 9. Поставте сковороду на вогонь з рослинним маслом, розігрійте, перекладіть цибулю і обсмажте до прозорості, хвилини 3-4, періодично помішуючи.

Крок 10. Моркву очистити, обполоснути холодною водою, натерти на середній тертці.

Крок 11. Помідор очистити від шкірки, попередньо обдавши окропом, натерти на тертці, щоб вийшло пюре.

Крок 12. В сковороду з цибулею перекладіть натерту помідору і перемішайте.

Крок 13. Додайте в цю засмажку натерту моркву. Посоліть і при бажанні поперчіть.

Крок 14. Все перемішайте і дайте моркви потушиться хвилин 5-7, можна накрити кришкою, періодично помішуючи. Зніміть з вогню і дайте начинці охолонути.

Крок 15. Зніміть гніт з баклажанів. Подивіться, з них повинен стекти сік – це гіркота. Обов’язково злийте його.

Крок 16. Натріть 3 зубчики часнику на дрібній тертці або подрібніть його будь-яким іншим способом, можна використовувати часниковий прес.

Крок 17. Тепер кожну половинку по розрізу промажте часником.

Крок 18. Зверху розкладіть шар обсмаженої морквяної начинки.

Крок 19. Якщо баклажан розділився на дві частини, на одну половинку покладіть начинку, другий закрийте.

Крок 20. Розподіліть начинку рівномірно на всі баклажани.

Крок 21. Тепер кожну синю можна обв’язати гілочкою селери.

Крок 22. Можна ще додатково нарізати селеру зверху баклажан, які потрібно укласти в емальований посуд для подальшої закваски. Накрийте зверху тарілкою, можна придавити невеликим за вагою гнітом.

Крок 23. Овочі повинні постояти 2-3 дні на кухні при кімнатній температурі, а як з’явиться легкий аромат кислинки, помістіть їх на холод, потримайте ще добу. Готові квашені баклажани пустять сік, точніше масло і будуть виглядати ось так.

Крок 24. Перед подачею на стіл наріжте на невеликі шматочки. Щоб зберегти на 2-3 зимових місяці, щільно укладіть в пластикові контейнери, залийте отриманим розсолом і поставте в холодильник.

Квашені баклажани фаршировані морквою, цибулею і часником

Подавати квашені баклажани, фаршировані морквою, можна з чим завгодно: до відварного або запечене м’яса, до каш, макаронів, будь картоплі або, наприклад, картофляникам.

до Речі, такі баклажани можна ставити на закваску разом з перцями, фаршированими капустою, укладаючи шар синіх, шар перцю.

Як приготувати квашені перці, фаршировані капустою я розповідав. Посилання на рецепт є в початку статті.

Приємного апетиту, друзі і готуйте із задоволенням!

Рецепт квашених баклажанів на зиму фаршировані морквою і часником

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 28,57 ккал. Білки 0,87 грам. Жири 1,07 грам. Вуглеводи 3,83 грам. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 10 порцій

Для основного блюда

  • Баклажани 1.5 кг
  • цибуля Ріпчаста 150 г
  • Моркву 600 г
  • Часник 3 зубчик
  • Пагони селери 60 г
  • Червоний пекучий перець 1 шт.
  • Рослинне масло 2 ст. л.

Для засолювання і подачі

  • Вода 1 л
  • Сіль 2 ст. л.
  • Чорний перець горошком 6 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Кінза 1 гілочка
  • Базилік 1 гілочка

Як приготувати квашені баклажани

Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти. Овочі помийте і обсушіть. Цибулю, часник і моркву очистіть. У баклажанів зріжте плодоніжки, розрізати вздовж на дві частини, але не до кінця. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте. Часник очистіть і пропустіть через прес. Селера промийте, відокремте стебла, а листя дрібно нарубаєте. Гострий перець подрібніть в блендері або дрібно наріжте. Лавровий лист подрібніть в ступці. Базилік і кінзу помийте і розділіть на листочки.

Крок 2. У великій каструлі закип’ятіть воду, покладіть в неї баклажани. Бланшируйте їх 5-7 хвилин, потім викладіть на сито або друшляк. Накрийте плоским стравою і поставте зверху вантаж. Залиште овочі під вантажем на 50-60 хвилин, щоб пішла зайва рідина.

Крок 2. Приготуйте начинку. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Покладіть цибулю, моркву і обсмажте, постійно помішуючи, поки вони не стануть м’якими. Посоліть за смаком і остудіть.

Крок 4. Остиглі овочі перекладіть в глибоку миску, додайте подрібнений часник, гострий перець і нарубані листя селери. Ретельно перемішайте овочі для начинки.

Крок 5. Приготуйте маринад. Воду в каструлі доведіть до кипіння, додайте сіль, подрібнений лавровий лист і перець. Розмішайте, зніміть з вогню і остудіть маринад. Поки він ще теплий, покладіть в нього стебла селери на кілька хвилин — так вони стануть м’якими.

Крок 6. Приготуйте фаршировані баклажани. Покладіть в розрізи баклажанів овочеву начинку, оберніть навколо стеблом селери і викладіть в глибоку ємність. Залийте розсолом, маринадом.

Крок 6. Накрийте ємність стравою і поставте під гніт при кімнатній температурі на 5 діб. Потім перекладіть в зручний герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику.

Мариновані баклажани з морквою і часником подавайте в якості закуски до основних страв, прикрасивши листочками базиліку і кінзи.

Квашені фаршировані баклажани морквою, цибулею і часником в банку

Для цього рецепта вам знадобляться маленькі баклажани.

Час приготування 40 хвилин

Інгредієнти

  • 1,4 кг невеликих баклажанів

Для начинки

  • 3 очищені моркви, дрібно нарізані
  • 8 зубчиків часнику
  • 2-3 гілочки свіжої м’яти
  • кілька гілочок свіжого базиліка або петрушки
  • 2 гострих перцю
  • 2 чайні ложки солі

Для закладки в банку

  • 6 свіжих виноградних листків (за бажанням)
  • 2 перцю гострих, розрізані уздовж
  • 6 зубчиків часнику, злегка подрібнених
  • 1 паличка селери
  • 400 мл столового оцту
  • 2 склянки води
  • 1 столова ложка солі

Як приготувати квашені баклажани

  1. Доведіть велику каструлю зі злегка підсоленій водою до кипіння.
  2. Розріжте кожен баклажан вздовж, залишивши дві половинки недоторканими зверху.
  3. Коли вода закипить, додайте баклажани в каструлю, знову доведіть до кипіння і готуйте близько 10 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими.
  4. Перекладіть в друшляк і промийте холодною водою, щоб баклажани охолонуть.
  5. Зверху покласти важкий вантаж (наприклад, миску, наповнену водою) і залиште на пару годин, поки баклажани не випустять рідина.
  6. Тим часом покладіть всі інгредієнти для начинки в кухонний комбайн і подрібніть до стану грубої маси. Відкладіть в сторону.
  7. Стерилізуйте трилітрову банку, бажано з великим горлом.
  8. застеліть Дно банки виноградним листям, якщо використовуєте.
  9. Відкрийте кожен баклажан, нафаршируйте столовою ложкою начинку і покладіть в банку.
  10. Укладіть все, щільно розподіливши, помістивши між ними гострий перець, часник і селеру.
  11. Змішайте оцет, воду і сіль, поки сіль не розчиниться, залийте баклажани, щоб були повністю покрити. Якщо розчину недостатньо, додайте по мірі необхідності.
  12. Накрийте кількома шарами марлі, зав’яжіть мотузкою і залиште баклажани кваситься протягом 2-3 тижнів, поки вони не будуть готові за вашим смаком.
  13. Після цього банку можна закрити кришкою і зберігати в холодильнику до 6 місяців.

Подавайте на обід або вечеря з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

квашені Баклажани на зиму фаршировані морквою, цибулею і часником

Ингредиенты

  • 10 невеликих баклажан
  • 3 середніх моркви
  • 4 великих зубчики часнику
  • 0,5 ч. л. приправи для корейської моркви

Розсіл

  • 50 гр. солі
  • 1 літр кип’яченої охолодженої води

Приготування:

  1. Відрізати у баклажанів плодоніжки, промити. Скласти в каструлю з киплячою підсоленою водою.
  2. Через 3-4 хвилини зняти з вогню, злити воду, залишити остигати.
  3. Моркву вимити і очистити. Натерти на крупній тертці, можна використовувати тертці для корейської моркви.
  4. Часник очистити, дрібно нарізати або пропустити через прес.
  5. Для начинки змішати тертий часник з тертою морквою, додати трохи (менше чайної ложки сухої приправи для моркви по-корейськи, ретельно перемішала, начинку не солити.
  6. Остиглі баклажани розрізати гострим ножем по вздовж, але не до кінця.
  7. Ложкою і руками викладіть морквяну начинку на зріз тонким шаром.
  8. Перев’язати баклажани бавовняної ниткою.
  9. Щільно укладіть фаршировані таким чином баклажани в каструлю.
  10. Приготувати розсіл: 50 грам солі (2 столові ложки) розчинити в 1 літрі кип’яченої охолодженої води.
  11. Залити розсіл в каструлю з баклажанами. Накрила зверху тарілкою і поставити невеликий гніт у вигляді 0,5-літрової банки з водою.
  12. Залишити заготовку на 4-5 днів при кімнатній температурі. До появи кислинки в запаху.
  13. Прибрати баклажани в холодильник на добу, і після цього їх можна спробувати.

Відмінно зберігаються в холодильнику кілька місяців, правда, швидко з’їдаються. Згодом стають смачніше, виходять як бочкові, кислуваті, але без оцту, а також злегка пряні — часник зробив свою справу.

А я прощаюся до наступного цікавого і смачного рецепту! Дякую, що ви зі мною!