Сьогодні хочу запропонувати свій рецепт приготування рибних щей зі свіжої капустою і консервами. Цей суп в нашій сім’ї люблять всі і готуємо його досить часто. Найчастіше використовуємо консервовану сайру у власному соку, хоча зі скумбрією або горбушей виходить також чудово.
Готується суп швидко, буквально 25 хвилин і обід готовий. Виходить дуже бюджетно, основні продукти, напевно, у всіх знайдуться. Овочі і баночка рибних консервів. Моя думка, краще використовувати у власному соку. В зажарку можна додати невеликий помідор, очищений від шкірки і порізаний на дрібні шматочки, але це за бажанням, на любителя.
Рецепт простий, низько калорійний, але який смачний! Обов’язково спробуйте, впевнений, у вашій родині ці щі стануть улюбленими і готувати будете часто.
Дуже смачні щі зі свіжою капустою, картоплею та консервованою рибою
Легкий суп, який чудово підійде для обіду. Смачний, ситний. Я дуже люблю такі щи.
Калорійність на 100 грамів — 92.1 ккал Білки 4.2 Жири 4.9 Вуглеводи 7.7
Інгредієнти для щів із свіжої капусти і рибними консервами сайра
- Рибні консерви Сайра — 1 банку (240 гр)
- Картопля — 3 шт. (400 гр)
- Капуста — 400-500 гр
- цибуля Ріпчаста — 1 головка (160 гр)
- Морква — 100 г
- Приправа — 1-1,5 столових ложки
- Спеції
- Зелень
- Масло рослинне
Рецепт приготування рибних щей зі свіжої капустою
Крок 1. Ставимо на плиту каструлю з водою. У мене баняк на 3,5 літра, води 2,5 літра.
Крок 2. Чистимо, миємо і ріжемо картоплю. Картоплю наріжте як ви звикли це робити для супу. Як тільки вода в каструлі закипить, закидаємо її в каструлю.
Крок 3. Готуємо інші овочі. Капусту шаткуємо тонкою соломкою.
Очищену моркву тремо на крупній тертці. Її можна нарізати тонкими кружечками, але ми звикли робити зажарку саме з тертою морквою. Цибулю чистимо і нарізаємо невеликим кубиком.
Крок 4. Відкриваємо банку з сайрою, викладаємо вміст у невелику миску.
Виделкою подрібнюємо шматочки риби на волокна.
Крок 5. Розігріваємо 2-3 столові ложки рослинної олії в сковороді.
Крок 6. Викладаємо відразу цибулю і моркву в сковороду і спочатку злегка обсмажуємо їх окремо.
Крок 7. Картоплю зварився до напівготовності, відправляємо капусту в каструлю.
Вам може здатися, що її дуже багато, але не турбуйтеся, вона увариться.
Крок 8. Коли овочі стануть м’якими, перемішуємо їх в сковороді і продовжуємо гріти ще 2-3 хвилини.
Крок 9. Варимо капусту з картоплею близько 5 хвилин. Викладаємо овочеву зажарку в суп.
Крок 10. Викладаємо розім’яту консервовану сайру, перемішуємо, даємо поваритися кілька хвилин.
Крок 11. Висипаємо 1,5 ложки приправи. Ми користуємося універсальною приправою «12 овочів і трав» Це дуже смачна приправа з сіллю.
Якщо у вас немає такої приправи, посоліть і додайте спеції за смаком.
Я ще додав сушену черемшу, 1 чайну ложку.
Розмішуємо суп, даємо поваритися ще хвилини 3-4. Можна додати лавровий лист, але я не додавав.
Дуже смачні рибні щі зі свіжою капустою з консервами
Суп готовий. Прибираємо його з плити. Даємо постояти хвилин п’ять — десять. Розливаємо по тарілках. Можна додати сметану або майонез.
Я люблю тільки що зварені рибні щі без всяких добавок, тільки додавши трохи меленого перцю з млинки. Виходить дуже смачно. Зі свіжим хлібом це просто шедевр кулінарії виходить. Спробуйте, впевнений, вам дуже сподобається.