Щі зі свіжої капусти рецепт з картоплею, консервованою рибою

Сьогодні хочу запропонувати свій рецепт приготування рибних щей зі свіжої капустою і консервами. Цей суп в нашій сім’ї люблять всі і готуємо його досить часто. Найчастіше використовуємо консервовану сайру у власному соку, хоча зі скумбрією або горбушей виходить також чудово.

Готується суп швидко, буквально 25 хвилин і обід готовий. Виходить дуже бюджетно, основні продукти, напевно, у всіх знайдуться. Овочі і баночка рибних консервів. Моя думка, краще використовувати у власному соку. В зажарку можна додати невеликий помідор, очищений від шкірки і порізаний на дрібні шматочки, але це за бажанням, на любителя.

Рецепт простий, низько калорійний, але який смачний! Обов’язково спробуйте, впевнений, у вашій родині ці щі стануть улюбленими і готувати будете часто.

Дуже смачні щі зі свіжою капустою, картоплею та консервованою рибою

Легкий суп, який чудово підійде для обіду. Смачний, ситний. Я дуже люблю такі щи.

Калорійність на 100 грамів — 92.1 ккал Білки 4.2 Жири 4.9 Вуглеводи 7.7

Інгредієнти для щів із свіжої капусти і рибними консервами сайра

  • Рибні консерви Сайра — 1 банку (240 гр)
  • Картопля — 3 шт. (400 гр)
  • Капуста — 400-500 гр
  • цибуля Ріпчаста — 1 головка (160 гр)
  • Морква — 100 г
  • Приправа — 1-1,5 столових ложки
  • Спеції
  • Зелень
  • Масло рослинне

Рецепт приготування рибних щей зі свіжої капустою

Крок 1. Ставимо на плиту каструлю з водою. У мене баняк на 3,5 літра, води 2,5 літра.

Крок 2. Чистимо, миємо і ріжемо картоплю. Картоплю наріжте як ви звикли це робити для супу. Як тільки вода в каструлі закипить, закидаємо її в каструлю.

Крок 3. Готуємо інші овочі. Капусту шаткуємо тонкою соломкою.

Очищену моркву тремо на крупній тертці. Її можна нарізати тонкими кружечками, але ми звикли робити зажарку саме з тертою морквою. Цибулю чистимо і нарізаємо невеликим кубиком.

Крок 4. Відкриваємо банку з сайрою, викладаємо вміст у невелику миску.

Виделкою подрібнюємо шматочки риби на волокна.

Крок 5. Розігріваємо 2-3 столові ложки рослинної олії в сковороді.

Крок 6. Викладаємо відразу цибулю і моркву в сковороду і спочатку злегка обсмажуємо їх окремо.

Крок 7. Картоплю зварився до напівготовності, відправляємо капусту в каструлю.

Вам може здатися, що її дуже багато, але не турбуйтеся, вона увариться.

Крок 8. Коли овочі стануть м’якими, перемішуємо їх в сковороді і продовжуємо гріти ще 2-3 хвилини.

Крок 9. Варимо капусту з картоплею близько 5 хвилин. Викладаємо овочеву зажарку в суп.

Крок 10. Викладаємо розім’яту консервовану сайру, перемішуємо, даємо поваритися кілька хвилин.

Крок 11. Висипаємо 1,5 ложки приправи. Ми користуємося універсальною приправою «12 овочів і трав» Це дуже смачна приправа з сіллю.

Якщо у вас немає такої приправи, посоліть і додайте спеції за смаком.

Я ще додав сушену черемшу, 1 чайну ложку.

Розмішуємо суп, даємо поваритися ще хвилини 3-4. Можна додати лавровий лист, але я не додавав.

Дуже смачні рибні щі зі свіжою капустою з консервами

Суп готовий. Прибираємо його з плити. Даємо постояти хвилин п’ять — десять. Розливаємо по тарілках. Можна додати сметану або майонез.

Я люблю тільки що зварені рибні щі без всяких добавок, тільки додавши трохи меленого перцю з млинки. Виходить дуже смачно. Зі свіжим хлібом це просто шедевр кулінарії виходить. Спробуйте, впевнений, вам дуже сподобається.