Пиріжки з капустою з дріжджового тіста на кефірі смажені на сковороді

Всім привіт! У вихідні смажили пиріжки з капустою на дріжджовому тесті, чим і хочу поділитися на сторінках свого блогу. Цей рецепт смажених пиріжків згодиться і досвідченим, і недосвідченим господаркам. Тісто замішується дуже легко, швидко підходить і практично не вбирає масло при смаженні.

Вироби виходять пишними, м’якими, з апетитною хрусткою скоринкою. Тісто можна використовувати для солодких або закусочних пиріжків, з нього також відмінно вийдуть духові вироби. Секрет простий – основа з теплого кефіру і сухих швидкодіючих дріжджів. Для тіста краще біле борошно вищого сорту і рафінована рослинна олія без запаху.

Таку ж випічку можна зробити в духовці. Я Вам розповідав раніше рецепт Пиріжки з капустою в духовці, він теж сподобається.

Смажені пиріжки з капустою з дріжджового тесту на кефірі

У нашій родині пиріжки з начинкою з капусти завжди самі затребувані. Крім капусти в начинку додають терту моркву, цибулю ріпчаста, зелена цибуля, гриби, помідори, солодкий, гіркий перець або томатну пасту і кожен раз виходять нові смаки по одному і тому ж рецепту.

Із запропонованих інгредієнтів виходить 12 — 14 пиріжків. На 100 грам: Калорії — 207.0 ккал. Білки — 5.5 гр. Жири — 7.1 гр. Вуглеводи — 30.3 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

  • борошно – 300 гр.
  • кефір – 150 мл
  • сіль – 0,5 ч. л для тіста + за смаком для начинки
  • цукор – 1 ч. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • рослинне масло – 1 ст. л в тісто + 100 мл для обсмажування
  • дріжджі – 4 гр.
  • капуста – 420 гр.
  • паприка, кмин, коріандр, мускатний горіх – по щіпці.

Приготування

Спочатку приготуємо тісто. За той час, поки воно підходить, займемося начинкою.

Крок 1. Кефір наллємо у глибоку миску, нагріємо його в СВЧ печі до температури приблизно 37°. Додамо рослинне масло, сіль і цукор. Перемішати вміст миски до розчинення цукру.

Крок 2. Всиплемо пакетик дріжджів.

Крок 3. Частинами всипати будемо просіяне борошно. Заміс тіста спочатку виконується силіконової лопаткою або дерев’яною ложкою з додаванням кожної порції борошна.

Крок 4. Перекладемо борошняну масу на тверду поверхню і потроху підсипаючи борошно, замісимо м’яке, трохи липке тісто. Округлимо і викладемо в змащену рослинним маслом миску. Затягнемо харчовою плівкою і виконаємо декілька отворів зубочисткою. Залишимо тісто в теплому місці для підйому на 1,5 години. Маса повинна збільшитися в два рази.

Крок 5. Приготуємо начинку. На сковороду наллємо рослинне масло, додамо дрібно нарізану капусту і ріпчасту цибулю. Обсмажимо овочі до легкого зарум’янювання. Після вогонь зменшимо до мінімуму і будемо готувати до м’якості овочів приблизно близько 15 хвилин під кришкою. Якщо капуста недостатньо соковита, можна додати 70 мл кип’яченої води.

Для того щоб начинка вийшла соковитою і смачною, важливо вибрати щільний качан з тонкими листками і плескатої форми. Капуста повинна бути пружною, при натисканні злегка хрустіти.

Крок 6. В капусту всиплемо спеції, сіль, перець. Перемішаємо і перекладемо в мисочку. Залишимо до охолодження.

При виборі спецій орієнтуйтеся на свій смак. Капуста «дружить» з кмином, паприкою, мускатним горіхом, коріандром і часниковим порошком.

Крок 7. Піднялося тісто повторно обомнем і розділимо на 7 — 8 частин. Кожну частину округлимо і акуратно долонею расплющим в коржик.

Розмір пиріжків краще всього визначити з розрахунку ваги тіста 60-70 грам на один виріб. Такі пиріжки відмінно прожариваются і з’їдаються без залишку.

Крок 8. По центру викладемо приблизно одну столову ложку начинки.

З’єднаємо краю, зліпимо пиріжок. Додамо виробів округлу овальну форму.

Крок 9. На сковороду наллємо рослинне масло, раскалим його і викладемо пиріжки швом вниз. Смажимо вироби на середньому вогні до золотистої скоринки.

Для приготування знадобиться сковорода з товстим дном, великим діаметром і високими бортами. Масло для смаження має бути рафінованим.

Перевернемо пиріжки і продовжимо готувати аналогічно.

Смажені пиріжки з капустою на сковороді

Готові вироби промокнем в паперовому рушнику, викладемо на тарілку для подачі.

Прикрасимо свіжою зеленню і подамо до столу на обід з свіжим солодким чаєм. Я люблю такі гарячі пиріжки з холодним молоком.

вони Виглядають дуже апетитно, виходять м’якими з рум’яною скоринкою. Просто Смак! Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!