Піта з начинкою для піти рецепт приготування

Привіт, друзі! Сьогодні пропоную атмосферний блюдо грецької кухні. Дзадзикі – це не тільки незвичайне і незрозуміле слово. Це справжній дух Греції. Приготуємо піту і начинку в кишеньки з соусом дзадзикі.

Тільки уявіть: легкий середземноморський вітерець, келих вина і духмяна гілка оливи – у вас вже готова атмосфера для цього грецького вечері. А ось і сам вечерю…

Хоча у вихідні можна приготувати і на сніданок. Щось подібне розповідав у статті Бутерброди на сніданок, правда, замість піти використовував тостовий хліб.

Піта з начинкою — рецепт приготування з куркою в домашніх умовах

Для приготування грецького гірос з куркою, овочами і соусом дзадзикі знадобляться досить прості продукти – ось основні з них.

Додаток для соусу – класичний йогурт і для курки – копчена паприка

Харчова цінність начинки на 100 грам : Калорійність — 96,12 ккал. Білки — 7,94 гр. Жири — 1,00 гр. Вуглеводи — 13,23 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Спочатку розповім як приготувати справжню домашню піту. Для цього знадобиться мінімум продуктів:

Інгредієнти для піти

  • борошно -180 г;
  • вода (окріп) – 100 мл;
  • масло оливкова – 10 мл;
  • сіль – ½ ч. л.

Ось загальна кількість інгредієнтів і скільки чого знадобиться:

  • філе куряче (нарізане на маленькі шматочки) – 300 грам;
  • піта – 3 шт.;
  • картопля – 400 грам;
  • помідори (краще черрі) – 60 грам;
  • огірки – 2 шт.;
  • класичний йогурт – 200 грам;
  • часник – 3 зубчики:
  • копчена паприка – 1 ч. л;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зелень (чебрець, кріп, петрушка) – по кілька гілочок;
  • оливкове або рослинне масло – приблизно 2 -3 ст. л.
  • домашня піта – 3 штуки.

Набір інгредієнтів розрахована на начинку трьох піт, а вже скільки чоловік будуть дегустувати ваше блюдо – вирішувати вам, адже кожна ділиться на дві частини. Вага приготованої страви приблизно 1200 р.

Вага готового страви 1250 грам. Час приготування 25-30 хвилин (+10 хвилин на підготовку)

Приготування піти на сковороді з бездріжджового тіста:

Піту можна купити готову, а можна і самим спекти. Це коржик, порожня всередині. При розрізі виходить такий от кишеньку.

Крок 1. В гарячій воді (практично в окропі) розводимо сіль.

Крок 2. Вливаємо гарячу солону воду в муку.

Крок 3. Додаємо розтоплене вершкове масло.

Крок 4. Починаємо замішувати тісто лопаткою, тому, як основа занадто гаряча.

Крок 5. Як тільки вдасться зібрати трохи борошно, можна вже й руками замішувати.

Крок 6. На столі вже зробіть ось такий колобок. Додаткової підсипання борошном тісто не вимагає. Воно дуже еластичне і не липне ні до рук, ні до столу.

Крок 7. Помістимо його в пакет і залишимо на 20 хвилин відпочити.

Крок 8. Потім розділимо його на 4 однакових шматочка. Приблизно по 70 грам кожен.

Крок 9. Для зручності кожен скачаємо в кулю.

Крок 10. Поки один в роботі, інші прикриваємо харчовою плівкою або пакетом.

Крок 11. Розкачуємо кожен шматочок в тонкий коржик діаметром 16 див.

Крок 12. Обсмажуємо на розпеченій сковороді без масла.

Крок 13. Незабаром (приблизно через хвилину) тісто почне пузиритися. Його обережно за допомогою лопатки потрібно перевернути на іншу сторону.

Крок 14. Тісто почне здуватися і через хвильку знову переверніть його.

Крок 15. Тепер воно осяде, але всередині утворилося порожній простір. Через хвильку ще раз переверніть.

Крок 16. Готові коржі розрізати кожну рівно навпіл і перейдіть кишеньки.

Бездрожжевая піта приготована на сковороді

Начиніть готові піти будь-якою начинкою: хоч солоної, хоч солодкою.

Я пропоную наповнення для солідного перекусу або навіть для повноцінного вечері.

Як приготувати начинку для піти з куркою, овочами і соусом дзадзикі:

Крок 1. Перед початком розігрійте духовку до 200 градусів, помийте (можете не чистити) і наріжте на шматочки картоплю (особливо гарний молодий). Подрібніть ножем очищені зубчики часнику.

Крок 2. Викладіть картоплю і 1/3 часнику в глибоку піалу, додайте ½ частину паприки, листочки чебрецю, сіль, перець. Все перемішайте.

Крок 3. Перекладіть картоплю на деко (я попередньо застеляють його папером – так він менше брудниться) і запікайте 15-20 хвилин до м’якості.

Крок 4. Поки картопля готується, приготуйте решту зелень і овочі. Помийте і наріжте дрібно петрушку і кріп, помийте і наріжте дрібними кубиками огірки.

Крок 5. зелену масу Заправте йогуртом і дайте настоятися.

Крок 6. Помийте, обсушити паперовими рушниками і наріжте четвертинками помідори черрі. Поки відкладіть їх.

Крок 7. На невеликій кількості рослинного масла обсмажте на сильному вогні шматочки курки приблизно 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

Крок 8. Додайте залишилися часник і паприку. Посоліть і обсмажте курку ще приблизно 2 хвилини.

Крок 9. Тим часом приготувався картоплю. Розігріваємо кожну піту на сковороді без масла по хвилинці з кожної сторони і розрізаємо кожну на дві частини.

Крок 10. Все готово для наповнення кишень. Начиняє їх картоплею, м’ясом, додаємо свіжі помідори і поливаємо соусом.

Піта з начинкою з куркою на сковороді

З кожної піти виходять 2 таких кишеньки. Їх відразу потрібно подавати до столу.

Насолоджуйтеся цим апетитним стравою з грецької кухні в хорошій компанії. Відмінний виходить вечерю або перекус.

Готуйте із задоволенням, інтересом і пробуйте страви різних національних кухонь! До нових смачних рецептів!

Рецепт приготування смачної піти з начинкою з курки з соусом

Легка піта з куркою, начинена смачними і корисними інгредієнтами. Цей сендвіч готується менш ніж за годину, тому його можна приготувати в вихідні або подати на вечерю у вихідні.

Харчова цінність: Калорійність: 663 ккал. Вуглеводи: 31 гр. Білки: 96,3 гр. Жири: 14,9 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • 3 Піти , розрізані навпіл

Для курки

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3 курячі грудки без шкіри і кісток
  • 1/2 чайної ложки часникового порошку
  • 1/2 чайної ложки цибульного порошку
  • 1 чайна ложка кмину
  • 1/4 чайної ложки орегано
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/4 чайної ложки перцю

Огірковий соус

  • 3/4 склянки грецького йогурту
  • 2 столові ложки майонезу
  • 1/4 склянки тертого огірка
  • 1 столова ложка свіжого кропу
  • 1 зубчик часнику, подрібнений

Начинка для лаваша

  • 1 середній помідор
  • 1 невеликий качан салату ромен
  • цибуля

Як приготувати піту з начинкою

1. Змішайте кмин, орегано, часниково-цибулевий порошок, сіль і перець.

2. В чавунній сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії на середньому вогні.

3. Натріть приправою обидві сторони курячої грудки. Покладіть їх на сковороду з оливковою олією.

4. Обсмажте грудки з обох сторін. Як тільки грудки підрум’яняться, трохи зменшіть вогонь і продовжуйте варити, поки м’ясо не перестане бути рожевим всередині.

5. Поки курка готується, приготуйте огірковий соус.

6. Натріть огірок на крупній тертці. Не забудьте віджати рідину з огірка. Подрібніть кріп і часник.

7. Змішайте грецький йогурт і майонез.

8. Додайте огірок, дрібно нарізаний кріп і часник, перемішайте до отримання однорідної маси.

9. Наріжте курку тонкими скибочками, так вони краще помістяться в кишені піти.

10. Візьміть половину піти і змажте кишеньки невеликою кількістю огіркового соусу. Начиніть куркою, тонкими часточками помідорів, листям салату і нарізаною цибулею. При бажанні полийте зверху огірковим соусом.

Рецепт приготування піти з куркою і грибами в домашніх умовах

Цей смачний сендвіч з куркою наповнений золотисто-коричневими шиітаке, корисним обсмаженою шпинатом і хумусом. Терпкий маринований червоний лук надає кислоту цього збалансованому і надзвичайно смачного страви.

Час приготування 40 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції

  • 2 піти
  • 1 велика куряча грудка
  • 1 ч. л. приправи для курки на ваш вибір
  • 240 грам грибів шиітаке, нарізаних тонкими скибочками
  • 200 грам свіжого шпинату
  • 2 зубчики часнику, очищених і подрібнених
  • 4 столові ложки хумуса за вибором
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сік 1/2 невеликого лимона

Маринований червоний лук:

  • 1 червона цибулина, очищена і нарізана соломкою
  • 3/4 склянки яблучного оцту
  • 1/4 склянки води
  • 1/4 ч. л. кухонної солі
  • 2 столові ложки цукрового піску або меду

Приготування піти з начинкою

  1. Покладіть скибочки червоного цибулі в скляну банку.
  2. У невеликій каструлі змішайте яблучний оцет, воду, цукор (або мед) і сіль.
  3. Доведіть суміш до кипіння, потім зніміть з вогню і залийте цибулю.
  4. Дайте настоятися кілька хвилин, накрити банку кришкою і помістити в холодильник.
  5. Розігрійте духовку до 240 градусів.
  6. Натріть курячу грудку зі всіх сторін приправою, обов’язково додайте трохи солі для смаку.
  7. Розігрійте в сковороді 1 ст. л. оливкової олії і обсмажте м’ясо на середньо-високому вогні до золотисто-коричневого кольору, приблизно по 6 хвилин з кожного боку.
  8. Перекладіть на деко і запікайте в духовці до готовності.
  9. Коли курка буде готова, наріжте її шматочками невеликого розміру. Перекладіть в тарілку.
  10. В ту ж сковороду, в якій готувалася курка, додайте очищені і нарізані гриби шиітаке.
  11. Обсмажуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, до золотисто-коричневого кольору (близько 6 хвилин).
  12. Додайте шпинат і подрібнений часник. Добре перемішуйте, близько 1 хвилини.
  13. Зніміть сковороду з вогню і вичавіть сік 1/2 невеликого лимона.
  14. Розріжте піту навпіл. Обережно відкрийте кишеньки.
  15. Намажте приблизно по 1 їдальні ложки хумуса з кожної сторони внутрішньої частини кишені.
  16. Наповніть кожен кишеньку нарізаною куркою і кількома чайними ложками суміші шпинату і шиїтаке.
  17. Покладіть кілька скибочок маринованого червоного цибулі, страва готова.

Подавайте відразу на стіл. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт піти з куркою, овочами і сиром фета

Харчова цінність на порцію: Калорійність – 590 ккал. Жири – 25 гр. Вуглеводи – 53 гр. Білки – 42 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

  • Помідори 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Цибуля-шалот 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Сметана 4 столові ложки
  • Сир фета ½ склянки
  • Курячі грудки, обсмажені або копчені 250 гр.
  • Піти 2 шт.
  • Оливкова олія 4 чайні ложки
  • Соль
  • Перец

Приготовление

  1. Вимийте і обсушіть всі овочі.
  2. помідор Наріжте скибочками завтовшки 1 сантиметр.
  3. Обріжте і розріжте уздовж навпіл огірок, тонко наріжте поперек на півкільця.
  4. Цибуля-шалот розріжте навпіл, очистіть і наріжте тонкими скибочками.
  5. Лимон очистити від цедри і розрізати навпіл.
  6. Часник очистити і натерти на тертці або пропустити через прес.
  7. У невеликій мисці змішайте помідор, огірок, половину цибулі-шалот, сік половини лимона і збризніть оливковим маслом. Приправте сіллю і перцем.
  8. У маленькій мисці змішайте сметану, сир фета, збризніть оливковим маслом і дрібкою часнику. Приправте сіллю і перцем.
  9. Тонкою соломкою наріжте курку.
  10. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді на сильному вогні.
  11. Додайте залишився цибулю-шалот; готуйте, помішуючи, протягом 1 хвилини.
  12. Додайте м’ясо, лимонну цедру, часник, сік, що залишився лимона і перець.
  13. Готуйте, помішуючи, поки курка не прогріється, 1-2 хвилини. Вимкніть вогонь.
  14. Розігрійте піту в мікрохвильовій печі, поки вона не стане теплою і податливою, 10-15 секунд.
  15. Розріжте навпіл, відокремте кишеньки.
  16. Намажте нутрощі кишеньок фетою зі сметаною, потім викладіть стільки курки і овочів, скільки влізе.
  17. Розкладіть по тарілками. Подавайте з другою куркою і овочами на гарнір.

Приємного апетиту!