Добрий день! Запропоную – ка сьогодні вам рецепт незвичайних котлет з яловичого і свинячого фаршу з яйцем і сиром всередині, обсмажених в клярі. Відразу пишу, що доведеться потрудитися, але зате результат буде просто чудовим.
Сподіваюся, що ви обов’язково скористаєтеся моїм рецептом неймовірно смачних котлет з яйцем і сиром всередині. Котлетки виходять ніжними, повітряними, з надзвичайно смачною начинкою.
М’ясні зрази з фаршу з яйцем і сиром, приготовані на сковороді
Інгредієнти для м’ясних зраз:
- Фарш (яловичина, свинина) – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста (фіолетовий) – 2 шт.
- Хліб сірий – 1-2 скибочки.
- Молоко – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Чорний перець – за смаком.
- Часник – 2 -3 зубчики.
Для приготування начинки:
- Яйця (варені) – 2шт.
- Сир – 80 гр.
- масло – 80 гр.
Для приготування кляра:
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Сода – на кінчику ножа.
- Борошно – 0,5 склянки.
Час приготування: 1 година 30 хвилин, а кількість порцій: 6
Як приготувати зрази з яйцем і сиром
Приготування фаршу:
КРОК 1. Скибочки білого хліба заливаємо молоком, залишаємо добре просочитися і розм’якнути.
КРОК 2. Цибулю і часник чистимо, подрібнюємо в блендері.
КРОК 3. Готовий, заморожений фарш розморожуємо при кімнатній температурі, додаємо в нього подрібнені цибуля та часник.
КРОК 4. Потім необхідно додати сіль і чорний перець за смаком.
Ретельно перемішуємо.
КРОК 5. Тепер додаємо, замочений у молоці хліб, попередньо його розімніть руками.
КРОК 6. і Додаємо трохи молока, щоб зрази вийшли соковитіше.
КРОК 7. Все добре перемішуємо і даємо фаршу відпочити, поки готуємо начинку і кляр.
Готуємо начинку:
КРОК 8. 2 варених яйця чистимо, тремо на дрібній тертці.
КРОК 9. в яйця Натираємо сир на дрібній тертці.
Все добре перемішуємо.
КРОК 10. Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким, нарізаємо на дрібні кубики. Відставляємо на час в сторону.
Готуємо кляр:
КРОК 11. Необхідно вбити 2 яйця в миску, додати майонез і перемішати до однорідної маси.
КРОК 12. Додаємо половину склянки борошна і трохи (на кінчику ножа) соди.
Всю масу ще раз добре перемішати до однорідної консистенції, кляр повинен вийде як тісто на оладки.
Починаємо оформляти котлети:
КРОК 13. Невеликий шматочок фаршу (близько столової ложки) викладаємо у вигляді невеликої коржі, злегка ущільнюємо. Кладемо начинку з сиру і вареного яйця (приблизно чайна ложка).
КРОК 14. Зверху начинки кладемо шматочок вершкового масла.
І запечатуємо начинку фаршем, формуємо котлетку, перевертаючи її в долонях, щоб не було видно швів.
КРОК 15. Тепер нам необхідно котлети вмочити в кляр.
Мачає в клярі з двох сторін.
КРОК 16. Заздалегідь ставимо сковороду на плиту і наливаємо рослинне масло, прогріваємо. Викладаємо зрази.
Обсмажуємо з кожного боку за 2-3 хвилини до золотистої скоринки.
КРОК 17. Коли перевернемо котлетки на іншу сторону, можна прикрити кришкою і трохи пропарити 1 – 2 хвилини.
Зрази з фаршу з сиром і яйцем
Все готово! Викладаємо зрази з яйцем і сиром в клярі на тарілку, даємо трохи охолонути. Подавати краще в теплому вигляді.
Котлетки можна подавати як самостійне блюдо, або з гарніром з картоплі, рису або гречки. Добре не забувати і про овочі, відмінно буде поєднуватися зі свіжим огірком, помідором і листям салату. Блюдо виходить ще смачніше, якщо до нього нарізати свіжий раною хліб.
Урізноманітніть меню своїх домочадців і приготуйте на мою рецептом наивкуснейшие котлетки з секретом. Додавши начинку виходить абсолютно нове блюдо, навіть якщо основна частина складається з м’ясного фаршу для звичайних котлет. Кляр теж вносить свою родзинку в приготуванні котлет.
Всім приємного апетиту!!!
Як приготувати зрази з м’ясного фаршу з яйцем, сиром в домашніх умовах
Необхідні продукти
- 700 гр. рубленого м’яса
- 3 варених яйця
- 50 гр. м’якого сиру
- 100 гр. лука
- 1 морква
- 1 зубчик часнику
- 120 гр. вівсяної крупи
- 125 мл молока
- 90 мл рослинного масла для смаження
- сіль, перець смак
- 1/3 ч. л. каррі
- 4 листи салату для подачі
- 0,3 л води
Покрокове приготування
- Залийте вівсяні пластівці молоком і залиште на 20 хвилин для набухання.
- Цибулю і моркву очистити. Дрібно наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці.
- Обсмажте в сковороді з рослинним маслом підготовлені овочі.
- Коли овочі будуть готові, посоліть і додайте каррі, перемішайте. Остудіть.
- Остиглу обжарку перекласти в глибоку миску і додати м’ясний фарш. Добре перемішати руками, злегка відбити.
- підготовлений фарш викласти набряклі вівсяні пластівці. Посолити і поперчити і перемішати до повної однорідності.
- Яйця очистити, розрізати навпіл або на четвертинки. Сир натерти на дрібній тертці.
- Змочіть руки водою. Візьміть столову ложку фаршу в долоню, зробіть невелику коржик і в центрі невелике поглиблення.
- Присипте поглиблення невеликий дрібкою сиру. Викладіть яйце.
- З’єднайте краю фаршу і надайте форму зрази-котлетки.
- Також сформуйте інші зрази.
- У глибокій сковороді розігрійте олію з розрізаним навпіл зубчиком часнику. Обсмажте зрази до золотистої скоринки з обох сторін на середньому вогні.
- Після того, як ви обжарите зрази з двох сторін, можна додати в сковороду трохи води, щоб вони пропарились і не розмокли всередині.
- Всі обсмажені зрази складіть знову в сковороду, додайте трохи води і під кришкою пропарте пару хвилин.
- Подавайте на тарілку з листям салату, а зверху розкладіть зрази. На додаток підготуйте свіжі овочами або будь гарнір.
Зрази з фаршу яловичини з сиром, яйцем і цибулею в паніровці на сковороді
Ингредиенты
- Розморожена яловичина — 0,5 кг
- Яйце — 1 шт.
- Молоко 30 мл
- Сіль, перець
- Борошно
Начинка
- Цибуля — 1 шт.
- Варене яйце — 1 шт.
- Сир — 50-100 гр.
- Зелень
- Сіль
- Приправи
- Рослинне масло
Для страви
- Рослинне масло
- Картопля — 700 гр.
- Вершки — 100 мл
Як приготувати смачні зрази
- 500 грамів свіжої яловичини пропустіть через м’ясорубку, зробіть фарш.
- У нього вбийте одне куряче яйце, влити трохи молока, посоліть і поперчіть.
- Очистіть цибулю наріжте кубиками і обсмажте в рослинному маслі, перекласти в миску остигати.
- Дрібно порубаєте 1 очищене варене яйце, натріть на дрібній тертці 50 — 100 грам сиру, додайте дрібно нарізану будь-яку зелень, сіль і приправи за смаком.
- приготовану масу Змішайте з цибулею.
- З фаршу зробіть коржі товщиною близько сантиметра, в центр покладіть чайну ложку приготованої начинки.
- Скріпіть краю і сформуйте зрази-котлетки, обваляйте їх у борошні (можна використовувати готову панірування).
- Обсмажте з обох сторін на сковороді з рослинною олією до рум’яної скоринки.
- Перекладіть зрази в сотейник, наріжте 700 грам картоплі, залийте в нього близько 100 мл вершків.
- Поставте в духовку при температурі 180-200 град. на 20 хвилин.
Як приготувати домашні зрази з м’ясним фаршем з сиром і омлетом на сковороді
Ингредиенты
- 700 гр. будь-якого фаршу
- 1 картоплина
- 1 яйце
- сіль, перець
- рослинне масло
Начинка
- 3 яйця
- 1 склянку молока
- зелень
- 25 гр. сиру
- рослинне або вершкове масло
Соус
- 3 ст. л. сметани
- 2 зубчики часнику
- 100 гр. сиру
Приготування смачних зраз
- Візьміть 700 грам м’ясного фаршу, змішайте з 1 натертої картоплиною і вбитих сирим яйцем. Добре перемішайте, додайте сіль, перець за смаком.
- В окрему миску збийте 3 яйця, налийте молоко додайте дрібно нарізану зелень. Збийте вінчиком, посоліть.
- В сковороді з рослинним або вершковим маслом приготуйте з яєчної суміші омлет.
- Дайте омлету охолонути, після чого наріжте дрібною соломкою.
- Сформуйте з фаршу невеликі коржі покладіть нарізану омлет, зверху присипте дрібно натертим сиром.
- Скріпіть краю фаршу, сформуйте зрази-котлетки. Обсмажте в сковороді на рослинному маслі до золотавої скоринки з обох сторін.
- Приготуйте соус. Змішайте сметану з часником, видавленим через прес. Натріть сир на дрібній тертці.
- Зрази обмажте сметанним соусом, посипте тертим сиром, покладіть в сотейник.
- Поставте на кілька хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Щоб розплавився сир.
Приємного апетиту.
М’ясні зрази з фаршу з сиром і яйцем – рецепт приготування в домашніх умовах
Ингредиенты
- 0,3 склянки молока
- 0,5 склянки борошна
- 1 сире яйце
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 варених яйця
- 50 грам сиру
- 300 грам м’ясного фаршу
- Сіль
- Чорний мелений перець
- 1 шматок хліба
- рослинне масло
Як приготувати
- Розмочити білий хлів у молоці, змішати з м’ясним фаршем, посолити і поперчити.
- Готуємо начинку — сир і варені яйця натріть на дрібній тертці, посоліть і перчіть за смаком.
- Додайте вершкове масло, добре змішайте.
- З однієї столової ложки фаршу зробіть невелику коржик. В середину викладіть чайну ложку начинки. Акуратно скріпити краї і сформувати котлетку.
- Приготуйте кляр: змішайте в мисці молоко, сире яйце, борошно, сіль і перець, збийте віночком до однорідності маси.
- Зрази вмочити в кляр, обсмажити на розпеченій сковорідці в олії з обох боків до золотистої скоринки.
- Перекладіть в сотейник, поставте в духовку при температурі 220 градусів на 10-15 хвилин.
- Подавайте до столу з овочами або гарніром.
Приємного апетиту!
Зрази з м’ясного фаршу з картоплею з начинкою з сиру і яйця на сковороді
Ингредиенты:
- 600-700 грам м’ясного фаршу
- 1 цибулина
- 1 картоплина
- 5 курячих яєць — 3 варених і 2 сирих
- 100 грам твердого сиру
- зелена цибуля
- сіль, перець, часник
- рослинне масло — для смаження.
Як приготувати м’ясні зрази з начинкою
- Сирий очищену картоплю і цибулю пропустити через м’ясорубку.
- У невеликій мисці віночком збити сирі яйця, посолити і поперчити.
- У глибокій мисці ретельно змішати м’ясний фарш з подрібненими овочами і яйцем. Отриману масу злегка відбити.
- 3 варених яйця дрібно порубати ножем, а твердий сир натерти на дрібній тертці, дрібно порізати кілька пір’їн зеленого цибулі, змішати начинку.
- На стіл постеліть харчову плівку, викладіть на неї смугою фарш, а в середину викладіть начинку.
- Змочіть руки водою, з невеликої кількості фаршу (близько 1 столової ложки) зробіть невелику коржик.
- Покладіть в середину чайну ложки начинки. Загорніть краю і сформуйте невеликі котлети з начинкою всередині.
- У сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити зрази з двох сторін до рум’яної скоринки.
- Закрийте сковороду кришкою і пропарте кілька хвилин на невеликому вогні.
Домашні м’ясні зрази з фаршу плавленим сиром і яйцем в паніровці
Давайте приготуємо зрази! Вони можуть бути з різними начинками і з різного фаршу. Використовуємо змішаний фарш з яловичини і свинини 1:1, а для начинки використовуємо варені яйця і плавлений сир.
як гарнір до котлет зробимо овочевий салат і картопляне пюре.
Інгредієнти:
- 500 грам м’ясного фаршу
- 1 невелика цибулина
- 1 сире яйце
- 1 варене яйце
- 1 упаковка плавленого сиру
- 30 грам вершкового масла
- сіль, перець
- панірувальні сухарі – для панірування
- рослинне масло – для смаження.
Приготування
- В блендері або через м’ясорубку подрібнюємо очищену цибулину, змішуємо з фаршем із свинини з яловичиною.
- У готовий фарш додаємо 1 сире яйце, сіль і добре перемішуємо. При бажанні можна добавить1-2 подрібнених зубчики часнику.
- Плавлений сирок ріжемо на дрібні кубики.
- Варене яйце, очищаємо, ріжемо кубиками або трьом на крупній тертці.
- У мисці ретельно змішуємо яйце, нарізаний сир і шматочок вершкового масла.
- На обробну дошку посипати трохи борошна, робимо на ній невелику коржик з м’ясного фаршу (близько 1 столовой ложки).
- У середину кладемо 1 чайну ложку начинки. Закриваємо зверху ще невеликою кількістю фаршу і формуємо котлетку.
- Перед смаженням обвалюємо кожну в панірувальних сухарях.
- Розігріваємо олію в сковороді, викладаємо зрази. Обсмажуємо з кожного боку до золотистої рум’яної скоринки.
- Після цього можна всі приготовані зрази знову скласти в сковороду і пропарити кілька хвилин під кришкою.
Успіхів в кулінарії і гарного настрою!!!