Грибний суп з свіжих лісових грибів — 5 найсмачніших рецептів

Добрий день, любителям страв з грибів! Сьогодні поділюся з вами чудовим рецептом грибного супу. Готувати супи з грибів одне задоволення, недовго, ситно і дуже смачно.

З середини літа розпочинається грибна пора, саме час готувати свіжі лісові гриби. І якщо ви не любитель «тихого» полювання, завжди можна купити 5-10 штук на ринку. Ну, а в інший час року можна скористатися замороженими, що ніяк не позначиться на вскусе ваших страв.

І так, приступаємо до приготування першої страви — грибного супу.

Суп зі свіжих грибів, самий смачний рецепт з опеньків з картоплею

Грибний суп з опеньків в цьому відношенні особливо радує, так як самі грибочки маленькі, не потрібно їх різати і виглядають в тарілці дуже красиво! Варити будемо з гречкою.

Гречана крупа відмінно поєднується з опеньками. Суп в процесі приготування виходить дуже ароматним і смачним!

Нам знадобляться дуже прості продукти:

Для супу використовую свіжі заморожені опеньки, але тому рецептом можна використовувати свіжі, тільки що зібрані в лісі. Тільки спочатку їх потрібно перебрати, очистити від лісового сміття, промити і дати стекти.

Інгредієнти:

  • Опеньки (у мене заморожені) – 300гр.
  • Гречка – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1шт.
  • Картопля – 4 -5 шт. (маленького розміру)
  • Соєвий соус – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Рослинне масло – 2-3 столових ложки.
  • Зелена цибуля для прикраси супу.

Як зварити смачний грибний суп

Процес приготування дуже простий і не займе багато часу! В першу чергу наливаємо в каструлю води, приблизно два з половиною літра, ставимо на вогонь.

Крок 1. Готуємо овочі. Очистимо ріпчаста цибуля від лушпиння, моркву і картоплю від шкірки.

Крок 2. Гречку промиваємо у воді.

Крок 3. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 4. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву довгими брусочками.

Крок 5. Гриби з пакету висипаємо в тарілку. Я їх нарізати не буду, так як вони маленького розміру.

Крок 6. В каструлі тим часом закипіла вода і відправляємо туди, промиту у воді гречку.

Крок 7. Відразу ж відправляємо в каструлю і нарізану картоплю. Варимо 10 — 15 хвилин.

Приступаємо до пассеровке овочів.

Крок 8. У сковороду наливаємо трохи олії і підігріваємо. Потім викладаємо цибулю.

Пасеруємо цибулю до м’якості, сильно обсмажувати не потрібно.

Додаємо соєвий соус, зовсім не багато.

Крок 9. Відправляємо нарізану моркву.

Крок 10. Злегка обсмажуємо овочі і додаємо заморожені або свіжі опеньки.

Прогріваємо 10 хвилин. Аромат просто чудовий!

Крок 11. Залишилося обсмажені гриби і овочі викласти в каструлю.

Крок 12. Додаємо сіль по смаком.

Варимо буквально 10 хвилин!

Самий смачний грибний суп з опеньків з картоплею

Всі суп готовий! Перемішуємо, даємо трохи настоятися і можна приступати до обіду.

Крок 13. Нарізаємо зелену цибулю.

Розкладаємо в порційну тарілку і посипаємо зверху нарізаним зеленим цибулею.

Приготуйте цей чудовий грибний суп з гречкою і порадуйте своїх близьких і друзів! Суп вийшов дуже ароматний і смачний! Мінімум продуктів і часу!

Приємного апетиту!

Варіантів багато, ось ще кілька рецептів, як можна смачно зварити суп зі свіжих грибів.

Рецепт грибного супу зі свіжих лісових опеньків з картоплею і локшиною

Це простий дуже смачний суп, який потрібно подавати відразу ж.

Інгредієнти на каструлю 3 л

  • відварені Опеньки — 300 р.
  • Локшина яєчна — 100 р.
  • Масло рослинне — 30 мл
  • Картопля — 2-3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Цибуля порей — 1 шт.
  • Зелень — 3 гілочки.
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Приготування

Крок 1. Моркву натираємо дрібній тертці, цибулю дрібно ріжемо. У каструлю наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту. Викладаємо овочі, обсмажуємо 5-7 хвилин помішуючи.

Крок 2. Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Відправляємо в каструлю разом з грибами і заливаємо водою. Готуємо близько 15 хвилин.

Крок 3. Після цього закладаємо локшину і варимо ще 5-7 хвилин. Солимо, перчимо за смаком.

Крок 4. Нарізаємо цибулю порей і злегка обсмажуємо його на сковороді. Дрібно ріжемо зелень.

Розливаємо суп порційно, додаємо порей і посипаємо зеленню. Приємного апетиту!

Рецепт грибного супу з білих грибів з вермішеллю і картоплею

Смачний суп можна зварити з будь-яких грибів. Але найкращими вважаються білі, печериці і підосичники. Головне, це правильно їх підготувати і надати ще більше смаку.

Як це зробити? Спочатку відварити гриби, а потім злегка обсмажити на вершковому маслі з цибулею! Самі відразу відчуєте різницю!

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л
  • Білі гриби – 5-8 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Вермішель – 1,5 ст. л.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля – 1 головка
  • масло – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Мелений чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування

1. Білі гриби очистити від лісового сміття, промити і розрізати на шматочки. Закласти в каструлю з водою, підсолити і варити близько 30-35 хвилин.

2. Поки вони варяться очистити овочі і нарізати їх: картоплю і цибулю кубиками, а моркву соломкою.

3. Моркву з цибулею відправити на розігріту сковороду з олією і обсмажити 3-5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

4. Зварені гриби відкинути на друшляк, а бульйон процідити, залити знову в каструлю і поставити на плиту.

5. Висипати картоплю в каструлю з грибним бульйоном. Варити їх близько 10-15 хвилин, до напівготовності.

6. В овочеву засмажку викласти гриби, обсмажити хвилин 10.

7. Перекласти вміст сковороди в каструлю, засипати вермішель «павутинку». Гарненько перемішати, варити до готовності 5-7 хвилин. При необхідності підсолити, додати перець, лавровий лист.

8. Подавати на стіл з рубленою зелень і сметаною.

Приємного апетиту!

Простий рецепт грибного супу з білих грибів з картоплею

В рецепті використовую тушковані гриби, які приготавливаю заздалегідь. Можна використовувати свіжі гриби, але час варіння збільшується до 20 хвилин.

Ингредиенты

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Сіль
  • Тушковані білі гриби – 300 гр. (або 350 гр. свіжих грибів)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рослинне масло для смаження

Приготування

1. Ріжемо цибулю дрібним кубиком.

2. Очищений доартофель нарізаємо соломкою.

3. У сковороді, на рослинній олії обсмажуємо до прозорості цибулю.

4. Ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо до кипіння.

5. Закладаємо цибулю, нарізану картоплю, варимо 7-10 хвилин до підлозі готовності картоплі.

6. Гриби ріжемо невеликими шматочками, Викладаємо в сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.

7. Відправляємо їх у каструлю. Солимо за смаком і варимо до готовності картоплі.

8. Наливаємо в тарілки, подаємо на стіл, можна додати ложку сметани.

Приємного апетиту!

Смачний суп з свіжих лісових грибів за класичним рецептом

В даному рецепті я використовував підосичники, але можна використовувати білі, лисички, опеньки.

Ингредиенты:

  • 15-20 штук середніх лісових грибів (у мене підосичники)
  • 5 штук середніх картоплин
  • 3 літри води
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морква
  • сіль
  • трохи кореня петрушки
  • кілька гілочок кропу
  • 3 горошини перцю
  • 2 лаврових листа

Покроковий опис рецепту:

1. Гриби перебрати, добре промити. Ріжемо великими шматочками, щоб вийшов справжній класичний суп, як у селі.

2. Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь. Після закипання варимо 15 хвилин. Відкидаємо підосичники на друшляк, промиваємо, даємо стекти.

Перед закипанням з’явиться піна. Її обов’язково потрібно зняти.

3. Знову заливаємо водою в каструлі, ставимо на плиту. Чекаємо закипання.

4. За цей час готуємо овочі: моркву ріжемо невеликими брусочками, цибулю дрібним кубиком. Картоплю брусочками або соломкою.

5. Після закипання викладаємо овочі в каструлю. Варимо пару хвилин. Після цього солимо, кладемо горошки перцю і нарізаний корінь петрушки.

6. Варимо 10 хвилин, кладемо лаврушку. Знімаємо з вогню і накриваємо кришкою.

Дати настоятися 10 хвилин і можна приступати до обіду. Аромат у супу відмінний, грибний!

Подаємо з нарізаною зеленню, сметаною або майонезом.

Приємного апетиту!