Добрий день, любителям страв з грибів! Сьогодні поділюся з вами чудовим рецептом грибного супу. Готувати супи з грибів одне задоволення, недовго, ситно і дуже смачно.
З середини літа розпочинається грибна пора, саме час готувати свіжі лісові гриби. І якщо ви не любитель «тихого» полювання, завжди можна купити 5-10 штук на ринку. Ну, а в інший час року можна скористатися замороженими, що ніяк не позначиться на вскусе ваших страв.
І так, приступаємо до приготування першої страви — грибного супу.
Суп зі свіжих грибів, самий смачний рецепт з опеньків з картоплею
Грибний суп з опеньків в цьому відношенні особливо радує, так як самі грибочки маленькі, не потрібно їх різати і виглядають в тарілці дуже красиво! Варити будемо з гречкою.
Гречана крупа відмінно поєднується з опеньками. Суп в процесі приготування виходить дуже ароматним і смачним!
Нам знадобляться дуже прості продукти:
Для супу використовую свіжі заморожені опеньки, але тому рецептом можна використовувати свіжі, тільки що зібрані в лісі. Тільки спочатку їх потрібно перебрати, очистити від лісового сміття, промити і дати стекти.
Інгредієнти:
- Опеньки (у мене заморожені) – 300гр.
- Гречка – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1шт.
- Картопля – 4 -5 шт. (маленького розміру)
- Соєвий соус – за смаком
- Сіль – за смаком
- Рослинне масло – 2-3 столових ложки.
- Зелена цибуля для прикраси супу.
Як зварити смачний грибний суп
Процес приготування дуже простий і не займе багато часу! В першу чергу наливаємо в каструлю води, приблизно два з половиною літра, ставимо на вогонь.
Крок 1. Готуємо овочі. Очистимо ріпчаста цибуля від лушпиння, моркву і картоплю від шкірки.
Крок 2. Гречку промиваємо у воді.
Крок 3. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 4. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву довгими брусочками.
Крок 5. Гриби з пакету висипаємо в тарілку. Я їх нарізати не буду, так як вони маленького розміру.
Крок 6. В каструлі тим часом закипіла вода і відправляємо туди, промиту у воді гречку.
Крок 7. Відразу ж відправляємо в каструлю і нарізану картоплю. Варимо 10 — 15 хвилин.
Приступаємо до пассеровке овочів.
Крок 8. У сковороду наливаємо трохи олії і підігріваємо. Потім викладаємо цибулю.
Пасеруємо цибулю до м’якості, сильно обсмажувати не потрібно.
Додаємо соєвий соус, зовсім не багато.
Крок 9. Відправляємо нарізану моркву.
Крок 10. Злегка обсмажуємо овочі і додаємо заморожені або свіжі опеньки.
Прогріваємо 10 хвилин. Аромат просто чудовий!
Крок 11. Залишилося обсмажені гриби і овочі викласти в каструлю.
Крок 12. Додаємо сіль по смаком.
Варимо буквально 10 хвилин!
Самий смачний грибний суп з опеньків з картоплею
Всі суп готовий! Перемішуємо, даємо трохи настоятися і можна приступати до обіду.
Крок 13. Нарізаємо зелену цибулю.
Розкладаємо в порційну тарілку і посипаємо зверху нарізаним зеленим цибулею.
Приготуйте цей чудовий грибний суп з гречкою і порадуйте своїх близьких і друзів! Суп вийшов дуже ароматний і смачний! Мінімум продуктів і часу!
Приємного апетиту!
Варіантів багато, ось ще кілька рецептів, як можна смачно зварити суп зі свіжих грибів.
Рецепт грибного супу зі свіжих лісових опеньків з картоплею і локшиною
Це простий дуже смачний суп, який потрібно подавати відразу ж.
Інгредієнти на каструлю 3 л
- відварені Опеньки — 300 р.
- Локшина яєчна — 100 р.
- Масло рослинне — 30 мл
- Картопля — 2-3 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Цибуля порей — 1 шт.
- Зелень — 3 гілочки.
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
Приготування
Крок 1. Моркву натираємо дрібній тертці, цибулю дрібно ріжемо. У каструлю наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту. Викладаємо овочі, обсмажуємо 5-7 хвилин помішуючи.
Крок 2. Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Відправляємо в каструлю разом з грибами і заливаємо водою. Готуємо близько 15 хвилин.
Крок 3. Після цього закладаємо локшину і варимо ще 5-7 хвилин. Солимо, перчимо за смаком.
Крок 4. Нарізаємо цибулю порей і злегка обсмажуємо його на сковороді. Дрібно ріжемо зелень.
Розливаємо суп порційно, додаємо порей і посипаємо зеленню. Приємного апетиту!
Рецепт грибного супу з білих грибів з вермішеллю і картоплею
Смачний суп можна зварити з будь-яких грибів. Але найкращими вважаються білі, печериці і підосичники. Головне, це правильно їх підготувати і надати ще більше смаку.
Як це зробити? Спочатку відварити гриби, а потім злегка обсмажити на вершковому маслі з цибулею! Самі відразу відчуєте різницю!
Інгредієнти:
- Вода – 2 л
- Білі гриби – 5-8 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Вермішель – 1,5 ст. л.
- Морква 1 шт.
- Цибуля – 1 головка
- масло – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Мелений чорний перець, сіль – за смаком.
Приготування
1. Білі гриби очистити від лісового сміття, промити і розрізати на шматочки. Закласти в каструлю з водою, підсолити і варити близько 30-35 хвилин.
2. Поки вони варяться очистити овочі і нарізати їх: картоплю і цибулю кубиками, а моркву соломкою.
3. Моркву з цибулею відправити на розігріту сковороду з олією і обсмажити 3-5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
4. Зварені гриби відкинути на друшляк, а бульйон процідити, залити знову в каструлю і поставити на плиту.
5. Висипати картоплю в каструлю з грибним бульйоном. Варити їх близько 10-15 хвилин, до напівготовності.
6. В овочеву засмажку викласти гриби, обсмажити хвилин 10.
7. Перекласти вміст сковороди в каструлю, засипати вермішель «павутинку». Гарненько перемішати, варити до готовності 5-7 хвилин. При необхідності підсолити, додати перець, лавровий лист.
8. Подавати на стіл з рубленою зелень і сметаною.
Приємного апетиту!
Простий рецепт грибного супу з білих грибів з картоплею
В рецепті використовую тушковані гриби, які приготавливаю заздалегідь. Можна використовувати свіжі гриби, але час варіння збільшується до 20 хвилин.
Ингредиенты
- Картопля – 3-4 шт.
- Сіль
- Тушковані білі гриби – 300 гр. (або 350 гр. свіжих грибів)
- Цибуля – 1 шт.
- Рослинне масло для смаження
Приготування
1. Ріжемо цибулю дрібним кубиком.
2. Очищений доартофель нарізаємо соломкою.
3. У сковороді, на рослинній олії обсмажуємо до прозорості цибулю.
4. Ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо до кипіння.
5. Закладаємо цибулю, нарізану картоплю, варимо 7-10 хвилин до підлозі готовності картоплі.
6. Гриби ріжемо невеликими шматочками, Викладаємо в сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.
7. Відправляємо їх у каструлю. Солимо за смаком і варимо до готовності картоплі.
8. Наливаємо в тарілки, подаємо на стіл, можна додати ложку сметани.
Приємного апетиту!
Смачний суп з свіжих лісових грибів за класичним рецептом
В даному рецепті я використовував підосичники, але можна використовувати білі, лисички, опеньки.
Ингредиенты:
- 15-20 штук середніх лісових грибів (у мене підосичники)
- 5 штук середніх картоплин
- 3 літри води
- 1 середня цибулина
- 1 середня морква
- сіль
- трохи кореня петрушки
- кілька гілочок кропу
- 3 горошини перцю
- 2 лаврових листа
Покроковий опис рецепту:
1. Гриби перебрати, добре промити. Ріжемо великими шматочками, щоб вийшов справжній класичний суп, як у селі.
2. Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь. Після закипання варимо 15 хвилин. Відкидаємо підосичники на друшляк, промиваємо, даємо стекти.
Перед закипанням з’явиться піна. Її обов’язково потрібно зняти.
3. Знову заливаємо водою в каструлі, ставимо на плиту. Чекаємо закипання.
4. За цей час готуємо овочі: моркву ріжемо невеликими брусочками, цибулю дрібним кубиком. Картоплю брусочками або соломкою.
5. Після закипання викладаємо овочі в каструлю. Варимо пару хвилин. Після цього солимо, кладемо горошки перцю і нарізаний корінь петрушки.
6. Варимо 10 хвилин, кладемо лаврушку. Знімаємо з вогню і накриваємо кришкою.
Дати настоятися 10 хвилин і можна приступати до обіду. Аромат у супу відмінний, грибний!
Подаємо з нарізаною зеленню, сметаною або майонезом.
Приємного апетиту!