4 рецепти приготування суші. Як зробити суші вдома

Всім доброго дня! Сьогодні пропоную спробувати блюдо Японської кухні. Нещодавно розповідав як приготувати на сніданок омлет Омурайсу, який користується популярністю в Японії. А в цій статті хочу з вами поділитися цікавим рецептом приготування СУШІ по – домашньому. СУШІ давно у нас стали популярним ресторанним стравою, завоював увагу певної частини населення.

Але в ресторан ми ходимо не кожен день і воліємо обідати і вечеряти вдома. І все ж не варто відмовлятися від улюбленої страви. Тим більше, що його можна з легкістю приготувати самостійно в домашніх умовах.

Для приготування ролів використовують різні види риби — найчастіше готують начинку з лосося, форелі, сьомги і вугра, а найдорожчою рибою для суші вважається блакитний тунець.

Суші з червоної риби, приготовлені в домашніх умовах

найголовніше в приготуванні СУШІ – це підготовка. Необхідно правильно зварити рис, щоб не було недовареного або переваренного рису. Нарізати всі інгредієнти, навчитися правильно загортати листи морської капусти або водоростей під назвою НОРІ.

Як бачите по зовнішньому вигляду вони анітрохи не відрізняються від справжніх японських рол.

Нам знадобляться ось такі продукти:

І насіння кунжуту:

Час приготування: 45 хвилин; кількість порцій: 6.

Склад:

  • Рис (звичайний круглозерний) – 1 стакан.
  • Листи Норі – 1 пачка.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 1шт.
  • Лоба – половина.
  • Крабові палички – 3 – 4 шт.
  • Риба солона червона – 3 – 4 скибочки.
  • Насіння кунжуту (білий і чорний) – 2 – 3 столових ложки.
  • Соєвий соус для суші – за смаком.
  • Рисовий оцет – за смаком.
  • Хрін Васабі

Спосіб приготування суші:

Крок 1. Почнемо з приготування рису. Краще для цієї страви купити рис для суші. У наших торгових мережах можна знайти за декілька видів у виробників Чим Чим, Увелка, Bravolli, Sen Soy та інших.

Крок 2. Крупу необхідно дуже ретельно промити – це найперше і практично найголовніше правило в приготуванні.

Крок 3. Для цього можна допомогти рукою, акуратно щоб рис залишився цілим.

Промивати рис необхідно до повної прозорості води.

Крок 4. Потім заливаємо його чистою водою, вода повинна бути на 1,5 см вище рівня самого рису. Це буде правильне співвідношення води і крупи. Ставимо на сильний вогонь.

Крок 5. Чекаємо закипання, як тільки почне закипати, пройтися по дну каструлі дерев’яною лопаткою.

Крок 6. Зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою. Від закипання варимо рівно 12 хвилин.

Крок 7. Минуло 12 хвилин вимикаємо.

Крок 8. Викладаємо в глибоку тарілку і даємо трохи охолонути. Потім у теплий рис необхідно додати рисовий оцет. Почніть з 2 столових ложок, потім пробуйте на смак.

Крок 9. Тепер необхідно прожарити насіння кунжуту. Висипаємо в суху сковороду і ставив на вогонь.

Обсмажуємо до золотистого кольору.

Крок 10. Свіжі огірки добре промити і обсушити. Нарізаємо спочатку пластикам, а потім на тонкі смужки.

Крок 11. Лобу чистимо від шкірки і теж також ріжемо смужками.

Крок 12. Крабові палички звільняємо від плівки і нарізаємо соломкою.

Крок 13. Солодкий перець добре промити, очистити від насіння і нарізати соломкою.

Крок 14. Філе червоної риби теж нарізаємо на смужки. Використовую слабосолону, можна копчену.

Вся готова нарізка, починаємо формувати суші. Для цього, для зручності використовуємо спеціальний килимок з соломки

Крок 15. Спеціальний килимок обертаємо харчовою плівкою.

Крок 16. Потім беремо лист Норі, і на матову поверхню викладаємо рис рівномірним по товщині шаром, залишаючи краю аркуша вільними (приблизно по 1 сантиметру).

Крок 17. Викладаємо нарізані інгредієнти.

Крок 18. Починаємо скручувати з допомогою спеціального килимка. Злегка обтиску, щоб рулет вийшов щільним.

Крок 19. Продовжуємо скручувати, щоб вийшов рулет.

Перекладаємо на обробну дошку.

Крок 20. Розрізаємо отриманий рулет гострим ножем, змоченим у воді, на кілька частин, товщиною 1,5-2 див.

Крок 21. Тепер зробимо ще один вид суші, де рис з кунжутом зовні. Для цього розподіляємо рис на аркуші Норі і посипаємо кунжутом.

Крок 22. Потім перевертаємо лист і викладаємо інгредієнти.

Крок 23. також акуратно загортаємо в рулет.

Нарізаємо на порційні шматочки.

Домашні суші з рису

Все готово! Як у нас все гарно вийшло! Готуємо приправи, палички для їжі Хаші.

Подавайте суші з соєвим соусом, тонко нарізаними свіжими овочами, обов’язково хрін васабі, можна доповнити маринованим імбиром.

Приємного апетиту!

Рецепт приготування домашніх суші з рису

В домашніх умовах краще зупинитися на простий червоній рибі, наприклад, на сьомзі. Ніжна, із солодкуватим присмаком, сьомга легко засвоюється організмом, тому ця риба буде ідеальним вибором, щоб приготувати смачну і корисну начинку для ролів.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 144,17 ккал. Білки 6,52 грам. Жири 6,22 грам. Вуглеводи 15,62 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування 1 годину 10 хвилин.

Інгредієнти на 16 штук

  • Рис для суші 200 г
  • Рисовий оцет 1 ст. л. (15 гр)
  • Авокадо 200 г
  • Цукор 0,5 ч. л. (4 гр)
  • Сіль 1/3 ч. л. (3 гр)
  • Слабосолона сьомга 200 гр
  • Норі 4 аркуша (8 гр)
  • Вода 200 мл

Для подачі

  • Соєвий соус 100 мл
  • Чай Сенча 200 мл

Перед варінням рис переберіть, щоб у ньому не було зіпсованих зерен, лушпайки або будь-якого іншого сміття.

Як зробити суші

Крок 1. Заздалегідь промийте рис в холодній воді кілька разів, поки вода не стане прозорою.

Крок 2. Авокадо вимийте і очистіть від шкірки. Для того щоб було легше згорнути роли, підготуйте бамбуковий килимок і харчову плівку.

Крок 3. викладіть В каструлю рис, залийте водою і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, закрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть рис, не відкриваючи кришки, приблизно 20 хвилин.

Крок 4. Зніміть каструлю з вогню і дайте рису настоятися ще 15 хвилин. Потім перекладіть його в керамічну тарілку, налийте рисовий оцет, посоліть, покладіть цукор і обережно перемішайте.

Крок 5. Підготуйте начинку для ролів. Очищений авокадо наріжте тонкою соломкою. Сьомгу наріжте тонкими брусочками.

Крок 6. Поверніть роли. Бамбуковий килимок застелити харчовою плівкою. На нього викладіть лист норі гладкою стороною вниз. Ложкою викладіть рис тонким шаром на половину листа норі. Зверху покладіть шматочки сьомги і нарізаний авокадо.

Крок 7. Візьміться за верхній край килимка разом з листом норі і щільно загорніть його начинкою всередину. Аналогічно начиніть і поверніть інші листи норі.

Щоб краю норі добре злиплися, змастіть їх рисовим соусом або водою.

Наріжте роли з сьомгою ножем і подавайте до столу разом з соєвим соусом. В якості напою до роллам підійде японський зелений чай, який трохи приглушить гострий смак ролів.

Як приготувати домашні суші з червоною рибою

Відсутність норі — ще не привід, щоб відкласти приготування суші до кращих часів. Їх можна зробити з використанням бурякової гички, і вийде не менш смачно, ніж з водоростями. Перед тим, як загорнути начинку в листя, їх потрібно бланшувати і обсушити. Якщо в традиційну начинку з рису, риби та огірка включити сирний сир, страва отримає пікантну родзинку.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 112,74 ккал. Білки 4,14 грам. Жири 3,55 грам. Вуглеводи 16,28 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Час приготування 40 хвилин.

Інгредієнти на 6 порцій

Для страви

  • Круглий рис 200 г
  • Бурякова гичка 100 гр
  • Слабосолона сьомга 100 гр
  • Огірок 100 гр
  • Сирний сир 100 г
  • Виноградний оцет 6% 1 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Вода 500 мл

Для подачі

  • Соєвий соус 4 ст. л.

Як зробити суші

Крок 1. Рис промийте кілька разів до чистої води. Відкиньте на друшляк і залиште на 30 хвилин.

Крок 2. Бурякову гичку і огірок вимийте, обсушити на паперових рушниках.

Крок 3. Сьомгу і огірок наріжте брусочками. Відкрийте упаковку кисломолочного сиру. Закип’ятіть 1,5 склянки води.

Крок 4. В товстостінну каструлю засипте рис, залийте гарячою водою, варіть на сильному вогні до закипання рідини, потім зменшіть потужність пальника до середньої, закрийте кришкою і варіть 10 хвилин. Вимкніть вогонь, дайте рису постояти під кришкою ще 15 хвилин.

Крок 5. Підготуйте бурякову гичку. 1 стакан води трохи посоліть, закип’ятіть, опустіть в киплячу рідину бурякову гичку, потримайте 1 хвилину.

Викладіть на друшляк, промийте холодною водою і розкладіть на паперовому рушнику.

Крок 6. Зробіть маринад і замаринуйте рис. У сотейнику змішати сіль, цукор і оцет, нагрійте, щоб кристали повністю розчинилися. Потім влийте суміш в рис і добре перемішайте.

Крок 7. Сформуйте. Розстеліть на робочій поверхні поліетиленовий пакет, розкладіть бурякові листя, розподіліть рис, шарами викладіть начинку.

Скрутіть в щільний рулет і наріжте на порційні шматочки приблизно однакового розміру.

Крок 8. Суші-маки викладіть на плоску сервірувальну тарілку, подавайте із соєвим соусом.

Сідайте за стіл, приємного апетиту!

Як просто зробити суші в домашніх умовах

Суші можна наповнювати будь-якими інгредієнтами за вашим вибором. Спробуйте копченого лосося замість імітації крабового м’яса. Подавайте з соусом теріякі і васабі.

Час приготування: 1 годину 5 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність 152 ккал. Білки 4 гр. Жири 4 гр. Вуглеводи 26 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 8 порцій

  • 1 ⅓ склянки води
  • 180 гр сирого короткозернистого білого рису
  • 3 столові ложки рисового оцту
  • 3 столові ложки білого цукру
  • 1,5 чайної ложки солі
  • 4 листа норі з морських водоростей
  • 230 гр. крабового м’яса або крабових паличок
  • 1 авокадо — очищений, без кісточок і нарізаний скибочками
  • 0,5 огірка, очищеного від шкірки, нарізати дрібною соломкою
  • 2 столові ложки маринованого імбиру

Як приготувати суші

  1. Розігрійте духовку до 150 градусів.
  2. Доведіть воду до кипіння в каструлі середнього розміру, додайте рис. Зменшіть вогонь до середньо-низького, накрийте і варіть, поки він не стане м’яким, а вода не вбереться, від 20 до 25 хвилин.
  3. Змішайте рисовий оцет, цукор і сіль в невеликій мисці. Акуратно перемішайте з приготованим рисом в каструлі і відкладіть в сторону.
  4. Викладіть листи норі на деко.
  5. Прогрійте норі в духовці, поки вони не стануть теплими, 1-2 хвилини.
  6. Викладіть 1 лист норі на бамбуковий килимок для суші. Мокрими руками зверху намажте рис тонким шаром.
  7. Викладіть по 1/4 крабового м’яса, авокадо, огірки і маринованого імбиру поверх рису в лінію по центру.
  8. Підніміть один край килимка і щільно скрутіть його поверх начинки, щоб вийшов повноцінний рулет.
  9. Повторіть з рештою інгредієнтами.
  10. Використовуйте вологий, гострий ніж, щоб розрізати кожен рулет на 4-6 скибочок.
  11. Подавайте із соєвим соусом і васабі.

Готуйте із задоволенням, і їжте з апетитом!