Домашній хліб в духовці, найлегший рецепт з дріжджами

Останнім часом ми часто випікаємо хліб вдома. За нашим домашнім рецептом заливного хліба, завжди виходить дуже вдало. М’який, довго не черствіє, з апетитною хрусткою скоринкою.

Приготувати такий коровай не складно, просто треба дати добре тісту піднятися. Воно повинно бути не дуже рідке. А взагалі, готується дуже швидко, особливо якщо хороші дріжджі. Не потрібно місити тісто руками, це робиться простий кулінарної лопаткою.

І щоразу з нетерпінням чекаєш, коли він спечеться. Відрізаєш гарячий шматок з прекрасним хлібним ароматом. Не чекаючи, поки охолоне, пробуєш гарячим, холодним молоком! Спробуйте обов’язково.

найлегший рецепт домашнього хліба на сухих дріжджах

Ароматний, смачний заливний домашній хліб, спечений на сухих дріжджах в духовці. Готуємо на нашу простим, легким рецептом.

Інгредієнти

  • Борошно — 500 гр.
  • Вода — 400 гр.
  • Цукор — 0,5 стіл. ложки
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Дріжджі — 2 чайні ложки
  • Масло рослинне — 50 мл

Як приготувати домашній хліб

Готуємо дуже смачний заливний хліб.

В теплій воді, приблизно, 40 градусів, розчиняємо цукор і сіль. Висипаємо 2 ложки дріжджів і ретельно розмішуємо. Відставляємо убік трохи настоятися.

Просіваємо 500 грамів борошна в глибоку миску, де будемо заводити тісто.

Виливаємо в борошно розведені дріжджі.

Замішуємо тісто.

Виливаємо рослинна олія, продовжуємо кондитерської лопаткою замішувати тісто.

Накриваємо миску плівкою, ставимо у тепле місце. Ми зазвичай ставимо в духовку і вмикаємо лампочку освітлення, виходить досить тепла.

Хвилин через 25, тісто збільшилося в об’ємі в 2 рази. Дістаємо миску і обминаємо його лопаткою. Ставимо підніматися ще на 30-40 хвилин.

Час може відрізнятися, в залежності від якості дріжджів і борошна.

Поки підходить тісто, готуємо розбірну форму, змащуємо всередині рослинним маслом.

Дістаємо миску, знімаємо плівку.

Обережно виливаємо з допомогою лопатки тісто у форму. Включаємо духовку на розігрів на 180 градусів.

Розрівнюємо і залишаємо ще хвилин на 15-20, після чого ставимо форму в духовку. Випікаємо 25-30 хвилин. Готовність хліба можна перевірити сухою дерев’яною зубочисткою.

Дуже смачний домашній хліб, спечений у духовці

Дістаємо спечений хліб, даємо трохи охолонути, розбираємо форму. Гарячий коровай кладемо на решітку до повного охолодження.

Хліб виходить дуже смачним, м’яким з пористої м’якоттю і хрусткою скоринкою. Він не кришиться, довго не черствіє. Всім раджу.

А гарячий з холодним молоком, просто чудовий перекус.