Останнім часом ми часто випікаємо хліб вдома. За нашим домашнім рецептом заливного хліба, завжди виходить дуже вдало. М’який, довго не черствіє, з апетитною хрусткою скоринкою.
Приготувати такий коровай не складно, просто треба дати добре тісту піднятися. Воно повинно бути не дуже рідке. А взагалі, готується дуже швидко, особливо якщо хороші дріжджі. Не потрібно місити тісто руками, це робиться простий кулінарної лопаткою.
І щоразу з нетерпінням чекаєш, коли він спечеться. Відрізаєш гарячий шматок з прекрасним хлібним ароматом. Не чекаючи, поки охолоне, пробуєш гарячим, холодним молоком! Спробуйте обов’язково.
найлегший рецепт домашнього хліба на сухих дріжджах
Ароматний, смачний заливний домашній хліб, спечений на сухих дріжджах в духовці. Готуємо на нашу простим, легким рецептом.
Інгредієнти
- Борошно — 500 гр.
- Вода — 400 гр.
- Цукор — 0,5 стіл. ложки
- Сіль — 1 чайна ложка
- Дріжджі — 2 чайні ложки
- Масло рослинне — 50 мл
Як приготувати домашній хліб
Готуємо дуже смачний заливний хліб.
В теплій воді, приблизно, 40 градусів, розчиняємо цукор і сіль. Висипаємо 2 ложки дріжджів і ретельно розмішуємо. Відставляємо убік трохи настоятися.
Просіваємо 500 грамів борошна в глибоку миску, де будемо заводити тісто.
Виливаємо в борошно розведені дріжджі.
Замішуємо тісто.
Виливаємо рослинна олія, продовжуємо кондитерської лопаткою замішувати тісто.
Накриваємо миску плівкою, ставимо у тепле місце. Ми зазвичай ставимо в духовку і вмикаємо лампочку освітлення, виходить досить тепла.
Хвилин через 25, тісто збільшилося в об’ємі в 2 рази. Дістаємо миску і обминаємо його лопаткою. Ставимо підніматися ще на 30-40 хвилин.
Час може відрізнятися, в залежності від якості дріжджів і борошна.
Поки підходить тісто, готуємо розбірну форму, змащуємо всередині рослинним маслом.
Дістаємо миску, знімаємо плівку.
Обережно виливаємо з допомогою лопатки тісто у форму. Включаємо духовку на розігрів на 180 градусів.
Розрівнюємо і залишаємо ще хвилин на 15-20, після чого ставимо форму в духовку. Випікаємо 25-30 хвилин. Готовність хліба можна перевірити сухою дерев’яною зубочисткою.
Дуже смачний домашній хліб, спечений у духовці
Дістаємо спечений хліб, даємо трохи охолонути, розбираємо форму. Гарячий коровай кладемо на решітку до повного охолодження.
Хліб виходить дуже смачним, м’яким з пористої м’якоттю і хрусткою скоринкою. Він не кришиться, довго не черствіє. Всім раджу.
А гарячий з холодним молоком, просто чудовий перекус.