Розсольник з перловкою і солоними огірками — класичний рецепт

Сьогодні на обід вирішили зварити суп. На передодні купили відмінні м’ясні свинячі кісточки. Суп вийшов просто чудовим — смачним, ароматним.

Пропоную вам мій домашній рецепт приготування розсольнику з перловою крупою і солоними огірками зі свининою. Перловку використовую з пакетиків по 80 грамів. Огірки свої, мариновані на зиму в банках, дуже смачні.

По часу на приготування йде близько 1 годину 45 хвилин. Основний час витрачається на варіння м’яса. Рецепт простий, кожен зможе зварити цей чудовий суп. Прекрасна пропозиція для першої страви на обід.

Рецепт класичного розсольнику з перловкою і солоними огірками зі свининою

На 100 гр супу: Калорії — 61.6 ккал Білки — 3.0 Жири — 3.9 Вуглеводи — 3.7 . Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти для розсольнику

  • 6-7 середніх картоплин
  • 500-600 грам м’яса свинини
  • 3 солоних або маринованих огірків
  • 1 цибулина
  • 1 середня морква
  • 80 грам перлової крупи (1 пакетик)
  • 3 столові ложки томатної пасти
  • Сіль, перець, лавровий лист
  • Рослинне масло для смаження

Як зварити розсольник з перловкою і огірком

Моєму свинину ріжемо її на невеликі шматки. У мене м’ясні кісточки, спеціально купили такі, що б бульйон був насиченим.

Закладаємо м’ясо в каструлю в холодну воду, ставимо на плиту.

Щоб вийшов наваристий бульйон, м’ясо слід починати варити в холодній воді.

Перед закипанням почне з’являтися накип, її слід прибрати, після закипання варимо близько години.

Коли м’ясо повністю звариться, дістаємо, відокремлюємо від кісток і ріжемо на невеликі шматочки. Відставляємо на час в сторону.

У киплячий бульйон висипаємо перловку. Вона вариться близько 30 хвилин.

Поки вариться перловка, чистимо і ріжемо картоплю для супу.

Готуємо овочі. Чистимо і ріжемо цибулю на невеликі кубики, очищену моркву тремо на крупній тертці. Її можна нарізати тонкими полукружками або соломкою. Солоні огірки теж натираємо на тертці.

Після того, як крупа повариться хвилин 15-20, закладаємо в каструлю нарізану картоплю.

Поки вариться суп, у сковороду наливаємо 2-3 столові ложки рослинної олії, викладаємо цибулю і моркву.

Коли цибуля стане прозорою, додаємо огірки, перемішуємо.

Коли овочі обсмажаться, стануть м’якими, викладаємо томатну пасту. Зажарка в цей час дає такий аромат, що слинки течуть.

Обсмажуємо ще кілька хвилин.

Коли звариться картопля, викладаємо зажарку в суп.

Висипаємо нарізане м’ясо.

Тепер солимо й додаємо спеції і приправи за смаком, лавровий лист. У мене це суміш «12 овочів і трав» у ній є і сіль, і різні трави. Ми їй постійно користуємося, прекрасна штука. Розсольник варимо ще 2-3 хвилини, вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 15. Чудовий суп готовий.

Класичний розсольник з перловкою і солоними огірками зі свининою

Можна сідати обідати. Наливаємо суп у тарілки.

Кладемо сметану, можна скористатися майонезом. За бажанням додайте рубану зелень — кріп, петрушку.

Розсольник виходить дуже смачним, ароматним. Залишитеся задоволеними від цього першого страви. Приємного апетиту!