Сирний суп – прості і смачні рецепти приготування в домашніх умовах

Вітаю, вас, дорогі друзі! Мій кулінарний блог для гурманів і просто для тих, хто любить смачно поїсти. Напевно ви задавалися питанням: ну, що ще приготувати на перше, крім борщу і традиційного супу. Так от, якщо ви хочете здивувати своїх домочадців, на цей раз запропоную вам рецепт сирного супу з беконом.

До такого супу можна подати часникові пампушки (як їх приготувати я розповідав у статті раніше, подивіться), грінки з багета або просто сухарики. Але і звичайний сірий хліб теж цілком підходить до цієї страви.

Сирний суп з плавленим сиром і беконом в домашніх умовах

Його можна приготувати на воді чи на курячому бульйоні. Якщо немає бульйону, можна скористатися готовим кубиком.

І ось які ще продукти знадобляться для сирного супу з беконом.

В цьому супі немає картоплі, так що не шкодуйте цибулі і моркви. На 100 г – 179, 5 Ккал.

Склад:

  • бульйон (або вода) – 600 мл;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 3-4 шт. (100-150 м);
  • сир (плавлений) – 200 г;
  • сир (чеддер або будь-який інший з твердих) – 50 р;
  • бекон (сирокопчений) – 100 г;
  • часник – 1 зубець;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • зелень кропу для прикраси;
  • сіль, перець – за смаком.

Часто куряче м’ясо потрібно варити для салатів, так от на цьому бульйоні можна варити потім сирний суп. До речі, такий бульйон можна заморозити і зберігати в морозильній камері до застосування. Отже, беремося за приготування, якщо немає бульйону – беремо воду. Чистимо овочі, обполіскуємо зелень.

Як приготувати сирний суп з плавленим сиром

Крок 1. Рубаємо моркву соломкою, подрібнюємо часник. Бекон нарізаємо тонкими смужками.

Крок 2. Для подрібнення цибулі я скористався блендером – це зручно і очі не сльозяться. Але його можна нарізати та традиційних способів.

Крок 3. Цибулю і моркву тушкуємо в сотейнику хвилини 3 з невеликою кількістю рослинного масла.

Крок 4. Додаємо до овочів бекон, часник і тримаємо на вогні ще 2 хвилини, помішуючи.

Крок 5. До овочів і бекону вливаємо бульйон (або воду) і доводимо його до кипіння.

Крок 6. Далі зменшуємо вогонь і залишаємо суп при повільному кипінні на 3-4 хвилини.

Крок 7. Далі невеликими порціями вводимо плавлений сир і ретельно всі інгредієнти перемішуємо в каструлі. Залишаємо 2 хвилини на середньому вогні.

Крок 8. Нарізаємо тепер твердий сир на дрібні кубики і подрібнюємо зелень кропу.

Крок 9. Додаємо, перемішуючи, твердий сир в суп і ще 3 хвилини тушкуємо його на повільному вогні.

Простий і смачний сирний суп з беконом

сирний суп Розливаємо по тарілках і при подачі посипаємо свіжим кропом.

Наше перше блюдо готове! Щоб зварити такий ароматний, з вершковим смаком суп багато часу не треба.

до Речі, якщо ви робите його на воді, тоді візьміть трохи більше бекону. Частина його добре обсмажте до золотистої скоринки і додайте його в тарілку до готового супу.

Простий і смачний рецепт сирного супу в домашніх умовах

Час приготування займає близько 20-25 хвилин від початку до кінця, в будній день дуже швидко можна приготувати ввечері, обід на наступний день. Бекон готується до приємного і хрусткого стану, а цибулю та моркву обсмажують до золотистого кольору в жирі від бекону. Борошно, приправи і вустерширський соус додаються і варяться до утворення бульбашок, а потім молоко і сир перемішуються до тих пір, поки не розплавляться і суп не загусне.

Концентроване молоко допомагає створити густу консистенцію і бархатистий смак у роті. Подавайте суп з сиру з хрустким хлібом або простими бутербродами

Приготування всього: 25 хвилин. Харчова цінність (на порцію): Калорії — 396 Ккал. Жири — 27 гр. Вуглеводи — 17 гр. Білки — 22 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • 8 скибочок бекону
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 0,5 (120 гр.) склянки тертої моркви
  • 0,5 (100 гр.) склянки нарізаного лука
  • 2 столові ложки борошна
  • 1/4 чайної ложки гірчичного порошку
  • сіль за смаком
  • мелений перцем за смаком
  • 0,5 чайної ложки сушеного
  • 1 чайна ложка вустерширського соусу
  • 350 гр концентрованого молока (1 банку) або курячий бульйон.
  • 2 склянки молока
  • 150 гр тертого сиру чеддер

Як приготувати сирний суп

1. У великій каструлі на середньому вогні обсмажте бекон до хрусткої скоринки, часто перевертаючи. Вийняти на паперові рушники, щоб стік жир. Дрібно порізати і відкласти в сторону.

2. 2 столові ложки нарізаного бекону знову перекласти в каструлю. Додайте вершкове масло і нагрівайте, поки воно не розтане. Додайте моркву і цибулю на середньому вогні обсмажте 3-4 хвилини до золотистого кольору, постійно помішуючи.

3. Додайте борошно, суху гірчицю, сіль, перець і вустерський соус. Варити до появи бульбашок 2-3 хвилини.

4. Влийте обидва види молока і варіть, поки суп трохи не загусне, близько 10 хвилин. Додати сир, варити, помішуючи, поки він не розплавиться.

5. В кінці приготування змішайте з нарізаним беконом. Прикрасьте нарізаною зеленою цибулею для додаткового аромату.
Подавайте і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Сирний суп — домашній рецепт приготування з беконом і пивом

Цей суп з сиром, беконом і пивом виходить насиченим, смачним і ароматним. Готується все, близько однієї години.

Приготування всього: 55 хвилин.

Інгредієнти на 6 порцій

  • 6 нарізаних скибочок бекону
  • 1 велика дрібно нарізана цибулина
  • 3 подрібнених зубчики часнику
  • ¼ Склянки універсальної борошна
  • 900 мл курячого бульйону
  • 250 мл молока, яке я використовувала 2,5%
  • 250 мл світлого пива
  • 340 гр. сиру чеддер, або м’який сир, тертий
  • 0,5 чайної ложки солі за смаком
  • ¼ чайної ложки перцю, або за смаком
  • 1 столова ложка нарізаної петрушки

Готуємо сирний суп з беконом і пивом

1. Підсмажте бекон у великій жаровні до хрусткої скоринки, близько 5 хвилин. Перекладіть його на тарілку, вистелену паперовою серветкою.

2. В ту ж жаровню перекладіть нарізану цибулю, готуйте від 3 до 5 хвилин, поки він не стане м’яким і прозорим. Додайте часник, обсмажуйте ще 30 секунд, поки він не стане ароматним.

3. Посипте лук борошном і перемішайте. Готувати близько 3 хвилин, потім додати бульйон, молоко, пиво і збити. Доведіть до кипіння, потім варіть до загустіння, 20 хвилин.

4. Додайте сир і продовжуйте варити ще 5-10 хвилин, періодично помішуючи. Приправити сіллю і перцем. Додайте більшу частину бекону і перемішайте.

Подавайте суп, розлив його по тарілках і прикрасивши залишилися беконом, можна прикрасити зеленню.

Домашній рецепт приготування сирного супу з копченим сиром

Сьогоднішній рецепт супу з сиру з беконом виходить вершковим, з ароматом димку, який вам сподобається.

Загальний час приготування: 45 хвилин. Калорійність: 325 ккал.

Інгредієнти на 6 порцій

  • 6 скибочок толстого нарізаного бекону
  • 1000 мл курячого бульйону
  • 1 середня цибулина-шалот, дрібно нарізаний кубиками
  • 1 середня морква, дрібно нарізана кубиками
  • зубчик часнику, подрібнений
  • 6 столових ложок борошна (4+2)
  • 1 столова ложка нарізаного свіжого чебрецю або 1 чайна ложка сушеного
  • 120 гр. м’якого сиру, подрібненого
  • 120 гр. копченого сиру, подрібненого
  • 250 мл цільного молока
  • смажені грінки, за бажанням

Інструкції

1. Нагрійте духовку: встановіть духовку в середнє положення. Розігріти духовку до 200 градусів.

2. Приготуйте бекон: викладіть його на деко. Готуйте протягом 8 хвилин, потім переверніть шматочки і готуйте ще 5-7 хвилин. Коли він буде готовий, перекладіть його на тарілку з паперовим рушником. Жир перелийте в каструлю.

3. Обсмажте овочі: у каструлі з жиром, на середньому вогні обсмажте цибулю-шалот і моркву протягом 5 хвилин. Потім додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.

4. Поки овочі обсмажуються, розігрійте курячий бульйон в іншій каструлі до кипіння.

5. В обсмажені овочі насипте 4 столові ложки борошна, постійно помішуючи, обсмажте протягом 1 хвилини, додайте нарізаний чебрець.

6. Повільно влийте гарячий курячий бульйон в каструлю з овочами, перемішайте. Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь і дайте йому кипіти протягом 5 хвилин.

7. Розтопіть сир: Змішайте подрібнені шматочки сирів з рештою 2 столовими ложками борошна. Зніміть каструлю з вогню і додайте сир, швидко перемішуючи. Як тільки сир розплавиться в супі, поставте його на вогонь, додайте молоко і знову доведіть до кипіння.

8. Наріжте смужками бекон. Додайте половину в суп, решту використовувати для посипання зверху при подачі.

Подавати з нарізаним беконом, листям чебрецю і грінками.

Легкий сирний суп з беконом і картоплею в домашніх умовах

Це рецепт сирного супу з нарізаним беконом, сиром і шматочками картоплі.

Загальний час приготування: 55 хвилин. Калорійність: 617 ккал.

Інгредієнти на 5-6 порцій

  • 340-350 гр. сирого бекону, нарізаного на шматочки
  • 0,5 середньої цибулини, нарізаної кубиками
  • 2 шт селери, нарізаного кубиками
  • 2 великих картоплини, очищених і нарізаних середніми кубиками
  • 1 літр курячого бульйону
  • 5 столових ложок (7о г) вершкового масла
  • 50 гр. борошна
  • 2 склянки молока
  • 170 гр. тертого сиру чеддер
  • ¼ чайної ложки чорного перцю
  • Сіль
  • Сметана за бажанням
  • Нарізаний зелена цибуля за бажанням

Як приготувати

1. Нарізані шматочки бекону обсмажте у велику каструлю на середньому вогні. Шумівкою перекладіть на тарілку з паперовим рушником.

2. Відправте в каструлю нарізані цибулю і селеру, смажте на середньому вогні, часто помішуючи, близько 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.

3. Додайте картоплю і курячий бульйон в каструлю. Доведіть до кипіння, варіть 10-15 хвилин, поки картопля не стане м’яким.

4. Використовуючи вилку, роздушіть картоплю до пюре.

5. У середній каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло, а потім додайте борошно. Безперервно перемішуйте, поки борошно не стане злегка золотавою, близько 1 хвилини.

6. Повільно залийте молоко, постійно збиваючи. Варити, безперервно збиваючи, поки суміш не загусне, близько 5 хвилин.

7. Зніміть каструлю з вогню і перемішайте з сиром, невеликими порціями. Як тільки весь сир розплавиться, додайте сирний соус в суп. Поперчіть, спробуйте на смак і при необхідності додайте сіль.

8. Перекладіть близько ¾ бекону в суп і перемішайте всі разом.

Розкласти по тарілках, зверху посипати залишками бекону, зеленою цибулею, тертим сиром і додати по ложці сметани.

Ось такі пропозиції першого страви на обід. Все просто і дуже смачно.

Приємного апетиту і до нових смачних і цікавих рецептів!