Вітаю, вас, дорогі друзі! Мій кулінарний блог для гурманів і просто для тих, хто любить смачно поїсти. Напевно ви задавалися питанням: ну, що ще приготувати на перше, крім борщу і традиційного супу. Так от, якщо ви хочете здивувати своїх домочадців, на цей раз запропоную вам рецепт сирного супу з беконом.
До такого супу можна подати часникові пампушки (як їх приготувати я розповідав у статті раніше, подивіться), грінки з багета або просто сухарики. Але і звичайний сірий хліб теж цілком підходить до цієї страви.
Сирний суп з плавленим сиром і беконом в домашніх умовах
Його можна приготувати на воді чи на курячому бульйоні. Якщо немає бульйону, можна скористатися готовим кубиком.
І ось які ще продукти знадобляться для сирного супу з беконом.
В цьому супі немає картоплі, так що не шкодуйте цибулі і моркви. На 100 г – 179, 5 Ккал.
Склад:
- бульйон (або вода) – 600 мл;
- морква – 100 г;
- цибуля – 3-4 шт. (100-150 м);
- сир (плавлений) – 200 г;
- сир (чеддер або будь-який інший з твердих) – 50 р;
- бекон (сирокопчений) – 100 г;
- часник – 1 зубець;
- масло рослинне для обсмажування;
- зелень кропу для прикраси;
- сіль, перець – за смаком.
Часто куряче м’ясо потрібно варити для салатів, так от на цьому бульйоні можна варити потім сирний суп. До речі, такий бульйон можна заморозити і зберігати в морозильній камері до застосування. Отже, беремося за приготування, якщо немає бульйону – беремо воду. Чистимо овочі, обполіскуємо зелень.
Як приготувати сирний суп з плавленим сиром
Крок 1. Рубаємо моркву соломкою, подрібнюємо часник. Бекон нарізаємо тонкими смужками.
Крок 2. Для подрібнення цибулі я скористався блендером – це зручно і очі не сльозяться. Але його можна нарізати та традиційних способів.
Крок 3. Цибулю і моркву тушкуємо в сотейнику хвилини 3 з невеликою кількістю рослинного масла.
Крок 4. Додаємо до овочів бекон, часник і тримаємо на вогні ще 2 хвилини, помішуючи.
Крок 5. До овочів і бекону вливаємо бульйон (або воду) і доводимо його до кипіння.
Крок 6. Далі зменшуємо вогонь і залишаємо суп при повільному кипінні на 3-4 хвилини.
Крок 7. Далі невеликими порціями вводимо плавлений сир і ретельно всі інгредієнти перемішуємо в каструлі. Залишаємо 2 хвилини на середньому вогні.
Крок 8. Нарізаємо тепер твердий сир на дрібні кубики і подрібнюємо зелень кропу.
Крок 9. Додаємо, перемішуючи, твердий сир в суп і ще 3 хвилини тушкуємо його на повільному вогні.
Простий і смачний сирний суп з беконом
сирний суп Розливаємо по тарілках і при подачі посипаємо свіжим кропом.
Наше перше блюдо готове! Щоб зварити такий ароматний, з вершковим смаком суп багато часу не треба.
до Речі, якщо ви робите його на воді, тоді візьміть трохи більше бекону. Частина його добре обсмажте до золотистої скоринки і додайте його в тарілку до готового супу.
Простий і смачний рецепт сирного супу в домашніх умовах
Час приготування займає близько 20-25 хвилин від початку до кінця, в будній день дуже швидко можна приготувати ввечері, обід на наступний день. Бекон готується до приємного і хрусткого стану, а цибулю та моркву обсмажують до золотистого кольору в жирі від бекону. Борошно, приправи і вустерширський соус додаються і варяться до утворення бульбашок, а потім молоко і сир перемішуються до тих пір, поки не розплавляться і суп не загусне.
Концентроване молоко допомагає створити густу консистенцію і бархатистий смак у роті. Подавайте суп з сиру з хрустким хлібом або простими бутербродами
Приготування всього: 25 хвилин. Харчова цінність (на порцію): Калорії — 396 Ккал. Жири — 27 гр. Вуглеводи — 17 гр. Білки — 22 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
- 8 скибочок бекону
- 1 столова ложка вершкового масла
- 0,5 (120 гр.) склянки тертої моркви
- 0,5 (100 гр.) склянки нарізаного лука
- 2 столові ложки борошна
- 1/4 чайної ложки гірчичного порошку
- сіль за смаком
- мелений перцем за смаком
- 0,5 чайної ложки сушеного
- 1 чайна ложка вустерширського соусу
- 350 гр концентрованого молока (1 банку) або курячий бульйон.
- 2 склянки молока
- 150 гр тертого сиру чеддер
Як приготувати сирний суп
1. У великій каструлі на середньому вогні обсмажте бекон до хрусткої скоринки, часто перевертаючи. Вийняти на паперові рушники, щоб стік жир. Дрібно порізати і відкласти в сторону.
2. 2 столові ложки нарізаного бекону знову перекласти в каструлю. Додайте вершкове масло і нагрівайте, поки воно не розтане. Додайте моркву і цибулю на середньому вогні обсмажте 3-4 хвилини до золотистого кольору, постійно помішуючи.
3. Додайте борошно, суху гірчицю, сіль, перець і вустерський соус. Варити до появи бульбашок 2-3 хвилини.
4. Влийте обидва види молока і варіть, поки суп трохи не загусне, близько 10 хвилин. Додати сир, варити, помішуючи, поки він не розплавиться.
5. В кінці приготування змішайте з нарізаним беконом. Прикрасьте нарізаною зеленою цибулею для додаткового аромату.
Подавайте і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!
Сирний суп — домашній рецепт приготування з беконом і пивом
Цей суп з сиром, беконом і пивом виходить насиченим, смачним і ароматним. Готується все, близько однієї години.
Приготування всього: 55 хвилин.
Інгредієнти на 6 порцій
- 6 нарізаних скибочок бекону
- 1 велика дрібно нарізана цибулина
- 3 подрібнених зубчики часнику
- ¼ Склянки універсальної борошна
- 900 мл курячого бульйону
- 250 мл молока, яке я використовувала 2,5%
- 250 мл світлого пива
- 340 гр. сиру чеддер, або м’який сир, тертий
- 0,5 чайної ложки солі за смаком
- ¼ чайної ложки перцю, або за смаком
- 1 столова ложка нарізаної петрушки
Готуємо сирний суп з беконом і пивом
1. Підсмажте бекон у великій жаровні до хрусткої скоринки, близько 5 хвилин. Перекладіть його на тарілку, вистелену паперовою серветкою.
2. В ту ж жаровню перекладіть нарізану цибулю, готуйте від 3 до 5 хвилин, поки він не стане м’яким і прозорим. Додайте часник, обсмажуйте ще 30 секунд, поки він не стане ароматним.
3. Посипте лук борошном і перемішайте. Готувати близько 3 хвилин, потім додати бульйон, молоко, пиво і збити. Доведіть до кипіння, потім варіть до загустіння, 20 хвилин.
4. Додайте сир і продовжуйте варити ще 5-10 хвилин, періодично помішуючи. Приправити сіллю і перцем. Додайте більшу частину бекону і перемішайте.
Подавайте суп, розлив його по тарілках і прикрасивши залишилися беконом, можна прикрасити зеленню.
Домашній рецепт приготування сирного супу з копченим сиром
Сьогоднішній рецепт супу з сиру з беконом виходить вершковим, з ароматом димку, який вам сподобається.
Загальний час приготування: 45 хвилин. Калорійність: 325 ккал.
Інгредієнти на 6 порцій
- 6 скибочок толстого нарізаного бекону
- 1000 мл курячого бульйону
- 1 середня цибулина-шалот, дрібно нарізаний кубиками
- 1 середня морква, дрібно нарізана кубиками
- зубчик часнику, подрібнений
- 6 столових ложок борошна (4+2)
- 1 столова ложка нарізаного свіжого чебрецю або 1 чайна ложка сушеного
- 120 гр. м’якого сиру, подрібненого
- 120 гр. копченого сиру, подрібненого
- 250 мл цільного молока
- смажені грінки, за бажанням
Інструкції
1. Нагрійте духовку: встановіть духовку в середнє положення. Розігріти духовку до 200 градусів.
2. Приготуйте бекон: викладіть його на деко. Готуйте протягом 8 хвилин, потім переверніть шматочки і готуйте ще 5-7 хвилин. Коли він буде готовий, перекладіть його на тарілку з паперовим рушником. Жир перелийте в каструлю.
3. Обсмажте овочі: у каструлі з жиром, на середньому вогні обсмажте цибулю-шалот і моркву протягом 5 хвилин. Потім додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
4. Поки овочі обсмажуються, розігрійте курячий бульйон в іншій каструлі до кипіння.
5. В обсмажені овочі насипте 4 столові ложки борошна, постійно помішуючи, обсмажте протягом 1 хвилини, додайте нарізаний чебрець.
6. Повільно влийте гарячий курячий бульйон в каструлю з овочами, перемішайте. Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь і дайте йому кипіти протягом 5 хвилин.
7. Розтопіть сир: Змішайте подрібнені шматочки сирів з рештою 2 столовими ложками борошна. Зніміть каструлю з вогню і додайте сир, швидко перемішуючи. Як тільки сир розплавиться в супі, поставте його на вогонь, додайте молоко і знову доведіть до кипіння.
8. Наріжте смужками бекон. Додайте половину в суп, решту використовувати для посипання зверху при подачі.
Подавати з нарізаним беконом, листям чебрецю і грінками.
Легкий сирний суп з беконом і картоплею в домашніх умовах
Це рецепт сирного супу з нарізаним беконом, сиром і шматочками картоплі.
Загальний час приготування: 55 хвилин. Калорійність: 617 ккал.
Інгредієнти на 5-6 порцій
- 340-350 гр. сирого бекону, нарізаного на шматочки
- 0,5 середньої цибулини, нарізаної кубиками
- 2 шт селери, нарізаного кубиками
- 2 великих картоплини, очищених і нарізаних середніми кубиками
- 1 літр курячого бульйону
- 5 столових ложок (7о г) вершкового масла
- 50 гр. борошна
- 2 склянки молока
- 170 гр. тертого сиру чеддер
- ¼ чайної ложки чорного перцю
- Сіль
- Сметана за бажанням
- Нарізаний зелена цибуля за бажанням
Як приготувати
1. Нарізані шматочки бекону обсмажте у велику каструлю на середньому вогні. Шумівкою перекладіть на тарілку з паперовим рушником.
2. Відправте в каструлю нарізані цибулю і селеру, смажте на середньому вогні, часто помішуючи, близько 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.
3. Додайте картоплю і курячий бульйон в каструлю. Доведіть до кипіння, варіть 10-15 хвилин, поки картопля не стане м’яким.
4. Використовуючи вилку, роздушіть картоплю до пюре.
5. У середній каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло, а потім додайте борошно. Безперервно перемішуйте, поки борошно не стане злегка золотавою, близько 1 хвилини.
6. Повільно залийте молоко, постійно збиваючи. Варити, безперервно збиваючи, поки суміш не загусне, близько 5 хвилин.
7. Зніміть каструлю з вогню і перемішайте з сиром, невеликими порціями. Як тільки весь сир розплавиться, додайте сирний соус в суп. Поперчіть, спробуйте на смак і при необхідності додайте сіль.
8. Перекладіть близько ¾ бекону в суп і перемішайте всі разом.
Розкласти по тарілках, зверху посипати залишками бекону, зеленою цибулею, тертим сиром і додати по ложці сметани.
Ось такі пропозиції першого страви на обід. Все просто і дуже смачно.
Приємного апетиту і до нових смачних і цікавих рецептів!