Суп із сочевиці — прості і смачні рецепти з мясом

Всім привіт! На обід готували суп із сочевиці з м’ясом. Сочевиця — дуже поживний і корисний продукт. У ній міститься багато мікроелементів. Якось ще в молодості, в одному з журналів, прочитав статтю про користь і шкідливість продуктів, за знаками Зодіаку. Виявилося, що для мене, сочевиця, абсолютно протипоказаний продукт.

Я ніколи її не пробував, тому після прочитання статті, не сильно засмутився. Багато пізніше, дружина все-таки вмовила змінити думку і спробувати суп з сочевицею. Після першої ложки моя думка змінилася на протилежне. Смак схожий на горох, дуже сподобався. Так що тепер, страви з сочевиці готуємо із задоволенням.

Суп із сочевиці поживний, легкий і готується просто! Цього разу готували з свинячими реберцями. Як завжди вийшов таким же прекрасним, як і з копченими. Про таке вже розповідав у статті «Суп з копченими ребрами і сочевицею»

Суп з сочевицею і картоплею на м’ясом бульйоні

Суп легкий, але дуже ситний. М’ясо м’яке, легко відділяється від кісточок. Варили його трохи довше.

Ингредиенты

  • Свинячі ребра — 700 гр.
  • Картопля — 4 шт.
  • Морква — 1 невелика
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сочевиця червона — 1 склянку
  • Приправа «12 овочів і трав» — 1-1,5 ст. л. або сіль, перець.
  • Вода — 3 л
  • Масло рослинне для смаження
  • Петрушка

Приготування

Приготування починаємо з м’яса. Його добре промиваємо, ребра ріжемо по кісточках. Складаємо їх в каструлю, наливаємо 3 літри води. Ставимо на вогонь варитися.

Після закипання, зменшуємо вогонь, варимо під кришкою близько 1,5 годин. Так довго варили свинину, щоб вийшов наваристий бульйон і м’ясо легко відокремлювалося від кісток.

Під час варіння незабутній обов’язково знімати піну, щоб бульйон залишився прозорим.

Поки вариться м’ясо, підготуємо овочі.

Картоплю чистимо, обполіскуємо і ріжемо невеликими шматочками. Ріжте як ви звикли це робити для супу.

Цибулину чистимо і ріжемо кубиком. Морква ріжемо тонкою соломкою.

На сковороді нагріваємо олію, викладаємо порізані овочі. Ми, звичайно, кладемо відразу, спочатку обсмажуємо окремо, до прозорості лука, а потім змішуємо.

По готовності, відставляємо за смаження на час в сторону.

По готовності м’яса, відправляємо в каструлю нарізану картоплю. Якщо бульйон трохи википів, можна долити окропу.

Червона сочевиця вариться швидко, тому промиваємо її до чистої води і висипаємо в суп. Коли картопля буде майже готовий, викладаємо зажарку, висипаємо 1 ложку «Приправыча» . Даємо поваритися ще пару хвилин. Сочевичний суп з м’ясом готовий.

Простий і смачний суп із сочевиці з м’ясом

Даємо кілька хвилин настоятися. Наливаємо до обіду. Посипаємо дрібно нарізаною петрушкою. За бажанням можна ще поперчити або підсолити за необхідності.

Суп виходить чудовим. В нашій родині його їдять з великим задоволенням. Спробуйте приготувати і ви.

Приємного апетиту!

Як приготувати сочевичний суп в домашніх умовах

Хочу запропонувати ще один рецепт з нашої блокнота, який іноді готуємо до обіду.

Це рецепт дуже смачного і поживного супу з червоною сочевицею і куркою.

Отже, для приготування сочевичного супу нам знадобиться:

Інгредієнти

  • Курячий окорочок
  • Червона сочевиця — 250г
  • Картопля-4-5 шт.
  • цибуля Ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник
  • Лавровий лист
  • Кріп або інша зелень

Приготування

1. Починаємо з приготування курячого бульйону. Для цього стегенце кладемо в каструлю і заливаємо водою (4 літри). Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

2. Не забуваємо знімати з’являється піну.

3. Коли вода закипить, кладемо 2-3 лаврових листа, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо 40 хвилин.

4. Поки вариться бульйон, підготуємо овочі для засмажки. Натираємо на тертці моркву, дрібно ріжемо цибулину і 2-3 зубчики часнику.

5. Розігріваємо олію на сковороді, викладаємо нарізані овочі, обсмажуємо до м’якості.

6. Ріжемо картоплю кубиками або брусочками, як зазвичай для супу.

7. Дістаємо готову курку, відокремлюємо м’ясо від кісток і ріжемо його на дрібні шматочки.

8. У киплячий бульйон викладаємо картоплю.

9. Сочевицю промиваємо в холодній воді до тих пір, поки вода не стане чистою.

10. Відправляємо її в каструлю до картоплі.

11. Коли картопля буде майже готова, викладаємо зажарку, додаємо сіль і перець.

12. Відправляємо в суп нарізані шматочки курки, перемішуємо, даємо поваритися 1-2 хвилини.

Суп із сочевиці готовий, залишилося посипати зеленню, дати трохи настоятися і можна подавати на стіл.

Розливаємо по тарілках, посипаємо ще кропом. Приємного апетиту!