Смачна куряча грудка — простий рецепт приготування на сковороді

Це швидке печеня з курки і цукіні дуже смачне. Для Вас рецепт приготування курячої грудки з цукіні і легким соусом в сковороді. Ідеально підходить для вечері в будній день і відмінний спосіб, як використовувати цей літній кабачок!

Це легке блюдо Китайської кухні підійде для тих, хто хоче скуштувати смачні азіатські страви. Аромати часнику і імбиру в соєво-кунжутній соусі, це смачно!

Коли готується курка за рецептом, одна з найважливіших речей у тому, щоб зробити це як в Китаї, це те, як ви ріжете курку. Чим тонше порізана грудка, тим ніжніше вона стає.

найсмачніша куряча грудка — рецепт приготування на сковороді з цукіні по-китайськи

Це швидке печеня з курки і цукіні. З курячою грудкою, цукіні і легким соусом.

Час приготування: 25 хвилин. Вихід: 4 порції. Кухня: Азіатська, Китайська.

Інгредієнти для смаженої курячої грудки з цукіні

  • 500 гр курячої грудки
  • 1 склянку курячого бульйону
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
  • 2 столові ложки соусу мірін
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 чайні ложки кунжутного масла
  • 2 столові ложки ріпакової олії
  • 1/4 склянки соєвого соусу
  • 1 столова ложка рубаного часнику
  • 1 столова ложка рубаного імбиру
  • 2 склянки цукіні , нарізані півмісяцями
  • насіння кунжуту
  • цибуля-шалот для гарніру

Як приготувати дуже смачну курячу грудку по-китайськи

Першим ділом підготуємо куряче м’ясо. Грудки потрібно порізати дуже тонкими пластиками. Для цього м’ясо можна трохи підморозити, а потім нарізати гострим ножем. Товщиною не більше 0,5 див. Нарізаємо тонкими полукружками молодий цукіні. Лук-шалот дрібно ріжемо. Курячий бульйон варимо заздалегідь і остуджуємо.

У велику миску наливаємо соєвий соус, додаємо курячий бульйон.

Насипаємо кукурудзяний крохмаль і цукор, наливаємо соус, мірін.

Якщо у вас в даний момент немає такого соусу, його можна швидко зробити потрібно змішати 1 столову ложку білого вина або рисового оцту з половиною чайної ложки цукру.

Перемішуємо інгредієнти, наливаємо дві чайні ложки кунжутного масла.

Соус ретельно збиваємо віночком до повного розчинення цукру і крохмалю.

У великій неглибокої сковороді розігріваємо одну чайну ложку ріпакової олії на середньому вогні.

Викладаємо половину курячих шматочків, обсмажуємо до готовності, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо їх на тарілку.
Також чинимо з другою половиною м’яса і додаткової чайною ложкою олії. Прибираємо курку на тарілку.

Знову наливаємо в сковороду залишилася 1 чайну ложку масла, дрібно порізаний часник і також нашатковану імбир. Обсмажуємо протягом 30-45 секунд, поки не стануть дуже ароматними, але не доводимо до підрум’янення.

Перемішуючи часник і імбир, додаємо соус зроблений, добре збиваємо.

Гріємо соус 1 хвилину, потім додаємо цукіні і обсмажуємо ще 2 хвилини, поки не загусне і не стане ніжним соус, а шматочки цукіні хрусткими.

Додаємо шматочки курки, добре перемішуємо. Знімаємо з вогню.

Додаємо нарізану цибулю-шалот. Його кількість на ваш розсуд.

Посипаємо зверху по всій поверхні насінням кунжуту. Блюдо готове, можна подавати на стіл.

Порція: калорії: 242 ккал, вуглеводи: 17 г , білок: 28 г , жир: 6,5 г , насичені жири: 1 р , холестерин: 83 мг , натрій: 799 мг , клітковина: 1,5 г , цукор: 8 р. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Поради для приготування смачної смаженої курячої грудки на сковороді

Щоб було легше нарізати курку на тонкі шматочки, заморозьте її приблизно на одну годину перед нарізкою. Коли м’ясо трохи подморожено, ви зможете його дуже легко нарізати. Не турбуйтеся про те, що курка буде заморожена. Так як дуже тонкі скибочки, вони розморожують за пару хвилин.

Куряча грудка зазвичай суха. Для надання ніжності м’яса курки, можна використовувати харчову соду для пом’якшення м’яса. Це допоможе вам приготувати вдома смачну китайську їжу як у ресторані. Для цього нарізані шматочки змішайте з 2 чайними ложками харчової соди. Потримайте 15 хвилин, а потім перекладіть м’ясо в друшляк і добре промийте під проточною водою, щоб повністю видалити соду. Після цього добре обсушити паперовими рушниками. Після чого можна приступати до смаження.