Курка ПП рецепт з овочами, як приготувати у пароварці

В даний час популярним стало приготування страв на пару. Варені на пару овочі зберігають більше своїх корисних властивостей, ніж їх готувати іншим способом.

Використовуючи пароварку, можна зробити практично будь-яку страву, крім, природно, рідких. У цьому рецепті хочу запропонувати вам приготувати варену курку з замороженими овочами. Нещодавно придбали цього кухонного помічника, тепер стали часто готувати дієтичні страви. Виходить дуже смачно, та й клопоту з приготування стало на багато менше.

Цей рецепт гарний тим, що кількість необхідних продуктів ви вибираєте самі. Та й використовувані овочі можуть бути абсолютно різними і сполучатися в будь-якому зручному вам варіанті.

ПП рецепт приготування — дієтична курка з овочами в пароварці

Використовуємо солодкий перець, брокколі і цвітну капусту заморожування, а інші овочі свіжі.

Курка — невелика, тушка охолоджена бройлерного курчати. Час підготовки: 10 хвилин. Час приготування: 1 годину.

Інгредієнти для ПП рецепту страви з овочами

  • Курка – 1 невелика тушка, близько 400 р.
  • Брокколі заморожена – 200 г
  • Цвітна капуста – 200 г
  • Морква – 4 шт, середнього розміру.
  • Перець заморожений – 2 шт.
  • Томати заморожені – 5 шт, маленького розміру.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Соєвий соус і майонез.

Капусту придбав в магазині на вагу, можна взяти в готових упаковках. Перець і помідори використовувалися свої, городні. Морква бралася також покупна.

Цей склад можна урізноманітнити іншими овочами, додати, наприклад, картоплю або змінити капустяний складу.

Як приготувати дієтичну курку з овочами в пароварці

Крок 1. Починаємо з оброблення курячої тушки. Добре промиваємо, обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо її навпіл, а потім нарізаємо на порційні шматочки потрібного розміру. Шматочки повинні бути не дуже великими, але і не дуже маленькими.

Крок 2. Моєму морква, чистимо її. Потім нарізаємо на невеликі шматочки. Розмір нарізки залежить від того, як ви любите їсти варену моркву. Заморожені овочі з магазину лежать у вас в розкритому пакеті поруч. Їх можна попередньо не розморожувати.

Крок 3. Готуємо соус для курки. У чашку наливаємо соєвий соус. Дрібно-дрібно шаткуємо часник.

Висипаємо часник соєвий соус, додаємо туди ж трохи майонезу. Добре все розмішуємо. В результаті отримуємо соєво-часниковий соус з майонезом.

Тепер можна приступати безпосередньо до закладки продуктів в пароварку. Далі все робиться в залежності від конструкції вашого кухонного приладу. Але, практично, принцип дії у всіх однаковий.

Крок 4. Наливаємо у пароварку води так, що б вона закрила собою нагрівальний елемент.

Крок 5. Ставимо на пароварку перше відділення. Зазначу наступне. Пароварки бувають як з двома, так і трьома відсіками. У даному рецепті використовувалися тільки два відсіки пароварки.

перше відділення будемо класти курку. Беремо кожен шматочок і опускаємо його в соусі. Якщо у вас є час, можете попередньо, м’ясо потримати в маринаді хвилин 20.

Крок 6. Потім все политі соусом шматочки, розкладаємо в піддоні першого відділення пароварки. Деякі кладуть м’ясо на самий верх. Однак, м’ясо вариться набагато довше овочів, а тому його краще класти все-таки вниз, де більше пари.

Крок 7. Ставимо друге відділення. На нього будемо розкладати овочі. Першим засипаємо моркву.

Потім зверху кладемо капусту брокколі.

Далі насипаємо цвітну капусту.

І на завершальному етапі кладемо перець і помідори. Всі овочі, якщо вони великі, нарізати на дрібні шматочки. Перець і помідори ріжуться кільцями.

Взагалі, порядок викладення овочів не настільки строгий. Викладати їх ви можете як завгодно. Заповнивши всі відсіки пароварки, закриваємо її кришкою.

Крок 8. Включаємо пароварку. Зазвичай, на корпусі пароварки пишуть час приготування тих чи інших продуктів. Однак рекомендується виставляти час приготування трохи більше покладеного по інструкції. Оскільки у нас готується м’ясо, ставимо на самий максимум – 60 хвилин.

На цьому процес нашої участі в приготуванні страви закінчився, чекаємо коли звариться. У процесі варіння необхідно періодично перевіряти рівень води в пароварці. При необхідності воду доливають через спеціальний отвір. У кожній пароварки воно своє, треба звіритися з інструкцією. Втім, якщо ви пропустили цей момент, то при нестачі води пароварка автоматично відключається і відновлює роботу після її завершення.

Курка ПП з овочами, дієтичний рецепт

Після закінчення часу пароварка видасть дзвоник, який сповістить про закінчення варіння. Залишиться обережно (оскільки всі дуже гаряче) дістати всі приготовані продукти, розкласти по тарілках і подати на стіл.

Приємного апетиту!