Салат курка з грибами і сиром шарами — класичний рецепт

Всім доброго дня! У вихідні у нас був невеликий привід зібратися всією сім’єю за одним столом на обід. А так як привід був, вирішили приготувати святкові страви. Звичайно, обов’язковим у меню, салат «Ніжність». Тому хочу поділитися цим чудовим, простим рецептом дуже смачного і ніжного страви. Сама назва говорить за себе. Цей листковий салат з куркою, з грибами, сиром і яйцями дуже ніжний, цікавий тим, що всі інгредієнти будемо викладати шарами.

Нам знадобляться свіжі печериці, будемо обсмажують з цибулею. Можна використовувати в ньому і консервовані гриби на ваш смак. Печериці дуже корисні для організму, містять у великій кількості білка і заліза, при цьому вони дуже низькокалорійні.

На сторінках цього блогу я вже розповідав кілька рецептів салатів з куркою і печерицями, приготованих шарами. Подивіться ці варіанти.

Смачний салат з курки з смаженими грибами печерицями та сиром шарами

Час приготування: 1 година, кількість порцій: 6. На 100 грам: Калорії — 192.9 ккал. Білки — 11.0 гр. Жири — 15.9 гр. Вуглеводи — 1.5 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Продукти, які нам знадобляться для приготування:

І для приготування ароматної курки:

Ингредиенты:

  • Філе курки – 200 гр.
  • Гриби (печериці) – 150 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • цибуля Зелена – для прикраси.
  • Масло рослинне – 2 столових ложки.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 5 шт.

Як приготувати листковий салат з куркою

Крок 1. Яйця добре промити і поставити відварювати. Тримаємо в киплячій воді 7-10 хвилин, обережно зливаємо воду і заливаємо холодною, залишаємо остигати.

Крок 2. Філе курки промиваємо прохолодною водою.

ВАЖЛИВО! Для відварювання м’яса на салат або інших страв необхідно закладати філе курки в киплячу воду. Коли рідина знову закипить, додаємо лавровий лист, сіль, перець горошком, цибуля ріпчаста, приправу для курки або інші інгредієнти за вашим смаком.

Варимо в ароматному бульйоні 15 – 20 хвилин. З’являється піну краще знімати, потім бульйон теж можна буде використовувати.

Готовність курячого м’яса можна перевірити ножем, м’ясо має бути м’яким і якщо не буде кров’янистої рідини, все готово.

Крок 3. Ріпчаста цибуля очистити від лушпиння і нарізати невеликим кубиком.

Крок 4. Гриби промити і обсушити паперовим рушником, нарізати невеликий соломкою.

Крок 5. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію, можна і оливкове на ваш смак. Прогріваємо і викладаємо цибулю. Злегка обсмажуємо до прозорості.

Крок 6. Потім викладаємо нарізані гриби. Обсмажуємо до золотистого кольору. Можна трохи додати сіль за смаком.

Крок 7. Викладаємо готову курку і печериці в тарілки і даємо охолонути.

Крок 8. Остигле м’ясо ріжемо на маленькі кубики.

Крок 9. Охолоджені варені яйця розрізаємо навпіл і відокремлюємо білок від жовтка.

Крок 10. Потім тремо на дрібній тертці білок і жовток.

Крок 11. Сир тремо на дрібній тертці. (Використовували Російський сир)

Крок 12. Зелений лук ріжемо тонкими кільцями. Все готово, будемо збирати салат. Для цього я використовував форму у вигляді сердечка.

Крок 13. Перший шар – дрібно нарізане куряче м’ясо, рівномірно розкладаємо і злегка приминаем ложкою, змащуємо майонезом.

Другий шар – посипаємо нарізаною зеленою цибулею.

Третій шар – обсмажені гриби з цибулею.

Четвертий шар – присипаємо рівномірно натертим сиром.

Змащуємо майонезом.

П’ятий шар – посипаємо натерті білки.

Змащуємо майонезом.

Шостий шар – укладаємо натерті жовтки.

Обережно знімаємо форму. Красиво оформляємо зеленою цибулею. Прикрасити можете на свій розсуд.

Простий і смачний курячий салат з грибами шарами

Все готово, залишаємо салат на 1 годину в холодильнику, для того щоб він добре просочився. Важливо дати йому настоятися. Коли він просочиться майонезом, то буде ніжніше і смачніше. Ще ніжність салату додасть натерті на дрібній тертці яєчні білки і жовтки, а також сир.

Можна готувати страву в загальному великому салатнику з високими бортами, можна використовувати плоске блюдо і спеціальну форму, що я і зробив.

Приємного апетиту!