Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею на майонезі

Сьогодні ми спекли заливний пиріг. Зробили його з начинкою з консервований горбуші з картоплею і зеленим цибулею. Тісто на сметані з майонезом.

Процес приготування простий. Якщо консерви можна взяти практично будь-якої риби, то ось один маленький секрет все ж є. Начинку завжди першим шаром викладаємо картоплю, це додає свою смакову сполучуваність продуктів.

На мою рецептом замість консервів, можна для начинки взяти консервовані гриби, наприклад, шампіньйони, солоні огірки або квашену капусту. Такі пироги виходять теж дуже смачні. Але сьогодні ми використовуємо рибу. Тому крок за кроком виконуйте рекомендації рецепту і ви отримаєте дуже смачний, ніжний заливний пиріг.

Рецепт холодцю пирога з рибними консервами і картоплею

Цей чудовий, смачний пиріг ми готували з консервованої натуральної горбушею. Для начинки можна використовувати й інші консерви — сайру або скумбрію.

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно — 6 столових ложок
  • Курячі яйця — 4 шт.
  • Сметана — 250 г
  • Майонез — 250 г
  • Сода — 1 чайна ложка
  • Оцет яблучний
  • Сіль

Начинка

  • Рибні консерви — 1 банка (250 грам, горбуша натуральна)
  • Пучок зеленого цибулі
  • 1 велика картоплина
  • 2 столові ложки майонезу
  • Сіль
  • цибуля для прикраси
  • Рослинна олія для змащування форми

Як приготувати заливний пиріг з рибними консервами

Починаємо з приготування тіста. Робимо його на майонезі з сметаною.

Змішуємо 250 грам сметани, краще не дуже жирну, з такою ж кількістю майонезу.

Вбиваємо в миску 4 яйця.

Суміш ретельно перемішуємо до повної однорідності.

Просіваємо приготоване кількість борошна.

Перемішуємо отримане тісто. В столовій ложці гасимо соду невеликою кількістю яблучного оцту. Виливаємо її в тісто і все ретельно перемішуємо. Можна трохи підсолити.

Картопля очищаємо, трьом його на крупній тертці.

Банку з рибною консервою відкриваємо, зливаємо рідину, викладаємо в тарілку і розминаємо виделкою шматки риби.

Пучок зеленого цибулі дрібно ріжемо.

Викладаємо цибулю в миску, солимо, додаємо ложку майонезу, перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Включаємо духовку на розігрів до 180 градусів.

Наливаємо у форму половину приготованого тіста, розрівнюємо по всій поверхні шаром однакової товщини.

Другим шаром викладаємо по поверхні тіста натертий картоплю.

Тепер йде шар консервованої горбуші.

Далі розкладаємо зелений лук в майонезі.

Завершальним шаром виливаємо залишки тіста, розрівнюємо ложкою.

Очищену цибулину ріжемо навпіл, відрізаємо два шари тонких кілець, розбираємо їх і розкладаємо по поверхні пирога в якості прикраси. Відправляємо форму в розігріту духовку на 20 хвилин.

Перевіряємо готовність пирога сухою дерев’яною зубочисткою.

Протикаємо випічку, якщо вона суха, без прилиплого тесту, то пиріг спечений.

Випічка готова, виймаємо форму з духовки, даємо трохи охолонути хвилин 15.

Готовий заливний пиріг з рибними консервами на майонезі зі сметаною

Остиглий пиріг ріжемо на шматки і подаємо на стіл.

Виходить дуже смачний листковий заливний пиріг.

Я люблю таку випічку з холодним молоком, можна подати з гарячим чаєм або фруктовим компотом. Спробуйте спекти за моїм рецептом, вам дуже сподобається. Приємного апетиту!