Як смачно приготувати макарони з мясом на сковороді – простий рецепт

Радий вітати вас, дорогі друзі і пропоную черговий свій рецепт. Як завжди все просто і доступно, але з родзинкою. Думав, ну, як урізноманітнити меню? Взяти хоча б макарони: ну, макарони по-флотськи, макарони з сиром, макарони з підливою… а давайте-ка, приготуємо макарони з м’ясом індички, ловлення в шпинатному соусі з грибами.

Соус, звичайно ж, може бути і традиційно томатним або вершковим, але зараз такий багатий асортимент готових соусів в магазинах, що хочеться спробувати що-небудь отаке. Я віддав перевагу шпинатному, а взагалі вибір соусу за вами, як, втім, і сиру (і справді: як приготувати пасту без сиру?). Я присипав зверху пармезаном.

Макарони з м’ясом індички з грибами під сиром на сковороді

А щоб вже зовсім все виглядало незвично, виберіть фігурні макарони. Оскільки у нас в гостях була внучка, я вирішив купити фарфалле – такі макарошки у формі метеликів дуже подобаються дітям. До речі, їх придумали ще в 16 столітті.

Використовуйте свої улюблені макарони, головне, з твердих сортів пшениці. І ось які ще продукти нам знадобляться для приготування сьогоднішнього страви.

Грудку індички можна замінити на курячу, але все ж рекомендую дотримуватися цього набору продуктів.

Склад:

  • макарони (ферфелле або будь-які інші) – 200 г;
  • грудка індички – 350 г;
  • гриби (печериці) – 200 г;
  • соус (шпинатний або базиліковий) – 100 г;
  • часник – 1 зубець;
  • сир (пармезан або будь-який інший твердий) – 30 г;
  • зелена цибуля – кілька пір’я для прикраси;
  • масло (оливкова, можна соняшникова) – для смаження;
  • сіль та інші спеції – за смаком.

Я нічого не додавав, навіть не солив страва, бо, як соус виявився приправленим і досить пікантним на смак. Сіль знадобилася лише при варінні макаронів і окремо при смаженні м’яса та грибів.

Як приготувати макарони з м’ясом та грибами

Крок 1. Почніть з варіння макаронів. Варіть їх традиційним чином в підсоленій воді, а за часом – як зазначено на упаковці. Я варив 12 хвилин. Після цього відкиньте їх на друшляк і збризніть оливковим маслом.

Крок 2. Наріжте грудку (якщо вона не шматочками), гриби на 4-6 частин, подрібніть часник, зелень порубаєте навскоси – підготуйте всі продукти для приготування страви.

Крок 3. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте гриби на сильному вогні 2 хвилини, кілька раз перемішавши. Посоліть за смаком.

Крок 4. Далі в цій же сковороді окремо підсмажте протягом 4 хвилин таким же чином шматочки грудки індички, але перед цим закиньте подрібнений часник. Посоліть за смаком.

Крок 5. З’єднайте гриби з м’ясом.

Крок 6. Додайте шпинатний соус (чи який у вас є), при необхідності влийте 30-50 мл води, спробуйте на сіль. Якщо хочете – приправити страву улюбленими спеціями і, зменшивши вогонь, варіть 3-4 хвилини.

Крок 7. Після додайте макарони і потримайте страву на вогні ще приблизно хвилинку – щоб паста прогрілася.

Смачні макарони з м’ясом та грибами

Розкладіть макарони з індичкою, ловлення в шпинатному соусі з грибами по тарілках і прикрасити зверху зеленою цибулею.

Ну і натріть зверху пармезаном або іншим сиром, що є у вас вдома.

Друзі, ну от дуже смачно, ніжно і чудово! Все просто, але від цього блюда отримуєш і гастрономічне, і естетичне задоволення. Обов’язково приготуйте його! Приємного апетиту і до нових рецептів!

Як смачно приготувати макарони з м’ясом індички і грибами в сковороді

Час приготування всього: 1 година 5 хвилин. Харчова цінність на 1 порцію: Калорійність: 477 ккал. Вуглеводи: 74 гр. Білки: 33 гр. Жири: 5 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 6 порцій

  • дрібно нарізану цибулю (1 середня цибулина)
  • дрібно нарізану селеру (3 стебла селери)
  • 3 великих зубчики часнику, подрібнені
  • дрібно нарізана морква (2 великі моркви)
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 300 гр. грибів шампіньйонів, дрібно нарізаних
  • 2,5 чайної ложки солі
  • 450 гр. дрібно нарізаною або фаршу філе індички
  • 3 столові ложки томатної пасти
  • 125 мл сухого червоного вина
  • 800 гр. консервованих, подрібнених помідорів
  • 50-70 гр. натертого сиру пармезан
  • 0,5 ч. л. меленої кориці
  • 2 ч. л. цукру
  • 0,5 склянки води
  • 125 мл знежиреного молока
  • 500 гр. фетучіні або локшини

Приготування макаронів з індичкою

1. Нагрійте велику, глибоку сковороду на середньому вогні. Додайте оливкову олію. Як тільки олія нагріється, додайте цибулю, селеру, моркву і 1 чайну ложку солі. Перемішайте і обсмажте овочі до легкого розм’якшення, близько 2-3 хвилин. Додайте часник, продовжуйте готувати ще хвилину.

2. Додайте гриби, мелену грудку індички і ще одну чайну ложку солі. Продовжуйте готувати перемішуючи, поки м’ясо не буде приготовано повністю, близько 7-8 хвилин.

3. Додайте томатну пасту, перемішайте, готуйте ще 1 хвилину. Налити червоне вино і довести до кипіння. Зменшити вогонь, поки вино майже не випарується.

4. Додайте залишилася сіль, подрібнені помідори, пармезан, корицю, цукор і воду. Довести до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою. Тушкувати на повільному вогні 35 хвилин, періодично помішуючи.

5. Як тільки соус закипить, приправте за смаком сіллю, а потім додайте молоко. Продовжуйте тушкувати ще 15 хвилин.

6. Поки соус готується зварити макарони ( спосіб і час дивіться на упаковці). Злийте воду і перекладіть в приготований соус. Дайте прогрітися пару хвилин і можна подавати на стіл.

Кожну порцію зверху посипте тертим пармезаном.

Смачні спагетті з м’ясом індички з грибами і сиром, приготовані в сковороді

Ингредиенты

  • 2 зубчики часнику дрібно нарізати
  • 240 г дрібно нарізаних грибів шампіньйонів
  • 2 столові ложки (30 мл) вершкового масла
  • 125 мл білого вина або курячого бульйону
  • 80 мл 35% вершків
  • 1/4 склянки (60 мл) молока
  • 500 мл нарізаної кубиками вареної індички
  • Сіль і мелений перець за смаком
  • 150 г сиру чеддер натертого на дрібній тертці
  • 750 г приготовленої довгої пасти (спагеті, фетучіні)
  • 125 мл в’ялених томатів нарізані смужками
  • 3 столові ложки (45 мл) нарізаної свіжої петрушки
  • 2 столові ложки (30 мл) підсмажених кедрових горіхів

Як смачно приготувати макарони з м’ясом індички

1. У сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні і обсмажте часник і гриби протягом 3-4 хвилин. Перекласти зі сковороди на тарілку і відкласти в сторону.

2. Знову розігріти сковороду, налити вино і довести до кипіння. Додати вершки, молоко, гриби, індичку, сіль і перець, тушкувати кілька хвилин, не доводячи до кипіння, поки не прогріється.

3. Відкладіть 30 гр. сиру для гарніру. Що залишився сир додайте в сковороду і розтопити на середньому вогні, добре помішуючи.

4. Викладіть заздалегідь зварені макарони, нарізані помідори, петрушку і кедрові горішки. Добре перемішайте, прогрійте і відразу ж подавайте, посипавши сиром.

Ви можете приготувати соус і пасту заздалегідь. В потрібний час нагріти соус і додати інші інгредієнти.

Макарони приготовані на сковороді з м’ясом індички і грибами

Харчова цінність: Калорійність: 326 ккал. Вуглеводи: 34 гр. Білки: 16 гр. Жири: 14 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • 3-4 столові ложки оливкової олії
  • 1 зубчик часнику (подрібнений)
  • 1 середня цибулина (нарізати на кубики)
  • 2 середніх солодких перцю (тонко нарізаних)
  • 100-150 г грибів (тонко нарізаних)
  • 0,5 чайної ложки орегано
  • 0,5 чайної ложки базиліка
  • ¼ чайної ложки солі
  • 3 столові ложки білого вина за бажанням
  • 3 стиглих помідора очищених від насіння і нарізані кубиками
  • 140-210 р нарізаної вареної індички або курки на невеликі шматочки
  • 600 грам варених макаронів

Приготування

1. Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, додайте трохи солі, зваріть макарони до готовності.

2. У велику сковороду на середньому вогні налийте оливкова олія, додайте часник, цибулю, нарізаний перець, гриби, орегано, базилік і сіль, готуйте приблизно 10 хвилин, час від часу помішуючи.

3. Потім влийте біле вино, збільште вогонь до сильного і прогрівайте до тих пір, поки воно не випарується, приблизно 2 хвилини.

4. Зменшіть вогонь до середнього, покладіть нарізані помідори і готуйте ще 5 хвилин, час від часу помішуючи.

5. Перекладіть приготовану індичку (або курку) і добре прогрійте (спробуйте на сіль), додайте зварені макарони і 0,5 ополоника відвару від макаронів, тримати 30-60 секунд на сильному вогні, часто помішуючи.

Подавайте відразу ж, посипавши сиром пармезан за бажанням. Приємного апетиту!

Смачні макарони з м’ясним фаршем і грибами в домашніх умовах

Ингредиенты:

  • 500 г фаршу з індички
  • 375 г довга локшина (фетучіні)
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 4 нарізаних цибулі-шалот
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 300 г грибів, нарізаних
  • 1/4 склянки сухого білого вина
  • 375 мл молока
  • 1 столова ложка листя чебрецю
  • 1/4 склянки нарізаної петрушки
  • 0,5 ч. л. дрібно натертої лимонної цедри

Як приготувати смачні макарони з фаршем і грибами

1. Приготуйте фетучіні згідно з вказівками на упаковці.

2. Тим часом розігрійте олію в глибокій сковороді, обсмажте цибулю-шалот, часник і гриби, поки гриби не стануть золотистими. Перекласти зі сковороди на тарілку, відкласти в сторону.

3. У гарячу сковороду додайте фарш і готуйте, поки він не підрум’яниться, розбиваючи великі шматочки дерев’яною ложкою.

4. Поверніть гриби в сковороду, влийте вино і молоко, додайте зелень і лимонну цедру. Приправити сіллю і перцем. Довести до кипіння. Зменшіть вогонь і готувати на повільному вогні протягом 4-5 хвилин.

5. Перекласти зварені макарони, перемішати і прогріти. Можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!