Свинина тушкована з овочами – смачно і просто!

Сучасна домашня кухня за останні 50 років зазнала великі зміни. Ніхто годинами пекти пиріжки і не ліпить пельмені. Швидкі рецепти, перекуси кафе, замовлення їжі додому – все дуже спростилося. Страви стали малокалорійні, а всі рідкісні екзотичні продукти з будь-якої країни світу доступні навіть на рівні провінційного супермаркету.

Але як би не змінювався світ, найулюбленішою їжею залишаються страви та напої з дитинства. Десерт зі свіжого білого хліба з черносмородиновим варенням або делікатес з житнього хліба з смаженою соняшниковою олією і сіллю, домашня картопля на смальці з салатом з помідорів зі сметаною – всі ці страви з ностальгією згадуються в особливо складні моменти життя.

Свинина тушкована з картоплею – одне з таких страв. В часи СРСР її готували на вечерю або до святкового столу. Крім свинини в рецепт додавали м’ясо курки, гриби, бекон в різних пропорціях і комбінаціях. Іноді картоплю готували без м’яса на наваристому м’ясному бульйоні і це блюдо називалося помилкове спекотне.

Свинина тушкована в каструлі з картоплею, цибулею і морквою

Як і будь-який популярний рецепт, страва модернізувалося, доповнювалося новими компонентами і способами приготування. Свинину з картоплею можна запікати в казані, горщику, духовці МІКРОХВИЛЬОВІ печі, мультиварці, пароварці або аерогрилі.

Ми вирішили приготувати свинину тушковану з картоплею в каструлі.

Інгредієнти

  • рослинна олія – 2,5 ст. ложки
  • цибуля – 70 гр.
  • морква – 70 гр.
  • картопля – 0,5 кг
  • свинина – 0,35 кг
  • помідор – 1 шт.
  • петрушка – 0,5 пучка
  • паприка -0,5 ч. л
  • хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • чебрець – 0,5 ч. л.
  • грибний порошок – 1,5 ч. л
  • часник – 2 зубчики
  • сіль, перець – за смаком

Кількість цибулі і часнику можна змінити за смаком, а от вибір спеції для цієї страви дуже важливий. Він визначає основний смаковий акцент.

Приготування

Для рецепта краще всього підійде м’який шматочок свинини з жирком – ошийок або задня частина.

М’ясо зачистимо від плівок, промиємо в проточній воді. Промокнем в рушник і наріжемо невеликими шматочками вагою близько 7-10 р.

Моркву очистимо від шкірки і наріжемо фігурним ножем на невеликі брусочки. Цибулю подрібнити.

В сковороду наллємо трохи рослинного масла, обсмажимо м’ясо до скоринки. На даному етапі не солимо і не перчимо.

В товстостінну каструлю наллємо рослинне масло, викладемо моркву з цибулею. Готуємо на середньому вогні до прозорості.

На овочі укладемо підготовлені м’ясні шматочки.

Картоплю очистимо від шкірки і наріжемо середніми кубиками. Викладемо в каструлю.

Вибираючи картоплю, віддайте перевагу середньо крохмалистим сортів.

Увіллємо гарячу воду так, щоб вона вкрила картоплю.

Всиплемо спеції і сіль. Будемо готувати на тихому вогні під кришкою 25 хвилин.

Щоб підкреслити аромат тушкованої свинини та картоплі крім звичайного набору ароматних трав і спецій, рекомендую вам порошок сухого білого гриба. Це приправу можна з легкістю приготувати в кавомолці, просто подрібніть білі сушені гриби в ній. Запах страви буде прекрасним.

Додамо поросяти, ягняти помідор, часник і петрушку. Будемо настоювати 5-7 хвилин. Відключимо вогонь, залишимо каструлю на плиті для настоювання ще на 10 міную

Свинина тушкована в каструлі з овочами

Викладемо тушковане м’ясо з картоплею на тарілку і подамо до столу. Доповнити подачу можна гострим перцем, сметанним соусом і свіжим хлібом.

Смачне і ситне блюдо збере за столом всі сім’ю і наповнить будинок теплом і затишком. Це м’ясо тушковане з овочами можна зберігати в холодильнику.

Успіхів в кулінарії і приємного апетиту!

Пропоную ще три варіанти смачне тушкованої свинини з овочами

Рецепт тушкованої свинини в каструлі з картоплею і овочами

Сьогодні приготуємо дуже смачне і ароматне тушковане м’ясо з картоплею!

Інгредієнти

  • свинина — 500 гр.
  • картопля — 500 гр.
  • болгарський перець — один червоний
  • цибуля ріпчаста — 2 шт. (великий)
  • морква — 1 шт.
  • паприка — одна ч. л. з гіркою
  • сіль — 1,5 ч. л. (+- за смаком)
  • коріандр — 0,5 ч. л.
  • чорний перець горошок — 5 шт.
  • лавровий лист — 2-3 шт.
  • часник — 4 зубчики
  • рослинне масло — 2-3 ст. л.
  • вода — 350 мл
  • кріп

Приготування

1. Свинину ріжемо невеликими шматочками. Морква підлозі гуртками. Цибуля чверть кільцями. Картоплю на шматочки, як ви ріжете для супу. Солодкий перець чистимо від насіння і нарізаємо невеликим кубиком.

2. Розігріваємо в каструлі 2-3 столових ложки рослинного масла. Обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки, додаємо цибулю, моркву. Перемішуємо.

3. Додаємо лавровий лист, коріандр, перець горошком, сіль, паприку і солодкий перець. Перемішуємо.

4. Викладаємо картоплю, наливаємо 100 грам води. Накриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин на слабкому вогні.

5. Викладаємо дрібно порізаний часник, нарізаний кріп, додаємо 250 грам води. Тушкуємо ще п’ять хвилин.

Страва готова, подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Свинина з картоплею, цибулею, морквою, тушкована в каструлі

У цьому класичному рецепті тушкованої свинини з картоплею та морквою, є всі необхідні спеції, які додадуть цій страві особливий аромат і приблизно через годину апетитне блюдо буде готове для подачі до столу.

Ідеальне блюдо і у свята, і в будні!

Склад:

  • Свинина, бажано шийка — 800 гр.
  • Картопля — 1 кг
  • Морква — 300 г
  • цибуля Ріпчаста — 200 гр.
  • Стебла селери — 100 гр.
  • Часник — 3 зубчики
  • Рослинне масло — 2,5 ст. ложки
  • копчена Паприка мелена — 1,5 ч. л.
  • Майоран сушений — 1 ч. л.
  • Чебрець сушений — 1/2 ч. л.
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Вода — 800 мл
  • Зелень (кріп, петрушка, кінза) — за смаком

Приготування

1. У каструлі нагріти 2,5 ложки рослинної олії. Викласти нарізану великими шматками, свинину. Обсмажити на середньому вогні 12-15 хвилин.

2. Цибулю нарізати чверть кільцями, додати в м’ясо. Перемішуючи, готувати 3 хвилини.

3. Додати нарізану тонкими брусочками, моркву і тонко нарізану селеру. Перемішати і готувати ще 3-4 хвилини.

4. Часник дрібно порубати, додати до м’яса. Засипати приправи — перець, паприку, чебрець і майоран. За смаком посолити. Перемішати і обсмажити близько хвилини.

5. Викласти нарізаний невеликими кубиками, картоплю, налити води, перемішати і довести до кипіння.

6. Накрити кришкою, тушкувати 20 хвилин на слабкому вогні. Ще раз перемішати, покласти лавровий лист, накрити кришкою і готувати ще 20 хвилин.

7. Додати дрібно нарізану зелень, перемішати, накрити кришкою. Вимкнути вогонь, залишити на 2-3 хвилини.

Зняти з плити, можна приступати до обіду. Приємного апетиту!

Тушкована свинина в каструлі з картоплею і овочами з томатною пастою

Просте у приготуванні блюдо, з яким впорається кожен. Спробуйте приготувати

Ингредиенты

  • Свинина — 1 кг
  • Картопля — 1 кг
  • Морква — 2 шт.
  • Перець — 2 шт.
  • Цибуля — одна головка
  • Заморожений зелений горошок — 300 гр.
  • Борошно для панірування
  • Томатна паста — 2-3 ст. л.
  • Вода — один стакан
  • Рослинне масло
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Сіль, мелений перець

Приготування

1. Свинину нарізати великими шматочками, приблизно 3х3 див.

2. У каструлі розігріти 80 грам рослинної олії, обсмажити в ньому шматочки м’яса, обкачані в борошні, до рум’яної скоринки.

3. Цибулю нарізати кубиком, перекласти до м’яса. Посолити і поперчити.

4. Морква, картопля і солодкий перець нарізати великими шматками.

5. До м’яса додати томатну пасту, склянка води, накрити кришкою, тушкувати ще 20 хвилин.

6. Закласти всі овочі в каструлю, підсолити, покласти лавровий лист.

7. Тушкувати до повної готовності м’яса і овочів.

Все готово, приємного апетиту!