Картопля в беконі, запечений в духовці. Покроковий рецепт

Всім добрий вечір! Іноді не знаєш, чим би здивувати себе і своїх близьких на вечерю, що приготувати смачненького, а головне швидко. Тому, щоб вирішити, що готувати, пораджу один з багатьох варіантів, як приготувати просте блюдо – картопля з беконом, запечений в духовці. Смачне, ароматне і дуже ситне блюдо, яке порадує вас і ваших близьких. Запечена в духовці картопля з беконом однаково хороша як для повсякденного сімейного вечері, так і для святкового столу.

Блюдо зовсім не складний у приготуванні, тому з цим рецептом впоратися будь. Варіантів виконання цієї страви дуже багато. Можна трохи відварити картоплю, а потім запекти, так ви будете впевнені, що він приготується.

Це мій домашній рецепт, за яким рекомендую приготувати вечерю.

Картопля запечена в духовці — найсмачніший рецепт з беконом

Час приготування: 1 година 30 хвилин, а кількість порцій: 6. На 100 грам: Калорії — 220.2 ккал. Білки — 5.1 гр. Жири — 17.0 гр. Вуглеводи — 11.7 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Для приготування картоплі з беконом в духовці приготуємо продукти, які нам знадобляться:

Ингредиенты:

  • Картопля – 500 гр.
  • Бекон – 200 гр.
  • цибуля Ріпчаста (білий, фіолетовий) – 6 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Лимон – половина лимона.
  • Спеції (Прованські трави) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинна олія – 3 столових ложки.
  • Фольга.

Приготування

Крок 1. Ріпчасту цибулю і часник чистимо від лушпиння. Лимон добре моєму.

Крок 2. Головки цибулі ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Готуємо форму для запікання, змащуємо всю внутрішню поверхню олією. (У мене форма з жароміцного скла.)

Крок 4. Вкладаємо нарізану цибулю в форму для запікання рівним шаром.

Крок 5. Зубчики часнику ріжемо на невеликі тонкі часточки.

Крок 6. Розподіляємо шматочки часнику поверх цибулі у форму для запікання.

Крок 7. Лимон нарізаємо на невеликі тонкі часточки разом з шкіркою.

Крок 8. Розкладаємо часточки лимона у форму для запікання. Лук повинен бути трохи кислуватим, тоді він вийде смачним, тому багато лимона не використовуйте.

Крок 9. Додаємо спеції «прованські трави» за смаком. Можна посипати сушеними ароматними травами як наприклад – розмарин, чебрець, базилік, кріп на свій розсуд.

Крок 10. Додаємо сіль за смаком і трохи рослинного масла. Ми підготували ароматну овочеву «подушку» для картоплі.

Крок 11. Картоплю миємо й чистимо від шкірки.

Крок 12. Картоплю ріжемо на невеликі тонкі кружечки, але не весь. Потрібно невеликі за розміром бульби залишити для того, щоб їх обернути беконом.

Крок 13. Вкладаємо нарізану картоплю на овочеву «подушку».

Крок 14. Посипаємо зверху спеціями – прованські трави і сіль за смаком.

Крок 15. Тепер прийшов час загорнути картоплю на шматочки бекону.

Крок 16. Якщо бульби великі, їх можна розрізати і загорнути в скибочку бекону.

Крок 17. Красиво укладаємо картоплю, загорнутий в бекон у форму для запікання. Можна його знову посипати спеціями за смаком.

Крок 18. Обернути форму фольгою, для того, щоб блюдо правильно приготувалося.

Крок 19. Ставимо в розігріту духовку на 1 годину при температурі 200 гр.

Готовність картоплі можна перевірити ножем, зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Знімаємо фольгу і ставимо знову в духовку на 2 — 3 хвилини, щоб додати страві злегка золотавий колір.

найсмачніший запечена картопля з беконом

Картопля з беконом, запечений в духовці, готовий!!! Можна подавати до столу. В якості добавки можна приготувати салат зі свіжих овочів або згадати про заготовки на зиму і відкрити баночку з маринованими помідорами, або порізати солоні огірочки.

Страва виходить дуже ситним, дуже ароматним за рахунок спецій, ефектним і в той же час простим у приготуванні. Золотиста картопелька і ароматний бекон нікого не залишить байдужим. Відмінний вечеря, швидко приготований.

Приємного всім апетиту і гарного настрою!!!