Домашні голубці з капустою, рисом і фаршем. Як приготувати голубці у каструлі

Привіт, друзі! Сьогодні пропоную приготувати українські голубці. Робляться вони з крыжалок – це заквашена цілком капуста. Качан потім легко розшаровується на листочки, з яких формують такі ось голубці.

ось Такий незвичайної закруткою відрізняються українські голубці, хоча мушу зізнатися, що у мене після того, як я їх отварил, форма як-то особливо не виділялася.

Рецепт домашніх голубці з рисом і фаршем приготовлені в каструлі

Для різноманітності я взяв ще виноградне листя і навіть начинив кілька перчиком. Начинка універсальна, так що якщо вам не вистачило крыжалок, сміливо загорніть її в виноградний лист. Отримайте грузинську долму.

Заготовити виноградні листя можна і про запас, наприклад, заморозивши їх. Як втім, і крыжалки я теж дістав з морозилки, купивши ще взимку на ринку. Отже, ось які продукти знадобляться.

Ще я додав трохи свинячої тушонки з жирком – на ній робив зажарку для начинки.

Отже, ось точні пропорції інгредієнтів:

  • невеликий качан квашеної капусти (крыжалки) – 0,7 кг;
  • виноградне листя – 15 штук;
  • рис – 1,5 склянки;
  • фарш (будь-який, але краще пожирніше) – 400 г;
  • томатний сік – неповний стакан;
  • морква – 1 шт. (велика);
  • цибуля – 2-3 шт.;
  • свинячий жир або свиняча тушонка – 2-3 ст. л. для засмажки;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • сіль, перець – за смаком.

Як приготувати голубці з рисом і фаршем

Крок 1. насамперед потрібно промити під проточною водою рис.

Крок 2. Промиваємо до тих пір, поки вода не стане прозорою і зіллємо її.

Крок 3. Заливаємо рис окропом, накриваємо кришкою і залишаємо його пропаритися хвилин на 20-30.

Крок 4. Тим часом займемося засмажкою для начинки. Подрібнимо як правило, невеликим кубиком, цибулю.

Крок 5. Розтопити на сковороді жир, шкварки або свинячу жирну тушонку.

Крок 6. Тим часом до цибулі моркву натремо. Відокремимо трохи овочів, щоб потім додати їх у сирому вигляді в фарш.

Крок 7. Наллємо олія у сковорідку і протушкуйте 3-4 хвилини цибулю з морквою.

Крок 8. Додамо в зажарку кілька столових ложок томатного соку, перемішуємо

Крок 9. Тушкуємо ще кілька хвилин і зажарка готова.

Крок 10. Зливаємо воду з рису і додаємо в миску овочеву засмажку.

Крок 11. Все добре перемішаємо, додамо сіль, перець.

Крок 12. Далі викладемо начинку фарш.

Крок 13. І додамо залишені сирі моркву з цибулею.

Крок 14. Все добре перемішаємо і отримаємо ось таку начинку для голубців.

Крок 15. А тепер приступимо до формування голубців. Відокремлюємо від качана по одному великому аркуші.

Крок 16. Розрізаємо залежно від розмір на 2-3 частини і отримуємо крыжалки.

Крок 17. На кожну крыжалку кладемо начинку (приблизно по столовій ложці або по чайній – залежно від розміру).

Крок 18. І починаємо скручувати голубець таким чином, щоб один кут був гострим.

Крок 19. що Залишилися краю крыжалки загортаємо таким чином всередину.

Крок 20. Грубу частину капустяного листа зрізаємо гострим ножем. Продовжуємо приготування.

Крок 21. І таким чином звертаємо всі голубці.

Крок 22. Готові голубці потрібно укласти в каструлю для варива.

У мене це чаша мультиварки – я буду в ній їх варити. Але можна і на плиті в каструлі з товстим дном.

Крок 23. Заливаємо кожен шар водою.

Крок 24. А тепер накрутимо долму. На підготовлений молодий виноградний лист (попередньо промитий) кладемо начинку (приблизно 1 столову ложку).

Крок 25. Бокові сторони загинаємо.

Крок 26. І скручуємо рулетиком, підігнувши бічні краї.

27 Крок. Ось такі голубчики виходять з виноградних листків.

28 Крок. Тепер їх теж потрібно укласти в каструлю для варива. Я чергував один шар голубців з крыжалок, інший – з виноградного листя.

Крок 29. Залити водою, щоб на палець вона перекрила голубці. У мене залишився фарш, їм нафарширував ще солодкий перець, попередньо очистивши його від насіння і плівочок.

Домашні голубці з капусти з рисом і фаршем в каструлі

Крок 30. Варимо до готовності. Зазвичай хвилин 40 на плиті достатньо. В мультиварці – до першої.

Подають таку вкуснотень зі сметаною.

Ніжні, соковиті голубці з крыжалок і виноградного листя замінять сніданок, обід або вечерю. На Україні і в Молдові без них не обходиться жодне святкове торжество. Раджу приготувати це ситне блюдо і вам. Приємного апетиту, смачного і пофтэ буне!

Домашні голубці по-українськи з капустою, м’ясним фаршем і рисом

Виходять дуже смачні, з вершковим смаком. Просто смак!

Загальний час приготування 4 години.

Інгредієнти на 8 порцій

  • 1 качан білокачанної капусти
  • 250 гр. рису
  • 500 гр. свинячого фаршу
  • 3 цибулини
  • 4 моркви
  • 500 мл помідорів
  • 2 склянки вершків
  • 3 лаврових листа
  • сіль і перець
  • 1 столова ложка цукру
  • Сметана

Як приготувати українські голубці в каструлі

  1. Виріжте качан з капусти. Покладіть качан капусти у велику каструлю з киплячою водою.
  2. Ножем обережно зрізайте по одному листу. Бланшируйте їх 1-2 хвилини. Шумівкою перекладіть на деко. Капустяні повинні бути злегка прозорим.
  3. Рис зваріть до напівготовності і дайте йому охолонути.
  4. Цибуля нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з маслом до золотистого кольору і дати охолонути.
  5. Моркву натріть на крупній тертці.
  6. охололих капустяного листя зріжте основну жилу. Великі листя при необхідності розріжте навпіл.
  7. Для начинки добре перемішайте остиглий рис, м’ясний фарш, обсмажену цибулю і 3/4 тертої моркви, приправте сіллю і перцем.
  8. Начинку розкладіть столовою ложкою на підготовлені капустяні листя і щільно загорніть.
  9. Розкладіть 1-2 листа на дно великої каструлі. Потім укладіть голубці щільним шаром один до одного.
  10. Посипте кожен шар тертої морквою і покладіть між ними лавровий лист.
  11. Для соусу змішайте помідори, нарізані шматочками і збиті вершки в міксері, приправте сіллю, перцем і додайте трохи цукру.
  12. Полийте соусом голубці. При необхідності долийте трохи води. Каструля не повинна бути заповнена до країв, так як вони готуються досить інтенсивно.
  13. Зверху закрити капустяним листом. Поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте близько 2 — 2,5 годин.

Подавайте зі сметаною. Приємного апетиту!

Як приготувати голубці в каструлю з м’ясним фаршем і рисом зі свіжої капусти

Голубці — це блюдо, приготоване з будь-якого м’ясного фаршу, загорнутого в капустяне листя. Я рідко готую їх, так як з’їдаються вони набагато швидше, ніж готуються. Але іноді я все ж виділяю час на приготування.

Ингредиенты

  • Свинина – 500 г
  • Рис – 150 г
  • Білокачанна капуста – 1 качан
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 столові ложки
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Лавровий лист
  • Запашний перець горошком
  • Суміш з свіжомеленого перцю
  • Сіль
  • Рослинне масло

Як приготувати голубці

  1. Вимийте капусту, зробіть на качані глибокі надрізи по колу, щоб листя добре відокремилися.
  2. Покладіть листя у велику каструлю, додайте води, посоліть і поставте варитися на плиту.
  3. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і залишіть вариться, поки листя не стануть прозорими.
  4. Остудіть їх і зріжте з кожного жорстку частину.
  5. Рис промити, викласти в сотейник, залити водою (в 1,5 рази більше, ніж рису), посолити і варити до напівготовності.
  6. М’ясо вимити, видалити зайвий жир і перекрутити на м’ясорубці.
  7. Цибуля очистити, вимити і перекрутити на м’ясорубці.
  8. Перемішайте м’ясо і цибулю, додайте рис, приправте сіллю, перцем і ретельно перемішайте.
  9. Морква очистити, вимити, натерти на крупній тертці і обсмажити на сковороді з додаванням томатної пасти.
  10. Викладіть ложку фаршу на капустяний лист і загорніть в конверт.
  11. Розкладіть голубці на сковороду. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
  12. Покладіть обсмажені голубці в каструлю, в якій вони будуть гаситися.
  13. Залийте їх морквяно-томатним соусом, додайте сметану, лавровий лист, перець.
  14. Накрийте каструлю і тушкуйте голубці протягом 1 години на слабкому вогні.

Приємного апетиту!

Голубці — рецепт з свіжої капусти з рисом і м’ясним фаршем в каструлі

Простий рецепт смачних голубців. Готуємо з свіжої капусти з м’ясним фаршем, рисом і смаженою цибулею. Дуже смачно!!!

Ингредиенты

  • Білокачанна капуста – 2,5 кг
  • М’ясний фарш – 700 г
  • Рис (довгозерний) – 2/3 склянки
  • Томатна паста – 3-4 ст. л.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Невелика морква – 1 шт.
  • Велика цибуля – 3 шт.
  • Рослинне масло – для смаження овочів
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

Як приготувати

  1. Готуємо капустяне листя для голубців. З качана капусти вирізати качан. Відокремте листя.
  2. У киплячій воді бланшируйте їх, поки не стануть прозорими. Коли капустяне листя охолонуть, зріжте з них потовщену серединку
  3. Тепер приготуємо фарш для голубців. М’ясо для фаршу прокрутити на м’ясорубці. В цілях економії часу можна купити готовий м’ясний фарш, але домашній, звичайно, краще.
  4. Рис відваріть так, щоб він залишився злегка недовареним.
  5. Дві цибулини наріжте дрібними кубиками і обсмажте на рослинному маслі.
  6. М’ясний фарш, рис, обсмажений цибулю, приправити сіллю і перцем за смаком. Перемішати. (У фарш можна додати одне яйце для більшої однорідності фаршу.)
  7. Викладіть 1 столову ложку фаршу з гіркою на підготовлений капустяний лист. Згорнути трубочкою, загнувши бічні краю капустяного листа всередину.
  8. Викладіть голубці щільно один до одного у велику каструлю з товстим дном. Викладайте швом вниз.
  9. Тепер готуємо соус для заливки. Моркву очистити, натерти на крупній тертці. Що залишився лук очистити, нарізати дрібними кубиками.
  10. Обсмажити цибулю і моркву до напівготовності. Додайте до овочів томатну пасту, перемішайте і ще трохи обсмажте.
  11. Додайте сметану, перемішайте і почекайте, поки сметана “розтане”.
  12. Залийте овочі одним літром гарячої води, перемішайте і залийте цим соусом голубці.
  13. Соус повинен покривати їх на два пальці вище. Якщо літра води недостатньо, додайте ще води.
  14. Накрийте каструлю кришкою, увімкніть середній вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте 40 хвилин.
  15. Потім додайте лавровий лист, знову накрийте і тушкуйте ще 15-20 хвилин.

Щоб приготувати голубці в мультиварці, щільно розкладіть в чашу, залийте їх соусом, відразу ж покладіть лавровий лист і включіть мультиварку в режимі “Гасіння” на 50 хвилин.

Подавайте голубці зі сметаною. Приємного апетиту!

Домашній рецепт українських голубців по-шотландськи з рисом і фаршем в духовці

Цей рецепт дещо відрізняється від інших розказаних. Він готується в духовці, але вирішив його розповісти, думаю, вам теж сподобається.

Ситні м’ясні голубці (холубсти) — це українські голубці по-шотландськи, фаршировані яловичим фаршем, рисом, грибами і политі томатним соусом.

Загальний час приготування 3 години. Харчова цінність на 1 шт. Калорійність 186 ккал. Жири 4 гр. Холестерин 13 мг. Вуглеводи 29 гр. Білки 6 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 24 штуки

  • 1 великий качан капусти
  • 450 гр. яловичого фаршу
  • 2 склянки коричневого рису
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками
  • 1 склянка нарізаних грибів можна замінити консервованими
  • 500 гр. томатного соку
  • 1 склянку кетчупу додати за смаком

Як приготувати смачні голубці

  1. Розігрійте духовку до 120 градусів. Змастіть велику форму для запікання олією.
  2. Покладіть качан капусти в мікрохвильову піч, розігрійте протягом 10 хвилин, а потім остудіть.
  3. Після цього повторіть таку процедуру ще раз протягом 10 хвилин.
  4. Видаліть серцевину з капусти і акуратно відокремте капустяне листя.
  5. Покладіть їх знову в мікрохвильову піч на 5 хвилин.
  6. Обсмажте яловичий фарш з нарізаною цибулею на плиті в сковороді.
  7. Додайте гриби, коли яловичина буде майже готова.
  8. Готуйте, поки м’ясо не зарум’яниться, а цибулю і гриби не стануть м’якими
  9. Відваріть рис до готовності.
  10. Змішайте яловичий фарш, рис і кетчуп у великій мисці. Додайте ще кетчупу по своєму смаку.
  11. Столову ложку начинки викладіть на капустяний лист і поверніть в рулончик, загнувши по краях.
  12. Акуратно викладіть в підготовлену форму і залийте голубці томатним соком.
  13. Запікайте в духовці близько 2 години або поки капуста не стане м’якою.

Подавати теплими. Приємного апетиту!

Ось такі рецепти для Вас. До нових рецептів!