Смажена свиняча печінка на сковороді великим шматком з мукою

Вітаю, вас, дорогі друзі черговим рецептом. «Ну, як смачно приготувати печінку?», – запитала мене нещодавно передплатниць, написавши мені на пошту. До речі, мої електронні адреси є у вітальному слові в рубриці «Про блог» – пишіть, я завжди радий будь-якому спілкуванню.

Найчастіше запитують як приготувати курячу печінку, (я розповідав, подивіться), але в цей раз мова йшла про свинячий. В принципі, різниця невелика, але в цей раз приготуємо великими шматками.

Так от, пропоную приготувати такий біфштекс з печінки – продукту, до речі, дуже корисного.

Печінка свиняча, смажена у борошні на сковороді великими шматками

Рецепт досить простий, на приготування багато часу не йде, ну а подача може складатися із зелені, овочів, а також, наприклад, грибочків.

Головне в цій справі правильно вибрати печінку. Я взяв свинячу – вона ніжніше яловичої і швидко смажиться. Вибрав шматок без плівки і прожилок.

Харчова цінність на 100 гр. — Калорійність: 249.4 ккал. Білки: 23.3 гр. Жири: 11.5 гр. Вуглеводи: 13.0 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

мінімальний Набір продуктів. Сіль, перець, трохи борошна, і, звичайно ж, сама печінка.

Склад:

  • свиняча печінка – 0,5 кг;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • сіль, перець чорний (мелений) – за смаком;
  • масло (рослинне, нерафінована) для смаження.

Друзі, це дуже швидке і смачне блюдо.

Отже, як приготувати біфштекс зі свинячої печінки

Крок 1. насамперед потрібно промити під проточною водою і просушити паперовими рушниками субпродукт, а після нарізати ось так уздовж на шматки – приблизно за 1-1,5 сантиметра товщиною кожен.

Крок 2. Можна промокнути ще паперовими рушниками, щоб прибрати сукровицу, а після розкладіть шматочки на обробну дощечку і накрийте харчової плівкою.

Крок 3. Це потрібно для того, щоб зручніше було відбити печінку і не розліталися бризки по всій кухні. Відбивайте печінку злегка, не забувайте, що це не м’ясо і не потрібно прикладати для цього багато зусиль.

Крок 4. Зніміть плівку, посоліть і поперчіть печінкові пласти.

Крок 5. Потім обережно переверніть кожен пласт і приправте з іншого боку сіллю і перцем.

Крок 6. В сковорідку налийте трохи олії і розжарте її.

Крок 7. Перед смаженням кожен шматочок печінки потрібно обваляти в борошні.

Крок 8. З однієї, потім з іншої сторони. Робіть це спритними рухами, щоб борошно при зіткненні з мокрою печінкою не перетворилася у клейстер.

Крок 9. Відправте відбиту і запанированную в борошні печінку на сковороду і смажте на середньому вогні її 2-3 хвилини.

Крок 10. Потім переверніть і обсмажте з іншого боку теж 2-3 хвилини (можна вже накрити кришкою).

Крок 11. Якщо є кілька грибочків, наріжте їх по ходу крупненько.

Крок 12. І обсмажте разом з печінкою.

Крок 13. Готову печінку зніміть спочатку на тарілку, якщо потрібно промакните паперовою серветкою зайве масло.

Біфштекс з печінки готовий!

Свиняча печінка, приготовлена великими шматками в борошні на сковороді

Друзі готуйте такий біфштекс хоч на перекус, хоч на сніданок, обід або вечерю.

І необов’язково до такої печінці гарнір. З цих шматочків можна робити бутерброди, а можна подати їх із зеленню, кислими або свіжими овочами.

до Речі, ось і наші грибочки знадобилися!

Обов’язково спробуйте цей простий рецепт і приємного апетиту! Наступного разу теж буде щось просте, але легке, цікаве і смачно!

Ще варіанти приготування цього дивно смачної страви.

Печінка свиняча приготована на сковороді з цибулею в домашніх умовах

Цей рецепт приготування свинячої печінки відрізняється тим, що попередньо, вона маринується.

Загальний час приготування: 1 годину 10 хвилин. Харчова цінність на 1 порцію: Калорійність: 346 ккал. Жири: 14 гр. Вуглеводи: 21 гр. Білки: 32 гр. Холестерин: 646 мг. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Для початку наріжте м’ясо тонкими пластиками товщиною близько 2,5 див. Потім замаринуйте печінка в мисці або пакеті в маринаді з вустерширського і соєвого соусів з яблучним оцтом і олією авокадо.

Інгредієнти на 4 порції

  • Печінка, приблизно 500 гам
  • 1 цибулина, нарізати товстими кільцями
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • ¾ склянки борошна
  • по ½ ч. л. паприки і кайенского перцю
  • 50 мл соєвого соусу
  • 1 столова ложка яблучного оцту
  • 1 їдальня ложка олії авокадо плюс 1 столова ложка для смаження
  • 0,5 ст. л. вустерширського соусу

Як приготувати смажену свинячу печінку

  1. Нарізати м’ясо тонкими смужками
  2. Перекладіть її в миску або пакет на блискавці, влийте приготовану суміш вустерширського і соєвого соусів з маслом авокадо і ложкою яблучного оцту. Кілька разів струсніть, щоб печінка була повністю покрита сумішшю. Залиште маринуватися протягом 1 години.
  3. Нагрійте масло в сковороді на середньому вогні обсмажте цибульні кільця, поки вони не почнуть корічневеть, потім перекладіть в тарілку і відставте в бік.
  4. Змішайте борошно, паприку і кайенский перець в невеликій мисці.
  5. Шматки печінки обваляйте в борошняної суміші і обсмажте в сковороді з рештою олією авокадо на середньому вогні. Перевертайте шматки досить часто, щоб вона не горіла.
  6. Після приготування, приблизно через 5 хвилин, зніміть з вогню і дайте постояти кілька хвилин, потім посипати обсмаженою цибулею і подавайте до столу.

Свиняча печінка з цибулею — рецепт приготування на сковороді

Якщо ви любите печінка, вам сподобається цей простий і смачний спосіб її приготування.

Загальний час приготування: 52 хвилини.

Інгредієнти на 4 порції

  • 500 гр. свинячої печінки
  • 1 склянку молока
  • 1 цибулина (очищена)
  • 1/2 склянки борошна
  • сіль (за смаком)
  • 3 столові ложки олії авокадо
  • перець (за смаком

Як приготувати печінку на сковороді смачно

1. Печінку промити і видалити тонку зовнішню оболонку (якщо вона є). Наріжте її шматочками товщиною 1-1,5 см

2. Скибочки замочити в молоці на 0,5 — 1 годину.

3. Наріжте цибулю кільцями, а потім наріжте кільця на четвертинки.

4. У великій сковороді на середньому вогні розігрійте 3 столові ложки олії.

5. Обваляйте шматочки печінки в борошні і підрум’яньте (близько 3 хвилин з кожної сторони).

6. Приправте за смаком сіллю і перцем. Додайте цибулю і готуйте, поки цибуля не стане м’яким (близько 5 хвилин). Будьте обережні, щоб не пересмажити, інакше печінка буде жорсткою.

7. Подавати з картопляним пюре або будь-яким іншим улюбленим гарніром, за смаком.

Смажена печінка з цибулею на сковороді, приготовлена з борошном

Це блюдо, при бажанні, можна приготувати з обсмаженими скибочками яблука. Щоб зробити печінка більш ніжною, я б запропонував замочити її в молоці перед смаженням.

Харчова цінність на порцію: Калорійність: 804 ккал. Білки: 67 гр. Жири: 26 гр. Вуглеводи: 70 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • 1 кг свиняча печінка
  • 4 цибулини
  • 700 мл цільного молока
  • 750 гр. картоплі
  • 50 гр. вершкового масла
  • 2 столові ложки солі
  • ¼ ч. л. меленого мускатного горіха
  • 130 гр. борошна
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія (для смаження)

Крок 1. печінку Замочити в молоці на 2 години. Через 2 години перекласти на сито і дати стекти. Нарізати її пластиками товщиною 1 див.

Крок 2. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Картоплю очистити і нарізати кубиками.

Крок 3. Приготуйте пюре: відваріть картоплю в каструлі з підсоленою водою до готовності. Злийте воду і розімніть картоплю у великій мисці. Нагрійте молоко і масло в каструлі з сіллю і мускатним горіхом. Додайте суміш молока і масла до картоплі і добре перемішайте до густоти пюре.

Крок 4. В глибоку тарілку або миску насипати борошно. Обваляти шматочки в борошні.

Крок 5. Нагрійте масло в сковороді на середньому вогні, перекладіть печінка в сковороду і обсмажте до коричневого кольору. Переверніть і продовжуйте готувати до коричневого кольору з обох сторін. По готовності перекласти в тарілку і приправити сіллю і перцем з обох сторін.

Крок 6. Обваляти кільця цибулі в борошні. Розігріти рослинну олію в іншій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю і обсмажити до хрусткої скоринки. Покладіть цибулю на тарілку з паперовим рушником, щоб видалити масло.

Подавати смажену печінку з обсмаженими кільцями цибулі і картопляним пюре. Насолоджуйтесь!

Як смачно приготувати свинячу печінку в борошні з цибулею на сковороді

Простий і смачний рецепт свинячої печінки, за цим рецептом можна готувати також і яловичу, телячу, курячу або індюшачу печінку.

Харчова цінність на порцію: Калорійність: 358 ккал. Вуглеводи: 28 гр. Білки: 27 гр. Жири: 15 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • 500 гр. печінки свинини
  • 1 склянку молока
  • 1/3 склянки борошна
  • 280 гр. лука
  • 1 велике яблуко
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 0,5 чайної ложки солі або за смаком
  • ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю, або за смаком
  • 1 столова ложка свіжої петрушки або чебрецю за бажанням

Як приготувати

  1. Печінку промити і обсушити. Наріжте її смужками, близько 1,2 див. Покладіть шматочки в невелику миску і залийте холодним молоком мінімум на 30 хвилин до однієї години.
  2. Поки вона замочується, зваріть картоплю і зробіть пюре.
  3. Цибулю нарізати півкільцями. Розтопити 1 столову ложку вершкового масла у великій сковороді, додайте щіпку солі. Обсмажте цибулю, постійно помішуючи, на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. Вони повинні бути золотисто-коричневими і злегка карамелизованными. Відрегулюйте смак сіллю і перцем.
  4. Перекладіть його в миску і тримайте в теплі, поки будете готувати печінку в тій же сковороді.
  5. Поки смажиться цибуля підготуйте інші інгредієнти. Наріжте яблуко кільцями, очистивши від шкірки і, видаливши серцевину. Вийміть печінка з молока і обсушити паперовими рушниками. Покладіть борошно на велику тарілку і обваляйте шматочки в борошні.
  6. В окремій сковороді розтопити ще столову ложку вершкового масла. Обсмажити яблука по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
  7. Розтопіть вершкове масло на сковороді, яку ви використовували для приготування цибулі. Обсмажте печінку на середньому вогні. Вона повинна бути темно-коричневою зовні і тільки з відтінком рожевого всередині. Перевірте, відрізавши один шматок посередині. Не пережаривайте\, інакше вона буде сухою.
  8. Перекладіть цибулю до печінці, акуратно перемішайте і прогрійте. Відрегулюйте смак сіллю і перцем. При бажанні посипати свіжою зеленню петрушки або чебрецю.

Бажаю успіхів в кулінарії і приємного апетиту!