У неділю вирішили посмажити на мангалі свинячі ребра. Тому заздалегідь купили м’ясо, а в суботу їх замаринували. Зазвичай для приготування в духовці купували реберця заморожене в вакуумній упаковці. Але, як правило, м’яса на кісточках не дуже багато, тому купили охолоджені, з великою кількістю м’яса на кісточках.
Зазвичай всі маринади я готую на свій смак. Замість кетчупу використовую соус для смаження м’яса на барбекю. В цей раз вирішив спробувати замість соку лимона використовувати сік апельсина, дуже вдалий варіант. Іноді додаю трохи яблучного оцту, але цього разу обійшовся без нього, м’ясо було свіже і м’яке.
Свинячі реберця готуємо досить часто, раніше розповідав, як приготувати свинячі ребра на сковороді, теж вийшли з чудовим смаком.
Як приготувати свинячі ребра на мангалі + найсмачніший маринад
В якості гарніру запекли в духовці на деку свіжу картоплю в мундирі. Ну і звичайно не обійшлося без свіжих помідорів і огірків.
Весь процес приготування Ви можете подивитися на відео в кінці статті.
Отже, приступаємо! Використовувані продукти і весь процес дивіться нижче.
Що потрібно для свинячих реберець
- Свинячі ребра — 1-1,5 кг
Для смачного маринаду
- Соус для м’яса або кетчуп — 6 столових ложок
- Соєвий соус — 4 столові ложки
- Апельсин (сік) — 1 штука
- Часник — 4 зубчики
- Мед — 3 столові ложки
- Паприка — 1 чайна ложка з гіркою
- Мелений перець
- Приправа «12 овочів і трав» (сіль)
Як приготувати
Свинячі реберця добре миємо, обсушуємо паперовим рушником. Ріжемо на шматочки по кісточках. Відставляємо на час.
Готуємо найсмачніший маринад
В каструлю або глибоку миску, де будемо маринувати м’ясо, наливаємо 6 столових ложок соусу для смаження м’яса. Можна використовувати кетчуп.
Додаємо соєвий соус, 4-5 столових ложок.
Тепер кладемо мед. У мене рідкого не виявилося, тому використовував крем-мед. Довелося витратити більше часу, щоб його розмішати до повного розчинення. Так як він дуже густий, вийшло трохи більше, ніж 3 ложки рідкого, що позначилося потім на смаженні.
На крайній випадок, якщо ні меду, використовуйте цукор
Зубчики часнику пропускаємо через прес.
Апельсин розрізаємо, видавлюємо сік в соус.
Висипаємо чайну ложку з гіркою паприки.
За своїм смаком додаємо мелений перець. Я завжди використовую суміш перців, вона на багато ароматніше.
Додаємо чайну ложку приправи. Якщо такої немає, просто посоліть за смаком.
Тепер потрібно весь набір інгредієнтів ретельно перемішати і дати настоятися хвилин 10. Повинен вийти дуже смачний маринад.
Готуємо шашлик з свинячих реберець на вугіллі на мангалі
Тепер м’ясо потрібно замаринувати. По одному шматку викладаємо в маринад, покриваючи його повністю соусом.
Після цього шматки м’яса злегка придавлюємо і ставимо каструлю в холодильник мінімум на 1 годину, але краще довше. Я залишав годин 16, так як смажили на наступний день на обід. За цей час два рази шматки перемешивал, щоб вони рівномірно замариновались.
Свинячі ребра відмінно замариновались, можна готувати до обжарке.
Насаджуємо реберця на шампури.
Розпалюємо мангал. Використовував дрова листяних порід.
Все згорить, залишилися жаркі вуглини, розрівнюємо їх по дну мангалу на один рівень. Викладаємо шампури.
На обід приїхали діти і привезли ще дві порції свинячих шашликів в брусничним маринаді і по-грузинськи, куплених в магазині. Смажили їх на мангалі з ребрами. Реберця довелося перевертати частіше, щоб не підгоріли, швидше за все позначилося, що було більше меду.
Соковиті і смачні свинячі ребра на мангалі
Реберця вийшли соковиті і дуже смачні. А залишки такого відмінного маринаду було шкода просто взяти і вилити, тому замаринували в ньому ще курячі ніжки, які приготували на наступній день на вечерю в духовці.
Рецепт маринаду раджу всім. Це просто кулінарна бомба. Всі відзначили, відмінний смак свинячих реберець. Раджу, спробуйте.
Приємного апетиту!
Відео мого рецепту приготування свинячих ребер на мангалі на вугіллі, соковито і смачно
Як готувалося це блюдо, подивіться на відео. Все дуже просто!