Свинина на сковороді шматочками з овочами — 4 простих рецепта

Добрий вечір! Хочу поділитися з вами ситним м’ясним блюдом, який чудово підійде для вечері або обіду. Смажена на сковороді свинина з овочами – це збалансована смачна їжа. Улюблене блюдо, яке готуємо часто на вечерю для себе або коли приходять гості.

Зазвичай на озброєнні кілька варіантів. Головне готується досить швидко.

У мене є ще один цікавий рецепт цього смачного страви, який я розповідав у попередній статті «Свинячі реберця на сковороді»

Смажена свинина на сковороді шматочками з овочами і грибами

Свинина смажена з печерицями та овочами виходить дуже ніжна і соковита. Готується вона досить швидко і не вимагає постійного контролю. Більша частина часу і зусиль для приготування вечері зводиться до підготовки продуктів.

Час приготування: 40 хвилин кількість порцій:6.

Для цієї страви нам знадобиться:

Ингредиенты:

  • Свинина – 550 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – середня головка
  • Перець болгарський (зелений, червоний) – 2 шт.
  • Гриби (печериці) – 300 гр.
  • Імбир мелений – 1 чайн. лож..
  • Часник – 4 зубчики.
  • Яблучний оцет – 1 ст. лож.
  • Рослинне масло – 2 ст. лож..
  • Соєвий соус – 1 ст. лож..
  • Кунжутне масло – 1 чайн. лож..
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа (суміш перців) – за смаком.
  • Кунжутне насіння – за смаком.

Особливих складнощів в приготуванні свинини з печерицями та овочами на сковороді немає, навіть якщо рецепт дивує незвичайним складом продуктів.

Приготування

Крок 1. Потрібно почистити від насіння болгарський перець, морква від шкірки, ріпчасту цибулю і часник від лушпиння, гриби промити від бруду під струменем води.

Крок 2. Тепер приступаємо до нарізки:

Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями.

Моркву тремо на тертці для корейської моркви, якщо терки такої немає, можна нарізати довгими, тонкими брусочками.

Болгарський перець ріжемо довгими брусочками.

Гриби спочатку ріжемо за уздовж на половину, а потім упоперек на слайсы.

Свинину на довгі шматочки.

Всі нарізано і підготовлено для обжарювання.

Крок З. Наливаємо рослинне масло в сковороду і даємо нагрітися. Потім викладаємо свинину.

Обсмажуємо на сильному вогні 5 — 10 хвилин.

Перекладаємо шумівкою обсмажену свинину в тарілку.

Крок 4. В теж олія, де обсмажувалася свинина, кладемо цибулю.

Потім нашатковану моркву.

Наступні йдуть нарізані гриби.

Якщо бачите, що не вистачає рослинної олії, на цьому етапі можна трохи додати.

В останню чергу кладемо болгарський перець.

Добре перемішуємо і обсмажуємо 5 – 10 хвилин.

Також шумівкою, як і свинину викладаємо в тарілку.

Крок 5. Приготуємо соус, для цього треба:

Додати соєвий соус (1 столова ложка) в сковороду, де обсмажувалися овочі і гриби. Вогонь зменшити, щоб соус не підгорів.

Приправа (суміш перців) за смаком додаємо.

Потім 1 чайну ложку меленого імбиру.

Слідом додаємо яблучний (можна рисовий) оцет, 1 столова ложка.

Часник пропускаємо через прес.

І додаємо.

В кінці наливаємо кунжутне масло, 1 чайну ложку.

Соус готується дуже швидко, інгредієнти додаємо один за одним!

Крок 6. У готовий соус викладаємо обсмажену свинину.

Потім обсмажені овочі. На цьому етапі можна додати сіль за смаком (я не додавав).

Добре перемішуємо, знімаємо з вогню і додаємо кунжутне насіння.

Свинина, смажена шматочками з овочами і грибами

Все готово! Страва вийшла дуже красивим і ароматним!

Рецепт, запропонований мною сподобається всім, хто любить свинину, але не може її дозволити часто, із – за жирності і високої калорійності. Овочі та гриби збалансують цей недолік, зменшивши харчову цінність страви та додавши легкості для засвоєння.

Відмінна пропозиція для обіду або вечері.

Приємного апетиту!

Подивитеся ще варіанти приготування, ми пробували, безпрограшна смакота.

Рецепт свинини з овочами на сковороді з соєвим соусом по-китайськи

Страва виходить з кисло-солодким і пряним смаком. Для мене, це відмінне блюдо китайської кухні. За цим рецептом можна приготувати і інші види м’яса — яловичину, курку.

Ингредиенты

  • Половина стручка гострого перцю
  • 0,5 кг свинини
  • 1 зубчик часнику
  • Середня морква
  • Невеликий шматочок свіжого імбиру
  • 1 солодкий перець

Соус:

  • 80 мл води
  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ч. л. крохмалю
  • 2 ст. ложки коричневого цукру або меду
  • 1 ч. ложка діжонської гірчиці
  • 2 ст. ложки рисового або яблучного оцту

Приготування:

1. Філе м’яса ріжемо на стейки товщиною близько одного сантиметра. Накриваємо плівкою, відбиваємо молоточком з обох сторін, потім ріжемо на тонкі смужки.

2. Перекладаємо нарізане м’ясо в миску, заливаємо однією столовою ложкою соєвого соусу. Перемішуємо і на час залишаємо промаринуватися.

3. Очищаємо шматочок імбиру, зубчик часнику і гострим ножем дрібно рубаємо.

4. Половинку гострого і солодкий болгарський перець ріжемо соломкою. Для любителів гострого, гіркий перець можна не чистити від насіння.

5. Готуємо соус, для цього в мисці змішуємо всі інгредієнти (крім крохмалю, його використовуємо половину, 1 чайну ложку), до повного розчинення.

6. Другу половину крохмалю висипаємо в м’ясо і перемішуємо до однорідності.

7. У сковороду наливаємо олію, нагріваємо до появи пухирців. Викладаємо, терту на крупній тертці моркву. Смажимо на великому вогні півтори хвилини. Додаємо нарізані перці, обсмажуємо ще півтори хвилини.

8. Після цього перекладаємо овочі в окрему миску. У сковороду знову наливаємо ложку масла. Нагріваємо, обсмажуємо в ньому суміш імбиру і часнику, швидко перемішуючи, близько половини хвилини. Розкладаємо м’ясо, смажимо на великому вогні близько 4 хвилин, постійно перемішуючи.

9. Викладаємо овочі до м’яса у сковорідку, зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою, смажимо близько 3 хвилин.

10. Соус перемішуємо, заливаємо в м’ясо. Добре розмішуємо, після скипання накриваємо кришкою, обсмажуємо близько чотирьох хвилин до готовності.

Страва готова! Приємного апетиту!

Рецепт свинини на сковороді шматочками з цибулею, морквою і помідорами

Ингредиенты

  • свинина нежирна — 0,7-1 кг
  • 2 великі цибулини
  • 1 велика морква
  • 1 болгарський перець
  • 2-4 середні помідори
  • 3-4 зубчики часнику
  • пучок кінзи (петрушки)
  • 0,5 ч. л. паприки
  • 0,25 ч. л. гострого червоного перцю
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • сіль за смаком

Приготування

1. М’ясо наріжте середнім кубиком, складіть в чашу. Додайте спеції і добре перемішайте. Відставте в сторону, поки займаєтеся овочами.

2. Цибулю наріжте півкільцями або четвертинками кілець. Моркву тонкими брусочками або натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець невеликими брусочками. Помідори очистіть від шкірки і наріжте четвертинками. Зелень дрібно порубаєте. Часник пластинками.

3. На сковороді розігрійте невелику кількість рослинної олії і закиньте обсмажуватися м’ясо.

4. Коли м’ясо почне з’являтися скоринка, закидайте цибулю і також трохи його прижарьте.

5. Після чого відправте моркву і болгарський перець. Смажте всі разом 8-10 хвилин

6. Потім укладіть поверх четвертинки помідорів, присолите їх. Накрийте сковороду кришкою, дочекайтеся поки помідори дадуть сік і він почне кипіти

7. Через 10 хвилин додайте зелень і часник, готуйте ще 2-3 хвилини

8. Блюдо готове. Подавати можна прямо в сковороді. А можна порційно з гарніром. Відмінний гарнір до такої страви, картопляне пюре.

Простий і смачний рецепт смаженої шматочками свинини з овочами на сковороді

Ингредиенты

  • 0,5 кг. вирізки свинини
  • 200 гр. зелених помідорів
  • 2 червоних болгарських перцю
  • 2 цибулини середнього розміру
  • 0,5 ч. л. базиліка
  • 20 гр. кропу і петрушки
  • 0,5 ч. л. коріандру
  • 0,5 ч. л. суміші перців
  • 1 ч. л. солі

Приготування

1. 500 грамів м’яса ріжемо на невеликі, однакові шматочки.

2. Ставимо Сковороду на плиту, розігріваємо, викладаємо м’ясо і перемішуємо обсмажуємо близько 5 хвилин.

3. Дві середні цибулини ріжемо півкільцями, викладаємо в сковороду. Гріємо близько 2 хвилин.

4. Зелені помідори (дрібного розміру) розрізаємо навпіл, додаємо до м’яса. Якщо немає зелених можна використовувати помідори черрі, розрізані навпіл.

5. Солодкий перець ріжемо на 4 частини, а потім тонкою соломкою. Перекладаємо нарізку в сковороду.

6. Обсмажуємо все вміст ще близько 20 хвилин.

7. За 5 хвилин до готовності додаємо приправи — по половині чайної ложки базиліка, коріандру, суміші перців і ложку солі і близько 20 грамів дрібно нарізаної зелені кропу і петрушки. Перемішуємо і обсмажуємо до готовності.

Страва готова, розкладаємо на тарілки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!