Гуляш зі свинини з підливою — рецепт з покроковими фотографіями

Доброго часу доби дорогі читачі блогу! Сьогодні поділюся своїм домашнім рецептом гуляшу з свинини. Днями дуже захотілося приготувати на вечерю спагетті з гуляшем, щоб було багато підливи. Напевно, у багатьох так буває, ось захотілося, і вийми, та поклади! Тому довелося терміново відвідати магазин і вибрати невеликий, не дуже жирний шматок шийки свинини.

Якогось певного рецепту з кулінарії я не дотримувався, це спонтанне приготування на мій смак. Інгредієнти я навів середні, в основному всі спеції додавав на свій смак, копченої паприки і меленого перцю використовував трохи більше. Замість води в гуляш доливав відвар після спагетті.

Гуляш зі свинини з підливою — рецепт з борошном, томатною пастою, морквою і цибулею

Вийшов чудовий вечерю. Спагетті политі великою кількістю підливи з м’якими, соковитими шматочками свинини і овочами.

Ингредиенты

  • Свинина — 500-700 грам
  • Морква — 1 велика
  • цибуля Ріпчаста — 0,5 великої головки
  • Борошно — 3-4 столові ложки
  • Суміш меленого перцю
  • Мелена паприка — 1-2 чайні ложки
  • Томатна паста 2-3 столові ложки
  • Рослинна олія 50-70 грам
  • Універсальна приправа
  • Сахар
  • Вода

Гарнир

  • Спагетти
  • Соль
  • Зелень

Як приготувати гуляш зі свинини

Починаємо з підготовки всіх інгредієнтів.

Свинина у мене була свіжа, не заморожена, тому відразу шматок ополоснул, витер паперовими рушниками і нарізав невеликими брусочками.

Цибулю чистимо, ріжемо тонкими чверть кільцями. Ми зазвичай використовуємо для таких цілей червоний солодкий цибулю.

Моркву очищаємо, ріжемо тоненькими шматочками, можна порізати соломкою.

Гуляш готуємо в жаровні, можна використовувати глибоку сковороду. Наливаємо рослинне масло, нагріваємо на сильному вогні.

В кипляче масло викладаємо м’ясо, відразу перемішуємо.

Обсмажуємо шматочки до тих пір, поки вони не стануть світліше зі всіх сторін. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою, тушкуємо хвилин 5-8, щоб випарувалася з’явилася з м’яса рідина.

Поки гаситься м’ясо зваримо спагетті. Ставимо в каструлі кип’ятитися воду.

Вода закипіла, підсолюємо і закладаємо варитися спагетті.

Спосіб приготування і час дивіться на упаковці, мої варилися близько 7 хвилин.

Відкидаємо готові спагетті на друшляк, воду зливаємо в окремий посуд і відставляємо на час.

М’ясо дійшло до напівготовності, закладаємо в жаровню нарізану цибулю.

Додаємо моркву. Перемішуємо і даємо прогрітися хвилини 2-3.

Тепер додаємо спеції. Я додав столову ложку приправи «12 овочів і трав». В ній вже є сіль, різні сухі трави і овочі. Дуже смачна штука і користуємося їй постійно. Посипаємо меленої сумішшю перців. Я використовую з млинки, свіжо мелений. На мій смак, такий перець пахучіше, ніж продають готовий в пакетиках.

Насипаємо пару чайних ложок меленої паприки. Перемішуємо і залишаємо гаситися під кришкою.

Готуємо м’ясо до майже готового стану.

Насипаємо пару столових ложок борошна, ретельно перемішуємо, щоб не залишилося борошняних грудочок.

Додаємо 3 ложки томатної пасти, знову перемішуємо.

Тепер наливаємо злиту з макаронів воду, близько двох склянок. Можна використовувати просту воду, але по-моєму з відваром виходить смачніше.

Варимо гуляш в підливці до повної готовності м’яса. Тепер можна відрегулювати густоту підливи — додати борошна або навпаки води. Я трохи додав борошна, для аромату додав копченої паприки, перцю.

Доводимо гуляш до ідеального стану за своїм смаком.

Самий смачний гуляш зі свинини з підливою

Можна приступати до вечері. На тарілку викладаємо спагетті, ложкою поливаємо, поливаємо, поливають підливою, розкладаємо шматочки м’яса і овочів.

Ріжемо дрібно зелень, я використовував кріп, можна узяти петрушку, кінзу.

Посипаємо зверху зеленню і приступаємо…. Смак — мммм…. Просто смак. Спробуйте обов’язково.

А тепер ще 4 рецепти, які можна просто приготувати вдома.

Смачний гуляш зі свинини з підливою на сковороді

Блюдо просте в приготуванні, зі звичайних продуктів, які завжди є в наявності.

Ингредиенты:

  • Свинина вирізка — близько 1 кг
  • Одна велика морква
  • Одна головка цибулі
  • 1-2 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. борошна
  • Сіль, перець, за смаком
  • 2 лаврових листа
  • Приправи з трав
  • Рослинне масло
  • масло

Приготування:

Крок 1. Нарізати м’ясо невеликими шматочками.

Крок 2. Натерти моркву на крупній тертці. Цибулю нарізати кубиками або чверть кільцями.

Крок 3. Розігріти сковороду, викласти м’ясо. Перемішуючи, обсмажити, щоб випарувалася вода.

Крок 4. Додати невеликий шматок вершкового масла і столову ложку рослинної.

Крок 5. М’ясо обсмажити близько хвилини, перекласти в тарілку.

Крок 6. В маслі в сковороді, обсмажити цибулю до м’якості, додати моркву.

Крок 7. Додати томатну пасту, ретельно перемішати.

Крок 8. На овочі викласти м’ясо, обсмажити перемішуючи перемішуючи.

Крок 9. Налити близько склянки кип’яченої води, накрити кришкою, тушкувати 30 хвилин.

Крок 10. Додати 1 ст. л. борошна, ретельно перемішати.

Крок 11. Добити приправи – прованські трави, суміш перців, універсальну приправу.

Крок 12. Додати ще трохи води, солі, лавровий лист. Накрити кришкою, довести до кипіння, готувати ще хвилин 15.

Гуляш готовий. Як гарнір можна використовувати макарони, картопля, рис, гречку. Приємного апетиту!

Рецепт гуляшу з свинини з підливою без борошна з овочами

Ингредиенты:

  • 1 кг свинини
  • 1-2 цибулини
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 солодкий перець
  • 2-3 помидорины
  • 100 гр. томатної пасти
  • 200 мл води
  • Сіль, спеції
  • Зелень
  • Рослинне масло

Приготування:

1. Підготувати всі інгредієнти: Філе свинини нарізати невеликими шматочками, овочі кубиками. Часник дрібно порубати.

2. У сотейник налити олію, розігріти. Закласти м’ясо для обжарювання на 2 хвилини.

3. Додати овочі. Посолити, поперчити, додати томатну пасту, змішати.

4. Обсмажити свинину з овочами, додати води. Накрити кришкою, тушкувати 1 годину.

В готовий гуляш додати свіжу зелень.

Гуляш зі свинини з підливою, рецепт як у дитячому садку

Ингредиенты:

  • 500 гр. свинини
  • середня цибулина
  • 1 морква
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • 2 лаврових листа
  • 1 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. борошна
  • Сіль – за смаком
  • Рослинне масло

Порядок дій:

1. Нарізаємо свинину середніми шматочками, цибулю невеликими кубиками, а моркву тремо на крупній тертці.

2. Розігріваємо в сковороді трохи олії. Обсмажуємо в ньому шматочки м’яса з усіх боків.

3. Викладаємо приготовані овочі, обсмажуємо кілька хвилин на середньому вогні.

4. Наливаємо склянку води, так, щоб повністю покрити овочі. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності трохи більше години.

5. Хвилин за 10 до готовності, солимо, кладемо лавровий лист.

6. У склянку наливаємо до половини води, розмішуємо в неї ложку борошна, томатну пасту і сметану.

7. Виливаємо суміш у м’ясо з овочами. Помішуючи тушкуємо ще 10-15 хвилин. Гуляш швидко загусне.

В дитячому саду такий гуляш давали завжди з картопляним пюре. Дуже смачно. Спробуйте.

Гуляш зі свинини з підливою в сковороді з борошном і томатною пастою

Ингредиенты:

  • 1 кг свинячої шийки
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 0,5 болгарського перець болгарський
  • 3-4 ст. л. томатної пасти
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. борошна
  • Сіль, чорний перець
  • Приправа для гуляшу

Приготування:

1. Нарізати м’ясо свинини на середні шматки 3 х 4 см.

2. Посолити, поперчити, перемішати руками.

3. У розігріте масло викласти шматочки м’яса, періодично перемішувати.

4. В злегка обсмажене м’ясо налити воду, трохи більше половини рівня м’яса. Закрити кришкою і тушкувати 30-35 хвилин.

5. У другу сковороду, налити рослинне масло і розігріти.

6. Нарізати чверть кільцями цибулю. Обсмажити 2-3 хвилини.

7. На крупній тертці натерти моркву, обсмажити з цибулею 2-3 хвилини.

8. Додати дрібно нарізаний солодкий перець, перемішати і смажити ще 2-3 хвилини до м’якості.

9. Додати томатну пасту, все перемішати і тушкувати ще 3 хвилини.

10. У каструлі закип’ятити 4 склянки води. Додати м’ясо.

11. Перешкодити м’ясо, викласти овочі. Варити 10-15 хвилин.

12. Посолити, додати приправи. Додати дрібно нарізаний часник. Закрити каструлю кришкою.

13. В гуртку у невеликій кількості води розвести 2 ложки борошна. Залити в гуляш невеликими порціями, помішуючи.

14. Закрити кришкою і вимкнути плиту. Дати настоятися.

Ну ось, наш гуляш готовий.