Овочевий суп без мяса — рецепти приготування в домашніх умовах

Привіт дорогі читачі! Розповім свій домашній рецепт з покроковими фотографіями, дачного овочевого супу, який обов’язково варимо влітку з молодих овочів. Скоро розпал дачного сезону, з’являться перші овочі, зросте зелень і все це порадує кожного городника!

Молода морква, картопля, білокачанна капуста, зелена цибуля – це ті овочі, які намагається виростити кожен дачник. Особливо радує мене бадилля молодих буряків. Вона вважається сильним природним засобом проти старіння організму. У ній міститься велика кількість вітамінів і мінералів, тому цей борщ буде не тільки смачним, але і корисним.

Коли бадилля молодих буряків виростає, я обов’язково готую борщ з молодих овочів прямо з грядки. У мене росте також щавель і ревінь – вони додадуть борщу дивну кислинку.

В кінці весни-початку літа обов’язково варимо борщ з молодою кропивою, якій у кожного на ділянці буває в достатку. Як приготувати такий весняний суп, розповідав у статті зелений борщ з кропивою, обов’язково подивіться.

Овочевий суп без м’яса з капустою і картоплею в домашніх умовах

Якщо у вас немає дачі, то можна молоді овочі купити на ринку і приготувати цей чудовий овочевий суп, низькокалорійний, дієтичний.

Для борщу нам потрібні такі продукти:

Час приготування: 40 – 50 хвилин, а кількість порцій: 8. Харчова цінність на 100 г: Калорії — 34.1 гр. Білки — 1.3 гр. Жири — 1.4 гр. Вуглеводи — 4.1 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

  • Капуста білокачанна – четверта частина качана.
  • Буряк – половинка середнього розміру.
  • Картопля – 3 шт. (середнього розміру)
  • Молода морква – 4 шт.
  • Перець болгарський солодкий червоного кольору – половинка.
  • Часник – 3 зубчики
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Цибуля з пір’ям – 3 шт.
  • Бадилля буряка – 6 шт.
  • Ревінь (без листя, тільки стебла) – 5 шт.
  • Щавель – 6 шт.
  • Кетчуп (можна томат. пасту) – 1 столова ложка.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений перець – за смаком.
  • Рослинне масло.
  • Вода 2-2,5 л.

Наливаємо в каструлю два літри води і ставимо на вогонь! Можна використовувати курячий бульйон.

Як приготувати овочевий суп в домашніх умовах

КРОК 1. Першим ділом треба всі овочі добре помити, особливо бадилля буряка, стебла ревеню і щавель. Потім приступаємо до нарізки.

Болгарський перець чистимо від насіння, плівочок, ріжемо невеликими кубиками.

Капусту необхідно нашаткувати тонкими смужками.

Молоду моркву нарізаємо кружечками, якщо велика моркву можна і невеликими брусочками.

У зеленої цибулі відрізаємо зелене перо і нарізаємо, воно піде на прикрасу, а головку нарізаємо півкільцями.

Стебла ревеню ріжемо невеликими шматочками.

Бадилля молодих буряків нарізаємо разом зі стеблами.

Дрібно ріжемо щавель.

Все підготовлено і нарізано! Це скоротить час приготування.

КРОК 2. Ріжемо половину буряків невеликими тонкими брусочками.

Потім беремо сковороду, наливаємо олію (1-2 столових ложки) і ставимо на вогонь. Коли масло прогріється кладемо нарізану буряк і трохи солимо.

Додаємо кетчуп (можна використовувати і томатну пасту) столову ложку.

Обсмажуємо буряк 5 хвилин.

КРОК 3. Вода в каструлі закипіла, відправляємо туди обсмажену буряк.

КРОК 4. Слідом кладемо нашатковану капусту.

КРОК 5. Нарізаємо картоплю (добре, якщо є молода картопля) кубиками для супу.

І відправляємо в каструлю, варимо 10 – 15 хвилин на помірному вогні до готовності картоплі.

КРОК 6. Приступаємо до попередньої теплової обробки наступних овочів:

Спочатку відправляємо в сковороду з олією, цибуля ріпчаста.

Слідом йде молода морква і нарізаний болгарський перець.

Прогріваємо овочі 5 хвилин до м’якості.

КРОК 7. Як тільки картопля зварився, додаємо прогріті на сковороді овочі.

КРОК 8. Необхідно додати на цьому етапі сіль за смаком, незабутній що ми солили буряк (не пересолити).

КРОК 9. Як тільки додали сіль, відразу один за іншим відправляємо інші інгредієнти.

Засипаємо нарізаний ревінь.

Потім нарізану бадилля молодих буряків і нарізаний щавель.

Відправляємо консервовану квасоля (можна будь-яку червону або білу на ваш розсуд). У мене банка 250 грам.

Висипаємо нарізаний зелений лук. По своєму смаку додаємо мелений перець.

Даємо поваритися 1-2 хвилини і вимикаємо. Варити більше не треба, щоб залишилися всі корисні властивості зелені.

КРОК 10. Заключний етап. Нарізаємо часник на дрібні шматочки (можна через прес).

Додаємо його в каструлю.

Всі борщ готовий! Даємо настоятися кілька хвилин.

Простий і смачний овочевий суп без м’яса

Незважаючи на багатоетапність приготування борщу, я готую його з задоволенням. Для мене він простий у приготуванні. Не полінуйтеся приготувати цей дуже корисний борщ з бадиллям молодий буряків, ревеню та щавлю. У готовий борщ додайте ложку сметани або майонезу.

Приготував борщ без м’яса, щоб насолодитися смаком молодих овочів. Борщ вийшов дуже смачним, він добре підійде і для дуже спекотного дня, так як його можна подавати і холодним.

Приємного апетиту!

Ще два простих рецепти приготування овочевого супу без м’яса.

Простий рецепт овочевого супу без м’яса з картоплею і кабачком

В цьому супі можна не додавати солі, а замінити її соєвим соусом, який солоний і ще більше підкреслює смак овочів. Приправляємо суп перцем і великою кількістю петрушки.

Такий чудовий суп гарячим як у прохолодні, так і холодним в спекотні дні.

Харчова цінність на 100 г: Калорії — 24.0 ккал. Білки — 1.5 гр. Жири — 0.2 гр. Вуглеводи — 4.1 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 3-4 порції

  • 2 молодих моркви
  • корінь петрушки (близько 3 см)
  • маленький кабачок
  • цибуля ріпчаста (невелика головка)
  • 2 стебла селери
  • півсклянки свіжого зеленого горошку
  • стиглий помідор
  • 2 шт. молодого картоплі
  • петрушка
  • лавровий лист
  • соєвий соус і перець за смаком
  • овочевий бульйон 800мл

Для приготування використовувався овочевий бульйон, він завжди у мене є в наявності в замороженому вигляді. Нижче розкажу як його готую. У відсутності такого, використовуйте овочеві кубики або просту воду.

Як просто зварити овочевий суп

1. Картоплю нарізати кубиками, також нарізати кабачки, кружальцями моркву, петрушку, селеру, цибулю розрізати великими часточками.

2. У каструлю налийте 750 — 800 мл овочевого бульйону, покладіть цибулю, лавровий лист, перець і чайну ложку соєвого соусу, доведіть до кипіння, потім додайте кабачки, моркву, петрушку, селеру і варіть 10 хвилин на повільному вогні.

3. Нарізати помідори кубиками, перекласти в каструлю, додати картоплю, горох і варити близько 30-40 хвилин, поки всі овочі не стануть м’якими.

4. Суп посипати рубаною петрушкою і приправити перцем і соєвим соусом до смаку, смачно.

Подавати на стіл зі сметаною або майонезом. У холодному вигляді, суп теж дуже смачний

Як приготувати овочевий бульйон

Інгредієнти:

  • 4 середніх моркви
  • 1 корінь петрушки
  • 1 велика цибулина
  • половина середнього стебла селери
  • половина світлої частини цибулі-порею
  • 1 пучок петрушки
  • 6 столових ложок оливкової олії
  • 4 лаврових листа
  • 4 горошини запашного перцю
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 3 гриба шиітаке (за бажанням)

1. Цибулю очистити і нарізати великими кубиками. У великій каструлі розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю до легкого підрум’янення. Моркву, селеру і петрушку вимити і очистити.

2. Пучок петрушки ретельно промити під проточною водою. Коренеплоди нарізати великими шматками і кинути в каструлю з цибулею. Додаємо цибулю, лавровий лист, запашний перець і гриби.

Гриби на вашу за бажанням. Я додаю, бо потім використовую не тільки юшку, але і інші інгредієнти.

3. Все залити холодною водою, додати соєвий соус і кип’ятимо. Потім зменшити вогонь до невеликого і готувати під кришкою близько 2,5 годин. По готовності, процідити через сито, приправити сіллю і перцем. Остиглий бульйон, якщо не використовується відразу, заморожуємо в пластикових контейнерах в морозилці.

З решти овочів роблю паштет. Прибираю лавровий лист і запашний перець і подрібнюю в блендері до стану пюре. За необхідності додаю сіль, свіжо мелений перець. Виходить чудова овочева закуска.

Смачний овочевий суп з картоплею і брокколі без м’яса в домашніх умовах

Час приготування 30 хв. Харчова цінність на 100 г: Калорії — 57.9 ккал. Білки — 0.9 гр. Жири — 4.7 гр. Вуглеводи — 2.9 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • картопля — 200 г
  • морква — 1 шт.
  • маленький цибулю-порей — 1 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • брокколі розібрана на дрібні суцвіття — 250 г
  • оливкова олія — 3 столові ложки
  • овочевий бульйон Knorr — 2 шт.
  • вода — 1 літр

Як приготувати смачний овочевий суп

Крок 1. Картоплю очистити і нарізати кубиками, також цибулю, моркву, а цибулю-порей нарізати товстими скибочками.

Крок 2. В каструлі на розігрітій олії злегка обсмажити цибулю-порей, ріпчаста цибулю і моркву. Додайте картоплю. Все залити літром води, додати бульйонні кубики. Готуйте все разом близько 20 хвилин, поки овочі і картопля не стануть м’якими.

Ось такі прості рецепти для дачників для обіду влітку з вирощених овочів на своєму городі. Обов’язково спробуйте.

Приємного апетиту! Успіхів у кулінарних та городніх справах.