Якщо ви вирішили приготувати швидко яку-небудь смачненьку випічку, то спробуйте використовувати мій рецепт відкритого пирога з пісочного тіста. Відразу скажу, це не солодкий десерт, який зазвичай готують з варенням, ягодами, сиром, а страва цілком підходяще для ситного сніданку або перекусу.
Чим хороший цей варіант пирога, це тим, що для начинки можна використовувати практично будь-які продукти, які є у вас в холодильнику. Замість шинки можна використовувати ковбасу, як варену, так і копчену, і навіть будь-відварне м’ясо або рибу. Сир використовуйте будь, моцарелла не принципово. Ну і звичайно, зелені може бути багато, і самою різною.
Тісто пісочне, що надає розсипчастість пирога. Його можна використовувати відразу після замісу, але краще дати йому трохи полежати в холодильнику, щоб вийшло більш хрустке.
Рецепт десертного яблучного пирога з пісочного тіста, я вам розповідав у статті «Пиріг з яблуками — простий і швидкий рецепт», якщо буде цікаво, прочитайте.
Покроковий рецепт відкритого пирога з пісочного тіста з шинкою в духовці
Не соромтеся змінювати смак, додаючи свіжі ароматні трави, різні спеції та приправи. Це додасть вашому пирога ще більш чарівний смак.
Страва 6 порцій, час підготовки 20 хвилин, а загальний час приготування близько 50 хвилин (без охолодження тесту). Готується легко і просто. Харчова цінність на 1 порцію (160 г). Калорії: 397 ккал. Вуглеводи: 20,7 гр. Ліпіди: 25.2 гр. Жири: 10.8 гр. Білки: 21.1 гр. Волокна: 0.4 гр. Цукор: 1 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти на 6 порцій
Пісочне тісто
- 200 гр. борошна
- 100 гр. вершкового масла
- 1 куряче яйце
- 1 столова ложка солі
Начинка
- 6 яєць
- 100 мл вершків
- 200 гр. шинки
- 150 гр. сиру моцарелла
- свіжий зелений лук
- сіль
- перець
Обладнання
- Форма для випічки діаметром 28 см
- Середня терка
- Віночок
Як приготувати відкритий пісочний пиріг з шинкою
Починаємо приготування з пісочного тіста.
Крок 1. Готуємо інгредієнти для тіста. Вершкове масло дістаємо з холодильника, залишаємо його при кімнатній температурі до м’якого стану. Борошно просіваємо. Яйце теж залишаємо при кімнатній температурі.
Крок 2. Перетираємо борошно з м’яким маслом і сіллю. Додаємо яйце, ретельно перемішуємо до однорідного стану тесту.
Крок 3. Як тільки інгредієнти добре перемішається, формуємо кульку, загортаємо його в поліетиленову плівку. Кладемо його в холодильник мінімум на 1 годину.
Крок 4. Подпыляем борошном робочу поверхню. Ще раз розминаємо тісто розкачуємо його тонким шаром по колу.
Крок 5. Беремо форму для випічки діаметром 28 сантиметрів. Змащуємо дно і борти маслом. Викладаємо розкатаний лист тіста, вирівнюємо його по краях.
Виделки зробити проколи в тесті по всій поверхні.
Крок 6. Розігріваємо духовку до 180 ° C. Ставимо форму і випікаємо протягом 20 хвилин.
Крок 7. Поки випікається заготівля з тіста, робимо начинку. Починаємо з яєчної суміші. У миску вбиваємо три яйця.
Наливаємо 100 мл вершків яйця.
Додаємо сіль, перець. Все ретельно збиваємо міксером до однорідного стану всієї маси.
Крок 8. Шинку, краще нежирну спочатку ріжемо на кружечки товщиною трохи менше 1 сантиметра, потім подрібнюємо невеликими кубиками. Додаємо нарізку в яєчну масу.
Дрібно шаткуємо зелений лук, викладаємо в начинку.
Тепер ще раз ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
Акуратно дістаємо з духовки форму з спеченої основою пирога.
Крок 9. Виливаємо суміш на заздалегідь приготовлену основу.
Крок 10. Трьом на крупній тертці сир, посипаємо їм поверхню пирога. Потім розбиваємо 3 залишилися яйця прямо на сирну поверхню.
Крок 11. Ставимо знову в духовку і випікаємо ще 30 хвилин при 180 ° С.
Відкритий пиріг з пісочного тіста в духовці
Ось і все, смачний пиріг з яйцем і шинкою готовий! Виходить дуже гарна випічка, яка сподобається всім, хто спробує шматочок такого дива.
Розрізаємо на порції, подаємо до столу. Такий гарний пиріг до чаю або кави на сніданок. Чудово втамовує голод під час легкого перекусу.
Під час приготування для начинки можна придумати різні варіанти. Замість шинки використовувати копчену або варену ковбасу, скористатися лососем, тунцем, скумбрією або іншою рибою. Хтось може використовувати спаржу або тофу. Я пробував готувати з напівкопченої ковбасою, курячим м’ясом і минтаєм, всі варіанти виходили відмінними.
Я вже не кажу про те, що смак пирога зовсім зміниться, якщо скористатися різною зеленню — кріп, петрушка, кінза і т. д. Додайте улюблені спеції і приправи. Кожна з них додасть свій аромат і смак.
Сир використовуйте будь-який, який є в холодильнику, за відсутністю твердого, можна взяти плавлені сирки, тільки попередньо потримайте їх хвилин 15-20 в морозилці, щоб легше було терти на тертці.
Спробуйте приготувати, сподіваюся, такий пиріг дуже сподобається і Вам, вашим рідним і близьким. Приємного апетиту!