Окрошка на квасі класичний рецепт з ковбасою і свіжим огірком

З настанням спекотних днів на обід хочеться чогось холодного, наприклад, окрошку. Це те блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і чудово втамовує спрагу. Рецептів та варіантів багато. Готують на кефірі (подивіться мій рецепт окрошки на кефірі), мінеральній воді, сироватці.

Але, на мою думку, підходить і смачний — це рецепт окрошки на квасі. Використовувати для цього краще свій домашній квас, приготовлений своїми руками. Подивіться варіант домашнього квасу на моєму сайті «Як смачно приготувати» .

Готувати цей холодний суп можна з ковбасою, м’ясом, а можна використовувати тільки овочі. Нарізати їх треба як можна дрібніше, а простіше натерти на крупній тертці. Заправляти сметаною або майонезом.

Рецепт класичної окрошки на квасі з ковбасою і свіжими огірками без картоплі

Дуже простий домашній рецепт обідньої страви. Приготуйте в спекотний літній день — з’їдається з величезним задоволенням.

Інгредієнти для окрошки з ковбасою

В цьому моєму домашньому рецепті немає суворої прив’язки до кількості того чи іншого інгредієнта, все на ваш розсуд.

  • Квас (краще домашній)
  • Ковбаса варена
  • Яйця курячі варені круто
  • Свіжі огірки
  • Свіжа редиска
  • Зелена цибуля (можна додати свіжий кріп)
  • Сіль за смаком

Як приготувати класичну окрошку на квасі

В цьому рецепті всі інгредієнти ми зазвичай натираємо на крупній тертці, іноді ріжемо тонкою соломкою, але це не принципово.

Починаємо готувати, трьом варену ковбасу, зазвичай беремо молочну або докторську без сала, грамів 250.

Свіжу редиску моєму, обрізаємо кінчики близько 10 штук середньої величини.

Огірок моєму, подрібнюємо на тертці. Я раджу поступати саме так, тому що при цьому виділяється сік, який додасть особливу додаткову смакову нотку квасу.

Варені яйця чистимо, подрібнюємо, можна дрібно порубати гострим ножем.

ріжемо Тонкими кільцями зелений лук, якщо вже є свіжий кріп, його потрібно дрібно порубати.

Зсипаємо всі інгредієнти в одну миску.

У мене миска виявилася не дуже зручною, тому довелося перекласти все в невеликий тазик. Ретельно перемішуємо.

Розкладаємо вміст по порційних тарілках. Якщо у вас залишиться зроблений «салат» його можна залишити зберігається в холодильнику, тільки не соліть і не змішуйте з квасом.

Смачна окрошка з ковбасою на квасі з свіжим огірком і без картоплі

Тепер наливаємо квас, кількість від вашого уподобання — густа або рідка буде окрошка. Краще всього використовувати домашній, з холодильника. Покупної теж підійде, але намагайтеся вибрати не дуже солодкий. Солимо за смаком.

Ми завжди використовуємо приправу «12 овочів і трав» вона йде вже з сіллю, виходить дуже смачно.

Кладемо по ложці сметани, можна додати чайну ложку хрону. Як правило, без добавки не обходиться, все швидко з’їдається. Класична окрошка з ковбасою чудово втамовує ваш голод, а в спеку і спрагу. Приємного Вам апетиту!