Окрошка на кефірі і мінералці, класичний рецепт з мясом

Окрошка — найпопулярніший в Росії холодний літній суп. У нас так багато рецептів для окрошки. Це являє собою сучасний ресторанний варіант і не включає варену картоплю. Що робить його малокалорійним.

Традиційна окрошка готується з свіжих овочів, зеленої цибулі, вареного картоплі, огірка, варених яєць, іншої сезонної зелені з квасом і вареним м’ясом або без м’яса. Я використовую замість квасу кефір і газовану мінеральну воду, що чудово його замінить. Тільки потрібно використовувати не лікувальну воду.

Такий легкий суп дуже гарний у спекотні літні дні, який наситить і вгамує спрагу. Дуже поширений в російській меню в літній час. Так що готуємо необхідні продукти, готуємо і насолоджуємося приготованим.

Рецепт класичної окрошки на кефірі з мінералкою, гірчицею і м’ясом

Супер простий рецепт окрошки з редискою без картоплі.

Прекрасна прикраса для страви — квітка з шматочка яйця, для виготовлення можна використовувати форму для печива.

Інгредієнти для окрошки на кефірі з мінералкою:

  • 1 огірок
  • 8 редисок
  • 4 варених яйця
  • 150 гр м’яса вареного
  • 30 гр зеленої цибулі
  • 10 гр зеленого кропу
  • 2 чайних ложки гірчиці
  • 160 гр газованої мінеральної води
  • 400 мл холодного кефіру (можна нежирний)
  • Сіль і перець для смаку

Я використовую м’ясо курячої грудки. Ви можете використовувати варену яловичину, пісну свинину, шинку або яловичий язик.

Покроковий рецепт приготування окрошки на кефірі з м’ясом

Крок 1. Починаємо приготування з м’яса. У мене була відварена куряча грудка. Потрібно нарізати її невеликими кубиками або розібрати на тонкі волокна. Якщо у вас свинина або яловичина, то краще порізати шматочками або тонкою соломкою.

Крок 2. Чистимо зварені круто яйця. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Дрібно ріжемо білки, жовтки відкладаємо у велику миску. Вони у нас підуть для приготування заливки.

Крок 3. Огірок чистимо від шкірки, ріжемо невеликими кубиками. Можна натерти його на крупній тертці.

Невеликі, молоді та солодкі огірки можна не чистити.

Крок 4. Редиску обполіскуємо і дрібно ріжемо.

Крок 5. Ріжемо пучок зеленого цибулі тонкими кільцями. Посипаємо невеликий дрібкою солі.

Товкачиком розминаємо нарізану цибулю. Це можна не робити, якщо цибулю молодий і м’який.

Крок 6. Дрібно ріжемо кріп. Посипаємо сіллю, ще раз рубаємо його, перемішуємо, щоб злегка виступив сік. Для цього краще використовувати дрібну морську сіль.

Всі інгредієнти готові. Тепер нам потрібно зробити заливку для окрошки.

Крок 8. В миску з яєчними жовтками додаємо гірчицю. Ложкою тиснемо жовтки і змішати з гірчицею до однорідної консистенції.

Крок 9. Викладаємо до жовтків кріп і все добре перемішуємо.

Крок 10. Наливаємо склянку мінеральної води, ретельно перемішуємо і збиваємо соус. Соус повинен вийти дуже насиченим з шматочками кропу і злегка підсоленим на смак. Такий соус з мінералкою буде добре поєднуватися з кефіром.

Можна для збивання використовувати міксер, але я не користуюся ним, бо люблю, щоб відчувалися маленькі шматочки кропу в ній.

Крок 11. Наливаємо в миску холодний кефір, ретельно все змішуємо. Відставляємо поки заливку в бік.

Крок 12. Тепер в каструлі змішуємо всі приготовані інгредієнти — м’ясо курки, редиску, огірки, білки яєць і цибулю. Заливаємо кефіром заливкою. Пробуємо на смак, якщо необхідно, додаємо солі. Для кращого смаку додаємо кілька кубиків льоду і подаємо на стіл.

Класична окрошка на кефірі з мінералкою, м’ясом, гірчицею без картоплі

Розливаємо смачну холодну окрошку по тарілках. У кожну можна додати ще половинку вареного яйця. Приємного апетиту!

Якщо вся приготовлена порція не буде відразу з’їдена, то її можна залишити в холодильнику, але не більше ніж на 1 день. На більш тривале зберігання, краще все інгредієнти зберігати окремо, а перед обідом змішати і залити заливкою з мінералки і кефіру.

Заливку додаємо в окрошку перед самою подачею, а до цього зберігаємо в різному посуді.

Відео рецепт простий і смачної окрошки на кефірі і мінеральній воді

Подивіться схожий процес приготування такої страви.