Вітаю, вас, мої дорогі передплатники та гості мого кулінарного каналу! Якщо вам, як і мені трохи набридли наші щі да борщі, давайте приготуємо італійський суп мінестроне і розвіємо стереотип, що іноземці не їдять перші страви.
Просто їх перші страви відрізняються від наших, і подають там не тільки на обід. Традиції скрізь різні, але тим і добре, що ми маємо можливість урізноманітнити наше меню. Отже, ось які продукти пропонує нам італійська кухня використовувати в цьому супі.
Дуже смачний овочевий суп на курячому бульйоні — італійський рецепт приготування
Давно хотів приготувати такий суп, але все не попадався відповідний рецепт. А тут нарешті знайшов і приготував. Це дійсно смачно.
Харчова цінність на 100 г: Калорії — 72.1 ккал. Білки — 3.4 гр. Жири — 4.9 гр. Вуглеводи — 3.5 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Незвично, що без картоплі? Так це ж італійська кухня – а значить, перш за все, тут є макарони!
Склад:
- курячий бульйон – 700 мл;
- макарони з пшениці твердих сортів – 100 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- цукіні свіжий – 150 г;
- стебло селери – 80 г;
- капуста брокколі – 50 г;
- часник – 3 зубчики;
- базилік і шпинат – по кілька листочків;
- сіль, паприка солодка, італійські трави – за смаком та бажанням;
- лимонний сік, томатна паста – 1 ст. ложці;
- сир пармезан – за бажанням при подачі;
- трохи рослинного масла для обсмажування цибулі та моркви.
Звичайно, можна замінити, наприклад, цукіні на кабачок, ротелли на звичайні наші макарони, сир пармезан на звичний російський або голландська для присипки зверху (а можна обійтися і без нього).
Але раз вже на сьогодні заявлена італійська кухня, то заготовляємо всі зазначені продукти (знайти їх не складно і у нас) і готуємо.
Приготування овочевого супу
Крок 1. Подрібніть часник і цибулю звичним способом. Моркву і селеру наріжте соломкою.
Крок 2. У сотейник або підходящу каструлю налийте 2 столові ложки рослинної олії і обсмажте кілька хвилин нарізані овочі на сильному вогні, помішуючи.
Крок 3. В обсмажені овочі додайте приправи, томат-пасту і лимонний сік.
Крок 4. Влийте бульйон і дайте закипіти. (У мене зварений бульйон з курячої гомілки)
Крок 5. Тим часом наріжте інші овочі, приготуйте макарони.
Крок 6. Додайте в киплячий бульйон цукіні і макарони. Варіть 2-3 хвилини.
Крок 7. Додайте брокколі. У цей момент можна солити суп. Варіть ще 2-3 хвилини.
Крок 8. Додайте в суп нарізаний базилік і шпинат. Я просто розірвав зелень руками. Ще раз спробуйте страву на сіль, якщо треба досоліть і через 1-2 хвилини вимикайте.
Крок 9. Дайте супу настоятися хоча б хвилин 10-15, тоді макарони набухнуть і мінестроне придбає апетитний вигляд.
Дуже смачний овочевий суп на курячому бульйоні
Італійці їдять мінестроне без хліба. Але ми ж росіяни та звичку їсти першу страву обов’язково з хлібом, ніхто не відніме. До цієї страви добре підходить чорний з насінням або просто звичайний білий батон.
Італійці посипають мінестроне крихтою пармезану. Друзі, хочете відчути себе хоч ненадовго синьйором або сеньйоритою? Тоді беріть рецепт на озброєння, тим більше, що у зв’язку з відомими подіями неясно, коли можна буде відвідати Італію!
Згадалася відома реклама одного засобу. Спробую її перефразувати: якщо ви не можете відвідати Італію, тоді Італія (точніше італійська кухня) йде до вас. Бон апетит, мої дорогі і до нового рецепту!
І ще кілька рецептів для тих, хто хоче спробувати мінестроне за рецептами з різних регіонів Італії.
Овочевий суп рецепт приготування з гарбузом і цвітною капустою
Класичний вегетаріанський рецепт овочевого супу мінестроне. Його вживають як в холодному вигляді, так і гарячому. Овочі можна використовувати у свіжому і замороженому вигляді.
Час приготування: 50 хв. Харчова цінність на порцію: Калорії — 212 ккал. Вуглеводи — 18.3 гр. Білки — 6.6 гр. Жири — 12.4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти на 8 порцій
- Морква — 80 гр.
- Червоний цибуля — 80 гр.
- Кабачки — 150 гр.
- Картопля — 330 гр.
- Сіль
- Мелений перець
- Селера — 60 гр.
- Томати — 350 гр.
- Квасоля — 200 гр.
- Гарбуз очищена — 250 гр.
- Масло оливкове — 50 гр.
- Цибуля-порей — 150 гр.
- Цвітна капуста — 300 гр.
- Зелений горошок — 200 гр.
- Розмарин — 2 гілочки
- Лаврове листя — 2 шт.
- Вода 2-3 літра
Як варити овочевий суп
Крок 1. Щоб приготувати овочевий суп, для початку промийте овочі і обсушити паперовими рушниками. Потім візьміть гарбуз, зріжте шкірку. Видалити насіння і внутрішні пасма. Потім розріжте на шматочки з розмірами близько 1 див.
Крок 2. Кабачки, нарізати на кубики. Тепер цвітну капусту розрізати навпіл, видалити серцевину і розділити на суцвіття.
Крок 3. Потім цибулю-порей нарізати тонкими скибочками. Картоплю очистити, нарізати кубиками.
Крок 4. У помідорів видалити плодоніжки, нарізати невеликими шматочками. Дрібно нарізати цибулю і селеру. Моркву очистити і нарізати соломкою. Гілочки розмарину скласти навпіл і зв’язати ниткою.
Крок 5. Всі інгредієнти для приготування супу готові. У велику каструлю з кришкою, налити масло. Покласти моркву, селеру, цибулю і цибулю-порей, обсмажити протягом 10 хвилин, часто перемішуючи. Після того як овочі стануть м’якими, покласти розмарин.
Крок 6. Додайте гарбуз, картоплю, цвітну капусту і квасолю. Залийте водою, закрийте кришкою і варіть 25 -30 хвилин після закипання. Після закінчення цього часу додайте цукіні.
Крок 7. Покладіть зелений горошок, помідори, відрегулюйте густоту, додавши води і приправте сіллю і перцем. Варити протягом 5-10 хвилин.
Приберіть пучок розмарину, дати кілька хвилин настоятися. Суп готовий, подавати з невеликою кількістю оливкової олії і свіжомеленого перцю.
Залишки можна зберігати близько 2-3 днів в холодильнику в герметичному контейнері.
Рецепт овочевого супу з капустою — італійський рецепт супу Мінестроне по-міланськи
Час приготування 1 год. Харчова цінність на порцію: Калорії — 353 ккал. Білки — 9.75 гр. Жири — 25 гр. Вуглеводи — 22.25 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти на 4 порції
- Рис 100 г
- Капуста 150 г
- Кабачки 300 г
- Морква 200 г
- Цибуля 50 г
- Селера 150 г
- Цибуля бореттане консервований 150 г
- Картопля 150 г
- Квасоля 50 г
- Томати 125 г
- Томатне пюре 1 їдальня ложка
- Часник 1 зубчик
- Шавлії листя 6
- Розмарин 3 гілочки
- Петрушка 1 пучок
- Сало 30 г
- Свинина м’ясо 50 г
- Сіль
- Пармезан , натерти 50 г
- Мелений перець
- Оливкова олія 3 столові ложки
- Вода
Як приготувати овочевий суп мінестроне по-міланськи
1. Залити квасолю водою в мисці на 12 годин, після процідити. Дрібно нарізати розмарин і шавлія.
2. Нарізати м’ясо і сало дрібними кубиками. Обполоснути цибулю бореттане. Нарізати дрібними кубиками всі овочі: кабачки, селера, морква, помідори, картопля і цибуля.
3. Розрізати капусту навпіл, видалити центральну частину, нарізати на тонкі смужки.
4. У велику каструлю влити олію і обсмажити зубчик часнику, розрізаний навпіл. Додайте і обсмажте м’ясо і нарізану цибулю протягом хвилини, а потім сало, обсмажити ще пару хвилин.
5. Тепер йде картоплю, селеру, моркву і кабачки, потім квасоля. Посоліть і перемішайте.
6. Додати цибулю бореттане, шавлія, розмарин і помідори з петрушкою. Залити воду, щоб всі овочі були закриті. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні протягом 40 хвилин.
7. Після закінчення цього часу додати томатний соус, капусту і рис. Накрити знову кришкою і варити ще 20 хвилин.
8. Спробуйте на смак, овочі повинні бути м’якими, якщо необхідно додайте солі. Якщо овочі не готові, потримайте на вогні ще 5-10 хвилин.
Зняти з вогню, приправити перцем, тертим пармезаном. Подавайте на стіл. Приємного апетиту!
Смачний овочевий суп з кольоровою капустою, гарбузом і м’ясом в домашніх умовах
Цей суп готується з додаванням соусу песто. Подавати можна гарячим або холодним.
Час приготування: 40 хв. Харчова цінність на порцію: Калорії — 520 ккал. Вуглеводи — 63.2 гр. Білки — 16.9 гр. Жири — 22.2 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти на 4 порції
- Тонкі спагеті 200 г
- Вода 450 г
- Гарбуз 125 г
- Кабачки 50 г
- Цвітної капусти 180 г
- Квасоля свіжа 100 г
- Цибуля-порей 60 г
- Помідори 150 г
- Селера-30 г
- Морква 40 г
- Картопля 150 г
- Бекон копчений-50 г
- Червоний лук 40 г
- Олія оливкова 30 г
- Зелений горошок 80 г
- Розмарин 3 гілочки
- Лаврове листя-2
- Мускатний горіх (тертий)
- Сіль.
- Мелений перець
- Петрушка
- Часник 1 зубчик
Соус песто
- Базилік 30 г
- Олія оливкова 30 г
- Вершковий сир 10 г
- Пармезан 10 г
- Часник 1 зубчик
- Сіль 1 щіпка
- Кедрові горіхи 10 г
Як приготувати смачний італійський суп
Почнемо приготування з соусу. Акуратно промити листя базиліка. Потім обсушити паперовими рушниками. Для приготування використовуємо ступку або блендер. Розтираємо або подрібнюємо зубчик часнику з листям базиліка і солі. Потім додати кедрові горіхи і сир. Влити масло, продовжуючи змішувати. Коли всі інгредієнти будуть змішані — песто готовий.
Приступаємо до приготування супу — вимити і обсушити всі овочі. Гарбуз і кабачки очистити, нарізати на кубики розміром 1 див. Кольорову капусту розібрати на суцвіття.
Цибулю-порей, нарізати тонкими скибочками, а селеру, цибулю і помідори, морква, картопля, бекон кубиками. Крупно нарізати петрушку.
Візьміть сковороду з антипригарним покриттям. Налийте олію і обсмажте селеру, моркву і цибулю до м’якості близько 7-8 хвилин.
Коли овочі будуть золотистого кольору, додати зубчик часнику, бекон гілочки розмарину і лавровий лист, цибулю-порей і трохи води, тушкуйте під кришкою на повільному вогні близько 10 хвилин. Потім додайте гарбуз.
Покласти квасолю, варити ще 10 хвилин. Додати картоплю і мускатний горіх, цвітну капусту і кабачки. Приправити сіллю і перцем, продовжувати варити протягом 5-6. Потім додати горох і помідори.
Залити 400 г води, накрити кришкою. Готувати протягом 30 хвилин. Приберіть з супу зубчик часнику, приправте петрушкою, варіть ще 15 хвилин.
Якщо суп виходить густим, додайте трохи води, приберіть розмарин і лавровий лист, додайте макарони. Варити до готовності.
За 2 хвилини до кінця варіння додати песто і добре перемішати. Ваш мінестроне можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!