Доброго часу доби всім читачам мого кулінарного блогу!
ці минулі вихідні в нашій родині знову організувався кулінарний конкурс, це стає приємною традицією. Я вже вам розповідав про нашому першому конкурсі ми готували домашню піцу. В цей раз ми пекли пироги з яблук. Тим більше, що врожай яблук хоч і невеликий, але є і на пироги вистачило. Так що наші три сімейні команди за два вихідних дні створили три кулінарні шедеври, про яких і піде мова
Вирішили спробувати спекти з пісочного та листкового тіста. Результати перевершили всі наші очікування, всі три пирога вийшли просто чудовими. Я хочу розповісти всі три рецепта і особливо докладно зупинитися на приготуванні тіста. Саме воно робить випічку такий, що просто тане у роті.
На додаток до цих рецептів яблучного пирога з пісочним тістом, подивіться ще один дуже смачний домашній десерт Яблучний пиріг з корицею.
Пиріг з яблуками в духовці — швидко і смачно
Це наш домашній рецепт чарівного яблучного десерту! Готуємо з мигдалем, виходить дуже красиво і смачно.
На 100 гр. Калорій: 390 ккал. Вуглеводи: 39,6 гр. Жири: 12 гр. Білки: 6,6 гр. Цукор: 26 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
Пісочне тісто:
- 120 грам розм’якшеного вершкового масла
- 80 грам цукрової пудри
- 25 грам меленого мигдалю
- 1 пакетик ванільного цукру
- щіпка солі
- 1 яйце
- 200 грам борошна
Начинка:
- 3 яблука
- 2 яйця
- 80 грам цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 40 грам меленого мигдалю
- 200 мл рідких вершків
Прикраса:
- Цукрова пудра
- Смажений мигдаль
Обладнання для приготування
- Пакувальна плівка
- Качалка
- Дерев’яна ложка
- Кругла форма для пирога діаметром 28 см
Як приготувати яблучний пиріг
Починаємо з приготування пісочного тіста.
Крок 1. Викладаємо в миску розм’якшене масло, його потрібно заздалегідь дістати з холодильника і залишити на 2-3 години при кімнатній температурі.
Крок 2. Висипаємо в масло 80 грам цукрової пудри.
Додаємо ванільний цукор, сіль і мелений мигдаль.
Перемішуємо дерев’яною ложкою.
Крок 3. Тепер вбиваємо яйце, перемішуємо. Суміш стане грудками.
Крок 4. Додаємо просіяне борошно, перемішуємо вручну, щоб вийшло однорідне тісто.
Виходить сухе, розсипчасте тісто.
Крок 5. Робимо з нього клубок, викладаємо на харчову плівку. Злегка рукою його сплющує.
Щільно обертаємо плівкою, трохи розрівнюємо і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Крок 6. Через годину дістаємо тісто, викладаємо на подсыпанную борошном, робочу поверхню.
Крок 7. Розкочуємо качалкою у формі кола до одержання потрібного розміру.
Крок 8. Для подальшого зручності, накручуємо тісто на качалку.
Крок 9. Змащуємо форму маслом, розкачуємо на ній зроблений рулон.
Розподіляємо його по всій поверхні форми.
Рівно обрізаємо по краях і виделкою робимо проколи по всій поверхні. Відправляємо знову в холодильник на 30 хвилин.
Крок 10. Поки форму з тестом в холодильнику, готуємо начинку. Беремо яблука, миємо, чистимо від шкірки, видаляємо серцевину і ріжемо тонкими пластиками однакової товщини.
Крок 11. Викладаємо скибочки у формі квітки. Малюнок можете вибрати свій.
Крок 12. Готуємо заливку для пирога. Для цього в глибоку миску вбиваємо яйця, висипаємо цукор і ванільний цукор.
З допомогою міксера збиваємо масу до однорідності.
Крок 13. Додаємо мелений мигдаль.
Виливаємо 200 мл вершків.
І знову збиваємо до однорідності суміші.
Крок 14. Заливаємо сумішшю яблука у формі. Відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 190 ° C на 30 хвилин.
Крок 15. Після запікання, даємо пирогу охолонути і прикрашаємо підсмаженим мигдалем і цукровою пудрою.
Ріжемо на порційні шматочки, подаємо на стіл.
Їмо з великим задоволенням з свіжим молоком або завареним чаєм. Приємного апетиту!
Яблучний пиріг з корицею в духовці, рецепт з пісочним тістом
Симпатичний, смачний пиріг з карамелізованими ніжними яблуками. Дуже добре підходить на десерт з кулькою ванільного морозива.
Для кращого смаку додаємо трохи кориці і мускатного горіха. Яблука вибираємо червоні, солодкі.
На 100 гр. — Калорій: 270 ккал. Вуглеводи: 38,5 гр. Жири: 4 гр. Білки: 2,6 гр. Цукор: 21,7 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
Пісочне тісто
- 100 грам цукру
- 140 грам холодного масла
- 280 грам борошна
- 1 яйце
- 1 щіпка солі
Начинка
- 1 кг яблук
- 60 грам цукру
- 30 грам вершкового масла
- 1/2 чайної ложки кориці
- 1/2 чайної ложки мускатного ореха
Оборудование
- Миксер
- Скалка
- Пергаментний папір
- Форма діаметром 22 см
Приготування
Готуємо пісочне тісто. Якщо у вас вийде більше, залишаться обрізки, їх можна розкачати і спекти кілька штук печива.
Крок 1. В миску висипаємо цукор, 280 грам борошна і щіпку солі. Перемішуємо сухі компоненти міксером.
Крок 2. Додаємо розм’якшене вершкове масло, знову перемішуємо, поки не вийде пісочне тісто.
Крок 3. Вбиваємо яйце, ще раз перемішуємо.
Крок 4. Викладаємо вийшло розсипчасте тісто на стіл.
Крок 5. Змішуємо його, стискаємо руками, поки не отримаєте кулю.
Крок 6. Розстилаємо лист пергаментного паперу для випічки. Кладемо на нього кульку з тіста, злегка придавлюємо його.
Крок 7. Зверху накриваємо другим листом паперу, розкочуємо качалкою, поки не стане товщиною близько 1 см.
Крок 8. Прибираємо в холодильник як мінімум на 30 хвилин, перш ніж використовувати його в рецепті.
Таке тісто можна використовувати не тільки для пирога, але і для печива.
Крок 9. Дістаємо з холодильника розкачане тісто, прибираємо папір. Ще раз розкачуємо, роблячи тонше. Змащуємо форму, де будемо випікати пиріг, маслом. Відрізаємо від розкатаного шматка 2/3, розкладаємо у форму. Виделкою робимо проколи.
Крок 10. Миємо й чистимо яблука, видаляємо серцевину і ріжемо великими шматочками.
Крок 11. Перекладаємо шматочки в миску, додаємо цукор, корицю і мускатний горіх.
Добре перемішуємо, щоб яблука були покриті посипкою.
Крок 12. Викладаємо все у форму на пісочне тісто. Збризкуємо зверху розтопленим вершковим маслом.
Крок 13. Накриваємо начинку тістом, що залишилося, гострим ножем обрізаємо надлишки по колу форми.
Крок 14. Чайною ложкою скріплюємо краю верхньої та нижньої частини пирога. Виходить міцно і красиво.
Робимо хрестоподібну проріз у верхній частині пирога, щоб виходив пар при випікання.
Крок 15. Ставимо в розігріту духовку. Випікаємо близько 50 хвилин при 180 ° C.
Ось і все, яблучний пиріг готовий! Виходить чудовий десерт з соковитими запеченими яблуками в карамелі. Начинку можна брати ложкою і є з розсипчастим тестом. Подаємо з молоком або чаєм. Дуже смачно.
Класичний яблучний пиріг в духовці з листкового тіста
Вийшов пікантний пиріг з хрусткою домашнім листковим тестом. Його можна використовувати для приготування солодких і солоних страв. Слойки для закусок, різні пироги, делікатеси з шинкою і сиром.
На 100 гр. — Калорій: 225 ккал. Вуглеводи: 29,3 гр. Жири : 6,9 гр. Білки: 1,9 гр. Цукор: 18,8 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
Листкове тісто
- 300 грам борошна
- 7 грам солі
- 170 мл води
- 250 грам вершкового масла
Начинка
- 7 червоних солодких яблук
- пакетик ванільного цукру
- 1 столова ложка коричневого цукру
- трохи воды
Оборудование
- Миксер
- Скалка
- Пергаментний папір
- Форма діаметром 22 см
Приготування
Першим ділом готуємо листкове тісто. Бажано зробити його заздалегідь.
Крок 1. Збиваємо в міксері борошно з сіллю.
Наливаємо у суху суміш 170 грам води. Замішуємо тісто до однорідної маси.
Крок 2. Викладаємо його на стіл, скачуємо в кулю. Кладемо в миску, накриваємо харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник і даємо йому постояти не менше 30 хвилин.
Крок 3. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно полежало 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Після цього кладемо його на аркуш паперу для випічки.
Зверху накриваємо ще одним листом. Качалкою спочатку злегка стукаємо по грудці масла, щоб його розплющити, потім розгортаємо в тонкий пласт.
Потім складаємо листи пергаментного паперу так, щоб навколо масла утворився квадрат.
Знову розгортаємо валиком, щоб вийшов акуратний квадрат вершкового масла, скрізь однакової товщини. Прибираємо його в холодильник.
Крок 4. Через 30-40 хвилин дістаємо тісто. На робочу поверхню підсипаємо трохи борошна. Розкачуємо приготоване тісто, формуючи тонкий прямокутник, за величиною в 2 рази більше розкатаного квадрата вершкового масла.
Крок 5. Акуратно розгортаємо папір, охолоджене, розкатане масло перекладаємо на одну половину тіста.
Накриваємо його другою частиною, можна «підтягувати» його по краях, щоб він був такого ж розміру, як масло.
Крок 6. Обережно постукайте по тесту качалкою, щоб масло добре прилипло. Поверніть на 90 ° і розкачайте по довжині (близько 50 см).
Крок 7. Присипаємо зверху тісто борошном. Нижню частину прямокутника складаємо приблизно на 1 третину. Потім складаємо верхню частину.
Все повинно бути вирівняне, щоб вийшло 3 рівномірних шару.
Крок 8. Злегка ляскаємо зверху по тесту качалкою. Розгортаємо на 90 °, розгортаємо в прямокутник, ще раз складаємо в 3 шари, загортаємо у плівку. Знову відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 9. Дістаємо тісто через півгодини, ще раз робимо лід в прямокутник і складаємо в чотири шари.
Крок 9. Повторюємо операцію ще раз. Загортаємо тісто знову в плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 10. По закінченні цього часу робимо ще пару раз лід в прямокутник, складаючи в 4 шари. Загортаємо у плівку і зберігаємо в холодильнику до початку його використання.
Крок 11. Готуємо начинку для пирога. Очищаємо від шкірки яблука, видаляємо серцевину. 4 яблука ріжемо дрібними шматочками. Складаємо їх у невелику каструлю, додаємо ванільний цукор і трохи води.
Крок 12. Ставимо каструлю на середній вогонь і варимо, час від часу помішуючи. Коли яблука розваряться, знімаємо з вогню.
Крок 13. Дістаємо з холодильника приготоване тісто. Відрізаємо половину, розкачуємо по колу тонким шаром. Розкладаємо в приготовану форму, змащену маслом. Робимо наколи виделкою, щоб воно не роздулося під час приготування.
Крок 14. Розкладаємо на тісто зварені яблука, розподіляємо їх по всій поверхні.
Крок 15. що Залишилися яблука ріжемо тонкими пластиками, розкладаємо у формі по колу.
Крок 16. Закладаємо по всій поверхні. Посипаємо зверху невеликою кількістю коричневого цукру, потім ставимо в розігріту духовку, готуємо 30 хвилин при 180 ° C.
Ось і все, яблучний пиріг готовий! Ріжемо шматочками і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Пироги вийшли дуже смачні, всі залишилися дуже задоволені десертами. Спробували з холодним молоком, чаєм і морозивом, правда ванільного не було, використовували молочне. Спробуйте і ви приготувати, просто і дуже смачно.