Вінегрет, класичний рецепт з горошком і солоними огірками

Традиційний салат на нашому святковому столі — вінегрет. У нашій сім’ї дуже часто готуємо його на вихідні. Готуємо відразу не на один раз, так що вистачає на обід на 2-3 дні. Зберігаємо в холодильнику, тільки не заправляємо олією.

Цей овочевий салат чудово себе зарекомендував як закуска на обід, так і як гарнір до м’яса або риби на вечерю. Ну, а вже до свята, це один з обов’язкових страв.

Склад дуже простий і більшість інгредієнтів є у багатьох дачників і городників — буряк, морква, мариновані огірочки і квашена капуста. Хтось додає картоплю, але ми вважаємо за краще обходитися без неї. Хочу поділитися рецептом, як робимо вінегрет ми. Швидко, просто і дуже смачно.

Класичний рецепт вінегрету з горошком, солоними огірками та квашеною капустою

Його можна подати порційно, уклавши спочатку у форму, або подати у загальній салатниці.

Кількість овочів не догма, можна щось додати трохи більше або менше.

Інгредієнти для смачного вінегрету

  • буряк – 5 невеликих шт
  • морква – 3-4 шт.
  • огірки мариновані або солоні – 4-5 шт.
  • 2 невеликі цибулини
  • 200-300 грам квашеної капусти
  • маленька баночка консервованого горошку
  • 1-2 столових ложки цукру
  • рослинне масло для заправки

Як приготувати вінегрет з горошком і солоним огірком

Першим ділом потрібно відварити моркву і буряк. Ми це робимо зазвичай ввечері, щоб за ніч овочі добре охололи. Вони стануть більш щільними і не будуть м’ятися під час нарізки.

Наливаємо в каструлю воду, кладемо не очищені овочі, доводимо на хворому вогні до кипіння.

Не забудьте їх добре промити, краще з допомогою кухонного щіточки.

Після чого зменшуємо вогонь і варимо до готовності моркви. Витягуємо її і продовжуємо варити буряк. Вариться вона на багато довше. Час залежить від розмірів овочів, тому перевіряйте ножем її м’якість.

Дуже смачно виходить, якщо їх запекти в духовці. Потрібно кожен овоч загорнути у фольгу і запікати при 180 градусах. Після того як вони охолонуть, можна поставити в холодильник.

Очищену буряк нарізаємо кружальцями, товщиною близько 0,5 см, а потім ріжемо кубиками. Ми використовуємо таку овочерізку. Дуже зручно, нарізка виходить, приблизно, однакового розміру і вся вона відразу збирається в одному контейнері.

Також на кубики ріжемо моркву. Швидко і зручно.

Аналогічно поступаємо з цибулею і огірками. Огірки у нас свої, дуже смачні, додаємо їх трохи більше. А який розсіл ммм…. Його ніколи не зливаємо. Я з задоволенням його використовую з картопляним пюре.

Викладаємо порізані овочі з контейнера в глибоку миску. Перемішувати вже не потрібно, все чудово перемішалося під час перекладання.

Тепер черга за квашеною капустою. Вона у нас теж своя, хрустка, польчики оближеш. Восени ми її заквашиваем 3 дні, а потім перекладаємо невеликими порціями в пакети і заморожуємо. Перед вживанням капусту потримати кілька годин при кімнатній температурі і вона готова до вживання.

Злегка віджимаємо і трохи подрібнюємо ножем. Перекладаємо в миску.

з банки з горошком зливаємо рідину, висипаємо в вінегрет. Зелений горошок беремо завжди мозкових сортів. Він солодкий і дуже смачний. Додаємо трохи цукру за смаком, але це вже на ваш розсуд. У нас всі люблять щоб трохи сластило, тому насипаємо, на таку кількість, трохи більше 1 столової ложки.

Класичний вінегрет із зеленим горошком і квашеною капустою

Все перемішуємо. Загалом салат готовий. Залишилося тільки заправити рослинним маслом, якщо ви вирішили відразу подавати на стіл. Або накрити фольгою і відправити в холодильник. Можна перекласти в емальовану каструлю.

обід покласти в салатник скільки потрібно, заправити олією і на стіл або розкласти порційно кожному на тарілку. Спробуйте, дуже смачно. Приємного апетиту!