Рибний пиріг в духовці — простий рецепт в домашніх умовах

Доброго часу доби всім читачам мого блогу.

Сьогодні хочу поділитися з вами оригінальним рецептом рибного пирога з лосося в листковому тісті. Не стандартний спосіб приготування начинки і її кількість роблять його соковитий, дуже смачним і ситним. Всі, хто пробував таку випічку залишилися задоволені стравою і цікавилися, як це все готується. Просили докладний рецепт.

Листкове тісто використовував готове, куплене у магазині в замороженому вигляді, можна зробити своє, домашнє. Як його приготувати я розповідав в рецепті яблучного пирога, можна подивитися і спробувати зробити. Для букета гарні використовував петрушку, кріп, лавровий лист базилік, ви можете зібрати свої трави або купити готовий.

Рецепт рибного пирога в духовці з листкового тіста

Пиріг виходить з хрусткою тестом, ніжним, ароматним і соковитим м’ясом лосося. Овочі додають свої смакові нотки. Діти з великим задоволенням поїдають це кулінарний витвір.

Виходить 4 – 6 порцій. Час приготування — 2 години.

Інгредієнти

Для начинки

  • 1 лосось цілком 2 кг
  • 250 г білої риби (путасу, тріска, хек …)
  • 2 яйця
  • 1 морква
  • 75 гр. стручкової квасолі
  • 75 гр. свіжого горошку
  • Сіль
  • Мелений перець

Для бульйону

  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 1 букет гарни
  • 4 гвоздики
  • трохи чорного перцю
  • Сіль

Тісто

  • 500 гр. листкового тіста
  • 1 яєчний жовток (для змащування)

Використовуване обладнання:

  • Чавунна овальна форма для бульйону
  • Гострий ніж для оброблення риби
  • Лист
  • Кондитерська кисть

Як приготувати рибний пиріг в духовці

Щоб приготувати цей рецепт пирога, нам знадобиться насичений овочевий бульйон для відварювання начинки, тому й почнемо з цих овочів.

Моркву чистимо, ріжемо кружальцями, пов’язуємо великий букет гарни, цибулю чистимо, розрізаємо на дві половинки, наколюємо в них гвоздику. Для рибного фаршу чистимо ще одну моркву ріжемо на дрібні кубики, відкладаємо її поки в сторону.

Готуємо бульйон — заливаємо в чавунну форму для запікання холодну воду, викладаємо всі інгредієнти для бульйону (цибуля, морква, гарни), можна додати кілька горошин перцю. Трохи підсолюємо. Для букета гарні я використовував по дві гілочки петрушки, кропу, листя лаврового листа і пару листочків базиліка.

Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин.

Поки вариться бульйон готуємо рибу. Очищаємо тушку від луски, відрізаємо голову, її потім можна використовувати для юшки. Для нашого пирога будемо брати тільки середню частину тушки. Відміряємо таку, щоб було зручно варити у вашій формі. Відрізаємо цей шматок. Частину риби прибираємо в холодильник для іншої страви, можна посмажити.

Використовуйте для оброблення гостро заточений ніж, щоб не зам’яти ніжне м’ясо лосося.

Тепер треба з цього шматка видалити центральний хребет і кістки. Кладемо рибу на обробну дошку, широко відкриваємо черевну частину. Робимо надрізи з обох боків черевця, відокремлюючи кістки. Ножицями вирізаємо хребетную кістка. Видаляємо кістки плавників. Кладемо на тарілку і ставимо на годину в холодильник.

стручкову квасолю Ріжемо по довжині 5-6 сантиметрів. Варимо в окропі, по готовності зливаємо і охолоджуємо в крижаній воді. Викладаємо в окрему тарілку. Також варимо і порізану моркву для рибного фаршу і свіжий зелений горошок. Заморожений горошок можна відразу відправляти у окріп, не розморожуючи.

Займемося приготуванням фаршу з білої риби. Ми використовували минтай, купували вже готове заморожене філе. Рибу спочатку розморозили при кімнатній температурі. Викладаємо її в міксер, подрібнюємо на невеликій швидкості, вбиваємо два яйця на середній швидкості перемішуємо до однорідності маси.

Отриманий фарш перекладаємо в глибоку миску, приправляємо дрібною сіллю, перцем. Ріжемо невеликими шматочками квасоля, відправляємо її до фаршу. Туди ж викладаємо відварені моркву і горох. Все добре перемішуємо.

На обробну дошку викладаємо підготовлену рибу в розкритому вигляді. Приправляємо її сіллю і перцем. Викладаємо на одну половину шар приготованого фаршу з минтая. Закриваємо другою половиною. Обертаємо шматок в харчову плівку у два шари, щоб вона міцно утримувала форму шматка.

Кладемо рибу в бульйон, ставимо на вогонь. В кількох місцях робимо проколи в плівці, щоб рідина потрапила всередину. Варимо в киплячому бульйоні протягом 15 хвилин.

По закінченні приготування обережно, намагаючись не пошкодити, викладаємо рибу на деко, даємо трохи охолонути.

Коли риба трохи охолоне, акуратно видаляємо харчову плівку. Даємо ще охолонути, обережно знімаємо шкірку, вона повинна легко відокремитися, просто потягнувши за неї, з обох сторін лосося. Потім витягуємо залишився спинний гребінь, який після приготування має дуже легко піти.

Всі ці кроки потрібно робити обережно, так як м’ясо буде дуже делікатним і крихким!

Тепер збираємо сам пиріг. На листкове тісто було готове, заморожене. Спочатку його розморожуємо, розкачуємо до 2-3 міліметрів. Готуємо два аркуша.

Промокаємо поверхню шматка паперовим рушником, кладемо його в центр одного аркуша тесту.

Робимо на тесті надрізи за розміром риби і загинаємо краю вгору. Скріплюємо шви, з допомогою пензлика змащуємо яєчним жовтком всі краю по периметру.

Накриваємо зверху другим листом листкового тіста. Обрізаємо виступаючі зайві частини тесту, добре притискаємо з боків, щоб бічні частини приклеїлися до яєчного жовтка. Ножем робимо малюнок для прикраси, змащуємо поверхню яєчним жовтком.

Все підготовлено, розігріваємо духовку до температури 180 °C.

Ставимо деко на середню полицю в гарячу духовку, випікаємо протягом 20 — 25 хвилин до готовності, золотої скоринки.

Смачний рибний пиріг з листкового тіста з лососем

Листкове тісто має бути добре пропеченим, хрустким і золотистим.

Приготували ось такий оригінальний, смачний рибний пиріг. Соковита, обалденная начинка, якої дуже багато. Люблю, коли начинки більше тіста. Подавати такий пиріг з лосося можна до чаю або з домашнім рибним соусом. Навіть діти з задоволенням з’їли свої порції і попросили добавки.

Приготуйте, спробуйте — це смачно, впевнений, сподобається всім. Приємного апетиту!