Пиріг з листкового тіста з куркою, рецепт з покроковими фото

Нещодавно мені попався французький рецепт пирога. По-моєму дуже оригінальний у своєму виконанні. Вирішили спробувати спекти. Справа виявилася не дуже складне, але по часу від початку і до подачі на стіл близько двох годин.

Аромат з духовки лунав просто відмінний і всі з великим нетерпінням чекали, коли ж можна спробувати і що з цього вийшло.

Використовували бройлерного курчати, охолодженого, так що розморожувати його не довелося, а листкове тісто ми беремо часто без дріжджове, заморожене. Тому попередньо його довелося розморожувати декілька годин у холодильнику в овочевому відділі.

Курячий пиріг з листкового тіста, покроковий рецепт з цибулею-пореєм

Інгредієнти для 6 чоловік:

  • 1 курка 1 кг
  • 3 цибулі-порею
  • 1 цибулина
  • 1 лавровий лист
  • 6 гілочок петрушки
  • 300 г листкового тіста
  • 100 мл свіжих вершків
  • сіль
  • перець
  • рубана петрушка
  • рослинне масло

Як приготувати пиріг з листкового тіста з куркою

Щоб зробити цей пиріг з м’ясом курки і цибулею-пореєм, почнемо з приготування всіх інгредієнтів. Насамперед овочі, зелень і курку добре промити.

Крок 1. Готуємо курку, зрізаємо кінці крил, прибираємо, якщо є залишки оперення.

Крок 2. Беремо велику каструлю, щоб в неї вільно увійшла курка цілком. Кладемо в неї тушку.

Заливаємо холодною водою, ставимо каструлю на плиту.

Крок 3. Додаємо очищену і розрізану навпіл цибулину, лавровий лист, щіпку солі і гілочки петрушки.

Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, варимо на повільному вогні близько 45 хвилин, щоб м’ясо повністю зварилося.

Не забувайте знімати накип.

Знімаємо з вогню і залишаємо остигати.

Крок 4. Охолоджену тушку виймаємо з бульйону. Викладаємо її на тарілку. Бульйон, нехай ще остигає.

З бульйону знімаємо жир. В окремий посуд проціджуємо 1/4 літра, відставляємо його бік. Бульйон, що залишився і жир можете використовувати для приготування інших страв.

Крок 5. Курка повністю охолола. Знімаємо з тушки шкіру, вона легко відокремиться. Відокремлюємо м’ясо від кісток.

Крок 6. м’ясо Ріжемо на шматочки, можна руками розділити його на тонкі волокна.

Крок 7. Цибулю-порей, розрізаємо вздовж навпіл, обполіскуємо ще раз проточною водою і ріжемо на тонкі шматочки.

Крок 8. Листкове тісто, ми, як правило, беремо в магазині заморожене. Тому заздалегідь його розморозили. Після чого розкатали в тонкий пласт.

Відрізали від пласта тіста смугу шириною 3 див. Використовуйте гострий ніж, щоб смуга не зам’ялася.

Крок 9. Беремо форму, бажано керамічну або глибоку сковороду. Змащуємо її тонким шаром рослинного масла. Смужкою тіста загорнути краї форми по всьому периметру. Злегка її обжимаем, як на фотографії.

Крок 10. На дно викладаємо рівним шаром шматочки курки. Ложкою трохи придавлюємо і ущільнюємо м’ясний шар.

Крок 11. Тепер черга за цибулею-пореєм. Його так само розкладаємо шаром, розрівнюємо і злегка ущільнюємо.

Крок 12. Поллємо приготованим бульйоном. Зверху посипаємо невеликий дрібкою солі, рубаною петрушкою і перчимо за смаком. Ми додали ще трохи сухих прованських трав.

Крок 13. В невелику миску вбиваємо яйце, змішуємо білок з жовтком. Пензликом промазуємо тісто на краях форми.

Крок 14. Зверху форми розкачуємо тісто. Рукою осаживаем до поверхні начинки і обжимаем по краях.

обрізаємо Надлишки по колу.

Крок 15. У центрі пирога робимо невеликий отвір для виходу пари. А всю поверхню рівним шаром промазуємо яйцем.

Крок 16. У вихідному рецепті пропонувалося пиріг прикрасити квітками з тіста. Ми вирішили спростити собі роботу і з допомогою форми вирізаємо з тіста листочки.

Розкладаємо прикраси з тіста по колу. Змащуємо пензликом яйцем всю поверхню. Ви можете прикрасити на свій розсуд.

Крок 17. Розігріваємо духовку до температури 180 ° С ставимо форму з пирогом і запікаємо 25 хвилин.

Потім зменшуємо температуру до 150 ° C і залишаємо пиріг допекаться ще 15 хвилин.

Подаємо гарячим, попередньо наливши в нього нагріті вершки. Вийшов, звичайно, за нашими мірками оригінальний пиріг, але дуже смачний. Нам сподобався. Спробуйте і Ви.