Баклажани в духовці з помідорами і сиром, смачний швидкий рецепт

Що приготувати швидко і смачно на вечерю? Поділюся з вами чудовим блюдом. Це мій домашній рецепт приготування баклажанів в духовці з помідорами, сиром, беконом і часником. Дуже смачне блюдо виходить. Готується швидко, буквально за 50 хвилин чудовий вечеря готова.

Це блюдо вийшло якось само по собі. У холодильнику було три баклажана, вирішили запекти їх на вечерю. В якості начинки взяли пачку бекону і шматок сиру, ось в принципі і все, що попалося під руку. Трохи фантазії і вийшов справжній кулінарний шедевр.

Баклажани в духовці віялом з помідорами, сиром і часником

Цей рецепт з найпростіших продуктів. Спочатку були сумніви щодо кількості часнику, використовували цілу головку. Але виявилося, що це як раз те потрібну кількість 3 баклажана, щоб вийшов ароматний баланс смаку.

Інгредієнти для баклажан:

За кількістю інгредієнтів можна визначитися самостійно. Все залежить від розмірів баклажан і кількості нарізаних шматочків.

  • Баклажаны
  • Свинячий бекон
  • Сир
  • Помідори
  • Часник
  • Оливкове масло
  • Приправа «12 овочів і трав»
  • Салатні листи
  • Майонез

Як приготувати запечені баклажани

Баклажани миємо, обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на тонкі часточки, але не до кінця. Підкладаємо китайські палички, і ріжемо віялом. У мене сорт баклажан без гіркоти, якщо у вас інший, то варто в надрізи насипати солі. Дати постояти 10-15 хвилин, а потім промити холодною водою. Сіль видалить гіркоту з м’якоті.

Виходить такий своєрідний віяло або гармошка.

Бекон ріжемо тонкими пластиками, за кількістю — на кожен надріз 1 шматок. У мене вийшло 30 надрізів.

Тепер такими ж шматочками ріжемо потрібну кількість сиру.

Помідори ріжемо тонкими кружальцями, а потім кожен ділимо на дві частини.

На таку кількість баклажан використовував цілу головку часнику. Всі зубчики пропускаємо через часниковий прес.

часник висипаємо чайну ложку з гіркою приправи і поливаємо оливковою олією. Використовував 3 столових ложки.

Тепер кожен баклажан робимо розкладку. М’якоть кожного розрізу змащуємо часниковою сумішшю, вкладаємо шматочок сиру.

Після цього укладаємо бекон і зверху кладемо половинку помідора. Всі зафаршированные баклажани викладаємо у форму для запікання.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Під час приготування коштує такий ароматний, часниковий запах, що просто течуть слинки.

Баклажани запечені в духовці з помідорами, сиром і часником

На тарілку кладемо пару листів салату, зверху обережно кладемо баклажан запечений.

Додаємо пару ложок майонезу і приступаємо до вечері. Смак чудовий. У гарячому вигляді м’якоть ніжна, розплавлений сир, запечений бекон і помідори з ароматом часнику.

У нас залишилася після вечері одна порція, прибрали в холодильник. На наступний день на обід відмінно пішла в холодному вигляді, теж дуже смачно.

Спробуйте приготувати це блюдо по моїм рецептом. Приємного апетиту!