Що приготувати швидко і смачно на вечерю? Поділюся з вами чудовим блюдом. Це мій домашній рецепт приготування баклажанів в духовці з помідорами, сиром, беконом і часником. Дуже смачне блюдо виходить. Готується швидко, буквально за 50 хвилин чудовий вечеря готова.
Це блюдо вийшло якось само по собі. У холодильнику було три баклажана, вирішили запекти їх на вечерю. В якості начинки взяли пачку бекону і шматок сиру, ось в принципі і все, що попалося під руку. Трохи фантазії і вийшов справжній кулінарний шедевр.
Баклажани в духовці віялом з помідорами, сиром і часником
Цей рецепт з найпростіших продуктів. Спочатку були сумніви щодо кількості часнику, використовували цілу головку. Але виявилося, що це як раз те потрібну кількість 3 баклажана, щоб вийшов ароматний баланс смаку.
Інгредієнти для баклажан:
За кількістю інгредієнтів можна визначитися самостійно. Все залежить від розмірів баклажан і кількості нарізаних шматочків.
- Баклажаны
- Свинячий бекон
- Сир
- Помідори
- Часник
- Оливкове масло
- Приправа «12 овочів і трав»
- Салатні листи
- Майонез
Як приготувати запечені баклажани
Баклажани миємо, обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на тонкі часточки, але не до кінця. Підкладаємо китайські палички, і ріжемо віялом. У мене сорт баклажан без гіркоти, якщо у вас інший, то варто в надрізи насипати солі. Дати постояти 10-15 хвилин, а потім промити холодною водою. Сіль видалить гіркоту з м’якоті.
Виходить такий своєрідний віяло або гармошка.
Бекон ріжемо тонкими пластиками, за кількістю — на кожен надріз 1 шматок. У мене вийшло 30 надрізів.
Тепер такими ж шматочками ріжемо потрібну кількість сиру.
Помідори ріжемо тонкими кружальцями, а потім кожен ділимо на дві частини.
На таку кількість баклажан використовував цілу головку часнику. Всі зубчики пропускаємо через часниковий прес.
часник висипаємо чайну ложку з гіркою приправи і поливаємо оливковою олією. Використовував 3 столових ложки.
Тепер кожен баклажан робимо розкладку. М’якоть кожного розрізу змащуємо часниковою сумішшю, вкладаємо шматочок сиру.
Після цього укладаємо бекон і зверху кладемо половинку помідора. Всі зафаршированные баклажани викладаємо у форму для запікання.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Під час приготування коштує такий ароматний, часниковий запах, що просто течуть слинки.
Баклажани запечені в духовці з помідорами, сиром і часником
На тарілку кладемо пару листів салату, зверху обережно кладемо баклажан запечений.
Додаємо пару ложок майонезу і приступаємо до вечері. Смак чудовий. У гарячому вигляді м’якоть ніжна, розплавлений сир, запечений бекон і помідори з ароматом часнику.
У нас залишилася після вечері одна порція, прибрали в холодильник. На наступний день на обід відмінно пішла в холодному вигляді, теж дуже смачно.
Спробуйте приготувати це блюдо по моїм рецептом. Приємного апетиту!