Салат на святковий стіл — дуже смачний і простий рецепт

Доброго дня читачі мого блогу! Зараз в наш час з різноманіття святкових салатів завжди можна вибрати рецепт і легко приготувати. Тому хочу поділитися ще одним варіантом простого і дуже смачного салату. Його зможе приготувати початківець кулінар, всі запропоновані продукти прості і доступні, не займе багато часу, що ще потрібно.

Головний інгредієнт, що дає основний смаковий напрямок — це шпроти, підкопчені, в маслі. Самі підходящі для цього, «Кримське золото» зазвичай беру саме їх. Але це не принципово, головне, щоб рибки були цілими і з легким ароматом копченості.

Святковий салат, це завжди красиве блюдо, яке має прикрашати стіл. В моїх статтях, написаних раніше, ви знайдете ще варіанти таких закусок з рибою, морепродуктами. Подивіться обов’язково їх. А сьогодні ми приготуємо незвичайно простий святковий салат. Він дуже смачний і ситний!

  • Святковий салат з червоною рибою
  • Салат рол із солоною червоною рибою
  • Самий смачний салат з кальмарами
  • Салат Мімоза з рибними консервами

Простий рецепт салату на святковий стіл, смачно, ситно і недорого

Салат виходить ніжним з вишуканим смаком. Незвичайне поєднання шпрот з додаванням лимона вас приємно здивує. Легкий, при цьому смачний і апетитний.

Салат викладається шарами і промащується майонезом з додаванням часнику. Його можна приготувати дуже швидко, головне заздалегідь зварити пару картоплин і пару яєць. Довго постояти в холодильнику не треба, буквально 10 – 15 хвилин.

Час приготування: 15 – 20 хвилин кількість порцій: 6. Калорійність на 100 грам: Калорії — 220.9 ккал. Білки — 9.8 гр. Жири — 7.4 гр. Вуглеводи — 5.7 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Нам знадобиться простий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Шпроти консервовані в олії – 1 банка (100 гр.), можна більше.
  • Лимон – 1/3 частина лимона.
  • Яйця – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт. (не великого розміру).
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – 150 -200 гр.
  • Зелена цибуля – на прикрасу.
  • Часник – 1 зубчик

Як приготувати святковий листковий салат

Крок 1. з банки з шпротами необхідно злити масло, перекласти в невелику миску.

Важливо підібрати якісні шпроти, без гіркоти і сторонніх присмаків, щоб не зіпсувати нашу ідеальну картину несвіжим маслом!

Крок 2. 2 великих і цілих рибки відразу відкласти в сторону, залишити для прикраси салату. А решту розім’яти виделкою до однорідності.

Крок 3. Лимон добре промити, очистити від шкірки і білих плівок, м’якоть нарізати дрібними кубиками.

Крок 4. Картоплю промити і відварити до готовності, остудити. Очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.

Крок 5. Яйця промити і відварити круто. Очистити і відокремити жовток від білка.

Крок 6. Білок натерти на дрібній тертці.

Крок 7. Жовток також трьом на дрібній тертці.

Крок 8. Шматок твердого сиру натерти на середній тертці. Я використовував «Російський».

Крок 9. Для пікантності у майонез додати зубчик часнику.

Зубчик часнику пропустіть через прес.

Всі інгредієнти для салату готові і можна почати збирати салат.

Крок 10. Беремо святкову тарілку і ставимо формувальне кільце. Кільце сформує акуратні і красиві боки салату. Можна попередньо обернути зсередини харчовою плівкою.

Салат викладаємо шарами:

а) перший шар розкладаємо тонким шаром розім’яті шпроти, злегка приминаючи;

Промазати майонезним соусом.

б) другий шар нарізаний лимон;

в) третій шар натертий картопля;

Промазати тонко майонезом.

г) четвертим шаром розкласти натертий жовток;

Знову змастити майонезним соусом.

д) п’ятий шар натертий білок;

тонко Змастити майонезом.

е) і останнім розкласти тертий сир;

Смачний листковий салат на святковий стіл

Всі салат готовий, залишилося прикрасити салат, мені знадобився нарізаний зелений лук і 2 залишені рибки. По краю салату на тарілку поклав залишки сиру, а зверху зелений лук.

Можете прикрасити на свій розсуд, мені здається така подача салату не складна та цікава. Вийшов, можна сказати, як закусочний торт, який приємно здивує ваших гостей.

Це найпростіший салат зі шпротами, який можна уявити. Салат зі шпротами, лимоном, сиром і яйцем – це просто ідеальна гармонія смаку! Пікантності додає соус – майонез з зубчиком часнику. Приготуйте цю просту і дуже смачну закуску і порадуйте себе і ваших близьких.

Смачного і веселого застілля!!!