Сьогодні приготуємо вуха в домашніх умовах. Вуха це рибний суп. Найсмачніша, звичайно, виходить, коли вона зварена на багатті з тільки що виловленої риби, з димком. Але сьогодні представляю рецепт не менш смачного супу з лосося. Готувати будемо в два етапи.
Спочатку приготуємо бульйон на кістках і рибної шкірі, а потім вже сам суп. У класичному варіанті бульйон готується на дрібній рибі або як її називають «сміттєвих», а потім закладають вже шматками хорошу.
Для приготування дуже смачної домашньої юшки використовуємо м’ясо лосося. Можна взяти будь-яку червону рибу, а для наваристого бульйону можна додати голову і хвіст. Для більшої ситності додамо трохи рису, або замінити манною крупою. Виходить ароматний, насичений і ситний суп, який, напевно, стане хітом серед любителів страв із лосося.
Рецепт смачної юшки з червоної риби в домашніх умовах
Розділимо складу продуктів на 2 частини, спочатку для смачного бульйону і прекрасною домашньою юшки.
Для бульйону:
- 580-600 грам шкіри з лускою і кістками лосося
- 100 грам цибулі
- 100 грам моркви
- 1,5 л води
- 40 грам петрушки і кропу
- 1 столова ложка солі
- 5 духмяних перців
- 5 чорних цілих перців
Для юшки:
- 450-500 грамів картоплі
- 1 столова ложка рису
- 100 грам моркви
- 150 грамів цибулі
- 1-2 столові ложки вина (я використовував біле, сухе)
- 3 лаврових листа
- Щіпка пластівців червоного перцю на ваш смак
- 250 грам лосося
- 1-2 столових ложки рослинного масла для гасіння овочів
Рецепт приготування рибного бульйону для юшки:
Починаємо приготування, зваримо спочатку насичений і смачний рибний бульйон.
Розбираємо рибу, відокремлюємо хребетну кістку, прибираємо інші кістки.
Знімаємо шкіру і кістки від філе для використання в бульйоні.
Ріжемо великими шматками очищену морква, великими нарізаємо півкільцями цибулю. Викладаємо їх на суху гарячу сковороду.
Підсмажуємо овочі до появи легкої подгорелости, це додасть нашому бульйону більше аромату і смаку.
У каструлю наливаємо півтора літра води, ставимо на вогонь, солимо за смаком, трохи більше. Доводимо до кипіння, викладаємо смажені овочі, горошки перцю.
Додаємо стебла кропу і петрушки, листя подрібнити і будемо додавати вже в готовий суп.
Коли все закипить, додаємо риб’ячу шкіру і кістки. Залишаємо варитися на середньому чи низькому рівні 45 хвилин. Також можна додати голову і плавники. Тоді час додайте до 1,5 годин.
Бульйон готовий. Вимикаємо вогонь, залишаємо на 10 хвилин, щоб все в каструлі відстоялося. Прибираємо всі викладені в каструлю інгредієнти, а саму рідину проціджують через сито. Якщо на кістках було м’ясо, його можна акуратно зняти з кісток і поки відкласти в мисці, а потім додати в юшку.
Як приготувати смачну юшку з червоної риби
Тепер готуємо овочі для супу. Чистимо їх, ріжемо картоплю невеликими шматочками, цибулю дрібними кубиками, а моркву кружечками.
Знову бульйон доводимо до кипіння, викладаємо картоплю і рис. Варимо на середньому вогні 10 хвилин.
За цей час обсмажимо цибулю з морквою. Нагріваємо олію в сковороді, перевіряємо готовність шматочком моркви. Коли його кидаємо в масло, воно повинно почати пузиритися.
Викладаємо овочі в киплячу олію.Використовуйте масло без специфічного запаху, щоб воно не перебивало смак супу, у нас є багато чудових ароматів. Можна використовувати, наприклад, масло з виноградних кісточок, масло каноли або кукурудзяна.
Обсмажуємо до прозорості цибулі і м’якості моркви. Викладаємо зажарку в каструлю, додаємо пластівці червоного перцю, лавровий лист і вино. Варимо ще 10 хвилин.
Деякі любителі юшки наливають замість вина 1-2 столових ложки горілки. Хтось рекомендує використовувати замість вина лимонний сік, але я не пробував, хоча, на мій погляд, це відмінна ідея.
Перед тим як додати м’ясо лосося, перевіряємо картоплю на готовність. Пробуємо на смак на сіль і спеції, якщо необхідно додаємо.
Викладаємо дрібно порізане філе риби, доводимо до кипіння, варимо 2-3 хвилини і вимикаємо вогонь.
Під закритою кришкою даємо настоятися 15 хвилин до подачі.
Домашня юшка з червоної риби в домашніх умовах
Розливаємо смачний рибний суп по тарілках.
Подаємо з зеленим кропом і чорним перцем. Зелений кріп — найкраща приправа на мій смак, але ви можете додати петрушку. Я в юшку кладу ще маленький шматочок вершкового масла.
Для оформлення страви можна з моркви вирізати кілька таких фігурок і додати їх сирими після закладки засмажки. Спробуйте приготувати за моїм рецептом і приємного апетиту!